rotek_ Posted July 23, 2007 Posted July 23, 2007 Przychodzi taki moment w pracy każdego schroniskowego wolontariusza, kiedy przystajemy przed klatką i czujemy, że nie mamy już sił. Dopada nas bezsilność, zwątpienie, nieopisana rozpacz... i nie możemy oderwać wzroku od błagalnego spojrzenia wpatrzonych w nas psich oczu. Widać w nich tyle cierpienia, tęsknoty i bólu. Gdzieś na samym ich dnie - głęboko ukryta - jest ta maleńka iskierka wiary i nadziei... Psie oczy, jak mantrę, rzucają błaganie: "Pomóż mi!" Nie zastanawiamy sie jak to jest byc tem niechcianym, porzuconym, nikomu nipotrzebnym stworzeniem. Takim stworzenim jest ...no własnie ..."on" bo nawet nie ma imienia:-( Przypominający troche amstaffa lub jakąś rase w typie molosów. Jest bardzo młodym psem.....ma około roku...byc moze nawet mniej. Narazie nic nie wiemy.....jest u nas za krótko:-( ale wierze ze znajdzie dom...Wiem jedno...on potrzebuje kontaktu z człowiekiem. Kocha ludzi..... Quote
pidzej Posted July 23, 2007 Posted July 23, 2007 Piękny. Może Albin?:cool1: Nie ma więcej zdjęć? poogłaszałabym. Quote
rotek_ Posted July 23, 2007 Author Posted July 23, 2007 Wlasnie robimy konkurs na imię dla Psa w imieniu Rity zgłaszam "Spidera" bo pies potrafi przechodzić przez kraty Quote
CASIA&ttb Posted July 23, 2007 Posted July 23, 2007 jak na moje oko to bardziej w molosa wpada(jakiś taki dużawy sie wydaje?!) jest piekny-jak rozumiem czekacie 14dni aż zgłosi sie właściciel(jak nie to psiak do adopcji?) Quote
rotek_ Posted July 23, 2007 Author Posted July 23, 2007 solito, pies został zabrany przy asyście policjantów z jakiejś posesji.... państwo upierali sie ze pies sie przybłąkał do nich nie nie chciał wyjść:cool1: pies jest mega łagodny do ludzi...reakcji na psy i koty jeszcze nie znamy Quote
rotek_ Posted July 23, 2007 Author Posted July 23, 2007 Casia_i_Figa napisał(a):jak na moje oko to bardziej w molosa wpada(jakiś taki dużawy sie wydaje?!) jest piekny-jak rozumiem czekacie 14dni aż zgłosi sie właściciel(jak nie to psiak do adopcji?) tak...czekamy.... a pies jest wielkości rybaka...czyli taki..... hmmm..... trochę większy niż mały.....ale nie sredni:evil_lol: tak 2 razy większy od beagla Quote
Asior Posted July 23, 2007 Posted July 23, 2007 raczej zmień tytuł bo on nijak astka nie przypomina.. raczej właśnie jakiegoś dogowatego ;) Quote
rotek_ Posted July 23, 2007 Author Posted July 23, 2007 to jaki tytuł..... bo w schronie ktos go porówanał do astka i tak jakoś na myśl mi sie nasunęło Quote
uxmal Posted July 23, 2007 Posted July 23, 2007 to może bulmastif ? http://pl.wikipedia.org/wiki/Grafika:Dog_Bullmastiff_600.jpg Ale chyba lepeiej napisać molosowaty. Quote
Asior Posted July 23, 2007 Posted July 23, 2007 http://images.google.com/images?client=opera&rls=pl&q=Bullmastiff&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8&um=1&sa=N&tab=wi noo najbardziej chyba bulmastifa przypomina ;) Quote
zdrojka Posted July 23, 2007 Posted July 23, 2007 On jest taki amstaf jak ja baletnica :diabloti: Jej, cuuudooo normalnie. On na prawdę jest taki nieduży, jak piszecie? Bo wygląda na wielkiego psa, ale 2xbigiel to niedużo... Quote
rotek_ Posted July 23, 2007 Author Posted July 23, 2007 zdrojka napisał(a):On jest taki amstaf jak ja baletnica :diabloti: Jej, cuuudooo normalnie. On na prawdę jest taki nieduży, jak piszecie? Bo wygląda na wielkiego psa, ale 2xbigiel to niedużo... taki sam jak nasz uciechowski rybak..... nie jest duży...a do bulmastisa to mu trochę brakuje:evil_lol: Quote
dariaopole Posted July 23, 2007 Posted July 23, 2007 Klamot jest fajne :evil_lol: moje propozycje : Aron, Barni, Kortes, Banderas, Marlon Quote
Pat.rycja Posted July 23, 2007 Posted July 23, 2007 Ja chiałam tylko powiedzieć, że On molosowaty zdecydowanie jest. I Tosę Inu mi przypomina. I Bazyl się powinnien nazywać:) Quote
Asior Posted July 23, 2007 Posted July 23, 2007 TYY rzeczywiście... http://www.veterina-info.cz/images/advertin/005811050122135121.jpg to może to skrzyżowanie bulmastifa z Tosa inu :D Quote
Molkas Posted July 24, 2007 Posted July 24, 2007 Do dogowatego molosa to też mu brakuje ho ho ho. Ale jest naprawdę ładny i mordkę ma do Rybaczka nawet podobną trochę. Quote
justynavege Posted July 24, 2007 Posted July 24, 2007 mi się jego głowa kijarzy troszkę z bojowcami ale ze nie znam tych ras to nie wiem z jaką :crazyeye: Quote
rotek_ Posted July 24, 2007 Author Posted July 24, 2007 jesli taka beznadziejna pogoda bedzie przez cały dzien to nie jade do schroniska....ale nawet jesli mi sie uda dotrzeć cyknę fotkę małemu tak zeby było wiadć jakiej jest wielkości.....bo do tosa i bulamstiffa troche mu brakuje...jakiś metr:evil_lol: Quote
yewcia1 Posted July 24, 2007 Posted July 24, 2007 U nas słońce wychodzi, u Was pewnie też:lol: Piękna kolejna psia bida:-( Quote
CASIA&ttb Posted July 24, 2007 Posted July 24, 2007 do góry pięknisiu niech Cie wszyscy zobaczą!! Quote
Recommended Posts