Dana i Muszkieterowie Posted January 28, 2015 Posted January 28, 2015 Dana podziękuj koleżance. Skarbnikiem Ergo jestem ja, a kk rozsyła numer konta, :) Podziękowałam od razu, jasne :). Się przypomnę z numerem konta :). Dzisiaj próbowałam wysłać PW i nie wychodzi :(. Pojawia mi się komunikat, że wystąpiły jakieś błędy :(. Ergo wyglądał mi w tej akcji z sympatyczną sunią na bardzo zainteresowanego erotycznie ;). Dobrze, że chłopak tak szybko chwyta polecenia Murki :). Przyszły domek będzie miał pociechę z takiego mądrego chłopaka :). Quote
kolejna kobietka Posted January 28, 2015 Posted January 28, 2015 Ergo już po kastracji, wrócił z lecznicy, wszystko ok :) Wszystkie badania wyszły dobrze, potem wszystko wrzucę :) Super wieści! :lol: Quote
kolejna kobietka Posted January 28, 2015 Posted January 28, 2015 Podziękowałam od razu, jasne :). Się przypomnę z numerem konta :). Dzisiaj próbowałam wysłać PW i nie wychodzi :(. Pojawia mi się komunikat, że wystąpiły jakieś błędy :(. Ergo wyglądał mi w tej akcji z sympatyczną sunią na bardzo zainteresowanego erotycznie ;). Dobrze, że chłopak tak szybko chwyta polecenia Murki :). Przyszły domek będzie miał pociechę z takiego mądrego chłopaka :). Już próbuję cioteczko wysłać, wcześniej nie udało mi się bo miałaś zapchaną skrzynkę, nawet się wpisałam na twoim profilu, nie wiem czy widziałaś :) edit. Wysłałam :) Quote
mar.gajko Posted January 28, 2015 Posted January 28, 2015 To dobrze, że wszytsko poszło dobrze :) Ergo dzielny, Murka też dzielna :) Quote
AgaG Posted January 28, 2015 Author Posted January 28, 2015 Ergo już po kastracji, wrócił z lecznicy, wszystko ok :) Wszystkie badania wyszły dobrze, potem wszystko wrzucę :) Bardzo bardzo się cieszę! Erguś jesteś już gotowy do adopcji. :) Jutro trochę edytuję tekst ogłoszenia i ruszamy szukać wspaniałego domu. Quote
Xibalba Posted January 28, 2015 Posted January 28, 2015 Ergo to dzielny i mądry psiak, tylko się tak zastanawiam czy równie cierpliwie znosi kołnierz. Biedaczek, szkoda, że nie rozumie, że to wszystko dla jego dobra. Quote
terra Posted January 29, 2015 Posted January 29, 2015 Bardzo się cieszę, że wszystko poszło jak należy :) Mizianka dla chłopaczka. Quote
ewkar Posted January 29, 2015 Posted January 29, 2015 Nie mogę jeszcze robić bazarku na dogo, ale mam bezdomne psy, które od dawna już podkarmiam.To dzisiejsza porcja, oprócz tego sucha karma [url=http://naforum.zapodaj.net/2455b2ba9407.jpg.html][/url] Na miau zrobiłam bazarek, są i legowiska dla psów, gdyby ktoś chciał to zapraszam http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=167303 Jeżeli to wbrew regulaminowi, proszę o usunięcie postu. 1 Quote
Murka Posted January 29, 2015 Posted January 29, 2015 Wrzucam rachunek od weta za kastracje i wszystkie badania (razem wyszło 380 zł + 20 zł przejazdy do lecznicy): http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/a527bc6267bc2e5f.html Kastracja 100 zł RTG 50 zł + 30 zł dodatkowe zdjęcia analiza krwi 60 zł test 4dx 140 zł (2 x 70 zł) - pierwszy wynik był niepewny i wet musiał powtórzyć Wczoraj było wszystko na szybko i dopiero dzisiaj moglam na spokojnie porozmawiać z wetem o badaniach Ergo. Wyniki krwi wyszły bardzo dobre. Natomiast RTG wykazało liczne zmiany zwyrodnieniowe na kręgosłupie. Poza tym wszystko ok. Analizę krwi i opis RTG mogę wysłać na maila (AgaG proszę o maila :) ). Zdjęcia i testy 4dx odbiorę z lecznicy przy najbliższej okazji. Quote
AgaG Posted January 29, 2015 Author Posted January 29, 2015 Wrzucam rachunek od weta za kastracje i wszystkie badania (razem wyszło 380 zł + 20 zł przejazdy do lecznicy): http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/a527bc6267bc2e5f.html Kastracja 100 zł RTG 50 zł + 30 zł dodatkowe zdjęcia analiza krwi 60 zł test 4dx 140 zł (2 x 70 zł) - pierwszy wynik był niepewny i wet musiał powtórzyć Wczoraj było wszystko na szybko i dopiero dzisiaj moglam na spokojnie porozmawiać z wetem o badaniach Ergo. Wyniki krwi wyszły bardzo dobre. Natomiast RTG wykazało liczne zmiany zwyrodnieniowe na kręgosłupie. Poza tym wszystko ok. Analizę krwi i opis RTG mogę wysłać na maila (AgaG proszę o maila :) ). Zdjęcia i testy 4dx odbiorę z lecznicy przy najbliższej okazji. Tak, bardzo Cie proszę, proszę też wyslij do mnie zdjęcia rtg Ergo. Mój wet jest akurat specjalistą w dziedzinie ortopedii i chcę mu je pokazać . mój mail to [email protected] Quote
