Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 852
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

marola napisał(a):

Nie wiem czy sama przeżyła bym oglądanie takiego filmu...A coś mniej drastycznego i skąplikowanego?

poświęc się Marola!!! specjalnie to podałam-bo będziesz jeszcze bardziej przekonująca potem! O to tutaj chodzi!
...mówisz coś łatwiejszego? koleżankę poproś by do Was przyszła-(pierw ją ustaw) niech przyjzie do was jak TZ będzie w domu-zró coś do jedzenia usiądźcie przy stole-przed tym wysprzątaj mieszkanie-koleżanka niech wino łądnie opakowane przyniesie TZ-owi z prośbą, że wiele o nim dobrego od znajomych słyszała i na całym podwórku też no i ma prośbę musi wyjechac do chorej babci czy cioci psa ma uratowanego z Białki:
kliknij i koleżanka niech opowiada jak to psa stąd wyrwała od tej baby:

i nie może go tam zabrac, niech wspaniałomyślny TZ się zgodzi go przechowac na te 1.5 mies....

to już 2-gi pomysł a jeszcze mam tego trochę:evil_lol: musisz opanowac tę sztukę i ARKA na pewno też tutaj zaczerpnie pomysł:evil_lol:

Posted

oktawia6 napisał(a):
ARKA - nie możesz go zabrac do siebie? dogadałby się z Twoimi 2 piesiulami-w tym wieku-to już tylko na tygodnie.....góra miesiące......

oktawia, 100 razy rozmawialysmy, gdybym mogla dawno bylby juz u mnie. Pewnie zeby sie dogadal z psami, gorzej z kotami mogloby byc. A jeszcze gorzej, ze najstarszy kot zaczyna chorowac na nerki a u kota stres to dobicie nerek! Przybycie nowego psa to dla kazdego kotka przez jakis czas stres.

Gdyby byl sunia mialbym dla niego wspanialy dom:placz: Tam jest pies i nie znosi psow, zagryzlby go...a suczki sa, same staruszki wlasnie....

Posted

Pozyjemy, zobaczymy i za pare lat pogadamy. Moj juz wszystkie moje 'numery' zna.;)
To ja Wam moge jeszcze pare pomyslow podsunac..wlacznie z placzem przez trzy noce.....zalam sie........z numerami, ze tymczas, to juz stary tez numer. Z numerami ze to bardzo rasowy, delikatny piesek i w schronisku by zmarl...(na rasach sie nie zna)...Perla byla latlerkiem;) 10kg;) a potem zobaczyl, ze cos tych latlerkow duzo biega we Włochach:eviltong: to stanelo ze to rasa włoska:evil_lol:

Posted

dobrze ale takich pmysłów nie stosowałaś więc nie mów nie!

jeszcze mam kilka nie do przebicia więc nie zakładaj, że nie! i akurat 1.5 mies. tutaj sę nie mylę....to jedno jest prawdą w tym triku a teraz macie gotowe moje pomysły !!!
ARKA nie mów nie tylko zastosuj go! potem zobzczymy! przecież wstęp dobry już masz-gotowac dobrze umiesz-więc jutro działaj!

Posted

Ja z Moruskiem ( za parę dni po niego jedziemy) zrobiłam inaczej. Powiedziałam prawie po fakcie. Byłam umówiona z Panią wolontariuszką na rozmowę przedadopcyjną i wtedy powiedziałam, że skoro już jesteśmy w mieście to przy okazji muszę jeszcze z kimś porozmawiać i poszliśmy razem.Gdy Wolontariuszka zapytała czy On nie ma nic przeciwko, to powiedział jaj, że nie ma. Więc potem powiedziałm jak brdzo się cieszę i już o zdanie nie pytałam.Ale postawił warunek, że to ostatni, no prawie, bo może w październiku dostaniemy swoją leśniczówkę, wtedy przygarniemy jeszcze dużego psa (mamy same małe) i to On go sobie wybierze.Ale pożyjemy zobaczymy czy On wybierze i czy to na pewno będzie ostatni.Niestety narazie Moruś jest ostatni, bo mieszkam u rodziców, a oni mimo, że za naszymi maluchami w ogień by poszli, na słowo nowy pies też kręcą nosem, bo to niby już za dużo.

Posted

oktawia6 napisał(a):
dobrze ale takich pmysłów nie stosowałaś więc nie mów nie!

jeszcze mam kilka nie do przebicia więc nie zakładaj, że nie! i akurat 1.5 mies. tutaj sę nie mylę....to jedno jest prawdą w tym triku a teraz macie gotowe moje pomysły !!!
ARKA nie mów nie tylko zastosuj go! potem zobzczymy! przecież wstęp dobry już masz-gotowac dobrze umiesz-więc jutro działaj!

