Erica Posted February 2, 2015 Author Posted February 2, 2015 Gacek jest już po odrobaczeniu: w sobotę 31.01 dostał druga dawkę dehinalu ( zaznaczam, żeby potem było łatwiej znaleźć). Do Murki zawieziemy go sami, do Janowa jest ~65km. Do Murki już napisałam PW, tel nie mam. Quote
agusiazet Posted February 2, 2015 Posted February 2, 2015 Super, teraz już będzie tylko lepiej! Quote
Murka Posted February 2, 2015 Posted February 2, 2015 Odebrałam PW i jestem. Niestety to nie tak, że mamy miejsce. Od wielkiej biedy możemy zmieścić małą suczkę (do boksu z łagodnym psiakiem), ale psa samca już nie - za duże ryzyko konfliktu. Także na razie nie damy rady przyjąć pieska :( Quote
agusiazet Posted February 2, 2015 Posted February 2, 2015 Wielka szkoda, czyli Gacek szuka płatnego DT lub hotelu!!! Quote
jotpeg Posted February 2, 2015 Posted February 2, 2015 a moze Murka moze kogos innego polecic, kogos z Waszych stron, zeby nie wydawac na transport?? co za pech. Quote
Erica Posted February 2, 2015 Author Posted February 2, 2015 Pech straszny :( Dziękuję Murko za szybką odpowiedź. Jeśli możesz kogoś polecić to będę niezmiernie wdzięczna. Tola oferowała miejsce w kojcu w Zamościu - też płatne. Jak teraz wygląda wysyłanie zaproszeń na wątki? Zgodne z zasadami/erykietą czy nie bardzo? Quote
jotpeg Posted February 2, 2015 Posted February 2, 2015 w okolicy działała jeszcze Funia: http://www.dogomania.com/forum/topic/62089-hotelik-w-zamosciu/ nie wiem, jak obecnie, ale może ktoś wie? (zapytać zawsze można) Quote
jotpeg Posted February 2, 2015 Posted February 2, 2015 Jak teraz wygląda wysyłanie zaproszeń na wątki? Zgodne z zasadami/erykietą czy nie bardzo? ja tam wpisuję na inne watki zaproszenia i link, przepraszając gęsto, nie wiem jaka jest zasada. Quote
Murka Posted February 2, 2015 Posted February 2, 2015 Nie ma tu chyba żadnych innych hoteli dla psów w potrzebie, przynajmniej ja nie wiem o takowych... Jest hotel dla psów w Pysznicy (k. Stalowej Woli), ale ceny są bardzo wysokie (z tego co wiem to 30zł/doba) i warunki to tylko boksy zewnętrzne. Quote
Erica Posted February 3, 2015 Author Posted February 3, 2015 Dziękuję za info - będziemy szukać dalej. Gacek okazuje się być typem wędrowniczka. W nocy dał nam popalić. O ile większość dnia przesiedział spokojnie w szklarni, to wieczorem nie było jak go zatrzymać. Próba ignorowania jego piszczenia skończyła się napadem paniki - psiak dostał napadu czegoś co wyglądało na kaszlel odsercowy. Niestety musieliśmy go wypuścić 'na wolność'. Po ok. 2 godzinach wrócił i zaczął wyć, żeby go wpuścić za ogrodzenie . Przespał kilka godzin i tym razem zaczął wyć, żeby go wypuścić. Do 3 rano były chyba jeszcze 2 powtórki... Ostatecznie wyszedł o7:20 i do tej pory go nie słychać ani nie widać. Ale przynajmniej nie zaczepia ludzi... a to zaczyna być problemem. Boję się, że ktoś w końcu zgłosi na policję. A potem to już nie będzie długo aż Gacek 'zniknie w niewyjaśnionych okolicznościach' Quote
