agat21 Posted December 28, 2014 Posted December 28, 2014 mam nadzieję że dziewczynom uda się sprawdzic co u suni i w jakich warunkach mieszka. Czekamy cierpliwie. A my zaraz po Nowym Roku wybieramy się w odwiedziny do naszego dziadeczka Marsika :) Oj, to rzeczywiście chyba wskazane, skoro sunia tak wygląda jest taka zalękniona :( Z niecierpliwością czekam na nowe wieści o Marsie :) Quote
yolanovi Posted December 29, 2014 Author Posted December 29, 2014 Na konto Marsika wpłynęło 200 zł od wujka marabit oraz za cegiełki z tego bazarku http://www.dogomania.com/forum/topic/144696-moc-r%C3%B3%C5%BCno%C5%9Bci-ubraniakosmetyki-torebki-buty-tutaj-znajdziesz-wszystko-05012000/od cioci caha 5 zł, koja 10 zł i Maryna 10 zł. Wszystkim ogromne dzięki Quote
Martika&Aischa Posted December 30, 2014 Posted December 30, 2014 A ja uprzejmię donoszę iż dziś czekała na nas kolejna paczuszka fantowa od naszej cudownej Pani Aneczki ze Szczekocin :* :) Pani Aneczko z całego serducha dziękujemy za tak ogromne wsparcie :wub: :wub: :wub: Quote
b-b Posted December 30, 2014 Posted December 30, 2014 Zaglądam do małego i ja czekając na kolejne wieści :) Quote
yolanovi Posted December 30, 2014 Author Posted December 30, 2014 Wiadomości od naszej Emiś - niestety nie może się zalogować :( Mars jest już u mnie. Doga do Cieszyna, sam odbiór psiaka ze schroniska oraz powrót minęły bez problemu. W aucie Mars głównie spał. Jechał w kenelu do którego chętnie wchodził. Do auta troszkę trzeba było mu pomóc wsiąść, ale też nie stawiał oporu. W lecznicy był bardzo grzeczny mimo, że wizyta trwała dosyć długo - Chłopak był dokładnie przebadany. Jest bardzo wychudzony, waży 18kg. Ma ogromny apetyt, najchętniej zjadłby wszystko, łącznie z watą do czyszczenia uszu Wszystkie zabiegi zniósł bardzo dzielnie. Miał wyczyszczone uszy. Syf w nich był konkretny, ale nie ma tam stanu zapalnego. Na tym uchu, które jest kłapnięte, jest zgrubienie po starym krwiaku (dlatego ucho klapnęło). Kupę robi brzydką, papkowatą i śluzowatą. Miał zrobiony test na lamblie i badanie kału metodą flotacji â oba wyszły ujemnie. Najbardziej niepokojące jest zmienione jądro, wszystko wskazuje na proces nowotworowy â ma przełysienia, powiększone sutki oraz wypadające prącie. Konieczna jest jak najszybsza kastracja. Wypadające prącie musi być myte i smarowane. Do oczu dostał krople, bo ropieją. Na razie wzięłam mu kg suchego intestinalu, zobaczymy, jak będzie się norowała sprawa z kupą. Został też odpchlony. Serce bije mu wolno, ale nie słuchać niepokojących szmerów. Pobrano krew do badania. Wyniki nie są najgorsze. Nerki, wątroba ok. Podwyższone limfocyty, ale możliwe, że za krótko był na czczo (lipemia). Spadek erytrocytów możliwe, że przez guz na jądrze. Wizyta z badaniami i lekami kosztowała 208zł, intestinal 20zł, frontline 28zł. Trasa w sumie wyniosła 240km, czyli 120zł za paliwo. Koszt hotelu to 10zł/doba (bez wyżywienia). Co do samego Marsa â jak na razie psiak jest spokojny, trochę macha ogonkiem, szczególnie, gdy da mu się coś smacznego â wtedy od razu zachowuje się, jakby miał z 5 lat mniej Z zachowywaniem czystości na razie tak sobie. W aucie było ok. ale po przyjeździe do domu po 3h od spaceru już narobił i kupę i siku. Mam nadzieję, że jak biegunka ustąpi i wejdzie w rytm spacerów, to będzie lepiej. Czy ktoś chciałby kupić i przesłać Chłopakowi worek karmy? Najlepiej jakiejś jelitowej? Wklejam opis wizyty oraz wyniki naszego Pana Staruszka. Zrobiłam disiaj przelew za ten przegląd weterynaryjny Marsa, za badania i zastosowane specyfiki - razem 254 zł. Faktury z lecznicy nie brałyśmy, jako osoby fiziczne nie była nam potrzebna. Jeżeli uważacie, iż należy wkleić rachunek to poprosimy lecznice o wystawienie. Quote
b-b Posted December 31, 2014 Posted December 31, 2014 Marsiku w NR wspaniałego domu i zdrowia ci życzę!!! Dużo zdrowia dla odwiedzających i czworonogów :) Quote
