Murka Posted February 4, 2015 Posted February 4, 2015 Zaraz jadę po Kaktusika, bo się już wybudził po zabiegu. Wet obejrzał uszy, ale nic tam nie ciął, bo stwierdził, że nie ma takiej potrzeby. Kanał jest drożny, kalafiory są tylko z wierzchu. A to ból ogromny, więc kiedy nie ma musu to lepiej zostawić jak jest. Mówił, że uszy wyglądają o niebo lepiej. Jeszcze na miejscu zapytam czy coś trzeba przy nich robić jeszcze. Wrzucam parę fotek z wczoraj, ale coś kiepsko mi wyszły (niestety lustrzanka mi padła - chwilowo mam nadzieję - i została mi zwykła cyfrówka): Quote
dusje Posted February 4, 2015 Posted February 4, 2015 Dobrze ze juz po wszystkim,uff Kaktus i Julcia to cudowna parka i widac ze fajnie im i wesolo ze soba. Pieknie sie bawia. Quote
konfirm31 Posted February 4, 2015 Posted February 4, 2015 Cieszę sie, że już po i że kalafiory nie wchodzą do środka przewodów słuchowych i że operacja nie jest potrzebna :). Quote
Murka Posted February 4, 2015 Posted February 4, 2015 Wrzucam rachunek za kastrację (100 zł) oraz Oridermyl (67 zł): http://images66.fotosik.pl/584/8b517da084677249gen.jpg Wet powiedział, że dobrze jeszcze pozakrapiać jakimś łagodnym środkiem (stąd Oridermyl), ale to już końcówka leczenia. Uszka zostały w lecznicy dokładnie umyte i wet pod mikroskopem jeszcze raz sprawdził czy nie ma tam świerzba. Kaktus dzielny był bardzo. A jaki cwaniak. Zimno mu było w poope na płytkach to wlazł na wagę (tam jest guma) i tam sobie siedział cały czas kiedy ja z wetem załatwiałam papierologię :) Quote
konfirm31 Posted February 4, 2015 Posted February 4, 2015 Oridermyl jest OK. A do mycia - dobre Otifree. A Kaktus - wyjątkowo madry facet. Nawet - bezjajecznie :) Quote
Nutusia Posted February 5, 2015 Posted February 5, 2015 Wiedziałam, że mądry z Ciebie chłopak, Kaktusie - i dzielny! :) Quote
Florentyna Posted February 5, 2015 Posted February 5, 2015 Fajnie, że już po :) Czyli pozostał etap ostatni - TEN domek :) Quote
Grażyna49 Posted February 5, 2015 Posted February 5, 2015 Tak tylko podczytuję sobie,ale za domek trzeba trzymać kciuki,więc się pokażę. Trzymam i czaruję Quote
PSYzRADYS Posted February 6, 2015 Posted February 6, 2015 Kochani, czy ktoś mógłby wspomóc Kaktusa bazarkiem? Quote
malawaszka Posted February 6, 2015 Posted February 6, 2015 Dziś przyszła faktura od Murki na 495,50 zł - zaraz po weekendzie będzie zapłacona Quote
Murka Posted February 7, 2015 Posted February 7, 2015 Jak Kaktus się czuje po kastracji? Śmiga jakby się nic nie stało, tylko kołnierz go trochę denerwuje :) Quote
Nadziejka Posted February 7, 2015 Posted February 7, 2015 zaglądam z pozdrowionkami cudny onci cudnyyyyy Quote
dusje Posted February 7, 2015 Posted February 7, 2015 mari23 szuka sobowtora sunieczki dla dobrej rodziny.Moze w Radysach jest taka? Sa zdjecia na zalozonym watku ale ciezko mi wkleic. Miniaturka http://www.dogomania...ie-poszukiwana/ Quote
Nutusia Posted February 7, 2015 Posted February 7, 2015 Wcale się nie dziwię, że kołnierz go denerwuje - ja bym szału dostała! ;) Życzę Ci Kaktusiątko, by najbliższy tydzień zleciał jak z bicza trzasł! :) Quote
