sunia2000 Posted February 19, 2015 Posted February 19, 2015 Sunia a możesz napisać jakie miałąś dawkowanie tego leku? Byłam dziś z moją sunią u wetki. Sunia dostaje Karsivan - zapytałam o ten cavinton. Ona powiedziała, że go nie zna, szybko w necie co nie co poczytała, dała mi receptę na niego ale powiedziała że muszę sobie ustalić dawkowanie... To taka młoda wetka, zastępująca moich wetów i chyba się nie czuła na siłach przeliczać tą substancję czynną. Albo mnie zbyła... W każdym razie receptę mam /na ten 5 mg/, wykupię ale jak podawać to nie wiem... Moja sunia waży 11 kg teraz... Mój kundel waży 18kg i tez dostał 5mg, lekarz zalecił 1/4 tabl 2x dziennie, może zacznij od 1/4 bo twoja to prawie połowa mojego jeśli chodzi o wage. Lekarz mi tak zalecił ale wspomniał że jakby nie reagował na taką dawkę to mogę zwiększyć. Dziad zareagował i to dość szybko więc zostaliśmy przy takim dawkowaniu:) Quote
AlfaLS Posted February 19, 2015 Posted February 19, 2015 Mój kundel waży 18kg i tez dostał 5mg, lekarz zalecił 1/4 tabl 2x dziennie, może zacznij od 1/4 bo twoja to prawie połowa mojego jeśli chodzi o wage. Lekarz mi tak zalecił ale wspomniał że jakby nie reagował na taką dawkę to mogę zwiększyć. Dziad zareagował i to dość szybko więc zostaliśmy przy takim dawkowaniu:) Bardzo Ci dziękuję. Jutro wykupię i zacznę jej dawać tak jak piszesz, 1/4 tabl. Jak będzie za mało to zwiększę do 1/4 dwa razy dziennie. Moja sunia ma już 19 lat więc na pewno jej za bardzo nie zaszkodzę... Wychodzi na to, ze dogo mądrzejsze od wetki . Ale dobrze, ze powiedziała, ze nie wie. Lepsze to niż udawanie mądrej jak nie ma wiedzy na dany temat. Jeszcze raz dzięki. Quote
Hope2 Posted February 19, 2015 Posted February 19, 2015 I foty w uprzęży, najlepiej z goniącym Hopiakiem Hopiak mówi-foch ! Quote
AlfaLS Posted February 19, 2015 Posted February 19, 2015 Hopiak mówi-foch ! Hopaczku nie fochaj się . Tak mało ostatnio radości na dogo, tylko kłótnie, wyzwiska i inne takie niefajne rzeczy to człowiek chciałby nacieszyć oczy taką prawdziwą radością bo przecież będziesz się cieszyła jak Bulbo będzie zapierniczał do przodu nie? A teraz to bo pewnie zaraz bedzie tak . Bulbo ratuj! Quote
Hope2 Posted February 19, 2015 Posted February 19, 2015 Alfa-fotki oczywiście,że będa, tylko mi ostatnio TZ zrobił fotkę świadczącą o tym,że mi psy dosłownie na głowę wchodzą (w zasadzie Toluś, bo on mamusię kocha tak bardzo i najchętniej to by z rączek nie schodził) A Książę dzisiaj to mnie przegonił przez krzaczory, ku uciesze tubylców-bo kurna durny kot się zmaterializował... i na nic się zdały moje błagania ani wrzaski, musiałam się ratować lądowaniem na swoim własnym (i tak już poobijanym )zadzie. Wczoraj lądowałam na kolankach, bo chłopaki smycze splątali tak,że później przynajmniej z 10 minut siedziałam na asflacie i rozplątywałam (przewrócili mnie, bo nogi oplątali, a jak podniosłam jedną, co by się wyplątać, to akurat Toluś uznał,że "biegniemy mamusiu,l biegniemy!" ) Kiedyś z tej miłości dziady mnie zabiją jak nic ;) ale uwielbiam jak patrzą z politowaniem "po co leżysz?" (wtaw odpowiednio do sytuacji w błocie/kałuży, śniegu/na schodach/itp) Bulbo tez jakoś uczcia okazuje po Tolusiowemu...co zrobić? kochać trzeba te niedźwiadki, prawda? Quote
AlfaLS Posted February 19, 2015 Posted February 19, 2015 Oj trzeba trzeba bo jak bez nich... Ale podroczyć się też trzeba żeby weselej było . 1 Quote
anica Posted February 20, 2015 Posted February 20, 2015 Aniu, wcale się nie dziwię że tak się zauroczyłaś Bulbo! ... może chłopak zauroczyć :) Quote
