Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jeżeli to białaczka to tym bardziej trzeba poszukać jej jakiegoś domu choćby tymczasowego, żeby nie zmarła sama w schronisku. Zawsze przynajmniej na te ostatnie dni będzie miała zapewnioną miłość i opiekę.

Posted

Poniżej wstawiam wyniki Lilo. Jak tak porównuje z poprzednimi to te wskaźniki, które miała za wysokie teraz są wyższe ale nie jakoś znacznie. Może faktycznie antybiotyk był nietrafiony i będzie lepiej. Ja trzymam mocno kciuki, żeby tak było i żeby do Lilo w końcu los się uśmiechnął! Musimy uzbroić się w cierpliwość przez tydzień do następnych wyników...

Morfologia%2520Lilo.JPG

Posted

a ja chyba zbyt emocjonalnie podchodzę do tego... albo mnie to przerasta.

tak czy siak, miałam jechać jutro wykluczyć białaczkę, ale rozmawiałam z Panią kierownik i po rozmowie stwierdziliśmy że jednak poczekamy ten tydzień, na wyniki. Dzwoniłam do jednej rodzinki, powiedziałam im jak sprawa wygląda, przyjadą w sobotę ze swoim psem. Proszę wszystkich o 3manie kciuków za zdrówko Lilo, bo już w życiu wystarczająco dużo przeszła :( 

a domki (bo są dwa) są super! 

pierwszy ten który przyjedzie w sobotę to dom z ogrodem, przy lesie, 30 km od Katowic, ale państwo pracują w Katowicach. Mają starszego baseta i kota, oraz dwójkę dzieci 9-10 lat. Pani bardzo fajna, zakochała się w Lilo i chciała jej bardzo dać domek. Pan działa w związku kynologicznym

drugi domek z polecenia Agnieszki Dominik, też bardzo fajny, Pan konkretny. Też drugi pies a właściwie sunia i uratowany króliczek. Małe dziecko ale od zawsze zwierzęta były w domu, też o Lilo tu bym była spokojna....

Myślałam że wszystko się ułoży, od roku prawie żadnego tel o Lilo, a dzisiaj aż dwa i to jakie konkretne! Pomogło bardzo zdjęcie i opis.

3mamy więc kciuki za Lilo! 

Posted

dzisiaj odbyło się spotkanie Lilo z jej przyszłą rodzinką i psim kolegą basetem :) Państwo zachwyceni Lilo, chociaż Panna pokazywała ząbki na kolegę baseta, to ten się nie zrażał, tylko się cieszył ;) coś czuje że go w domu ustawi, bo charakterek to ona ma. a baset to taka ciapa kochana, państwo mówili że kot jak był mały to go nawet ustawiał :D

prawdopodobnie w piątek Lilo pojedzie do nowego domu, państwo mają weekend wolny i chcą go spędzić z sunią. Mam nadzieję że wyniki się poprawią i Lilusia pójdzie do domu bez żadnych zmartwień.

Lepszej rodzinki dla niej nie mogłam sobie wymarzyć :) życzę każdemu bezdomnemu psiakowi takiego domu 

• Upvote 2
Posted

Łezka się w oku kręci, Lilo godzinę temu opuściła schronisko, na zawsze! przyjechali państwo z synem. Akurat kiedy przyjechałam to już załatwiali formalności w biurze. Lilo bardzo się cieszyła, bez przerwy merdała i łaziła, tuliła się :) Na pewno będzie tam miało dobrze, a wręcz doskonale, jedynie o co się martwię to jej stan zdrowia. Rozmawiałam wczoraj z wetem i dobrych wiadomości nie mam, leukocyty co prawda spadły nieznacznie ale płytki znowu się podniosły... wet nawet mówił że może dojść do zatoru i Lilo może w każdej chwili umrzeć :( podał parę opcji, jedne bardzo pesymistyczne inne mniej... od choroby Cushinga po chorą tarczyce, aż po ostre zapalenie bakteryjne... Mówiłam o tym właścicielom Lilo, będą o nią walczyć na pewno i otoczą ją opieką. Jutro Pani ma zadzwonić jak tam się Lilo zaaklimatyzuje. Cały weekend będzie miała ludzi w domu, no i oczywiście kolegę Baseta i kotka (na pewno ich ustawi ;) )

Oczywiście Państwo zapraszali do siebie, mieszkają w Bobrownikach. A Pana Lilo można jutro spotkać na wystawie psów w spodku ;)

• Upvote 2
Posted

Pani już jednak dzwoniła ;) Lilo grzeczna,no nie przywitała się z kolegą Portem najlepiej, ale radośnie wyszła z auta. Domu jakoś nie chciała zwiedzać, ale za Państwem pójdzie wszędzie. Zjadła a raczej przebrała mięsko, ryż został. Troszkę kulała jak wychodziła ze schroniska, Pani też mi wspomniała o tym, ale wczoraj było wszystko ok więc mam nadzieję że jutro będzie lepiej. Teraz Lilo sobie odsypia

• Upvote 1