Mysza2 Posted February 25, 2015 Author Posted February 25, 2015 Kasiu , pięknie dziękujemy za dobre wieści:):) Jak sama wchodzi do domu i postęp ogromny. Trzymam mocno kciuki za naukę czystości Quote
Panna Marple Posted February 25, 2015 Posted February 25, 2015 Zdjęć nie widzę, ale i tak się cieszę z postępów :) Quote
Gabi79 Posted February 25, 2015 Posted February 25, 2015 Misiunia kochana, zaczyna czuć się bezpiecznie. Ciekawe, czy wogóle kiedyś była kąpana, Quote
Mysza2 Posted February 25, 2015 Author Posted February 25, 2015 Zdjęć nie widzę, ale i tak się cieszę z postępów :) Kasiu bardzo prosimy o fotki wykąpanego grubaska:):) Misiunia kochana, zaczyna czuć się bezpiecznie. Ciekawe, czy wogóle kiedyś była kąpana, Nie mamy pojęcia Gabuniu Quote
AgusiaP Posted February 25, 2015 Posted February 25, 2015 Kasiu to i tak widzę, ze Misiunia szybko Wam zaufała :) ciesze sie bardzo ;) Myślałam, ze to wiecej czasu zajmie ;) teraz musi sie nauczyć ze sio i oko robi sie tylko na dworze i miejmy nadzieje, ze szybciutko sie tego nauczy. Quote
Gabi79 Posted February 26, 2015 Posted February 26, 2015 Na konto Misiuni wpłynęło 55,81 od Bogusik. Bogusiu, jesteś kochana, bardzo serdecznie dziękujemy!!! Przelałam Kasi 70 zł za luty Quote
Mysza2 Posted February 26, 2015 Author Posted February 26, 2015 Na konto Misiuni wpłynęło 55,81 od Bogusik. Bogusiu, jesteś kochana, bardzo serdecznie dziękujemy!!! Przelałam Kasi 70 zł za luty Bogusiu Bardzo dziękujemy :):) Quote
kasiainat Posted February 26, 2015 Posted February 26, 2015 Kasiu to i tak widzę, ze Misiunia szybko Wam zaufała :) ciesze sie bardzo ;) Myślałam, ze to wiecej czasu zajmie ;) teraz musi sie nauczyć ze sio i oko robi sie tylko na dworze i miejmy nadzieje, ze szybciutko sie tego nauczy. Dzisiaj Miśka obraziła się śmiertelnie ponieważ założyłam jej szelki, zapięłam smycz i zmusiłam do 100 metrowego spaceru. Po powrocie do ogródka od razu poszła pod swój krzaczek i nie reagowała na proszenie ani smaczki :smile: Wczoraj została sama na 2 godzinki i dobrała się do drzwi wejściowych. Ogólnie zamknięte drzwi do jakiegokolwiek pomieszczenia strasznie ją denerwują . Chyba miała otwarte cały czas jakieś pomieszczenie bo praktycznie cały czas stoi pod drzwiami i piszczy ( w domu bo chce wyjść na ogród a po dosłownie 30 sekundach pod drzwiami, że chce wejść). I tak w kółko by chodziła. A jak jej nie chce wpuścić od razu to dobiera się do drzwi :-( taka jest szczęśliwa na spacerze :-) Quote
Nadziejka Posted February 26, 2015 Posted February 26, 2015 Zagladam do cudownej Misi ale przejscia ..o matko jakaz smutna historia :( :( zycie zycie ... zdrowenka stokroc cudowna Misiuniu jak dobrze jak cudnie ze malenka pączunia juz w dt 1 Quote
Panna Marple Posted February 26, 2015 Posted February 26, 2015 Dzisiaj Miśka obraziła się śmiertelnie ponieważ założyłam jej szelki, zapięłam smycz i zmusiłam do 100 metrowego spaceru. Po powrocie do ogródka od razu poszła pod swój krzaczek i nie reagowała na proszenie ani smaczki :-) W Ja też nie lubię się odchudzać ;) 2 Quote
halszka Posted February 26, 2015 Posted February 26, 2015 co tam spacer i smaczki...krzaczek ważna rzecz:) maleńka nie obrażaj się o byle co;) 1 Quote
paula_t Posted February 26, 2015 Posted February 26, 2015 Aniu, a kto lubi? Ja co dzień powtarzam sobie "od jutra..." ;) Hahaha, na pierwszym zdjęciu widać jaka minka obrażona :D Misia ma pewnie swoje przyzwyczajenia i to, że jest inaczej ją denerwuje. Z opisu wynika, że to charakterna sunia i nie da sobie w kaszę dmuchać, to niestety aklimatyzacja do nowych warunków może troszkę potrwać:/ 1 Quote
halszka Posted February 26, 2015 Posted February 26, 2015 ooo dopiero teraz widzę zdjęcia...pierwsze mnie rozbroiło Quote
Mysza2 Posted February 26, 2015 Author Posted February 26, 2015 Dziękujemy Kasiu za wieści. Lekko nie będzie jak widać i długa droga przed Misią. Szkoda, że inne psiaki jej nie interesują, bo jakby je naśladowała, to postęp na pewno byłby szybszy. Ale z tego co mi mówiłaś, to inne psy ma w nosie:( A czy chociaż w nocy jest spokój? Quote
