Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
cytuję za WIEM -
Kłąb, punkt znajdujący się na grzbiecie zwierzęcia w miejscu przecięcia się linii kończyn przednich z linią grzbietu. Widoczna w tym miejscu wyniosłość utworzona jest przez długie wyrostki kolczyste kręgosłupa.
:wink:

noooo tak...to zmienia postać rzeczy :lol: :lol: taaa...wyrostki kolaczaste...hmmm... :-? że też od razu się nie domyśliłam :lol: :lol:

Uhhhh, aha i tak nic nie rozumiem :P :P

• Replies 4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

no dobra--to teraz bedziecie mieć ubaw

Kto posiada :o wyobraźnie, niech ją włączy w tej chwili :D :D

otóz: :wink: ten rysynek przedstawia konia( hehe jak w CK-Dezerterach)

ale podstawcie sobie w Waszej wyobraźni labka albo goldga za kunia :wink: i wsio sie wyjasni

0601-6-4-p1.gif

WK-to wysokość w kłebie :wink:

ps--kurde psa na takim rysunku nie znalazłem :D

Posted

tyle, że moja goldenica tak głowy nie pochyla jak ten kuń :lol: :lol: :lol:

A tak na poważnie to myślałam, że ten "kłąb' sie się trocha niżej kończy...tak w okolicy łopateczki, czyli moja Duma jest wyższa :lol: :lol:

Posted

Dzięki Thaned za tak wyczerpujące materiały naukowe :modla: W moim przypadku - a raczej w przypadku mojego piesia powinno się mniej więcej zgadzać, tylko nie wiem czy mniej czy więcej. :hmmmm:

Posted

:D Thaned jak sie tak przyżeć to z tym kuniem to uderzające podobieństwo do naszej Tory 8) Najbardziej ten ogon :P No ale śpieszę donieść, że urwis, ciapa, blondynka, złośliwiec, a w ogóle to cudo raczyło poddać się mierzeniu i ma 39 cm i waży okrągłą 10:) Czyli znó kilogram w tydzień nabrała, mimo kilometrowych spacerków :lol: No i oby ciągle tak dalej bo mała jak Ci wiadomo ma ciągle niedowagę!!!

Posted

witam po tak dokladnym instruktarzu mojemu psu przybylo 2cm a wiec ma w klebie 55 cm.A co do wagi to niestety nie wiem bo trudno ja zwazyc na wadze lazienkowej ale do szczuplych to ona nie nalezy.Wydaje mi sie ze tak z pare kilo mogla by schudnac.No ale wiecie jak one kochaja jesc pozdrawiam Beata & Sara :splat:

Posted

Carragan mój wet ma, ale tylko do 20kg :( Ja swojego waże na wadze łazienkowej tzn. najpierw ważę siebie a póżniej biorę psa na ręce - co nie jest łatwe :shake: - i ważymy się razem. I wszystko jasne :turn-l:

Posted

dobrze ze Carragan nie podała wagi Jej pieseczka bo byśmy uznali nasze za chuuudziutkie i malutkie :P i dalej w nie pakować karmy, mięska , ryżyki :P

DagaP -jedyny sposób :wink: -ale podziwiam juz na odległosc bicepsy :D :D

Posted

Thaned ale z drugiej strony Ci co mysla ze maja grube labki mogliby sobie samopoczucie podreperowac slyszac wage 10m-cznego Malenstwa :wink:

A nosiliscie swoje potwory ze schodow itp itd ?

Posted
:o :o :o Bila je kcem zdjęciee--bicepsa--albo chociaz jego obwód :P :P

Foty nie mam, ale zapewniam obwód oj wielacentymetrowy :evil_lol:

Ja żem jest mięśniaczka :lol: :lol: :lol:

Posted

na fotach tego nie widac..... 8)

Posted

Muszę się z Wami dziś już pozegnać, bo ktoś za plecami straszy, ze mi nałoży embargo na dogomanie :( za to ciągłe :user: .

