AgusiaP Posted August 6, 2015 Posted August 6, 2015 Kasieńko wielkie dzięki za zdjęcia ! Misunia jest cudna!!! Quote
ranias Posted August 6, 2015 Posted August 6, 2015 Misia to prawdziwa pięknotka, jeżeli też jest tak samo wredna jak moja Pusia, to będzie znaczyło,że jest mi przeznaczona. A wredność mojej Puśki polegała na czajeniu się przy bramce i atakowaniu łydek, fałszywym uśmiechu po zrobieniu kupska w kuchni i łażeniu za mną krok w krok i pakowaniu się na kolana przy każdej możliwej okazji. Że nie wspomnę o gniciu w łóżku do godzin popołudniowych i zapieraniu się przy spacerze lub wręcz bezczelnym odmawianiu tegoż.... Ale trzeba przyznać, że nigdy nie zaatakowała mojej łydki, pozostałych domowników i gości bardzo chętnie... Quote
Gabi79 Posted August 6, 2015 Posted August 6, 2015 Misia to prawdziwa pięknotka, jeżeli też jest tak samo wredna jak moja Pusia, to będzie znaczyło,że jest mi przeznaczona. A wredność mojej Puśki polegała na czajeniu się przy bramce i atakowaniu łydek, fałszywym uśmiechu po zrobieniu kupska w kuchni i łażeniu za mną krok w krok i pakowaniu się na kolana przy każdej możliwej okazji. Że nie wspomnę o gniciu w łóżku do godzin popołudniowych i zapieraniu się przy spacerze lub wręcz bezczelnym odmawianiu tegoż.... Ale trzeba przyznać, że nigdy nie zaatakowała mojej łydki, pozostałych domowników i gości bardzo chętnie... A to dopiero z Pusi był "numerek" Co do ewentualnych podobieństw charakteru niech Kasia się wypowie. Ciociu ranias, czekamy cierpliwie, czy Ci inna Bida nie trafi w ręce (oby nie) A tymczasem melduję, że na koncie Misi 365zł z bazarku Agusi i Myszki http://www.dogomania.com/forum/topic/147558-koniec-rozliczamy-wielka-wyprzeda%C5%BC-dla-misi-mo%C5%BCna-si%C4%99-targowa%C4%87-do-08072012-godz-2200/ Bardzo serdecznie dziękuję w imieniu przecudnej, słodkiej Misiuni!!! Quote
AgusiaP Posted August 6, 2015 Posted August 6, 2015 Oj tak niezły numerek, ale swojej Panci nie atakowa ! Mądra dziewczynka ! Raniasku Kasia jak tylko wejdzie na Dogo pewnie napisze nam wszystko dokładnie o zachowaniu Misi. Wiem tylko, ze pilnuje posesji, szczeka jak ktoś przychodzi. Nic czekamy i kciuki za domek u cioci trzymamy ! Quote
kasiainat Posted August 6, 2015 Posted August 6, 2015 Misia to prawdziwa pięknotka, jeżeli też jest tak samo wredna jak moja Pusia, to będzie znaczyło,że jest mi przeznaczona. A wredność mojej Puśki polegała na czajeniu się przy bramce i atakowaniu łydek, fałszywym uśmiechu po zrobieniu kupska w kuchni i łażeniu za mną krok w krok i pakowaniu się na kolana przy każdej możliwej okazji. Że nie wspomnę o gniciu w łóżku do godzin popołudniowych i zapieraniu się przy spacerze lub wręcz bezczelnym odmawianiu tegoż.... Ale trzeba przyznać, że nigdy nie zaatakowała mojej łydki, pozostałych domowników i gości bardzo chętnie... Była wredna :-) Teraz jest nieźle tzn. też czai się przy bramce i doskakuje do łydek ale nie zdarzyło się jeszcze żeby kogoś ugryzła. Bardziej na zasadzie zaczepiania a jeśli ktoś jest domyślny i kunie to od razu podchodzi do głaskania. Z załatwianiem na razie nie ma problemu ale Misia nie lubi legowisk - 5 zostało w mniejszym lub większym stopniu zeżartych. I teraz przez nią wszystkie psiaki śpią na kocykach bo tylko tego nie niszczy. Misia na spacery chodzi ładnie chociaż należy do psów wąchaczy i szperaczy i spacer z luźno spuszczoną sunią może przeciągać się w godziny :-) Na smyczy jest ok, natomiast nie toleruje prowadzenia za obroże. Jak dla mnie całkiem bezproblemowa sunia :-) Quote
