Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Gacek jest już po odrobaczeniu: w sobotę 31.01 dostał druga dawkę dehinalu ( zaznaczam, żeby potem było łatwiej znaleźć). Do Murki zawieziemy go sami, do Janowa jest ~65km.

Do Murki już napisałam PW, tel nie mam.

• Replies 72
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Odebrałam PW i jestem.

Niestety to nie tak, że mamy miejsce. Od wielkiej biedy możemy zmieścić małą suczkę (do boksu z łagodnym psiakiem), ale psa samca już nie - za duże ryzyko konfliktu. Także na razie nie damy rady przyjąć pieska :(

Posted

Pech straszny :(

Dziękuję Murko za szybką odpowiedź. Jeśli możesz kogoś polecić to będę niezmiernie wdzięczna.

Tola oferowała miejsce w kojcu w Zamościu - też płatne.

Jak teraz wygląda wysyłanie zaproszeń na wątki? Zgodne z zasadami/erykietą czy nie bardzo?

Posted

Jak teraz wygląda wysyłanie zaproszeń na wątki? Zgodne z zasadami/erykietą czy nie bardzo?

ja tam wpisuję na inne watki zaproszenia i link, przepraszając gęsto, nie wiem jaka jest zasada.
Posted

Nie ma tu chyba żadnych innych hoteli dla psów w potrzebie, przynajmniej ja nie wiem o takowych... Jest hotel dla psów w Pysznicy (k. Stalowej Woli), ale ceny są bardzo wysokie (z tego co wiem to 30zł/doba) i warunki to tylko boksy zewnętrzne. 

Posted

Dziękuję za info - będziemy szukać dalej.

Gacek okazuje się być typem wędrowniczka. W nocy dał nam popalić.

O ile większość dnia przesiedział spokojnie w szklarni, to wieczorem nie było jak go zatrzymać. Próba ignorowania jego piszczenia skończyła się napadem paniki - psiak dostał napadu czegoś co wyglądało na  kaszlel odsercowy. Niestety musieliśmy go wypuścić 'na wolność'. Po ok. 2 godzinach wrócił i zaczął wyć, żeby go wpuścić za ogrodzenie . Przespał kilka godzin i tym razem zaczął wyć, żeby go wypuścić. Do 3 rano były chyba jeszcze 2 powtórki...
Ostatecznie wyszedł o7:20 i do tej pory go nie słychać ani nie widać.

Ale przynajmniej nie zaczepia ludzi... a to zaczyna być problemem. Boję się, że ktoś w końcu zgłosi na policję.

A potem to już nie będzie długo aż Gacek 'zniknie w niewyjaśnionych okolicznościach'

Posted

może gdzieś suczka ma cieczkę i on tak piszczy, biega?

intensywnie szukam w pamięci jakiegoś DT i pustkę mam w głowie :(

u mnie ostatnio taki zastój, że sytuacja dramatyczna - adopcje jakby stanęły w miejscu, tyle ogłoszeń i od dłuższego czasu ani jednego telefonu :(

Posted

Witaj mari :)

Raczej nie, jakby w okolicy była suczka z cieczą to byłoby więcej luźno biegających psów w okolicy. Obawiam się, że raczej Gacek poluje na kury :(

Więcej ogłoszeń trzeba zrobić ( jest tylko na olx), ale mi samej brakuje czasu. Mam przed sobą 6 egzaminów, a do tego 2 stwory z mojego stada są chore...

Czy ktoś mógłby się podjąć?

Posted

Witaj mari :)

Raczej nie, jakby w okolicy była suczka z cieczą to byłoby więcej luźno biegających psów w okolicy. Obawiam się, że raczej Gacek poluje na kury :(

Więcej ogłoszeń trzeba zrobić ( jest tylko na olx), ale mi samej brakuje czasu. Mam przed sobą 6 egzaminów, a do tego 2 stwory z mojego stada są chore...

Czy ktoś mógłby się podjąć?

Osobiście nie umiem, ale może ktoś robi za kasę na zwierzaki?

dokładnie o tym pomyślałam - jeśli jest jakiś bazarek ogłoszeniowy - wykupię mu pakiet - choć tak pomogę biedakowi

tylko nie wiem, jak na nowym dogo takiego bazarku szukać :(

Posted

A może spróbować dać go do hotelu Psanatorium, tylko to koło Poznania, ale znam prowadzącą osobę i jest godna zaufania!

Ja również mogę polecić ten hotel, niejeden zamojski pies zaczynał tam nowe życie.

Erica - ja nie oferowałam płatnego kojca, a jego bezpłatne użyczenie...

Posted

Nie mam za wiele czasu, ale:

Gacek siedzi na DT u nas - przywłaszczył sobie pokój gościnny. Moja Hathor próbuje go zaadoptować....

Dziś pojawił się potencjalny DS - w niedzielę jedziemy na wizytę :)

Posted

W poniedziałek Gacek został zaszczepiony przeciw wściekliźnie i od wtorku ma fatalny apetyt :( Od wczoraj chłopak nie je, tylko dziubie: łyżeczkę sera, odrobinę mięsa etc.

Obawiam się, że coś jest nie tak z wątrobą - jutro wiozę go na badania.

Także na razie wizyta przedadopcyjna została odłożona.