Bogusik Posted February 26, 2015 Posted February 26, 2015 Jak widzę,moje wpłaty wpływają błyskawicznie na konto Gabuni :) I pomyśleć,że jeszcze niedawno,trzeba było czekać 4-5dni... Misia jak widać ma swój charakterek i przyzwyczajenia.Trzeba będzie poczekać,na jakiekolwiek zmiany w jej zachowaniu.Spore wyzwanie dla Kasi,aby to zmienić.Trzymam mocno kciuki! Quote
Mysza2 Posted February 26, 2015 Author Posted February 26, 2015 To prawda, jeszcze nie tak dawno przelew zagraniczny to były całe korowody. No niezły pasztet Kasi zgotowałyśmy, ale nie każdy psiak to Aiszunia. Ale zobaczcie, Aiszunia nigdy nie była w żadnym domu ani pomieszczeniu wcześniej, do lecznicy ją wnosiłyśmy, bo przekroczenie drzwi nie wchodziło w rachubę. A potem momentalnie się zadomowiła. Może z Misią też nie będzie tak źle. Quote
Bogusik Posted February 26, 2015 Posted February 26, 2015 Eluś,ja też w to wierzę! Na wszystko potrzeba tylko czasu i cierpliwości,a ze strony Kasi,pracy nad sunią :) Efekty na pewno będą :) Quote
AgusiaP Posted February 27, 2015 Posted February 27, 2015 Dzisiaj Miśka obraziła się śmiertelnie ponieważ założyłam jej szelki, zapięłam smycz i zmusiłam do 100 metrowego spaceru. Po powrocie do ogródka od razu poszła pod swój krzaczek i nie reagowała na proszenie ani smaczki :smile: Wczoraj została sama na 2 godzinki i dobrała się do drzwi wejściowych. Ogólnie zamknięte drzwi do jakiegokolwiek pomieszczenia strasznie ją denerwują . Chyba miała otwarte cały czas jakieś pomieszczenie bo praktycznie cały czas stoi pod drzwiami i piszczy ( w domu bo chce wyjść na ogród a po dosłownie 30 sekundach pod drzwiami, że chce wejść). I tak w kółko by chodziła. A jak jej nie chce wpuścić od razu to dobiera się do drzwi :-( taka jest szczęśliwa na spacerze :smile: No tak, widać na zdjęciu, że Misiuni spacerki nie w głowie, obraza na całego ;) Ale może nie będzie tak źle, W sumie jutro minie dopiero tydzień jak Misiuna przyjechała do Kasi. Quote
kasiainat Posted February 27, 2015 Posted February 27, 2015 Dziękujemy Kasiu za wieści. Lekko nie będzie jak widać i długa droga przed Misią. Szkoda, że inne psiaki jej nie interesują, bo jakby je naśladowała, to postęp na pewno byłby szybszy. Ale z tego co mi mówiłaś, to inne psy ma w nosie:( A czy chociaż w nocy jest spokój? W nocy też popiskuje i drepta - dzisiaj np. zrobiła nam pobudkę o 4:30 i zeżarła następną cześć drzwi :-( Zrobiła się natomiast bardziej pro-ludzka - za mną chodzi jak cień ( oczywiście dobija się do każdych drzwi, które przed nią zamknę np. do wc :-) ). Nawet głaskanie zaczęło jej sprawiać przyjemność :-) Myślę, że małymi kroczkami pójdziemy do przodu . Quote
AgusiaP Posted February 27, 2015 Posted February 27, 2015 Ja też mam taką nadzieję Kasiu i mocno zaciskam kciuki, żeby tak było. Tak jak piszesz małym kroczkami z dnia na dzień powinno być coraz lepiej. Quote
cancer43 Posted February 27, 2015 Posted February 27, 2015 Foch cudny,jak przystało na stuprocentową kobietę A co do odchudzania - może królewna się z tym zgadza Quote
Mysza2 Posted February 27, 2015 Author Posted February 27, 2015 Agusia, czy my mamy jekieś drzwi na zbyciu, nie wiadomo ile Miśka ich jeszcze zje Cancer, focha to Miska potrafi strzelić :):). no i już wiemy czemu taka gruba Quote
Kamila Proc Posted February 27, 2015 Posted February 27, 2015 widac, ze ruchu to ona nie lubi zazywac Quote
Gabi79 Posted February 27, 2015 Posted February 27, 2015 Jak widzę,moje wpłaty wpływają błyskawicznie na konto Gabuni :) I pomyśleć,że jeszcze niedawno,trzeba było czekać 4-5dni... Misia jak widać ma swój charakterek i przyzwyczajenia.Trzeba będzie poczekać,na jakiekolwiek zmiany w jej zachowaniu.Spore wyzwanie dla Kasi,aby to zmienić.Trzymam mocno kciuki! Fakt, wpłata szybko wpłynęła, ale odliczyli prowizję 5,- Coś mi się wydaje, że Misia przez całe życie nie wychodziła poza teren swojego podwórka, nie zna szelek i smyczy. Słodka jest na tych fotkach!!! Na koncie Misi kolejna wpłaty od kiyoshi 10,- (deklaracja za luty) BARDZO SERDECZNIE DZIĘKUJEMY!!! Quote
Recommended Posts