Grażyna49 Posted December 11, 2014 Posted December 11, 2014 Tylko gdybać możemy. Może nie wytrzymała narkozy,może krwotok,może...... Najsmutniejsze jest to,że miała szansę na normalne życie,że miała szansę na ludzką miłość i jej nie zaznała :nonono2: Quote
Florentyna Posted December 11, 2014 Posted December 11, 2014 Kolejna piękność. Pewnie ayam ją i tu zaraz wstawi, chyba, ze już była i ją przeoczyłam.... https://www.facebook.com/psyzradys/photos/a.323367627850459.1073741928.299621636891725/323367644517124/?type=1&theater Quote
Nutusia Posted December 11, 2014 Posted December 11, 2014 Spojrzałam, Suita miała ok. 4 lat dopiero... A Limba - faktycznie cudo. Tylko przy takich miksach bym nie pisała, że z kaukazem, bo ta rasa się wielu ludziom źle kojarzy. A z kolei ludziom, na których nam nie zależy, jako na psich opiekunach, kojarzy się właśnie z łańcuchem :( Quote
Grażyna49 Posted December 11, 2014 Posted December 11, 2014 Spojrzałam, Suita miała ok. 4 lat dopiero... A Limba - faktycznie cudo. Tylko przy takich miksach bym nie pisała, że z kaukazem, bo ta rasa się wielu ludziom źle kojarzy. A z kolei ludziom, na których nam nie zależy, jako na psich opiekunach, kojarzy się właśnie z łańcuchem :( Wiesz te na oko podawane lata nie zawsze się zgadzają. Widać jednak,że jeszcze do młodziutkich się zaliczała. Co do Limby,to też się zgadzam,że kaukazy źle się kojarzą. Tyle tylko,że bezpośrednio ze schroniska niewiele można napisać o charakterze. Gdyby można było te wszystkie duże miśki najpierw przez kilka dni/tygodni przez tymczas przepuścić,to by była rewelacja. No ale to marzenie ściętej głowy. Dobrze,że chociaż pisze o dominacji. Wiadomo,że nie można jej dać do domu z inną suką,bo się skończy tak jak u mnie wielkim płaczem :nonono2: Ja mam Gwiazdę na tapecie w lapku i cały czas mnie telepie :nonono2: Quote
lunarmermaid Posted December 11, 2014 Posted December 11, 2014 Ja właśnie myślę o wzięciu Gwiazdy. Piękna jest i bardzo mi się podoba, ale TZ stwierdził, że na razie żadnego więcej psa dopóki Aza nie znajdzie domu. A buda pusta na podwôrku stoi - bo mój drugi tymczasowicz odkąd jest u mnie nie ma zamiaru do niej wejść i śpi pod drzwiami. Tylko nie straszcie się, że mówię o budzie - niektóre psy nie mają ochoty na mieszkanie w domu, a moje podwórkowe i domowe chodzą normalnie na spacery. Quote
Ayam1980 Posted December 11, 2014 Author Posted December 11, 2014 Myślę, że dla Gwiazdy spanie w ogrzanej budzie nie będzie problemem, bo ona potrzebuje człowieka..... Ja właśnie myślę o wzięciu Gwiazdy. Piękna jest i bardzo mi się podoba, ale TZ stwierdził, że na razie żadnego więcej psa dopóki Aza nie znajdzie domu. A buda pusta na podwôrku stoi - bo mój drugi tymczasowicz odkąd jest u mnie nie ma zamiaru do niej wejść i śpi pod drzwiami. Tylko nie straszcie się, że mówię o budzie - niektóre psy nie mają ochoty na mieszkanie w domu, a moje podwórkowe i domowe chodzą normalnie na spacery. Quote