PSYzRADYS Posted February 8, 2015 Posted February 8, 2015 Jak Kaktus wydobrzeje i będzie ładna pogoda to poproszę o zrobienie zdjęć - takich do ogłoszeń. Najwyższy czas na intensywną kampanię ogłoszeniową. Quote
konfirm31 Posted February 8, 2015 Posted February 8, 2015 Jak Kaktus wydobrzeje i będzie ładna pogoda to poproszę o zrobienie zdjęć - takich do ogłoszeń. Najwyższy czas na intensywną kampanię ogłoszeniową. Też tak myślę. Ja mogę kupić je u Ziutki i zwrócić koszt wyróżnienia ogłoszeń(wpłata bezpośrednio na konto hoteliku). Może go ogłosić na jakieś duże miasta? Quote
dusje Posted February 8, 2015 Posted February 8, 2015 Tak jest. Trzeba nam oglaszac to unikatowe szczescie. Moze jakos sie umowimy. Ja tez chetnie kupie kilka pakietow. Mysle,ze najlepiej na duze miasta. Quote
Grażyna49 Posted February 10, 2015 Posted February 10, 2015 Tak jest. Trzeba nam oglaszac to unikatowe szczescie. Moze jakos sie umowimy. Ja tez chetnie kupie kilka pakietow. Mysle,ze najlepiej na duze miasta. Wtrącę się...... ostatnio jest dużo pakietów wykupionych dla Radysiaków. Przecież Slicznotka Kaktusowata też jest Radysiakiem ,więc chyba można korzystać. Ja chętnie pakiet udostępnię. Mizianka dla cudeńka. Quote
konfirm31 Posted February 10, 2015 Posted February 10, 2015 Wtrącę się...... ostatnio jest dużo pakietów wykupionych dla Radysiaków. Przecież Slicznotka Kaktusowata też jest Radysiakiem ,więc chyba można korzystać. Ja chętnie pakiet udostępnię. Mizianka dla cudeńka. Dzięki Grażynko :) Ja nie wiem, na jakiej zasadzie jest ogłaszany Kaktus, tj kto pisze tekst ogłoszeń, daje zdjęcia -no, bo kontakt na Murkę - wiadomo. Ja pisałam, że opłacę wyróżnienia ogłoszeń na OLX, Gumtree - ale pakiet ogłoszeń (może tym razem na duże miasta - jakie?), tak czy inaczej - potrzebny :) Quote
PSYzRADYS Posted February 11, 2015 Posted February 11, 2015 Na razie ja robiłam ogłoszenia Kaktusowi. To były takie ogłoszenia sondażowe na alegratka, olx, gumtree i lento - wszystkie na lubelskie. Teraz przydałyby się zmasowane ogłoszenia na mazowieckie i małopolskie. Tekst do ogłoszeń: KAKTUS – to dość spory pies o bardzo ciekawej i oryginalnej urodzie. Trochę w nim sznaucera, trochę charta afgańskiego… Niestety w schronisku jego sierść przypominała stary, zdredziały mop, dlatego po przewiezieniu do hotelu, został ogolony. Gdy sierść odrośnie, będzie najpiękniejszym psem na świecie. Kaktus jest psem wręcz fantastycznym w stosunku do ludzi - współpracującym, wesołym, bardzo przyjaznym. Do innych samców wykazuje tendencje dominujące natomiast świetnie dogaduje się z suczkami. Pozostawiony sam – nie niszczy, nie wyje. Nie ma tendencji do ucieczek. Sprawdzi się jako niestrudzony towarzysz spacerów i zabaw (uwielbia aportowanie). Przejawia predyspozycje do stróżowania. Szukamy dla niego opiekuna, który poświęci mu trochę czasu na naukę dobrych manier i wykorzysta potencjał tego wspaniałego psa. W chwili obecnej Kaktus przebywa hoteliku koło Janowa Lubelskiego. Jest odrobaczony, zaszczepiony i wykastrowany. Kontakt w sprawie adopcji: Telefon: 503-683-050 Email: [email protected] Quote
PSYzRADYS Posted February 11, 2015 Posted February 11, 2015 nie ma nowych zdjęć, więc trzeba wybierać spośród tych: Quote
Recommended Posts