Ayam1980 Posted April 2, 2015 Author Posted April 2, 2015 trzymam kciuki! ja też zrobię wpłatę, ale na razie czekam na kartę do kodów do przelewów :/ Quote
Murka Posted April 2, 2015 Posted April 2, 2015 Albo Kaktusa też do domu "wybyć" ;) To by było najlepsze wyjście ;) Póki co dokoptowaliśmy mu małą kosmatą jak on koleżankę, żeby mu nie było smutno :) Stan konta na 28 luty wynosił -523 zł Wpłaty: +523 zł malawaszka Razem: 0 zł Koszty na marzec: -372 zł hotelowanie -10 zł Fiprex -15 zł odrobaczenie profilaktyczne Razem: -397 zł Stan konta na 31 marzec wynosi -397 zł. Rachunek już wysłałam do malawaszki. Quote
konfirm31 Posted April 8, 2015 Posted April 8, 2015 Kwiecień w pełni. Poleciała stała na Kaktuska :) 1 Quote
Anula Posted April 9, 2015 Posted April 9, 2015 Przy adopcji trzeba pamiętać o Kaktusowych uszach,chodzi mi o zimę.Najlepiej dla Kaktusa byłby DS ze wstępem do domu,w moim odczuciu to jest obowiązkowe.Za bardzo nie wyobrażam sobie np. Kaktusa nie kąpanego,przecież on ma dłuższą kręconą sierść. Quote
PSYzRADYS Posted April 10, 2015 Posted April 10, 2015 Ja mam go ogłoszonego na olx (wyróżnione), alegratka (codziennie odświeżane), gumtree, lento (codziennie odświeżane) i przygarnijzwierzaka (codziennie odświeżane). Wszystkie ogłoszenia robiłam na lubelskie. Dodatkowo przynajmniej raz w tygodniu udostępniam go na fb. Nie jestem w stanie robić więcej ogłoszeń na inne województwa, bo mam prawie 200 psów w ogłoszeniach i już nie wyrabiam :( Może ktoś porobi ogłoszenia Kaktusowi na resztę województw i będzie się tymi ogłoszeniami opiekował (codziennie odświeżał lub wyróżniał)? Quote
dusje Posted April 10, 2015 Posted April 10, 2015 Ja chetnie wykupie na bazarku,jesli jest Teraz korzystam z net na karte z kiepskim zasiegiem wiec jesli ktos moze podac odnosnik do bazarku....dzieki. Quote
PSYzRADYS Posted April 11, 2015 Posted April 11, 2015 Ja chetnie wykupie na bazarku,jesli jest Teraz korzystam z net na karte z kiepskim zasiegiem wiec jesli ktos moze podac odnosnik do bazarku....dzieki. może tutaj? http://www.dogomania.com/forum/topic/146334-og%C5%82oszenia-pakiety-po-20-30-i-50-og%C5%82osze%C5%84-dla-majki-i-kory-do-3004-do-2100/ Quote
Murka Posted April 11, 2015 Posted April 11, 2015 Na pewno warto zrobić ogłoszenia na mazowieckie z info, że możliwa pomoc w transporcie. Parę świeżych fotek Kaktusa, może przydadzą się do ogłoszeń: Z nową koleżąnką: Quote
Murka Posted April 11, 2015 Posted April 11, 2015 A tutaj widać tą plamkę na oku (lepszego zdjęcia niestety nie udało mi się zrobić, bo Kaktus wiercipięta i światło było albo za mocne albo sobie zasłaniałam aparatem): To chodzi o tą małą jasną plamkę zaraz pod źrenicą (rzuca cień tego samej wielkości). Quote
Nutusia Posted April 12, 2015 Posted April 12, 2015 Średnio zakudłaczony Kaktusik prześliczny! Bardziej widać urocze białe znaczenia :) Quote
konfirm31 Posted April 12, 2015 Posted April 12, 2015 Czy to w oku Kaktus ma od początku? Może to jakiś dystroficzny ubytek rogówki? Quote
PSYzRADYS Posted April 13, 2015 Posted April 13, 2015 może się zakłuł czymś? i stąd ta plamka... Quote
Murka Posted April 13, 2015 Posted April 13, 2015 Nie wiem czy od początku to ma, bo to się nie rzuca w oczy, trzeba się przypatrzeć z bliska. My zauważyliśmy to niedawno. Groźnie to nie wygląda. Jak będzie u nas wet (może w tym tygodniu) to mu to pokażę. Quote
konfirm31 Posted April 13, 2015 Posted April 13, 2015 No, to czekamy na opinię. Ja bym mu do tego czasu, zakrapiała krople KeratoStill (w aptece, bez recepty). Metyloceluloza, ma działanie osłonowe, a pantenol - p. zapalne, przyspieszające regenerację i łagodzące.Nie zaszkodzą, a może pomogą - w każdym przypadku Wetowi i tak, warto pokazać. Quote
Murka Posted April 15, 2015 Posted April 15, 2015 Zgłosił się dzisiaj bardzo fajny domek dla Kaktusa. Pani jest prawie zdecydowana, ale jeszcze jutro zadzwoni z ostateczną decyzją. Dom z ogrodem, miejsce w domu, suczka do towarzystwa. Jest też kot, ale on jest na razie gościnnie, więc będzie czas na spokojne zapoznawanie z Kaktusem. Ogólnie to taki dom, że się przez telefon czuje, że dom super. Pani ma kontakt z psami bezdomnymi, pomaga psiakom w jakiejś Fundacji. Dom jest w Płocku. Pani nie może do nas przyjechać, ale mówiła, że może odebrać psa np. z Warszawy. Powiedziałam, że z transportem nie byłoby problemu, tylko wcześniej będzie musiała odbyć się wizyta przedadopcyjna. Quote
Florentyna Posted April 15, 2015 Posted April 15, 2015 Pozostaje zorganizować wizytę przedadopcyjną. Jutro nad tym pomyślę. Murko zadzwonię jutro do Ciebie, ok? No i umowę, rozumiem,mam podpisać ja jako osoba odpowiedzialna za psiaka? Quote
PSYzRADYS Posted April 16, 2015 Posted April 16, 2015 trzymam kciuki :) w razie, gdyby trzeba było pokryć koszty transportu to pieniądze na koncie Kaktusa na to są... Quote
Florentyna Posted April 16, 2015 Posted April 16, 2015 Kaktus w niedzielę jedzie do domku!!!!! Świetni ludzie. Kaktus będzie miał domek z ogrodem do dyspozycji, będzie oczywiście psem domowym. W zasadzie Murka napisała już wcześniej wszystko :) Koszty transportu to ok. 250 zł. Mąż Murki przywiezie Kaktusa do W-wy, a z Warszawy Państwo Kaktusa odbiorą i pojadą do Płocka. Powodzenia Kaktusiku!!!! Quote
konfirm31 Posted April 16, 2015 Posted April 16, 2015 Cieszymy sie bardzo z kaktusowego szczęścia :) Quote
Recommended Posts