Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam nadzieję, że nie doniosłaś Franiowi, że nie tylko on jest boski ? :)

Nie nie, absolutnie. Niech to będzie naszą tajemnicą :D
Posted

Jak się miewa bossski Franuś?

Bardzo się zadomowił. Ciśnie się najbliżej mnie jak może - niedługo wejdzie mi na głowę, żeby być bliżej niż Mimronki. "Układy" między Mimisią a Frankiem nie uległy poprawie. NIERAZ troszkę się pobawią - co nie przeszkadza Mimi warczeć na niego jak usiłuje wejść na wersalkę. Wtedy Roni też pokazuje ząbki.

Ale psiak cudny. Jedynie problem stanowi to podgryzanie. Nadal niestety :( Zakupiłam mu na bazarku trochę "gryzaków" Myślę że jak będzie miał kilka to mu wszystkiego Roni nie zabierze. Podgryzł jednak poduszkę i w drugiej wygryzł dziurkę więc zgodnie z obietnicą w przyszłą środę mam dniówkę i raczej zostanie w klatce. Oczywiście w salonie z Mimronkami. Dam mu kilka zabawek (myślę że dojdą) picie, jedzenie i mam nadzieję że wytrzyma. A Wy co myślicie? No nie może być tak że wszystko poniszczy :(

Posted

Oczywiście nic mu się nie stanie w klateczce. Tylko wcześniej trzeba mu przypomnieć o tym lokalu.

Nie może siać zniszczeń, bo pójdziecie z torbami i co wtedy się stanie z Mimronkami ?

Posted

Oczywiście nic mu się nie stanie w klateczce. Tylko wcześniej trzeba mu przypomnieć o tym lokalu.

Nie może siać zniszczeń, bo pójdziecie z torbami i co wtedy się stanie z Mimronkami ?

Mimronki musiałyby wziąć malunie torbusie i podreptać za nami :D

Ale jak go oduczyć??? Bo przeca nawet jak Ktoś go wreszcie adoptuje to jeszcze mógłby go oddać w ramach "reklamacji" :)

Posted

Bardzo się zadomowił. Ciśnie się najbliżej mnie jak może - niedługo wejdzie mi na głowę, żeby być bliżej niż Mimronki. "Układy" między Mimisią a Frankiem nie uległy poprawie. NIERAZ troszkę się pobawią - co nie przeszkadza Mimi warczeć na niego jak usiłuje wejść na wersalkę. Wtedy Roni też pokazuje ząbki.
Ale psiak cudny. Jedynie problem stanowi to podgryzanie. Nadal niestety :( Zakupiłam mu na bazarku trochę "gryzaków" Myślę że jak będzie miał kilka to mu wszystkiego Roni nie zabierze. Podgryzł jednak poduszkę i w drugiej wygryzł dziurkę więc zgodnie z obietnicą w przyszłą środę mam dniówkę i raczej zostanie w klatce. Oczywiście w salonie z Mimronkami. Dam mu kilka zabawek (myślę że dojdą) picie, jedzenie i mam nadzieję że wytrzyma. A Wy co myślicie? No nie może być tak że wszystko poniszczy :(

No pewnie, że nie może niszczyć wszystkiego i korona mu z głowy nie spadnie jak posiedzi w klatce kennelowej. Potencjalny dom też nie będzie zachwycony jak Franio ponadgryza wszystko, co się da
Posted

Franio po adopcji może włączyć wersję eksportową i przestać gryźć .Może dla niego konkurencja w postaci Mimronków jest stresująca i tak odreagowuje.

• Upvote 1
Posted

Pokerku a skąd to Franek mógł wiedzieć po co my go bierzemy? Może wtedy powinna mu się włączyć wersja eksportowa? Chyba że sobie wydumał że to jednak nie DS i nie ma co się przejmować :D

Żarty żartami ale problem jest. Natomiast Mimronki na pewno z nim konkurują (albo on z nimi?) i być może to się stąd bierze.

• Upvote 1
Posted

Wiele naszych tymczasek siurało do końca u nas w domu ,a po pójściu do DS przestawało.Niektóre coś tam gryzły  ,a potem przestawały.Psy doskonale czują i chyba

wiedzą ,że są w DT.  A poza tym u części na pewno ma znaczenie ,że nie są jedynakami. Całkiem jak z dziećmi. Pojawia się rodzeństwo i zaczynają się problemy z zazdrością i np. wtórne moczenie albo ssanie smoczka.

Posted

Wczoraj Franio posiedział ok. 3 godzinek w klateczce i wszystko jest ok :D Chyba mu się przypomniało że już w niej lubił siedzieć. Oczywiście stała w salonie przed oknem tarasowym - żeby wszystko widział. Miał kocyk, wodę, kosteczkę gumową i Mimronki w odwodzie :) Dzisiaj klatka sobie stoi otwarta i nawet parę razy do niej wchodził ( Roni zresztą też :))

Następny pobyt w środę :( Ale da radę Chłopak.

Dzisiaj dostał od sąsiada zabawkę (dostali w zasadzie z Ronim - bo Mimisia się nie bawi) - jej żywotność określiłabym na około 4 godziny :) Dobrze że zamwiłam na jakimś bazarku klika to może na 2 dni wystarczą :D

Posted

Dogo mnie ułaskawiło :) Zaglądam do Franka i nie wierzę , że to ten sam psiak którego kiedyś widziałam :) Całusy w nosek rozrabiaka :)

Witam założycielkę wątku :) Rozrabiak wycałowany :)