Dobranoc, życzę Wam kolorowych :evil_lol: lub spokojnych snów :sleep2: ( jak kto woli :wink: )

Posted

Dobranoc-papa :D :hand: posadź swego zaplecowego cenzora do kompa--moze też się tak wciągnie w dogo jak inni tu obecni :lol: :evil_lol: czyli--do jutra 8) 8) do 12 bedziesz juz musiała tu zajrzec--TO NAŁÓG :wink:

Posted
Marta, ładne mi to "Pagajątko " . Właź na offa i zmierz go :lol:

Właśnie dokonałam pomiarów. Mój dziewięciomiesięczny szczeniaczek mierzy 58 cm w kłebie i waży coś tak koło 28, 29 kg. Dokładnie nie wiem, bo ważyliśmy się jakieś trzy tygodnie temu:)

booomba foty--Pagajątko można już nazywać Pagajem--a jak nabierze masy to jakiś złośliwiec nawet moze powiedziećwiosło od DZ-ale super psiak :lol: :lol:

Ja ci dam wiosło od DZ :lol: :lol: :lol:

A swoją drogą, to w razie czego na tych Mazurach będziemy mieli dodatkowy PAGAJ na pokładzie :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Marto

Wierzyć się nie chce, że mały bąbelek przeobrazil się w takiego piecha.

Buziaki dla "dorosłego" Pagaja.

Wiesz co, Bila, PIECHO się z niego robi coraz potężniejsze, ale w głowie same trele-morele. Wielki pies a w środku dzidziuś malutki. To chyba objaw dorastania i buntu młodzieńczego... Dobrze, że trądziku nie ma :lol: :lol:

Dziewczyny przypominam, że to temat "GALERIA"..

O kocich kupkach tudzież innych ciekawych tematach porozmawiajmy poza galerią, :lol:

Niniejszym "przenoszę" zapoczątkowane w GALERII dyskusje na topic offowy :lol: :lol: :lol:

Posted

no no no :D w super sposób przetransportowałas wątki gawędziarskie na offa- :lol: :lol: świetne--a co do Mazur--to ja proszę o dużą ilość zdjęć z tamtych rejonów :roll: echh--jak byście potrzebowali wykwalifikowanego majtka :wink: :wink: to zgłaszamy się na ochotnika :wink: -zawsze mozna robić za dryfkotwe :wink: stopy wody po kilem 8)

Posted

Thaned:

Dobranoc-papa posadź swego zaplecowego cenzora do kompa--moze też się tak wciągnie w dogo jak inni tu obecni czyli--do jutra do 12 bedziesz juz musiała tu zajrzec--TO NAŁÓG

Słowa prawdziwego nałogowca - jest godz.9,53 a ja już :user:

Co do posadzenie cenzora do kompa to :nono: , bo mamy tylko jeden komputer, i się potem nie dopcham do niego :( -będzie wieczne :krach:

Życzę Wam miłego dnia :multi: - a na dobry początek zacznijmy od :kaffee_2:

Posted

na fotach tego nie widac..... 8)

Carragan, bo to są bardzo zmyślne bicepsiki. :wink:

Posted
Thaned:
Dobranoc-papa posadź swego zaplecowego cenzora do kompa--moze też się tak wciągnie w dogo jak inni tu obecni czyli--do jutra do 12 bedziesz juz musiała tu zajrzec--TO NAŁÓG

Słowa prawdziwego nałogowca - jest godz.9,53 a ja już :user:

Co do posadzenie cenzora do kompa to :nono: , bo mamy tylko jeden komputer, i się potem nie dopcham do niego :( -będzie wieczne :krach:

Życzę Wam miłego dnia :multi: - a na dobry początek zacznijmy od :kaffee_2:

Bardzo dziękuję, Daga ja tęż się kawię. :ylsuper: