Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Niestety tu muszę się zgodzić i poproszę o dalsze rozsyłanie ostrzeżenia :(

Fundacja Kocia Mama wywinęła już niejeden numer, który pokazał, że zwierzaki są tylko środkiem do zbierania funduszy, a nie celem. M.In. koty w złym stanie, domowe, delikatne koty wypuszczone w nieprzyjaznym terenie, 

Cyt: 

Tika i kilka innych kotów zostały ze schroniska w Koninie wydane do KM gdzie miały zostac poddane leczeniu, oswajaniu / jeśli tego potrzebowały oczywiście/ i gdzie miano znaleźć im domy stałe.
Tika została w KM wyleczona ze swojej choroby oczu jednak w bardzo krótkim czasie uznano że jest dzika, kompletnie nie adopcyjna, po czym bez powiadomienia konińskiego schroniska, bez żadnej informacji, konsultacji – podarowano jej... wolność...
Osoby śledzące wątek wiedzą że Tika to kotka ośmioletnia, która trafiła do schroniska gdy miała 3,5 miesiąca. Nie zna innego życia. Osiem lat miała schronienie, jedzenie, leczenie i w miarę ciepło . Schronisko w Koninie, choć nie przypomina tych schronisk które znamy z programu Animal Planet stara się zapewnić zwierzętom dobre warunki życia. Wysyłając Tikę do KM pracownicy schroniska mieli nadzieję że zapewnią w ten sposób kotce dobry dom na stare lata, dobra opiekę . Nie była to jedyna wiekowa kotka która po latach spędzonych w schronisku z opinią dzikuska, znalazła dom i poczuła się w nim dobrze.
Niestety, na Tice bardzo szybko „postawiono krzyzyk” i z etykietką „dziki kot” wystawiono ją przed blok.
Tika mieszka obecnie na nieciekawym choć ogrodzonym terenie w pobliżu bardzo ruchliwej drogi. Wraz z Tiką mieszka tam jeszcze kilka innych kotów.

Odkad schronisko w Koninie dowiedziało się że Tika wylądowała na dworze, pracownicy starają się o jej odzyskanie od KM. W tym samym czasie Dulencja zaoferowała Tice dom stały. Nie mogąc pogodzić się z tym że kotka została umieszczona pod blokiem, że przebywa po raz pierwszy w swoim życiu całe noce w temperaturach oscylujących w okolicach zera stopni i dokarmiana nie wiadomo przez kogo i nie wiadomo czym, podjęliśmy rozmowy z KM w celu jej odzyskania i przekazania do DS. do Dulencji.

Stanowisko KM jest bardzo dziwne . Padaja stwierdzenia że kotka jest tam szczęsliwa i że przychodzi na każde zawołanie wolontariuszki, jednocześnie nie sposób zrobić jej zdjęcia i według słów KM – nie da się jej odłowić.

Wystawione do adopcji w sklepie kociaki, chore, odwodnione, zagłodzone. Po miesięcznej "opeice" i "leczeniu" w tej fundacji. 

Ogromna liczba kotów "wyadoptowywanych". Wręcz nieprawdopodobna :(

Rozmnażanie kotów (!!!!). Dokładnie- cyt. za fundacją "wolontariuszka cieszyła się że będą małe kotki". 

Itd..... 

A w tej chwili osoba z tej fundacji założyła hotel, do którego ściągają kolejne psy. Istnieje obawa o poziom opieki i dalsze ich losy.... 

Posted

Wiem, że to wątek Suma, ale proszę, roześlijcie to ostrzeżenie, ja jestem tylko na dwóch wątkach, jestem tutaj nowa, nie znam ludzi, a sprawa jest poważna.Zapobiegać jest lepiej niż leczyć.

Posted

Wpisuje do rozliczenia Suma + 57,75 co stanowi połowę sumy z bazarku ewkar z przeznaczeniem pół na pół dla Sumika i Ergo. Ewkar wielkie dzięki :)

Posted

Agusiu 

num konta nimam a nimam jeszcze 

a juz rozliczam bazarus i lada dzien wysle po 82 zl 50 gr na kazde z czterech serduszek

http://www.dogomania.com/forum/topic/145369-male-opoznienia-w-wysyleczce-rozliczam-halle-berry-lotionksiazkislodyczecegielki-dla-frodziakrabciasumikaaiszuni-do-15-luty-g-2200/

pozdrawiam ogromnie i sciskam  serdunko cudne Sumiczkoweserce6.gif

• Upvote 1
Posted

Agusiu 

num konta nimam a nimam jeszcze 

a juz rozliczam bazarus i lada dzien wysle po 82 zl 50 gr na kazde z czterech serduszek

http://www.dogomania.com/forum/topic/145369-male-opoznienia-w-wysyleczce-rozliczam-halle-berry-lotionksiazkislodyczecegielki-dla-frodziakrabciasumikaaiszuni-do-15-luty-g-2200/

pozdrawiam ogromnie i sciskam  serdunko cudne Sumiczkoweserce6.gif

Juhu!  :lol: Zaraz ci Ewka podeślę numer konta Agnieszki :) 

Posted

Juhu!  :lol: Zaraz ci Ewka podeślę numer konta Agnieszki :)

Bardzo dziękuję kk i Ewie oczywiście za bazarek :)

Posted

Ponieważ do dzisiaj nie otrzymałam wpłaty od Hope2 na bazarku nasionkowym, rozliczam bazarek bez finalizacji tego zakupu.

Na bazarku nasionkowym udało się zebrać 27,60 zł. i połowa z tego, czyli 13,80 zł. jest dla Suma.

Na bazarku pasmanteryjnym jest wpłata 12,50 zł. i połowa z tego czyli 6,25 zł.  jest dla Suma.

Proszę o dane do przelewu.

Posted

Ponieważ do dzisiaj nie otrzymałam wpłaty od Hope2 na bazarku nasionkowym, rozliczam bazarek bez finalizacji tego zakupu.

Na bazarku nasionkowym udało się zebrać 27,60 zł. i połowa z tego, czyli 13,80 zł. jest dla Suma.

Na bazarku pasmanteryjnym jest wpłata 12,50 zł. i połowa z tego czyli 6,25 zł.  jest dla Suma.

Proszę o dane do przelewu.

Terra bardzo dziękuję:) wiadomośc pw mi się krótka napisała, bo komputer mi się zawiesił :) tak więc tu dziekuję bardzo za pamięć o Sumie. :) i pomoc dla niego 

Posted

Przelew w wys. 40,10 zł. w drodze.

Połowa jest dla Suma i druga połowa dla Ergo.

Jak pieniążki dojdą, proszę o potwierdzenie na wątku obu bazarków, linki w podpisie.

• Upvote 2
Posted

Na podane przez AgaG konto przelałam 16,80 zł. po połowie dla Ergo i Suma.

Jest to zaległa wpłata od Hope2.

Jak dojdzie, proszę o potwierdzenie na wątku bazarku nasionkowego.

Posted

Sumik pewnie cieszy się wiosną? nikt nie dzwoni o niego?

Był pierwszy telefon! Przed chwilą ! Okolice Knurowa. Wizyta przedaadopcyjna będzie w piątek. Mocne kciuki. Proszę
  • Upvote 2