Oktawia,Oktawia...pogadamy za pare lat, zobaczymy czy Twoje numery beda ciagle skuteczne. Oni tez nie "w ciemie bici' dobrze sie naucza co jest grane.

Posted

Lemoniada napisał(a):
Murzynek ;)

Tak wiem! Teraz to musi mi dwa razy wybaczyć.Pisałm smsa o Milordzie do kuzynki i mi się pomyliło co gdzie ma być.Chyba musze iść spać ;-)

Posted

oktawia6 napisał(a):
a jaki to problem, jak przestanie działac to zmieni się TZ! tego kwiatu to pół światu! :cool3:

Nie, jak już się wychowa i pzryzwyczai się do psiaków, to po co wymieniać. Wtedy będzie trzeba wychowywać nowego.

Posted

oktawia6 napisał(a):
a jaki to problem, jak przestanie działac to zmieni się TZ! tego kwiatu to pół światu! :cool3:

A wogole musi byc ten kwiat?:cool3: Aby sie piwa napic nie trzeba browaru kupowac, nie?;)

Posted

marola napisał(a):
Nie, jak już się wychowa i pzryzwyczai się do psiaków, to po co wymieniać. Wtedy będzie trzeba wychowywać nowego.

Po co wychowywac, petsiter potrzebny,czasami, i tyle;)

Posted

właśnie...petsiter-o to chodzi-trzeba się poświęcac-bo petsiter dobry to petsiter!:evil_lol:

a może ARKA dopisac w tytule (jak jest taka możliwośc-oczywiście) za pieniądze?:roll: by go ktoś dobry za pieniązki wziął

Posted

Ulv trochę dydaktyki i na koniec....bo cóż innego robic? czasu mało ma ten pies skończy jak Staś z SGGW-koniec życia-by koniec życia mu ktoś podarował-to jest bardzo krótko! wsiem byłoby łatwiej gdyby był maleńki...jak Twój Skorek Ś.P.

Posted

18-cie lat to dość dużo, ale jak piesek jest dobrze "zakonserwowany" to jeszcze 2- 3 może pożyć. Mój wet kiedyś mówił, że mniejsze psy dożywają nawet 21 lat.Mój owczarek, który odszedł w listopadzie 2006 miał 15 lat, ponoć jak na "niemca" to dużo.

Posted

carolinascotties napisał(a):
czy psy zimują w tych.... pomiędzy tymi dechami? :(

Ja policzylam,ze brakuje polowy bud dla psow-wogole-wliczając te cos ala budy!:placz: Tam jest obecnie 110 psow!

Sa zadaszone boksy ale......4 psy np. i buda podwojna....cos tam zaczeli robic budy,pracownicy, ale..jade tam w czwarek i zobacze co oni cuduja-wiem ze mają deski ale o steropianie nie slyszalam. Jedna z Pan ze Skierniewic znalazla faceta co powiedzial,ze zrobi bude, ocieplana, za 120zl. Zamowilam u niego bude potrojna-nie wiem ile za nią powie- i jak bedzie to wygladalo. Powiedzial,ze na srode buda ma byc gotowa-zobaczymy.

Posted

carolinascotties napisał(a):
czy psy zimują w tych.... pomiędzy tymi dechami? :(

Karolinko, one wcześniej i tego nie miały:( Od 1 maja zmienił się zarząd, są też nowi pracownicy. Psów po tym wybiegu lata zazwyczaj około 20-30. A za panowania poprzedniego kierownika bud stało tam raptem z 5!:angryy: Nowi pracownicy sami poroblili te budy, nie mieli z czego więc użyli w tym celu starych drzwi. Efekt widać :( Czy zdążymy im pomóc przed zimą?:placz:

Posted

tak piesek, jakby był w domu-a nie nagle wywalony do schronu-nie przeżyje więcej jak kilka mies.

Zamówiłam piękne banerki piesia będą jutro.

Tak zarazem zapytam jak ona ma na imię?

Posted

oktawia6 napisał(a):
właśnie...petsiter-o to chodzi-trzeba się poświęcac-bo petsiter dobry to petsiter!:evil_lol:

a może ARKA dopisac w tytule (jak jest taka możliwośc-oczywiście) za pieniądze?:roll: by go ktoś dobry za pieniązki wziął

Tez o tym myslam ale......poczekajmy troche. Czuje, ze on jednak swoj domek znajdzie. Teraz jest zaloba narodowa, wiec psi temat nie bardzo ale "uderzę' do Faktu, SE, GW i TVN24,WOT.