Grażyna49 Posted December 11, 2014 Posted December 11, 2014 Ja właśnie myślę o wzięciu Gwiazdy. Piękna jest i bardzo mi się podoba, ale TZ stwierdził, że na razie żadnego więcej psa dopóki Aza nie znajdzie domu. A buda pusta na podwôrku stoi - bo mój drugi tymczasowicz odkąd jest u mnie nie ma zamiaru do niej wejść i śpi pod drzwiami. Tylko nie straszcie się, że mówię o budzie - niektóre psy nie mają ochoty na mieszkanie w domu, a moje podwórkowe i domowe chodzą normalnie na spacery. Boziu kochany chyba by się moje marzenie spełniło. Ja nie należę do osób które mówią kategorycznie budzie nie. Jedyna rzecz której nie akceptuję to łańcuch czy linka. U mnie zawsze wielkie psy były,zawsze miały wolny wstęp do domu . Zazwyczaj na noc do domu wołałam,ale n.p.moskalkę trudno było,zwłaszcza latem zaprosić. Wtedy na noc zostawiałam drzwi otwarte. Gwiazda jest podobna do mojej ukochanej niufeczki,tej z awatarka. Mnie się wydaje,że to jest miks nowofundlanda z Bernardynem lub Berneńczykiem. Quote
Ayam1980 Posted December 11, 2014 Author Posted December 11, 2014 W sobotę lub niedzielę jest transport psiaków do Warszawy, jeżeli ktoś się zdecyduje na psiaka, to proszę o pilny kontakt z wolontariuszami.telefony zamieszczone na pierwszej stronie naszego wątku. Proszę spojrzeć na Sawannę.... Warto pomagać!!! Quote
Ayam1980 Posted December 11, 2014 Author Posted December 11, 2014 Kochani Moi, mam do Was pytanie. Czy wśród Was znajdzie się osoba, która mogłaby założyć wątek identyczny, schroniska w Radysach na forum mazowieckim. Ja niestety nie dam rady czasowo. Chodzi o zrobienie kopiuj wklej wszystkich psiaków stąd bez domów. Transport jest regularnie, więcej psiaków znajdzie domy. Proszę, kto pomoże? Quote
Grażyna49 Posted December 11, 2014 Posted December 11, 2014 Jeśli ktoś by mi wytłumaczył krok po kroku,ale tak łopatologicznie,to czasem dysponuję. Jestem samoukiem i nie znam się na komputerze. Jestem z Mazowsza i też tu zaglądam,więc myślę,że jeśli ktoś chce to i tak znajdzie tym bardziej,że i na fb jest wątek. Jeśli jednak uważacie,że takie mazowieckie przedrukowanie psiakom w czymkolwiek pomoże to służę swoją osobą. Quote
Marysia R. Posted December 11, 2014 Posted December 11, 2014 Ayam z tego co kojarzę zakładanie takich samych wątków w różnych działach forum jest niezgodne z regulaminem dogomanii. Postaram się o banerek dla tego wątku, wtedy osoby tu obecne będą mogły wkleić go sobie do podpisu i więcej ludzi tutaj trafi (również z innych województw) :) Strasznie szkoda Suity [*] :( Za to zdjęcia z nowych domów są cudowne, dają siłę do dalszego działania :) Quote
Ayam1980 Posted December 11, 2014 Author Posted December 11, 2014 Hm, a może napisać doadministratora dogomania? Quote
Marysia R. Posted December 11, 2014 Posted December 11, 2014 Administrator podobno nie odpisuje na żadne wiadomości... Zresztą wydaje mi się, że nie ma sensu dublować tego wątku lepiej będzie rozpropagować ten :) Ayam wysłałam Ci pw . Quote
konfirm31 Posted December 11, 2014 Posted December 11, 2014 Ayam z tego co kojarzę zakładanie takich samych wątków w różnych działach forum jest niezgodne z regulaminem dogomanii. Postaram się o banerek dla tego wątku, wtedy osoby tu obecne będą mogły wkleić go sobie do podpisu i więcej ludzi tutaj trafi (również z innych województw) :) Strasznie szkoda Suity [*] :( Za to zdjęcia z nowych domów są cudowne, dają siłę do dalszego działania :) Wspaniały pomysł. Jestem ZA :) Quote