Murka Posted January 29, 2015 Posted January 29, 2015 Wysyłam tylko opis, zdjęcia RTG mogę jedynie zwykłą pocztą wysłać. Quote
AgaG Posted January 29, 2015 Author Posted January 29, 2015 Erguś jest na minusie, całe szczeście, że są bazarki. No i Ola K. jak zwykle nadzwyczajna obiecała mi, że da 100 dla Ergo :). 1 Quote
ewkar Posted January 29, 2015 Posted January 29, 2015 Zrobię bazarek dla Ergo, ale nie dzisiaj, mam chorego malutkiego kotka. 1 Quote
AgaG Posted January 29, 2015 Author Posted January 29, 2015 Wysyłam tylko opis, zdjęcia RTG mogę jedynie zwykłą pocztą wysłać. dobrze. super. Quote
AgaG Posted January 29, 2015 Author Posted January 29, 2015 Murko na mailu już mam wyniki badań krwi i opis rtg, ale nie mam wyników tych testów w kierunku chorób odkleszczowych i dirofilariozy, Doslesz mi? Quote
kolejna kobietka Posted January 29, 2015 Posted January 29, 2015 Ja też już mam zapowiedzianą robótkę z bazarkiem na fb i czekają na mnie ogłoszenia, jakoś musimy dać radę, martwią mnie cioteczki te zmiany zwyrodnieniowe. Quote
AgaG Posted January 29, 2015 Author Posted January 29, 2015 Ja też już mam zapowiedzianą robótkę z bazarkiem na fb i czekają na mnie ogłoszenia, jakoś musimy dać radę, martwią mnie cioteczki te zmiany zwyrodnieniowe. Asia wysłałam Ci na maila w pdf te wyniki. Przy zmianach zwyrodnieniowych są wykrzykniki... No niestety mozna się było spodziewać, że od spania na mrozie albo w wilgotnym błocie, kręgosłup będzie w nie najlepszym stanie :( Jak przyjdą pocztą zdjęcia, pokażą moim ortopedom, zobaczę, co zalecą Quote
Murka Posted January 29, 2015 Posted January 29, 2015 Murko na mailu już mam wyniki badań krwi i opis rtg, ale nie mam wyników tych testów w kierunku chorób odkleszczowych i dirofilariozy, Doslesz mi? Testy wraz ze zdjęciami RTG muszę odebrać z lecznicy. Mogę wysłać pocztą razem ze zdjęciami. Quote
agat21 Posted January 29, 2015 Posted January 29, 2015 kurczę tak jestem ostatnio zarobiona, że nawet nie mam czasu zajrzeć do Ergusia, a przyszły tydzień będzie jeszcze gorszy, bo wyjeżdżam na cały tydzień :( Jak ja to wytrzymam :( Dobrze, że Erguś już po odjajczeniu, że wszystko poszło dobrze. Martwią mnie tylko te zmiany w kręgosłupie, u tak dużego psa po kilku latach może być problem z tylnymi łapkami :( Myślę, że to okres dziecięcy bez dobrego jedzenia i braku ruchu tak się biedakowi przysłużył :( Oby dało się coś zaradzić.. A jak Erguś radzi sobie w kołnierzu? ;) Quote
sleepingbyday Posted January 30, 2015 Posted January 30, 2015 bardzo niedobrze z tym kręgosłupem.... Quote
ewkar Posted January 30, 2015 Posted January 30, 2015 Nie znam się na ortopedii, ale pisałam, że kiedy go widziałam w grudniu to wydawało mi się, że jakiś taki połamany był.Możliwe, że bardzo bolał go kręgosłup.Teraz zupełnie tego nie widać. Quote
agat21 Posted January 30, 2015 Posted January 30, 2015 Nie znam się na ortopedii, ale pisałam, że kiedy go widziałam w grudniu to wydawało mi się, że jakiś taki połamany był.Możliwe, że bardzo bolał go kręgosłup.Teraz zupełnie tego nie widać. Mogło tak być.. zimno wtedy było chyba i to dodatkowo się pewnie przyczyniło, że bolało go :( Quote
ewkar Posted January 30, 2015 Posted January 30, 2015 Sugerowałam wtedy reumatyzm. Prawdę mówiąc, to większość z nas chyba obawiała się, że Ergo będzie bardzo poważnie chory.Nie wiem zupełnie, czy te zmiany zwyrodnieniowe to poważna sprawa. Aha, byłam na spotkaniu z prezydentem.Tym nowym i to już zupełnie inna bajka, naprawdę.Ma być przynajmniej częściowo rozwiązany problem psów i kotów ( ale nie tylko) w Stalowej Woli.Jest ktoś, kto ma to wszystko koordynować, ma być spotkanie z karmicielami, wetami, organizacjami ekologicznymi ( tu będzie trochę gorzej, wiadomo), ja też tam będę. Quote
kolejna kobietka Posted January 30, 2015 Posted January 30, 2015 Zapowiada się ciekawie :), tylko to "częściowo" ciekawe co to będzie oznaczać w praktyce. Quote
Recommended Posts