Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A wiadomo do którego domu tymczasowego "Domu Tymianka"?...

Niektórym z wymienionych psiaków właśnie odświeżyłam ogłoszenia na moim olx, ale niczego nie odwołuję. Czekam na potwierdzenie, że opuściły schron i wtedy zrobię miejsce na następne ;)

Tylko Pompona już zdjęłam po info od Ayam :D

Posted

nie mam pojęcia do którego domu jadą Bryza i Kubuś - mam nadzieję, że Dom Tymianka o tym napisze u siebie.

Acha - i jeszcze Szlufka chyba się na czwartek załapie ;)

Posted

nie mam pojęcia do którego domu jadą Bryza i Kubuś - mam nadzieję, że Dom Tymianka o tym napisze u siebie.

Acha - i jeszcze Szlufka chyba się na czwartek załapie ;)

Dobrze by było to monitorować...

Posted

W tym tygodniu sporo psiaków szykuje się do wyjazdu. W związku z tym jeśli ktos ma zamiar robić ogłoszenia, to prosze się wstrzymać z następującymi: Bryza, Kubuś, Blue, Betty, Mona2 (nie mamy jej w galeriach), Teddy, Muppet, Pompon, Wolta, Pastel(?), Nutka, Taxi, Neron, Magnat

O wyjeździe będę sukcesywnie informować

ojoj:) jak super!!! :)

Posted

dzisiaj schronisko opuściły:

Bryza
Kubuś
Blue
Betty
Teddy
Mona2

wszystkie dzisiejsze psiaki pojechały do hotelików, fundacji bądź domów tymczasowych

kolejny transport w czawartek :)

• Upvote 1
Posted

Teddy już z grubsza ogolony z tego okropnego filcu - na skórze ma odparzenia, małe ranki, i maaasę pcheł :/ ale już dostał preparat na odpchlenie więc bye bye krwiopijcy :p 

Jutro dotrze do nas :) 

Bardzo się boi maluch, ale w nocy po cichutku zajął kanapę :p 

• Upvote 1
Posted

Teddy już z grubsza ogolony z tego okropnego filcu - na skórze ma odparzenia, małe ranki, i maaasę pcheł :/ ale już dostał preparat na odpchlenie więc bye bye krwiopijcy :p 
Jutro dotrze do nas :) 
Bardzo się boi maluch, ale w nocy po cichutku zajął kanapę :p 

Cudnie, ulzyło chłopakowi bez tego pancerza :)
Posted

Moi Kochani, Blue już jest w hoteliku Emotikon smile Małgosia powiedziała o Blue, że to straszny słodziak Emotikon smile bardzo się przytula do Małgosi i zaczepia do głaskania i widać, że bardzo potrzebuje człowieka Emotikon smile Blue jest bardzo spokojna i zrównoważona i grzeczna i ma spory apetyt Emotikon smile ma piękne błękitne oczy i umaszczenie po husky, ale sierść krótka :)  jesteśmy po pierwszej nocy Blue w hoteliku 

Emotikon smile noc była troszkę niespokojna i wszystkie psiaki dały się we znaki Małgosi Emotikon smile a od rana Blue zwiedza ogród Emotikon smile biega cały czas z nosem przy ziemi i wącha i wącha Emotikon smile próbowała wejść do domu, co może oznaczać, że w domku mieszkała Emotikon smile

Jest bardzo grzeczna, taka przylepa, która cały czas chcę się przytulać!

11225720_10153467720688249_538122232778711140396_10153467694343249_818575967125811215168_10153467694328249_544916328667511659244_10153467694388249_414031291442511036084_10153467694403249_4448646840296

• Upvote 1
Posted

A jaki jest Teddy?
Widziałam go wczoraj przez chwilę jak odbierałam Betty i wyglądał na zobojętniałego, zrezygnowanego psa. Położony, leżał, ale może tak po prostu cierpiał, że nie miał siły już reagować.

malawaszko, dobrze, że trafił pod Twoje skrzydła :)

Posted

trudno powiedzieć póki co jaki jest - boi się i tak właśnie reaguje - nieruchomieje, na psy nie reaguje, na koty też nie, no musi okrzepnąć i wtedy dopiero pokaże jaki jest :) 

Posted

Teddiś fajny miś jest:). Strasznie mnie ujął za serce jak go zobaczyłam w tym pancerzu. W ogóle te psiaki z Radys są takie cudne a dodatkowo dziewczyny robią super fotki i cudne opisy.

Posted

Fajnie wygląda obstrzyżony :)

A Betty ...cóż. Maleństwo. Pierwsze, co człowiek myśli widząc ją. Obroża, którą kupiłam zdecydowanie za duża, na szybko dorabialiśmy dziurkę.
Betty sama słodycz. Nie ma uszka. Trudno uchwycić ją na zdjęciu, bo nie lubi aparatu. Od razu się odwraca. Pojechaliśmy od razu do weterynarza. Pchły po niej skakały. Odrobaczyliśmy (sama grzecznie zjadła tabletkę), zakropliliśmy. Pan doktor zrobił również usg, aby sprawdzić, czy Bettinka nie jest w ciąży. Nie jest. Grzeczny, mały psiak, boi się gwałtownych ruchów i mężczyzn.
Aaaa i jak dorwała trawę to nosa nie wyściubiała z niej :)