Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zaraz jadę po Kaktusika, bo się już wybudził po zabiegu. Wet obejrzał uszy, ale nic tam nie ciął, bo stwierdził, że nie ma takiej potrzeby. Kanał jest drożny, kalafiory są tylko z wierzchu. A to ból ogromny, więc kiedy nie ma musu to lepiej zostawić jak jest. Mówił, że uszy wyglądają o niebo lepiej. Jeszcze na miejscu zapytam czy coś trzeba przy nich robić jeszcze.

Wrzucam parę fotek z wczoraj, ale coś kiepsko mi wyszły (niestety lustrzanka mi padła - chwilowo mam nadzieję - i została mi zwykła cyfrówka):

34eeb4a13e361dbcgen.jpg

946b7c4eccaa4587gen.jpg

711e434ce34eabb6gen.jpg

0d950d37d2b94e6agen.jpg

e322a6b1a3dc593egen.jpg

Posted

Wrzucam rachunek za kastrację (100 zł) oraz Oridermyl (67 zł):

http://images66.fotosik.pl/584/8b517da084677249gen.jpg

Wet powiedział, że dobrze jeszcze pozakrapiać jakimś łagodnym środkiem (stąd Oridermyl), ale to już końcówka leczenia. Uszka zostały w lecznicy dokładnie umyte i wet pod mikroskopem jeszcze raz sprawdził czy nie ma tam świerzba.

Kaktus dzielny był bardzo. A jaki cwaniak. Zimno mu było w poope na płytkach to wlazł na wagę (tam jest guma) i tam sobie siedział cały czas kiedy ja z wetem załatwiałam papierologię :)

Posted

Jak Kaktus wydobrzeje i będzie ładna pogoda to poproszę o zrobienie zdjęć - takich do ogłoszeń. Najwyższy czas na intensywną kampanię ogłoszeniową.

Też tak myślę. Ja mogę kupić je u Ziutki i zwrócić koszt  wyróżnienia ogłoszeń(wpłata bezpośrednio na konto hoteliku). Może go ogłosić na jakieś duże miasta?

Posted

Tak jest. Trzeba nam oglaszac to unikatowe szczescie. Moze jakos sie umowimy. Ja tez chetnie kupie kilka pakietow. Mysle,ze najlepiej na duze miasta.

Wtrącę się...... ostatnio jest dużo pakietów wykupionych dla Radysiaków.

Przecież Slicznotka Kaktusowata też jest Radysiakiem ,więc chyba można korzystać.

Ja chętnie pakiet udostępnię.

Mizianka dla cudeńka.

Posted

Wtrącę się...... ostatnio jest dużo pakietów wykupionych dla Radysiaków.

Przecież Slicznotka Kaktusowata też jest Radysiakiem ,więc chyba można korzystać.

Ja chętnie pakiet udostępnię.

Mizianka dla cudeńka.

Dzięki Grażynko :)

Ja nie wiem, na jakiej zasadzie jest ogłaszany Kaktus, tj kto pisze tekst ogłoszeń, daje zdjęcia  -no, bo  kontakt na Murkę - wiadomo. Ja pisałam, że opłacę wyróżnienia ogłoszeń  na OLX,  Gumtree - ale pakiet ogłoszeń (może tym razem na duże miasta - jakie?), tak czy inaczej - potrzebny :)

Posted

Na razie ja robiłam ogłoszenia Kaktusowi. To były takie ogłoszenia sondażowe na alegratka, olx, gumtree i lento - wszystkie na lubelskie. Teraz przydałyby się zmasowane ogłoszenia na mazowieckie i małopolskie.

Tekst do ogłoszeń:

KAKTUS – to dość spory pies o bardzo ciekawej i oryginalnej urodzie. Trochę w nim sznaucera, trochę charta afgańskiego… Niestety w schronisku jego sierść przypominała stary, zdredziały mop, dlatego po przewiezieniu do hotelu, został ogolony. Gdy sierść odrośnie, będzie najpiękniejszym psem na świecie. Kaktus jest psem wręcz fantastycznym w stosunku do ludzi - współpracującym, wesołym, bardzo przyjaznym. Do innych samców wykazuje tendencje dominujące natomiast świetnie dogaduje się z suczkami. Pozostawiony sam – nie niszczy, nie wyje. Nie ma tendencji do ucieczek. Sprawdzi się jako niestrudzony towarzysz spacerów i zabaw (uwielbia aportowanie). Przejawia predyspozycje do stróżowania. Szukamy dla niego opiekuna, który poświęci mu trochę czasu na naukę dobrych manier i wykorzysta potencjał tego wspaniałego psa. W chwili obecnej Kaktus przebywa hoteliku koło Janowa Lubelskiego. Jest odrobaczony, zaszczepiony i wykastrowany.
Kontakt w sprawie adopcji:
Telefon: 503-683-050
Email: [email protected]