Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dana podziękuj koleżance. Skarbnikiem Ergo jestem ja, a kk rozsyła numer konta, :)

Podziękowałam od razu, jasne   :).  Się przypomnę z numerem konta :). Dzisiaj próbowałam wysłać PW i nie wychodzi :(. Pojawia mi się komunikat, że wystąpiły jakieś błędy :(.

Ergo wyglądał mi w tej akcji z sympatyczną sunią na bardzo zainteresowanego erotycznie ;). Dobrze, że  chłopak tak szybko chwyta polecenia Murki :). Przyszły domek będzie miał pociechę z takiego mądrego chłopaka :).

Posted

Podziękowałam od razu, jasne   :).  Się przypomnę z numerem konta :). Dzisiaj próbowałam wysłać PW i nie wychodzi :(. Pojawia mi się komunikat, że wystąpiły jakieś błędy :(.

Ergo wyglądał mi w tej akcji z sympatyczną sunią na bardzo zainteresowanego erotycznie ;). Dobrze, że  chłopak tak szybko chwyta polecenia Murki :). Przyszły domek będzie miał pociechę z takiego mądrego chłopaka :).

Już próbuję cioteczko wysłać, wcześniej nie udało mi się bo miałaś zapchaną skrzynkę, nawet się wpisałam na twoim profilu, nie wiem czy widziałaś :)

edit. Wysłałam  :)

Posted

Ergo już po kastracji, wrócił z lecznicy, wszystko ok :)

Wszystkie badania wyszły dobrze, potem wszystko wrzucę :)

Bardzo bardzo się cieszę! Erguś jesteś już gotowy do adopcji. :) Jutro trochę edytuję tekst ogłoszenia i ruszamy szukać wspaniałego domu.

Posted

Nie mogę jeszcze robić bazarku na dogo, ale mam bezdomne psy, które od dawna już podkarmiam.To dzisiejsza porcja, oprócz tego sucha karma

[url=http://naforum.zapodaj.net/2455b2ba9407.jpg.html]2455b2ba9407.jpg[/url]

Na miau zrobiłam bazarek, są i legowiska dla psów, gdyby ktoś chciał to zapraszam http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=167303

Jeżeli to wbrew regulaminowi, proszę o usunięcie postu.

• Upvote 1
Posted

Wrzucam rachunek od weta za kastracje i wszystkie badania (razem wyszło 380 zł + 20 zł przejazdy do lecznicy):

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/a527bc6267bc2e5f.html

Kastracja 100 zł

RTG 50 zł + 30 zł dodatkowe zdjęcia

analiza krwi 60 zł

test 4dx 140 zł (2 x 70 zł) - pierwszy wynik był niepewny i wet musiał powtórzyć

Wczoraj było wszystko na szybko i dopiero dzisiaj moglam na spokojnie porozmawiać z wetem o badaniach Ergo. Wyniki krwi wyszły bardzo dobre. Natomiast RTG wykazało liczne zmiany zwyrodnieniowe na kręgosłupie. Poza tym wszystko ok.

Analizę krwi i opis RTG mogę wysłać na maila (AgaG proszę o maila :) ). Zdjęcia i testy 4dx odbiorę z lecznicy przy najbliższej okazji.

Posted

Wrzucam rachunek od weta za kastracje i wszystkie badania (razem wyszło 380 zł + 20 zł przejazdy do lecznicy):

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/a527bc6267bc2e5f.html

Kastracja 100 zł

RTG 50 zł + 30 zł dodatkowe zdjęcia

analiza krwi 60 zł

test 4dx 140 zł (2 x 70 zł) - pierwszy wynik był niepewny i wet musiał powtórzyć

Wczoraj było wszystko na szybko i dopiero dzisiaj moglam na spokojnie porozmawiać z wetem o badaniach Ergo. Wyniki krwi wyszły bardzo dobre. Natomiast RTG wykazało liczne zmiany zwyrodnieniowe na kręgosłupie. Poza tym wszystko ok.