Martika&Aischa Posted December 31, 2014 Posted December 31, 2014 Dziewczynki,Chłopcy i nasze WSZYSTKIE kochane ogonki Szczęśliwego Nowego Roku :) Quote
agat21 Posted January 1, 2015 Posted January 1, 2015 No to niezbyt dobre wieści. Podłe życie odcisnęło na biedaku piętno. Podeślę znowu grosik w styczniu - chłopak będzie potrzebował kasy na leczenie. Co się zazwyczaj robi w przypadku zmian nowotworowych w jądrach? Quote
Martika&Aischa Posted January 1, 2015 Posted January 1, 2015 No to niezbyt dobre wieści. Podłe życie odcisnęło na biedaku piętno. Podeślę znowu grosik w styczniu - chłopak będzie potrzebował kasy na leczenie. Co się zazwyczaj robi w przypadku zmian nowotworowych w jądrach? ciocia po Nowym Roku Marsik pojedzie na konsultację kardiologiczną a potem trzeba będzie dziadeczka wykastrowac. To zmienione jąderko bardzo mnie niepokoi :( oby to nie było jakieś wstrętne paskudztwo ....tfu...tfu ...tfu... Quote
b-b Posted January 1, 2015 Posted January 1, 2015 Wszędzie gdzie od wczoraj wątek czytam jakieś cholerstwa się rozwijają! Biedne te psiaki bo gdy mają mieć lepiej to zdrowie siada :( Quote
yolanovi Posted January 3, 2015 Author Posted January 3, 2015 Na konto Marsa wpłynęła deklaracja stała od cioci Koja 20 zł oraz 20 zł od cioci Olena84 i tu bardzo ciocie prosze o info czy to jest wpłata za cegiełki z tego bazarku http://www.dogomania.com/forum/topic/144696-moc-r%C3%B3%C5%BCno%C5%9Bci-ubraniakosmetyki-torebki-buty-tutaj-znajdziesz-wszystko-05012000/. Bardzo dziekuję za wsparcie dla dziadka. Quote
elficzkowa Posted January 3, 2015 Posted January 3, 2015 Kochani, podeślijcie konto dla wpłat dla Marsa. Chcę wpłacić swoja deklaracje na styczeń ale nie mogę odszukać konta, wpłacałam przecież na grudzień i nigdzie nie mogę odszukać ,,dla Marsa". Quote
Martika&Aischa Posted January 3, 2015 Posted January 3, 2015 Kochani, podeślijcie konto dla wpłat dla Marsa. Chcę wpłacić swoja deklaracje na styczeń ale nie mogę odszukać konta, wpłacałam przecież na grudzień i nigdzie nie mogę odszukać ,,dla Marsa". ciocia kochana yolanovi na pewno prześle jak się tylko zaloguje :) dziękujemy :* :) Quote
yolanovi Posted January 3, 2015 Author Posted January 3, 2015 ciocia kochana yolanovi na pewno prześle jak się tylko zaloguje :) dziękujemy :* :) Nr konta wysłany :) Quote
Martika&Aischa Posted January 3, 2015 Posted January 3, 2015 Buziaki dla Marsa i Wszystkich na wątku:) Dziękujemy :) a buziaki przekażemy osobiście już 6 stycznia :) Quote
yolanovi Posted January 5, 2015 Author Posted January 5, 2015 Za transport Marsa ze schroniska w Cieszynie do weta do Sosnowca i potem do hotelu do Sarnowa zrobiłam prelew na 120 zł. Uzupełniam rozliczenie Quote
b-b Posted January 5, 2015 Posted January 5, 2015 Jeśłi plany aktualne to proszę i ode mnie wyczochrać Marsika :) Quote
yolanovi Posted January 5, 2015 Author Posted January 5, 2015 Jeśłi plany aktualne to proszę i ode mnie wyczochrać Marsika :) Plany aktualne jak najbardziej. Będziemy czochrać, miziać, drapać za uszkami i głaskać ile wlezie ;) Mam nadzieję, że jakieś foteczki też porobimy. Quote
Nilsson Posted January 5, 2015 Posted January 5, 2015 Zaglądam do Marsika i trzymam kciuki za zdrówko Quote
Martika&Aischa Posted January 6, 2015 Posted January 6, 2015 Marsik zaprasza na nowy bazarek :) http://www.dogomania.com/forum/topic/144839-ubrania-buty-kalendarze-i-moc-r%C3%B3%C5%BCno%C5%9Bci-dla-ciebie-dla-domu-kup-teraz-1201-2000/?p=15995230 Quote
Martika&Aischa Posted January 6, 2015 Posted January 6, 2015 Byłyśmy z wizytą u Marsika :) Marsik to bardzo zgodny, przesympatyczny psiak :) poszłyśmy na krótki spacerek choc Marsik nie miał za bardzo ochoty opuszczac ciepłego posłanka :) troszeczkę się dziadeczek poprawił :) żeberka już tak nie sterczą a i ruchowo to teraz całkiem dziarski starszy Pan :) oby tylko zdrówko jeszcze dopisało. Jutro Emiś umówi wizytę Marsikowi i będziemy działały dalej :) Marsik nie bardzo chciał pozowac do zdjęc ale coś tam yolanovi cyknęła więc na pewno wstawi :) Quote
Recommended Posts