Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Albo Kaktusa też do domu "wybyć" ;)

To by było najlepsze wyjście ;)

Póki co dokoptowaliśmy mu małą kosmatą jak on koleżankę, żeby mu nie było smutno :)

Stan konta na 28 luty wynosił -523 zł

Wpłaty:

+523 zł malawaszka

Razem: 0 zł

Koszty na marzec:

-372 zł hotelowanie

-10 zł Fiprex

-15 zł odrobaczenie profilaktyczne

Razem: -397 zł

Stan konta na 31 marzec wynosi -397 zł.

Rachunek już wysłałam do malawaszki.

Posted

Przy adopcji trzeba pamiętać o Kaktusowych uszach,chodzi mi o zimę.Najlepiej dla Kaktusa byłby DS ze wstępem do domu,w moim odczuciu to jest obowiązkowe.Za bardzo nie wyobrażam sobie np. Kaktusa nie kąpanego,przecież on ma dłuższą kręconą sierść.

Posted

Ja mam go ogłoszonego na olx (wyróżnione), alegratka (codziennie odświeżane), gumtree, lento (codziennie odświeżane) i przygarnijzwierzaka (codziennie odświeżane). Wszystkie ogłoszenia robiłam na lubelskie. Dodatkowo przynajmniej raz w tygodniu udostępniam go na fb.
Nie jestem w stanie robić więcej ogłoszeń na inne województwa, bo mam prawie 200 psów w ogłoszeniach i już nie wyrabiam :(

Może ktoś porobi ogłoszenia Kaktusowi na resztę województw i będzie się tymi ogłoszeniami opiekował (codziennie odświeżał lub wyróżniał)?

Posted

Ja chetnie wykupie na bazarku,jesli jest Teraz korzystam z net na karte z kiepskim zasiegiem wiec jesli ktos moze podac odnosnik do bazarku....dzieki.

Posted

Na pewno warto zrobić ogłoszenia na mazowieckie z info, że możliwa pomoc w transporcie.

Parę świeżych fotek Kaktusa, może przydadzą się do ogłoszeń:

c98207563c44f880gen.jpg

dfdcad516ff7b35fgen.jpg

8e6639b5ff033a99gen.jpg

28df7362e517adf4gen.jpg

Z nową koleżąnką:

cc08b8e782f88351gen.jpg

Posted

A tutaj widać tą plamkę na oku (lepszego zdjęcia niestety nie udało mi się zrobić, bo Kaktus wiercipięta i światło było albo za mocne albo sobie zasłaniałam aparatem):

35f5ceeaea5aa557gen.jpg

To chodzi o tą małą jasną plamkę zaraz pod źrenicą (rzuca cień tego samej wielkości).

Posted

Nie wiem czy od początku to ma, bo to się nie rzuca w oczy, trzeba się przypatrzeć z bliska. My zauważyliśmy to niedawno.

Groźnie to nie wygląda. Jak będzie u nas wet (może w tym tygodniu) to mu to pokażę.

Posted

No, to czekamy na opinię.

Ja bym mu do tego czasu, zakrapiała krople KeratoStill (w aptece, bez recepty). Metyloceluloza, ma działanie osłonowe, a pantenol - p. zapalne, przyspieszające regenerację i łagodzące.Nie zaszkodzą, a może pomogą - w każdym przypadku

Wetowi i tak, warto pokazać.

Posted

Zgłosił się dzisiaj bardzo fajny domek dla Kaktusa. Pani jest prawie zdecydowana, ale jeszcze jutro zadzwoni z ostateczną decyzją.

Dom z ogrodem, miejsce w domu, suczka do towarzystwa. Jest też kot, ale on jest na razie gościnnie, więc będzie czas na spokojne zapoznawanie z Kaktusem. Ogólnie to taki dom, że się przez telefon czuje, że dom super. Pani ma kontakt z psami bezdomnymi, pomaga psiakom w jakiejś Fundacji.

Dom jest w Płocku. Pani nie może do nas przyjechać, ale mówiła, że może odebrać psa np. z Warszawy. Powiedziałam, że z transportem nie byłoby problemu, tylko wcześniej będzie musiała odbyć się wizyta przedadopcyjna.

Posted

Kaktus w niedzielę jedzie do domku!!!!!
Świetni ludzie. Kaktus będzie miał domek z ogrodem do dyspozycji, będzie oczywiście psem domowym.
W zasadzie Murka napisała już wcześniej wszystko :)

Koszty transportu to ok. 250 zł. Mąż Murki przywiezie Kaktusa do W-wy, a z Warszawy Państwo Kaktusa odbiorą i pojadą do Płocka.

Powodzenia Kaktusiku!!!!