PSYzRADYS Posted June 30, 2016 Posted June 30, 2016 Kilka dni temu do domu pojechał PIĘTASZEK :) dzisiaj natomiast ma jechać RASTA, NORTON, ARRAS i HIPPIS i jeszcze BUŁKA dawno adoptowana :) jest też smutna wiadomość - serce NALEWKI przestało bić - nie wytrzymało schroniskowego stresu :( Quote
Marysia R. Posted June 30, 2016 Posted June 30, 2016 Żegnaj Naleweczko, tak bardzo mi przykro, że nie doczekałaś domu...:( Upały i stres Cię pokonały :( Quote
Nette Posted June 30, 2016 Posted June 30, 2016 Wielka radość z tylu adopcji, zwłaszcza tych najmniej adopcyjnych biedaków i wielki smutek, że Nalewka nie doczekała tego samego :( Quote
Marysia R. Posted July 2, 2016 Posted July 2, 2016 Aktualizacja: MIRTA - opuściła schronisko :) Quote
konfirm31 Posted July 4, 2016 Posted July 4, 2016 Rzadko które schronisko jest schronieniem, jakim sądząc z nazwy, powinno być dla psów bezdomnych :((. W większości przypadków, jest to biznes(mniej lub bardziej bezwzględny i nieuczciwy) , a nie misja. Nikomu w Polsce (oprócz zwierzolubów), nie zależy, aby nie było tej bezdomności. Serca nam będą pękać dopóki to się nie zmieni. Quote
kiyoshi Posted July 4, 2016 Posted July 4, 2016 37 minut temu, Nette napisał: Mirta, Pączek, Pyłek - serce pęka :( chyba Mirta ma szanse na DT....tak widziałam na fb. Quote
Nette Posted July 4, 2016 Posted July 4, 2016 Niestety, Konfirm, masz rację :( A nawet jeżeli pracownicy schroniska się starają, to jakie warunki mogą zapewnić psom, jeśli jest ich sto, dwieście, pięćset? Każde schronisko to psie cierpienie :( Kiyoshi - bardzo się cieszę :) Quote
PSYzRADYS Posted July 4, 2016 Posted July 4, 2016 W piątek do domów wybierają się: Mirta, Marlon, Mikrus i Tasiemka. Również Listonosz najprawdopodobniej pod koniec tygodnia opuści schronisk. Proszę więc ich nie ogłaszać Dzisiaj został adoptowany BREGO :) Niestety za TM odeszła OAZA pokonana przez nowotwór :( Quote
mgog Posted July 4, 2016 Posted July 4, 2016 Marysiu bardzo proszę wyślij Ziutce tych pięć psiaków bo dziewczyny chcą zakończyć bazarek. Jeśli dasz radę to jeszcze dopłacę do ogłoszeń dla Listonosz bardzo mi zależy. Quote
PSYzRADYS Posted July 4, 2016 Posted July 4, 2016 3 minuty temu, mgog napisał: Marysiu bardzo proszę wyślij Ziutce tych pięć psiaków bo dziewczyny chcą zakończyć bazarek. Jeśli dasz radę to jeszcze dopłacę do ogłoszeń dla Listonosz bardzo mi zależy. tych psów NIE TRZEBA OGŁASZAĆ Quote
mgog Posted July 4, 2016 Posted July 4, 2016 O Listonosz zaklepany, więc na razie się wstrzymam :) A gdzie białasek się wybiera ? Quote
kinga Posted July 5, 2016 Posted July 5, 2016 15 godzin temu, mgog napisał: O Listonosz zaklepany, więc na razie się wstrzymam :) A gdzie białasek się wybiera ? Kostek Golba zamierza go zabrać, tylko nie wiem, czy do siebie Bytowa, czy do innego hotelu. Quote
konfirm31 Posted July 7, 2016 Posted July 7, 2016 Umarł Kaktus z Radys. Był chyba pierwszym psem, wyciągniętym z tego schronu przez Dogomaniaków i innych Ludzi o wielkich sercach. Miał żyć długo i szczęśliwie, bo był jeszcze całkiem młodym psem. Został adoptowany przez Wspaniałych Ludzi, którzy mu dali dom i miłość i do końca o niego walczyli. Niestety, przegrali. I Ludzie i Pies. Kaktus został uśpiony, bo rozrastający się błyskawicznie pomimo leczenia nowotwór nosogardzieli, nie dawał już żadnej szansy na życie. Śpij spokojnie, piesku. Będę Ciebie pamiętać. Quote
auraa Posted July 7, 2016 Posted July 7, 2016 Serce peka ...Biedny Pączek, taki malutki i już starszy. Psy z "mojej" wsi też po odłowieniu trafiają do Radys.. Olinek , też juz czekał na transport.:( Quote
PSYzRADYS Posted July 8, 2016 Posted July 8, 2016 Dobre wiadomości przeplatają się ze złymi, tych drugich jest ostatnio jakby więcej :( Za TM [*] odeszła TENERYFA :( - bardzo silna reakcja alergiczna na narkozę (sterylka), niestety nie dało się jej uratować Do domów pojechały: LISTONOSZ i CYNA Quote
Recommended Posts