Zosia123 Posted February 20, 2015 Author Posted February 20, 2015 No ubaw masz po pachy :/ Ja moje raczej po żołniersku staram się wychowywać, ale przy moich dwóch wariatach (Brunie i Toli) nie dałabym rady inaczej :) Wczoraj byłam z Reksem u dra Szczypki i pokazałam też wyniki Bulba. Oto zalecenia pana doktora: Polfilin tab. 400 mg 2x1 Aescin tab. 3x1 Vit. B comp. 3x1 Rutinoscorbin Plus 3x1 Traumeel S 3x1 (ale trzeba rozdusić i wpuścić w paszczę tak, aby trochę pomamłał, nie od razu połknął) Reks dostał też miejscowo do kręgosłupa steryd i to także można by zastosować u Bulbo. A rehabilitację można bardzo tanio rozwiązać przykładając odpowiednio takie silniejsze magnesy lub kupując pas lędźwiowy z magnesami i kryształami turmalinu. Jeśli chodzi o Reksa, to rozważam jeszcze akupunkturę. Na Irap nie pójdziemy. Jeszcze dopowiem, że oczywiście jakiś preparat by się przydał. Reks teraz dostaje trzy: ArthroVet Complex, GeriatiVet i Multiflex. I zaraz idę do apteki odebrać zamówione kapsułki omega 3, 6 i 9. Aniu, bardzo dziękujemy za fotki! Śliczny ten Bulbik :) Jeszcze proszę o fotkę Hopiaka w błocie! :) Quote
Hope2 Posted February 20, 2015 Posted February 20, 2015 Jeszcze dopowiem, że oczywiście jakiś preparat by się przydał. Reks teraz dostaje trzy: ArthroVet Complex, GeriatiVet i Multiflex. I zaraz idę do apteki odebrać zamówione kapsułki omega 3, 6 i 9. Aniu, bardzo dziękujemy za fotki! Śliczny ten Bulbik :) Jeszcze proszę o fotkę Hopiaka w błocie! :) ArthroVet mam od ulv i podaję, jak się będzie kończył, to dam znac, ok? A fotek z kapieli błotnych nie będzie nigdy (choć zażywam ich regularnie...i może dlatego mam taką super cerę i ogólnie młodo wyglądam? :D :D :D ) Quote
Hope2 Posted February 20, 2015 Posted February 20, 2015 Aniu, wcale się nie dziwię że tak się zauroczyłaś Bulbo! ... może chłopak zauroczyć :) o to to- niech chłopak szybko znajdzie super dom, bo...bo...no nie oddam! a własciwie, to oddam...ale bolało będzie :( Quote
Hope2 Posted February 20, 2015 Posted February 20, 2015 CZŁOWIEKI, CO TAM U WAS SŁYCHOWAĆ? JAK ZDRÓWKO? JAKĄ POGODĘ MACIE? U MNIE SŁONKO BYŁO I WIECIE CO? NA SPACERZE WIECZORNYM PRZESZEDŁEM PRAWIE 1 KILOMETR! NIEŹLE CO? I W DZIEŃ DUŻO NA DWORZE BYŁEM-PO PODWÓRKU SOBIE CHODZIŁEM, TROCHĘ W PIŁKE GRAŁEM I KOTY PRÓBOWAŁEM DOGONIĆ-NA RAZIE ZA SZYBKIE SĄ...NO ALE JA JESZCZE NIE POWIEDZIAŁEM OSTATNIEGO SŁOWA Emotikon devil TABULETKI GRZECZNIE ZJADAM, BO TO PODOBNO POMOŻE MI KOTY DOGONIĆ?BULBO CHWALĄCY SIĘ BAARDZO Quote
AlfaLS Posted February 20, 2015 Posted February 20, 2015 Bulbo - jestreśmy z Ciebie bardzo dumni . Jednak może znajdź sobie jakąś inną motywację do ćwiczeń a nie gonienie tych kotecków... Bo wiesz, one bardzo sprytne są . Quote
Guest Elżbieta481 Posted February 21, 2015 Posted February 21, 2015 Zgadzam się z Bulbo,że każda motywacja do gonienia jest dobra tylko nie jestem pewny co na gonienie mruczków powie Hopiak...Także Bulbo udawaj,że jest nowa motywacja i do przodu! Rufusik solidaryzujący się z Bulbo Quote
Hope2 Posted February 21, 2015 Posted February 21, 2015 Bulbo - jestreśmy z Ciebie bardzo dumni . Jednak może znajdź sobie jakąś inną motywację do ćwiczeń a nie gonienie tych kotecków... Bo wiesz, one bardzo sprytne są . koty wredne som! się złapać nie dajom! specjalnie swoje paskudne czarne futra pokazujom, wyzywajom, zaczepiajom i później ze śmiechu się turlajom jak mi się łapy zaplączą...więc ćwiczę i ćwiczę i kiedyś im przetrzepię te czarne zady! Quote
Hope2 Posted February 21, 2015 Posted February 21, 2015 Zgadzam się z Bulbo,że każda motywacja do gonienia jest dobra tylko nie jestem pewny co na gonienie mruczków powie Hopiak...Także Bulbo udawaj,że jest nowa motywacja i do przodu! Rufusik solidaryzujący się z Bulbo Rufus...Ciebie tyż kociaste wkurzają? a moją motywacją najnowszą jest...HADES :D wiesz jak on ucieka? i jak się boja? wiem...wszyscy go leją, koty tyż :P Hopiak to się za każdym razem drze "Bulbo NIE WOLNO!!!" ale ja udajem,że mnie głuchota nagła dopadła :D Quote
