Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bliss już w domu. Dzielnie sama przydreptała od Pani Doktór, chociaż patrząc na nią, zrozumiałam, co to są "miękkie nogi". Co prawda, jak w połowie drogi, obok bloku Mojej Krysi, zobaczyła kota, to prawie skoczyła. Potem - oklapła i dodreptałyśmy do domu. Teraz śpi. Jak  "pomagałam" Pani Doktór we wciąganiu Bliss na opuszczany do podłogi stół operacyjny i zobaczyłam, że zaraz została podpięta do monitora rejestrującego parametry życiowe, zdecydowanie się uspokoiłam. Lubię, jak "wszystko jest pod kontrolą" ;)

Lerka po powrocie Bliss, koniecznie chciała okazać jej swoje współczucie, ale zaraz potem, poszła na spacer i jak wróciła, nie miała już takiego przypływu uczuć, szczególnie, że nie była głodna, bo w czasie nieobecności Bliss, obiad dostała przed spacerkiem. Teraz obie panienki śpią :)

Posted

Trafiłam :) 

No to widzę, że Krysia nie może się nudzić. Mój Reksio miał 5 stycznia kamień usuwany i zdecydowanie nie podobał mu się ten zabieg upiększający. Ale uśmiech ma teraz jak psi gwiazdor filmowy :)

Pozdrowienia!

• Upvote 1
  • 2 weeks later...
Posted

Zima sobie poszła precz - nie wiadomo na jak długo. Wczoraj było wręcz wiosennie -na łąkach nadorzyckich,  zamiast śniegu błękitne jeziorka. Dzisiaj pochmurnie i wietrznie i cały czas zanosi się na deszcz ale  dałyśmy radę pospacerować . Śniegu praktycznie nie ma, od kilku dni pogoda na plusie, ale fanatycy wędkowania, nadal łowią spod lodu :(. Nad Orzycem, wycięDSC04527.thumb.JPG.20881e556cb14f64b6161te kolejne drzewa - czego bobry nie wycięły, wycina człowiek

DSC04519.JPG

DSC04523.JPG

DSC04522.JPG

DSC04518.JPG

Posted

Na podwórku - nie zazdroszczę. To na łące ma piękną wodę, bo dno trawiaste, ale moje panienki nie są wodnicami nic, a nic. Tyle, że jak śnieg stopniał, znowu wyszły te nieszczęsne krowie placki i na kolejnym spacerze, Bliss sobie przypomniała, że To Jest To!! I niestety, pomimo, że znacznie zmienione optycznie, na zjadliwości nie straciło :( . No, to wczoraj była biegunka, a dzisiaj - całodzienna głodówka.......

Posted

U nas też dno trawiaste, co nie zmienia faktu, że łapy pomoczone w takim jeziorku, a następnie przebiegnięte do domu wnoszą TONY błota do domu :(

Ech, Blisia, taka duża i taka ładna, a taka głupiutka :(

Posted

Dzisiaj po raz pierwszy od baaaaaardzo długiego czasu, pojechaliśmy na spacer do Lasu na Grzance. Bliss cały czas biegała(przy nas) luzem, ciekawa Świata Lerka, na zmianę była przypinana i puszczana wolno, wołana, przypinana, znowu odpinana itd. Lerka w lesie wtapia się w tło i jak się nie rusza, jest niewidoczna - na szczęście, ma czerwone szelki ;). Bliss nie odbiega i jest widoczna zawsze i wszędzie. Nie mieliśmy jeszcze nigdy psa, który by się tak nas pilnował, jak ona

DSC07930 (kopia).JPG

DSC07933 (kopia).JPG

Posted

Dzisiaj był naprawdę rodzinny spacer, bo z wizyta przyjechał Max. Na szczęście, początkowe iskrzenie między Maxem a Bliss z powodu Lerki(o czym pisałam w czasie wakacji), to już przeszłość. Bliss jest obecnie pewna uczuć lerkowych do siebie i przestała być o nią zazdrosna w stosunku do Maxa. A Max, zdecydowanie w zabawie, preferuje Bliss

DSC07939 (kopia).JPG