Analizę krwi i opis RTG mogę wysłać na maila (AgaG proszę o maila :) ). Zdjęcia i testy 4dx odbiorę z lecznicy przy najbliższej okazji.

Tak, bardzo Cie proszę, proszę też wyslij do mnie zdjęcia rtg Ergo. Mój wet jest akurat specjalistą w dziedzinie ortopedii i chcę mu je pokazać . mój mail to [email protected]

Posted

Erguś jest na minusie, całe szczeście, że są bazarki. No i Ola K. jak zwykle nadzwyczajna obiecała mi, że da 100 dla Ergo :).

• Upvote 1
Posted

Wysyłam tylko opis, zdjęcia RTG mogę jedynie zwykłą pocztą wysłać.

dobrze. super.

Posted

Murko na mailu już mam wyniki badań krwi i opis rtg, ale nie mam wyników tych testów w kierunku chorób odkleszczowych i dirofilariozy, Doslesz mi?

Posted

Ja też już mam zapowiedzianą robótkę z bazarkiem na fb i czekają na mnie ogłoszenia, jakoś musimy dać radę, martwią mnie cioteczki te zmiany zwyrodnieniowe. 

Asia wysłałam Ci na maila w pdf te wyniki. Przy zmianach zwyrodnieniowych są wykrzykniki...

No niestety mozna się było spodziewać, że od spania na mrozie albo w wilgotnym błocie, kręgosłup będzie w nie najlepszym stanie :( Jak przyjdą pocztą zdjęcia, pokażą moim ortopedom, zobaczę, co zalecą

Posted

Murko na mailu już mam wyniki badań krwi i opis rtg, ale nie mam wyników tych testów w kierunku chorób odkleszczowych i dirofilariozy, Doslesz mi?

Testy wraz ze zdjęciami RTG muszę odebrać z lecznicy. Mogę wysłać pocztą razem ze zdjęciami.

Posted

kurczę tak jestem ostatnio zarobiona, że nawet nie mam czasu zajrzeć do Ergusia, a przyszły tydzień będzie jeszcze gorszy, bo wyjeżdżam na cały tydzień :( Jak ja to wytrzymam :(
Dobrze, że Erguś już po odjajczeniu, że wszystko poszło dobrze. Martwią mnie tylko te zmiany w kręgosłupie, u tak dużego psa po kilku latach może być problem z tylnymi łapkami :( Myślę, że to okres dziecięcy bez dobrego jedzenia i braku ruchu tak się biedakowi przysłużył :( Oby dało się coś zaradzić..
A jak Erguś radzi sobie w kołnierzu? ;)

Posted

Nie znam się na ortopedii, ale pisałam, że kiedy go widziałam w grudniu to wydawało mi się, że jakiś taki połamany był.Możliwe, że bardzo bolał go kręgosłup.Teraz zupełnie tego nie widać.

Posted

Nie znam się na ortopedii, ale pisałam, że kiedy go widziałam w grudniu to wydawało mi się, że jakiś taki połamany był.Możliwe, że bardzo bolał go kręgosłup.Teraz zupełnie tego nie widać.

Mogło tak być.. zimno wtedy było chyba i to dodatkowo się pewnie przyczyniło, że bolało go :(

Posted

Sugerowałam wtedy reumatyzm.

Prawdę mówiąc, to większość z nas chyba obawiała się, że Ergo będzie bardzo poważnie chory.Nie wiem zupełnie, czy te zmiany zwyrodnieniowe to poważna sprawa.

Aha, byłam na spotkaniu z prezydentem.Tym nowym i to już zupełnie inna bajka, naprawdę.Ma być przynajmniej częściowo rozwiązany problem psów i kotów ( ale nie tylko) w Stalowej Woli.Jest ktoś, kto ma to wszystko koordynować, ma być spotkanie z karmicielami, wetami, organizacjami ekologicznymi ( tu będzie trochę gorzej, wiadomo), ja też tam będę.