Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tak się Ergusiowi zabiera zabawki:)

01b426cd223d48c8gen.jpg

a4a71e1ef6d6ba2bgen.jpg

3559b278acfcce43gen.jpg

92b8914896c577f1gen.jpg

Jeśli chodzi o łapę, to tak jak ostatnio, jest jedno miejsce, które się nie goi, niby zaschnięte, ale mam wrażenie, że co jakiś czas jest trochę podlizywane.

Przy okazji pokażemy to wetowi. 

Zakupiłam kolejny Hepatil (28,50 zł), myśle, że po tym opakowaniu będzie można zrobić kontrolne badanie krwi:

http://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/20d673fd422979e0

• Upvote 2
Posted

Psiaki już tak mają, że nawet z czegoś maleńkiego mogą zrobić dużą ranę właśnie przez to podlizywanie. Kołnierz mu przeszkadza, to może spróbować czegoś innego do czasu całkowitego zagojenia? na przykład obciąć kawałek grubszej wełnianej dziecięcej (żeby nie była taka szeroka) rajstopki, założyć na jego łapę i przywiązać elastycznymi sznurkami do obroży? lepiej by było do szelek ale nie nosi. Może być trochę problemowo bo to bardzo duży pies, ale może się uda z czymś takim?

Posted

Takie fajne psy, i Ira i Ergo, a domków nie mają.Byłoby super, gdyby ktoś zechciał te dwa razem, prawda? Wiem, wiem, ale cuda się czasem zdarzają.

• Upvote 1
Posted

Pryszły nowe wpłaty, teraz jestem w strasznym biegu, wieczorem siądę do rozliczenia, tylko napomknę że i do Pani Ani ze Szczekocin za bazarek ewkar pokazna kwota 100 zł, 50 zł od pani Kingi, która kiedyś adoptowała ode mnie Bolka :) itd itd. Więcej napiszę wieczorem

Posted

Z Zahirem mam straszne problemy :( Coraz gorzej z chodzeniem, cała reszta też "siada". Dobrze, że choć oba koty wydałam do adopcji/ Do rozliczeń jutro siądę bo padam :(

Posted
O 21.03.2016o22:04, AgaG napisał:

jest więcej, gdyż z samych deklaracji Dulskiej przeniesionych z Suma na Ergo jest 140 zl. do tego wpłaty, które wyszczegolnilam na pierwszej stronie. dziś w nocy wszystko policzę spokojnie, żeby było wiadomo dokładnie. Sprawdzę też, czy czasem coś nie przyszło na konto. Dzieki za Twoją wpłatę. :)

Jak wyszczególniłam na pierwszej stronie: Yuaona 15 zł stała za marzec

Dana i Muszkieterowie 10 stałej zł

Dulska 140 zł przerzucone z deklaracji Suma

to razem 165 zł.

100 zł  agat21 wpłaciła bezpośrednio do Murki. Przelewam więc 132,20, bo tyle brakuje do sumy podanej przez Murkę .

zostaje + 33 zł. Ale do tego dojdą jeszcze pozbierane deklaracje Dana i Muszkieterowie które przejdą z Suma. Ale to policzę już w wolnej chwili.

Ostatnie rozliczenie robiłam 22 marca: zostało u mnie + 33 zł. Ale do tego dojdą jeszcze pozbierane deklaracje Dana i Muszkieterowie które przejdą z Suma. Ale to policzę już w wolnej chwili.

A dziś dopisuję:

Pani Ania za Szczekocin  deklaracja dla Ergo (wpłata z dnia 24.03) 30 zł

Dulska (30.03) deklaracja przeniesiona na Ergo z Suma 20 zł 

Kinga kr. (01.04) 50 zł 

Topi 40 zł deklaracja za kwiecień 

Pani Ania ze Szczekocin (04.04) z bazarku ewkar 100 zł 

Yuona 15 zł deklaracja za kwiecień

Razem w dniu 09.04 Ergo ma 285zł. Do tego dojdą deklaracje Dana i Muszkieterowie przeniesione z Suma. Dziś policzę ile, ale najpierw muszę u Suma rozliczenie zrobić,

• Upvote 1
Posted

do sumy 285 doliczam 100 zł od Dana i Muszkieterowie z deklaracji, jakie przeniosła z Suma, tak więc Ergo ma 385 zł. 

