Elisabeta Posted January 16, 2015 Posted January 16, 2015 Jak dobrze... :) Odpoczywaj, Moira. :) Quote
Ayame Nishijima Posted January 16, 2015 Author Posted January 16, 2015 Super! Bardzo się cieszę, ze ma już to z głowy. A ja się pochwalę: Własnie wykupiłam... Ubezpieczenie zdrowotne dla Kaori :) Niby nic jej nie dolega, ale jeśli się na cos przewlekle rozchoruje, to żadne ubezpieczenie mi juz tego nie pokryje. Wiedząc ile może kosztować leczenie psa nie zastanawiałam się bardzo długo. Oby się nigdy nie opłaciło z tego korzystać. P.S. Dzień dobry Elisabeta, widzę, ze już wstałaś :) Quote
Elisabeta Posted January 16, 2015 Posted January 16, 2015 Dzień dobry wieczór, Ayame! :) Tak. Wykupuj ubezpieczenie dla Kaori, ale niech nigdy sunia z niego nie korzysta. ;) Quote
Ayame Nishijima Posted January 16, 2015 Author Posted January 16, 2015 Tak, ELisabeta, na to liczę. Choć nie wiem czy nie czeka nas wizyta u weta. Mogą zarządać badania zanim polisa ruszy. A teraz... Odmeldowuję się spać. Jutro do pracy :) Quote
Ayame Nishijima Posted January 16, 2015 Author Posted January 16, 2015 Tak, Elisabeta, na to liczę. Choć nie wiem czy nie czeka nas wizyta u weta. Mogą zarządać badania zanim polisa ruszy. A teraz... Odmeldowuję się spać. Jutro do pracy :) Quote
Guest TyŚka Posted January 17, 2015 Posted January 17, 2015 Trzymam kciuki, by Moira szybko wróciła do formy :) Quote
elik Posted January 17, 2015 Posted January 17, 2015 Moira już ok, ma apetyt,ale jak mówiła betkak, chodzi bardzo delikatnie :) Na szczęście nie interesuje się brzuszkiem. Ayame ma zdjęcia więc jak znajdzie czas, to zobaczymy panienkę :) Quote
Ayame Nishijima Posted January 17, 2015 Author Posted January 17, 2015 Tak, tu sa fotki Moiry: Za to my mieliśmy dziś ciężki dzień. Zaliczyliśmy wizytę w klinice uniwersyteckiej z Kaori. Biedusia się pochorowała. Quote
Ayame Nishijima Posted January 18, 2015 Author Posted January 18, 2015 Dziękuję Elisabeta. Nie do konca wiemy co jest. Na razie jest gorzej, niz po poludniu. Ale leki dopiero sie wchlaniaja wiec poczekam z martwieniem sie do rana. A teraz juz idziemy spac. Dzien dobry ;) Quote
Elisabeta Posted January 18, 2015 Posted January 18, 2015 Dobranoc, Ayame. ;) Niech będzie lepiej... Quote
elik Posted January 18, 2015 Posted January 18, 2015 Za to my mieliśmy dziś ciężki dzień. Zaliczyliśmy wizytę w klinice uniwersyteckiej z Kaori. Biedusia się pochorowała. Biedna Kaori :( Mam nadzieję, że to nic poważnego. Może to ta totalna zmiana wszystkiego tak na nią podziałała. Człowiek potrafi sobie wszystko wytłumaczyć, psiak niestety nie. Quote
Ayame Nishijima Posted January 18, 2015 Author Posted January 18, 2015 Ufff... jest lepiej. Wczoraj nawet na spacer nie poszła, leżała jak trup. Od momentu decyzji, ze jedziemy do kliniki do powrotu stamtąd z godziny na godzinę było widać, jak słabnie. Kryzys był zaraz po podaniu leków, zanim zacdzęły działać. A dziś zareagowała jak Joshua założył spacereowe spodnie :) Biegunka powoli przechodzi, co do krwi - nie wiem, bo śnieg stopniał i jest straszliwe błoto więc nie widać. Ale w jej zachowaniu jest duża poprawa. I od rana widać zmianę w drugą stronę. Nie wiem co ją dopadło, ale ewidentnie poszło na zaordynowane leczenie. a tu dwie foty z wczoraj: A tu poczekalnia dla właścicieli :) Quote
elik Posted January 18, 2015 Posted January 18, 2015 Noooo :) Skoro taka wielka poczekalnia, to należy sądzić, że ruch mają też spory, czyli chyba dobrzy są. A co powiedzieli, co jest suni ? Quote