mari23 Posted February 3, 2015 Posted February 3, 2015 może gdzieś suczka ma cieczkę i on tak piszczy, biega? intensywnie szukam w pamięci jakiegoś DT i pustkę mam w głowie :( u mnie ostatnio taki zastój, że sytuacja dramatyczna - adopcje jakby stanęły w miejscu, tyle ogłoszeń i od dłuższego czasu ani jednego telefonu :( Quote
Erica Posted February 3, 2015 Author Posted February 3, 2015 Witaj mari :) Raczej nie, jakby w okolicy była suczka z cieczą to byłoby więcej luźno biegających psów w okolicy. Obawiam się, że raczej Gacek poluje na kury :( Więcej ogłoszeń trzeba zrobić ( jest tylko na olx), ale mi samej brakuje czasu. Mam przed sobą 6 egzaminów, a do tego 2 stwory z mojego stada są chore... Czy ktoś mógłby się podjąć? Quote
agusiazet Posted February 3, 2015 Posted February 3, 2015 Osobiście nie umiem, ale może ktoś robi za kasę na zwierzaki? Quote
mari23 Posted February 3, 2015 Posted February 3, 2015 Witaj mari :) Raczej nie, jakby w okolicy była suczka z cieczą to byłoby więcej luźno biegających psów w okolicy. Obawiam się, że raczej Gacek poluje na kury :( Więcej ogłoszeń trzeba zrobić ( jest tylko na olx), ale mi samej brakuje czasu. Mam przed sobą 6 egzaminów, a do tego 2 stwory z mojego stada są chore... Czy ktoś mógłby się podjąć? Osobiście nie umiem, ale może ktoś robi za kasę na zwierzaki? dokładnie o tym pomyślałam - jeśli jest jakiś bazarek ogłoszeniowy - wykupię mu pakiet - choć tak pomogę biedakowi tylko nie wiem, jak na nowym dogo takiego bazarku szukać :( Quote
Erica Posted February 3, 2015 Author Posted February 3, 2015 Wygląda na to, że jedyny bazarek ogłoszeniowy jest zakończony - jutro poszukam dokładniej. Quote
agusiazet Posted February 4, 2015 Posted February 4, 2015 A może spróbować dać go do hotelu Psanatorium, tylko to koło Poznania, ale znam prowadzącą osobę i jest godna zaufania! Quote
Tola Posted February 6, 2015 Posted February 6, 2015 A może spróbować dać go do hotelu Psanatorium, tylko to koło Poznania, ale znam prowadzącą osobę i jest godna zaufania! Ja również mogę polecić ten hotel, niejeden zamojski pies zaczynał tam nowe życie. Erica - ja nie oferowałam płatnego kojca, a jego bezpłatne użyczenie... Quote
jotpeg Posted February 7, 2015 Posted February 7, 2015 bazarek ogłoszeniowy: http://www.dogomania.com/forum/topic/145385-ogłoszeniowy-nowe-pakiety-od-1zł/ Quote
Erica Posted February 13, 2015 Author Posted February 13, 2015 Nie mam za wiele czasu, ale: Gacek siedzi na DT u nas - przywłaszczył sobie pokój gościnny. Moja Hathor próbuje go zaadoptować.... Dziś pojawił się potencjalny DS - w niedzielę jedziemy na wizytę :) Quote
jotpeg Posted February 14, 2015 Posted February 14, 2015 trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę!!! Quote
Erica Posted February 15, 2015 Author Posted February 15, 2015 W poniedziałek Gacek został zaszczepiony przeciw wściekliźnie i od wtorku ma fatalny apetyt :( Od wczoraj chłopak nie je, tylko dziubie: łyżeczkę sera, odrobinę mięsa etc. Obawiam się, że coś jest nie tak z wątrobą - jutro wiozę go na badania. Także na razie wizyta przedadopcyjna została odłożona. Quote
malagos Posted February 16, 2015 Posted February 16, 2015 A kleszcza na nim nie znalazłaś? U nas w gabinecie pojawiają się psy z babeszjozą, mimo zimy! Quote
Recommended Posts