Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Misia to prawdziwa pięknotka, jeżeli też jest  tak samo wredna jak moja Pusia,  to będzie znaczyło,że jest mi przeznaczona. 

A wredność mojej Puśki polegała na czajeniu się przy bramce i atakowaniu łydek, fałszywym uśmiechu po zrobieniu kupska w kuchni i łażeniu za mną krok w krok i pakowaniu się na kolana przy każdej możliwej okazji. Że nie wspomnę o gniciu w łóżku do godzin popołudniowych i zapieraniu się przy spacerze lub wręcz bezczelnym odmawianiu tegoż....

Ale trzeba przyznać, że nigdy nie zaatakowała mojej łydki, pozostałych domowników i gości bardzo chętnie...

Posted

Misia to prawdziwa pięknotka, jeżeli też jest  tak samo wredna jak moja Pusia,  to będzie znaczyło,że jest mi przeznaczona. 

A wredność mojej Puśki polegała na czajeniu się przy bramce i atakowaniu łydek, fałszywym uśmiechu po zrobieniu kupska w kuchni i łażeniu za mną krok w krok i pakowaniu się na kolana przy każdej możliwej okazji. Że nie wspomnę o gniciu w łóżku do godzin popołudniowych i zapieraniu się przy spacerze lub wręcz bezczelnym odmawianiu tegoż....

Ale trzeba przyznać, że nigdy nie zaatakowała mojej łydki, pozostałych domowników i gości bardzo chętnie...

A to dopiero z Pusi był "numerek"

Co do ewentualnych podobieństw charakteru niech Kasia się wypowie.

Ciociu ranias, czekamy cierpliwie, czy Ci inna Bida nie trafi w ręce (oby nie)

A tymczasem melduję, że na koncie Misi 365zł z bazarku Agusi i Myszki

http://www.dogomania.com/forum/topic/147558-koniec-rozliczamy-wielka-wyprzeda%C5%BC-dla-misi-mo%C5%BCna-si%C4%99-targowa%C4%87-do-08072012-godz-2200/ 

Bardzo serdecznie dziękuję w imieniu przecudnej, słodkiej Misiuni!!!

Posted

Oj tak niezły numerek, ale swojej Panci nie atakowa ! Mądra dziewczynka !

Raniasku Kasia jak tylko wejdzie na Dogo pewnie napisze nam wszystko dokładnie o zachowaniu Misi.
Wiem tylko, ze pilnuje posesji, szczeka jak ktoś przychodzi.

Nic czekamy i kciuki za domek u cioci trzymamy !

Posted

Była wredna :-)

Teraz jest nieźle tzn. też czai się przy bramce i doskakuje do łydek ale nie zdarzyło się jeszcze żeby kogoś ugryzła. Bardziej na zasadzie zaczepiania a jeśli ktoś jest domyślny i kunie to od razu podchodzi do głaskania. Z załatwianiem na razie nie ma problemu ale Misia nie lubi legowisk - 5 zostało w mniejszym lub większym stopniu zeżartych. I teraz przez nią wszystkie psiaki śpią na kocykach bo tylko tego nie niszczy. 

Misia na spacery chodzi ładnie chociaż należy do psów wąchaczy i szperaczy i spacer  z luźno spuszczoną sunią może przeciągać się w godziny :-) Na smyczy jest ok, natomiast nie toleruje prowadzenia za obroże. 

Jak dla mnie całkiem bezproblemowa sunia :-)

Posted

Oj tam bezproblemowa:):)

Wredniocha jest:

- posłania zeżera

- zezuje

- doskakuje przy bramce do łydek

- za obrożę nie lubi

W sam raz dla Raniaska :):)

Posted

Oj tam bezproblemowa:) :)

Wredniocha jest:

- posłania zeżera

- zezuje

- doskakuje przy bramce do łydek

- za obrożę nie lubi

W sam raz dla Raniaska :):)

i to niepokoi najbardziej, co nie?

cała reszta = pikuś ;)

:D

Posted

Chciałabym pojechać po Misię w tym tygodniu i w związku z tym mam wiele pytań takich organizacyjnych. Wszystkie moje piesy były przeze mnie wychodzone....czy mam przyjechać z kocykiem i Misia pojedzie na moich kolanach, czy będzie chciała jechać...czy mam kupić szelki i smycz- na jakiego pieska, mój telefon 667897409- może mi któraś z Was pośle sms, a ja oddzwonię i mi to wszystko wyoślicie...

• Upvote 1
Posted

Chciałabym pojechać po Misię w tym tygodniu i w związku z tym mam wiele pytań takich organizacyjnych. Wszystkie moje piesy były przeze mnie wychodzone....czy mam przyjechać z kocykiem i Misia pojedzie na moich kolanach, czy będzie chciała jechać...czy mam kupić szelki i smycz- na jakiego pieska, mój telefon 667897409- może mi któraś z Was pośle sms, a ja oddzwonię i mi to wszystko wyoślicie...

Ale tu wspaniałe wieści!!!

Dzwoniłam właśnie do Agusi, niestety ma problemy z internetem.

Ranias, myślę, że Myszka do Ciebie zadzwoni.

Posted

Ale tu wspaniałe wieści!!!

Dzwoniłam właśnie do Agusi, niestety ma problemy z internetem.

Ranias, myślę, że Myszka do Ciebie zadzwoni.

To fajnie, bo nie bardzo wiem jak to technicznie wygląda. Przyjadę z koleżanką, tą która zajmuje się zwierzyńcem w czasie moich wyjazdów.

• Upvote 1
Posted

A teraz tak pomyślałam,że może Wy Misię do mnie przywieziecie.. z Kobiernic do Zatora jest ok. 30 km i będzie od razu wizyta przedadopcyjna. Byłoby tak lepiej?

Posted

Myślę,że wszystko zostało obgadane, zatem do miłego zobaczenia i usłyszenia....

ranias, zdradzisz szczegóły, bo nie chcę już do Myszki o tej porze dzwonić

Posted

Jesteśmy po długich telekonferencjach z Raniaskiem i Agusią, telefony gorące i nasze głowy jeszcze bardziej z ogromnej radości.

Misia w czwartek jedzie do domku:):):)

A my z Aguią jeszcze nie wierzymy, że to się dzieje naprawdę.

Raniasku kochamy Cię:):)

• Upvote 1