sybil Posted February 21, 2015 Posted February 21, 2015 koty wredne som! się złapać nie dajom! specjalnie swoje paskudne czarne futra pokazujom, wyzywajom, zaczepiajom i później ze śmiechu się turlajom jak mi się łapy zaplączą...więc ćwiczę i ćwiczę i kiedyś im przetrzepię te czarne zady! Bulbo , Ty kociastych nie ganiaj (no, ganiać możesz, ale zadów trzepać NIE ), bo kociaste to wielka miłość Królewny Zosieńki była i jak je skrzywdzisz, to Ona w nocy przyjdzie i Tobie futro przetrzepie . Jak nie wierzysz, to zapytaj Hadesa i Tolka, charakterna dziewczyna była, a za TM to jeszcze mocy nabrała. Zdrówka życzymy Tobie i Rodzince, bardzo nam się podobasz Quote
Guest Elżbieta481 Posted February 21, 2015 Posted February 21, 2015 Straciłem orientację..Hades to kot?Pogubiłem się-sorry.. Czy kociaste mnie wkurzają?Czasem tak-czasem nie..Niemniej rozumiem takie psy,które chciałyby je przetrzepać...Duża mówi,że koty mają dużo godności,a psy mają tylko serce...Czasem odczuwam wielką solidarność z nimi,bo co one mają za życie?Uciekają przed nami psami,przed złymi ludżmi,przed samochodami..Wieczna ucieczka..Czasem chciałbym je dogonić i trzepnąć żeby przestały uciekać.. Rufus nastawiony filozoficznie Quote
sybil Posted February 21, 2015 Posted February 21, 2015 Rufusik, nie wszystkie kociaste uciekają przed nami . Nasze kumpele, Diana (ogarzyca polska) i Boksia (hmm...szlachetny wielorasowiec świętokrzyski) kochają swoje kociaste: czarnego Zeusa i rudą Łapcię, śpią razem (koty wtulone w psie futerko). My też je .... lubimy (tak bez przesady) . Oni się dogadali, najważniejsza jest Diana, dobre serduszko, bo to ona przyjmowała po kolei: przytuliskową Boksię i malutkie kociaki, porzucone gdzieś pod płotem. Głowa do góry, Rufusik, nie wszyscy ludzie są źli Sybi i Maja - optymistki mimo wszystko Quote
Hope2 Posted February 21, 2015 Posted February 21, 2015 Bulbo , Ty kociastych nie ganiaj (no, ganiać możesz, ale zadów trzepać NIE ), bo kociaste to wielka miłość Królewny Zosieńki była i jak je skrzywdzisz, to Ona w nocy przyjdzie i Tobie futro przetrzepie . Jak nie wierzysz, to zapytaj Hadesa i Tolka, charakterna dziewczyna była, a za TM to jeszcze mocy nabrała. Zdrówka życzymy Tobie i Rodzince, bardzo nam się podobasz Wiecie co sznupiaste? ja już dobrze wiem kto to Zoś, bo chodzę do niej co dziennie z Hadesem. To on mi o niej opowiada Quote
Hope2 Posted February 21, 2015 Posted February 21, 2015 Straciłem orientację..Hades to kot?Pogubiłem się-sorry.. Czy kociaste mnie wkurzają?Czasem tak-czasem nie..Niemniej rozumiem takie psy,które chciałyby je przetrzepać...Duża mówi,że koty mają dużo godności,a psy mają tylko serce...Czasem odczuwam wielką solidarność z nimi,bo co one mają za życie?Uciekają przed nami psami,przed złymi ludżmi,przed samochodami..Wieczna ucieczka..Czasem chciałbym je dogonić i trzepnąć żeby przestały uciekać.. Rufus nastawiony filozoficznie Rufus...człowieki różne som-dobrzy i źli. Ja mam szczeście, bo tych złych w moim życiu mniej ;) a kociaste...no wiesz...one tak już mają,że nas się bojają-to taki dar od Natury? ;) i mądre som jak i my-do dobrego ludzia lezą bezwstydnie, a od złego zwiewają gdzie pierz rośnie ;D nie wiesz kto to Hades? to pokażę Ci tę durną paszczękę Quote
Guest Elżbieta481 Posted February 22, 2015 Posted February 22, 2015 E,koleś...To nie jest durna paszczęka...To jest nieśmiała paszczęka..Bardzo sympatyczna..Lubię go...Nie bijcie go chłopaki..Bieduś jakiś taki.. Rufusik Quote
Igusia Posted February 23, 2015 Posted February 23, 2015 Zamówione :) Frodo ukradkiem podczytujący ;) Quote
Zosia123 Posted February 23, 2015 Author Posted February 23, 2015 Bulbikowi przydałby się dobry materac na te jego biedne kosteczki. Quote
Hope2 Posted February 23, 2015 Posted February 23, 2015 Zamówione :) Frodo ukradkiem podczytujący ;) Ślicznie dziękuję w imieniu Potworzastego Potwora :) Jakoś mam słabość do imienia Frodo... Quote
Recommended Posts