Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziekuję. :) Na razie zrobiłam rozliczenie tego, co już jest na koncie.  Kto mógłby znaleźc dojście do możliwie najtańszej obroży foresto dla Sumika? :)

No ja własnie Zuli kupiłam i już włożyłam na sezon. Ale 110 zł, to nie tanio. Dla Franka na razie nie miałam forsy, dostał kropelki.

Wprawdzie jego się bardziej czepiają, ale Zula nie może już na nic zachorować, nie przetrzymałaby odkleszczewej przy tych wszytskich lekach.

Franoi dostanie później.

Posted

No ja własnie Zuli kupiłam i już włożyłam na sezon. Ale 110 zł, to nie tanio. Dla Franka na razie nie miałam forsy, dostał kropelki.

Wprawdzie jego się bardziej czepiają, ale Zula nie może już na nic zachorować, nie przetrzymałaby odkleszczewej przy tych wszytskich lekach.

Franoi dostanie później.

Ja moim zamówiłam i czekam aż przyjdzie. Dla dużych juz wiem, że będzie kosztować 110. Dla moich małych psów mam nadzieję, że będzie taniej, ale i tak wydatek duży.

Dla Suma to jak mi się wydaje konieczna sprawa już teraz, bedzie spokój w przypadku inwazji wszelkiego paskudztwa :) 

Posted

Ja moim zamówiłam i czekam aż przyjdzie. Dla dużych juz wiem, że będzie kosztować 110. Dla moich małych psów mam nadzieję, że będzie taniej, ale i tak wydatek duży.
Dla Suma to jak mi się wydaje konieczna sprawa już teraz, bedzie spokój w przypadku inwazji wszelkiego paskudztwa :) 

http://www.zookrak.com/pl,produkty,pokaz,foresto-obroza

w zookraku kupowałam dwa tygodnie temu po 83 zl duzą i 64zł małą; teraz widzę, że duża już po 89zł a mała 70zł;
Posted

Być może już dzisiaj coś będzie wiadomo.Pani napisała do mnie sms bardzo miły i będzie się kontaktować. Do bardzo bardzo fajnej rodziny mógłby trafić Sumik, ale według mnie.. dużo też zależy od niego. To dom z ogrodem psiarzy bardzo miłych i inteligentnych, na dodatek w Krakowie! Co dla mnie jest okolicznością idealną po prostu! Tu dodam, że kontakt do państwa zawdzięczam kolejnej kobietce i wydarzeniu na FB, które założyła. Asiu bardzo Ci dziękuję za ogromną pomoc! :)

Kolejna kobietka rozsyłała rozsyłała wydarzenie no i państwo znaleźli do mnie numer telefonu. Jednak mają 5 psów, same sunie i jeden bardzo sędziwy pies. Wszystko oczywiście psy domowe :) Pytanie, czy Sumik by się z nimi zgodził? Będę rozmawiać i różne opcje rozważać.

Wczoraj podczas rozmowy akurat miałam średnie warunki, bo Zuzia mi szalała :) więc dzisiaj będziemy kontynuować.

Ja mówiłam wczoraj raczej o obawach w związku z faktem, że jest jeszcze 5 psów.

Z drugiej strony dziś przypomniałam sobie, że opinie o Sumie ze schroniska nie były wcale złe, jeśli chodzi o jego stosunek do innych psów. Był w szpitalu z innymi psami, nie tylko osobno. Nikogo nie pogryzł. :) To raczej my się bałyśmy, że gdyby przebywał w duzym zagęszczeniu jak sie to określa "na wspólnych boksach", to  któryś z dyżych psów mógłby mu zrobić krzywdę.

Być może Sumik odpowiednio wychowywany, prowadzony okaże się zgodnym psem. Mam kontakt do dobrego behawiorysty z Krakowa, podam państwu w razie czego, a być może skorzystamy juz na etapie pierwszego spotkania psów. Ja bym spróbowała z jednego powodu: bo to bardzo fajni ludzie kochający psy :) A to najważniejsze.  No i dom z ogrodem, ogrodzony gdzie na posesji można Sumowi jego ulubioną piłke rzucać, :) co tak kocha. Być może wybiegany codziennie nie będzie miał głupich pomyslów typu zaczepianie psów?

Tak sobie myślę, że gdyby Sumik okazał się jednak niegrzeczny do psów (Oby nie?)  państwo nie zapewniliby mu na początek takich warunków jak w hotelu (kojec, buda) choć wątpię, czy coś takiego na posesji mają, sądzę, że nie :) bo traktują psy jako członków rodziny:)  , A potem przyzwyczajaliby Suma do reszty stada, zaczęliby pracować nad jego zachowaniem? To jest do omówienia. Szansę na pewno widzę, zwłaszcza, że to Kraków i w razie jestem na miejscu ja i inne osoby mogące pomóc jak wspomniany behawiorysta. .

Ostatnio Lucek - wielki niewidomy pies ze schroniska w Olkuszu zamieszkał w mieszkaniu na piętrze, gdzie radzi sobie świetnie, ja sama mam 5 psów :) mieszkając na 3 piętrze.  Jak się chce pomóc, to zwykle to się udaje, więc po co obawiać się na wyrost? W najgorszym wypadku wróci do hotelu..Odpukuję

No ale może za wcześnie na te rozważania, dopiero mam wszystko omówić z państwem, umówić się w hotelu itd.

SUMIK BŁAGAM okaż się miłym psem dla psów!

Posted

http://www.zookrak.com/pl,produkty,pokaz,foresto-obroza

w zookraku kupowałam dwa tygodnie temu po 83 zl duzą i 64zł małą; teraz widzę, że duża już po 89zł a mała 70zł;

zamówiłam, ale nie wiem, czy skutecznie, bo nie ma na stronie potwierdzenia zamówienia jak np. na zooplusie dają

Posted

Aga zadzwon do nich. Powinnaś miec nr zamówienia. Masz?

Nie mam, a telefonu dziś nie odbierają. :(

Posted

I ja trzymam kciuki cały czas, oby to był ten Dom :)

Bardzo bym chciała. Przy okazji dziękuję Ci za nową wersję plakatu, którą zrobiłaś dla Suma i Ergo :) Po świętach porozwieszam w swoich okolicach. Jesli ktoś ma gdzie porozwieszać, to wyslę na mail do wydrukowania..

Posted

Pani kontaktowała się z Agnieszką, że dzisiaj niestety Sumika nie będzie mogła poznać bo ma ogrom obowiązków zawodowych, ale już go pokochała :) tak więc jestem dobrej myśli.

Wcale się nie dziwię, że pokochała Suma.On jest taki fajny, taki szczęśliwy teraz, to nawet widać na zdjęciach, że mnie to aż chce się go wygłaskać, przytulić tę roześmianą mordkę.Takie ciężkie są teraz czasy, ludzie sfrustrowani, nieszczęśliwi, a taki zwierzak to jak lek antydepresyjny.Cieszy się, bo miska pełna, bo jest wolny, bo może sobie pobiegać z piłeczką i nic go nie boli.Tylko tyle i to mu wystarcza.