Ayame Nishijima Posted January 18, 2015 Author Posted January 18, 2015 Nie wiem jak to będzie po polsku. Generalnie problemem jest jakaś wredna infekcja przewodu pokarmowego. Po objawach sądząc - jelit. Objawiało się to silna biegunką i krwią. (Z kupą albo sama krwią). Psica była tez strasznie słaba i miała gorączkę. Cały dzień śpi, ale już inaczej, niż wczoraj. Co jakiś czas się podnosi i idzie na inne miejsce - więc jest bardziej normalnie. Fakt, lecznica robi wrażenie. Trzy gabinety, jedne duże drzwi prowadzące do zabiegówki i na sale operacyjne. - tam już się wejść nie dało. Ale trzeeba byc fair. Cena za wizytę nie była mała, do tego to placówka leczniczo - dydaktyczna. Wiadomo, ze gdzies się studenci uczyć muszą. Najważniejsze, ze jest ok. Quote
Elisabeta Posted January 19, 2015 Posted January 19, 2015 Dobre wieści... :) Faaajna ta lecznica Kaori... ;) Quote
malagos Posted January 19, 2015 Posted January 19, 2015 Klinika rewelka! :) A chciałam przypomnieć o zdjeciu Moiry w kaftaniku po operacji i banerku Akcji Sterylizacji, jak jest w umowie na pierwszej stronce wątki AS :) Quote
elik Posted January 19, 2015 Posted January 19, 2015 ... A chciałam przypomnieć o zdjeciu Moiry w kaftaniku po operacji i banerku Akcji Sterylizacji, jak jest w umowie na pierwszej stronce wątki AS :) Tak jest :) Będę nad tym czuwać :) Quote
Ayame Nishijima Posted January 19, 2015 Author Posted January 19, 2015 Czyli, ze kaftanik jest niezbędny? Wet generalnie nie pakuje psów w kaftany - są rózne szkoły. Jeśli trzeba, to zorganizujemy specjalnie do zdjęcia. Quote
elik Posted January 19, 2015 Posted January 19, 2015 Czyli, ze kaftanik jest niezbędny? Wet generalnie nie pakuje psów w kaftany - są rózne szkoły. Jeśli trzeba, to zorganizujemy specjalnie do zdjęcia. Rozmawiałam z betkak i nie trzeba organizować. W razie potrzeby ma taki kaftanik po innej suni, ale myślę, że zdjęcia brzuszka ze szwami (prosiłam żeby zrobiła dziś takie zdjęcie) też wystarczy. Quote
Ayame Nishijima Posted January 20, 2015 Author Posted January 20, 2015 Tak, dostałam info: Beata kupiła fartuszek, fota będzie. :) Moira jest zdrowa, zaszczepiona, a teraz wysterylizowana. Myslę, ze czas ją ogłosić. Macie pomysł na treść ogłoszenia? Gdzie warto je zamieścić? Tak naprawde chyba najcenniejsze jest OLX. Tam pewnie warto by ją wyróżnić. Gdzie jeszcze? Kontakt musi być na Beatę, albo którąś z Was - do mnie nikt nie zadzwoni... Quote
elik Posted January 20, 2015 Posted January 20, 2015 Tak, dostałam info: Beata kupiła fartuszek, fota będzie. :) Moira jest zdrowa, zaszczepiona, a teraz wysterylizowana. Myslę, ze czas ją ogłosić. Macie pomysł na treść ogłoszenia? Gdzie warto je zamieścić? Tak naprawde chyba najcenniejsze jest OLX. Tam pewnie warto by ją wyróżnić. Gdzie jeszcze? Kontakt musi być na Beatę, albo którąś z Was - do mnie nikt nie zadzwoni... Beata mówiła, że ma fartuszek po sterylce jakiejś suni. Jeśli będą zdjęcia i tekst zamówię ogłoszenia - mam wykupione pakiety. Na OLX dam sama ogłoszenie i wyróżnię. Quote
malagos Posted January 20, 2015 Posted January 20, 2015 Oczywiście, ze kaftanik nie jest konieczny, tak jakoś się utarło :) Quote
elik Posted January 20, 2015 Posted January 20, 2015 Oczywiście, ze kaftanik nie jest konieczny, tak jakoś się utarło :) Też tak mówiłam. Równie dobrze może być zdjęcie brzusia :) Ale skoro fartuszek jest, to co Beata zrobi, to poślę. Acha to chyba Ty masz posłać, jako zgłaszająca. Czy tak ? Quote
Recommended Posts