Bardzo dziekuję darczyńcom. Jesli ktoś jeszcze miałby chęć przenieść pieniądze, jakie wpłacił dla Suma na Ergo, to zapraszam, Wszystkie potrzeby Suma pokrywa bowiem jak na razie bdt Suma, któremu OGROMNIE OGROMNIE dziękuję

• Upvote 1
Posted

Bardzo dziękuję i ja za pomoc dla Ergo.Chyba nie jest źle, dzisiaj kończy się mój bazarek, tak "na oko" powinien Ergo być na lekkim plusie.

• Upvote 1
Posted

Niestety coś z tą łapką jest nie nie tak. Ten strup co został jest dalej i jest zgrubienie przy nim. Ergo zaczął to znów lizać czasami, bo widzę mokrą sierść. Poza tym od paru dni niepokoi mnie to, że w pewnych momentach piszczy przy chodzeniu jakby go coś nagle zabolało. Nie mogę na 100% wyczaić o którą łapę chodzi, ale wydaje mi się, że o tą operowaną niestety. Raz widziałam jak ją podnosił do góry.

Na razie wet powiedział, aby podać mu coś przeciwzapalnego/przeciwbólowego. W przyszłym tygodniu będzie u nas, to obejrzy tą łapinę.

Posted

To są złe wieści. Bardzo. Moja Zosia jak zaczęła kuleć, to już nie było ratunku, bo rak zaatakował kości :( Poza tym psy okazują ból, gdy on jest naprawde duży. :(  wiec jak popisuje, to na pewno go boli.  :(

Bardzo bardzo się martwię. :(

Posted

Nie chciałam właśnie "głośno" tego pisać, co napisała Aga. Moja sunia 5 lat temu odeszła z powodu raka kości, zaczęło się od kulenia na łapkę i skomlenia od czasu do czasu (raz na kilka dni). Czy nie należałoby prześwietlić łapki? Co myślicie? Zanim podejmiemy jakiekolwiek decyzje warto wiedzieć, czy rzeczywiście kość jest zaatakowana. 

Biedy Erguś :( 

Posted

Ergo na razie nie kuleje, ale prawie zawsze przy wychodzeniu z boksu i w niektórych momentach na wybiegu spiszczał jednorazowo,  jakby nadepnął na coś ostrego. Dziś włączyłam lek przeciwbólowy (wraz z osłoną na żołądek) i nie słyszałam, aby piszczał. Jak rozmawiałam z wetem to pocieszał, że na razie nie ma co myśleć o amputacji łapy, że może jakiś stan zapalny się zrobił. Ja jeszcze się zastanawiam czy ten ból to nie od kręgosłupa, bo on miał zwyrodnienia. Zapytam weta o RTG łapy, na pewno nie zaszkodzi.

Póki co zakupiłam Caniviton dla psiura (90 zł):

http://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/11ff3f41f64e3bf8

Posted
O 13.04.2016o15:07, agat21 napisał:

Nie chciałam właśnie "głośno" tego pisać, co napisała Aga. Moja sunia 5 lat temu odeszła z powodu raka kości, zaczęło się od kulenia na łapkę i skomlenia od czasu do czasu (raz na kilka dni). Czy nie należałoby prześwietlić łapki? Co myślicie? Zanim podejmiemy jakiekolwiek decyzje warto wiedzieć, czy rzeczywiście kość jest zaatakowana. 

Biedy Erguś :( 

ja bym zrobiła za jakiś czas rtg. poza tym jak jest rak, to nawet przy obmacywaniu psa wet wyczuwa. Moja miała przerzuty wyczuwalne palcami :( 

Posted

Od czasu podawania leku przeciwbólowego Ergo ani razu nie spiszczał (przynajmniej nie słyszałam).

Łapkę zbada wet w przyszłym tygodniu i zobaczymy co powie.

• Upvote 1