Mysza2 Posted August 6, 2015 Author Posted August 6, 2015 Oj tam bezproblemowa:):) Wredniocha jest: - posłania zeżera - zezuje - doskakuje przy bramce do łydek - za obrożę nie lubi W sam raz dla Raniaska :):) Quote
AgusiaP Posted August 7, 2015 Posted August 7, 2015 O matko i córko .... Jaka z tej Misiuni złośnica ! Quote
ranias Posted August 7, 2015 Posted August 7, 2015 Faktycznie, mała paskuda idealna dla mnie...Zapomniałam jeszcze napisać o ciągłym żebraniu przy stole Quote
AgusiaP Posted August 7, 2015 Posted August 7, 2015 Spokojnie raniasku, jak tego jeszcze nie robi, to pewnie szybko sie nauczy ! Quote
Panna Marple Posted August 8, 2015 Posted August 8, 2015 Tego nawet nie trzeba się uczyć :), to się chwyta w lot :) Quote
Gusiaczek Posted August 8, 2015 Posted August 8, 2015 Oj tam bezproblemowa:) :) Wredniocha jest: - posłania zeżera - zezuje - doskakuje przy bramce do łydek - za obrożę nie lubi W sam raz dla Raniaska :):) i to niepokoi najbardziej, co nie? cała reszta = pikuś ;) :D Quote
kiyoshi Posted August 9, 2015 Posted August 9, 2015 A gdzie lady Misia obecnie przebywa? ja się nie mylę to sunia jest w Bielsku:) Quote
Mysza2 Posted August 9, 2015 Author Posted August 9, 2015 A gdzie lady Misia obecnie przebywa? Lady Zgaga Misia tymczasuje w Kobiernicach koło Kęt, niedaleko Bielska:):) Quote
ranias Posted August 11, 2015 Posted August 11, 2015 Chciałabym pojechać po Misię w tym tygodniu i w związku z tym mam wiele pytań takich organizacyjnych. Wszystkie moje piesy były przeze mnie wychodzone....czy mam przyjechać z kocykiem i Misia pojedzie na moich kolanach, czy będzie chciała jechać...czy mam kupić szelki i smycz- na jakiego pieska, mój telefon 667897409- może mi któraś z Was pośle sms, a ja oddzwonię i mi to wszystko wyoślicie... 1 Quote
Gabi79 Posted August 11, 2015 Posted August 11, 2015 Chciałabym pojechać po Misię w tym tygodniu i w związku z tym mam wiele pytań takich organizacyjnych. Wszystkie moje piesy były przeze mnie wychodzone....czy mam przyjechać z kocykiem i Misia pojedzie na moich kolanach, czy będzie chciała jechać...czy mam kupić szelki i smycz- na jakiego pieska, mój telefon 667897409- może mi któraś z Was pośle sms, a ja oddzwonię i mi to wszystko wyoślicie... Ale tu wspaniałe wieści!!! Dzwoniłam właśnie do Agusi, niestety ma problemy z internetem. Ranias, myślę, że Myszka do Ciebie zadzwoni. Quote
ranias Posted August 11, 2015 Posted August 11, 2015 Ale tu wspaniałe wieści!!! Dzwoniłam właśnie do Agusi, niestety ma problemy z internetem. Ranias, myślę, że Myszka do Ciebie zadzwoni. To fajnie, bo nie bardzo wiem jak to technicznie wygląda. Przyjadę z koleżanką, tą która zajmuje się zwierzyńcem w czasie moich wyjazdów. 1 Quote
ranias Posted August 11, 2015 Posted August 11, 2015 A teraz tak pomyślałam,że może Wy Misię do mnie przywieziecie.. z Kobiernic do Zatora jest ok. 30 km i będzie od razu wizyta przedadopcyjna. Byłoby tak lepiej? Quote
ranias Posted August 11, 2015 Posted August 11, 2015 Myślę,że wszystko zostało obgadane, zatem do miłego zobaczenia i usłyszenia.... Quote
Gabi79 Posted August 11, 2015 Posted August 11, 2015 Myślę,że wszystko zostało obgadane, zatem do miłego zobaczenia i usłyszenia.... ranias, zdradzisz szczegóły, bo nie chcę już do Myszki o tej porze dzwonić Quote
Mysza2 Posted August 11, 2015 Author Posted August 11, 2015 Jesteśmy po długich telekonferencjach z Raniaskiem i Agusią, telefony gorące i nasze głowy jeszcze bardziej z ogromnej radości. Misia w czwartek jedzie do domku:):):) A my z Aguią jeszcze nie wierzymy, że to się dzieje naprawdę. Raniasku kochamy Cię:):) 1 Quote
Recommended Posts