Marysia R. Posted December 11, 2014 Posted December 11, 2014 Wspaniały pomysł. Jestem ZA :) Banerek już zamówiony u TZmestudio ;) Quote
lunarmermaid Posted December 11, 2014 Posted December 11, 2014 To ja będę urabiać TZa. Może się uda, ale dopiero gdzieś z początkiem roku najwcześniej, bo po świętach wyjeżdżam z córcią a TZ zostaje " na gospodarstwie " z psiakami. Quote
Grażyna49 Posted December 12, 2014 Posted December 12, 2014 To ja będę urabiać TZa. Może się uda, ale dopiero gdzieś z początkiem roku najwcześniej, bo po świętach wyjeżdżam z córcią a TZ zostaje " na gospodarstwie " z psiakami. Kciuki będę cały czas trzymała :kiss_2: Quote
Ayam1980 Posted December 12, 2014 Author Posted December 12, 2014 Informacja z ostatniej chwili " Na osłodę - Agnieszka w miejsce śp. Suity bierze Saharę, nie wiem, czy wiesz? a Pani, która pisała pod Faworkiem, ze chce Faworka (tylko b. daleko mieszka), i której Faworka sprzątnięto sprzed nosa:) - bo jakaś babeczka zarezerwowałą go na ten weekendowy trasnport - zdecydowała się na Krasnala:). Ale to dopiero potwierdzimy, jak pojedzie." Quote
Grażyna49 Posted December 12, 2014 Posted December 12, 2014 Super wiadomość :klacz: Będą miały wspaniałe domki ,bo skoro ktoś chce zabrać pieska nie tylko tego którego za pierwszym razem wypatrzył to znaczy,że faktycznie kocha psy. Ja dalej za Gwiazdę trzymam kciuki :nonono2: Quote
justyna&peper Posted December 12, 2014 Posted December 12, 2014 Boziu kochany chyba by się moje marzenie spełniło. Ja nie należę do osób które mówią kategorycznie budzie nie. Jedyna rzecz której nie akceptuję to łańcuch czy linka. U mnie zawsze wielkie psy były,zawsze miały wolny wstęp do domu . Zazwyczaj na noc do domu wołałam,ale n.p.moskalkę trudno było,zwłaszcza latem zaprosić. Wtedy na noc zostawiałam drzwi otwarte. Gwiazda jest podobna do mojej ukochanej niufeczki,tej z awatarka. Mnie się wydaje,że to jest miks nowofundlanda z Bernardynem lub Berneńczykiem. Są psy, które nie lubią być w domu. Szkoda, że nie wszyscy potrafią to zrozumieć i urządzają histerię, tam gdzie nie trzeba. Takie obawy mieliśmy w przypadku Tokaja właśnie. Okazały się bezpodstawne, bo Tokaj zakochał się w kanapie i rzadko ją opuszcza :) Trafiłam tu przypadkiem. Gdybym wiedziała o tym wątku wrzuciłabym wcześniej informację, że u Tokaja wszystko w najlepszym porządku. O tym co się działo nie ma sensu nic już pisać. kto miał wyciągnąć wnioski, już to zrobił. Ja byłam w ciężkim szoku z jaką reakcją spotkało się znalezienie dla niego domu. Ale było minęło, Tokaj szczęśliwy i to jest najważniejsze. Do galerii metamoroz mam jeszcze dwa Tokajowe zdjęcia: Piękny pies o cudownym charakterze :wub: Mam nadzieję, że o każdego psa z Radys będzie taka bitwa i każdy będzie tak szczęśliwy jak on :) Quote
Nutusia Posted December 12, 2014 Posted December 12, 2014 Justyna&peper - witamy na dogomanii! :loveu: Wielkie dziękuję, szacun i co tam jeszcze za DOM dla Tokaja, za nieugiętość i desperację :klacz: O tak - żeby wszystkie Radysaki miały takie szczęście! Tokaja już na wątek "Metamorfozy" wstawiłam :) Czy Faworek miał może jechać na Śląsk? ;) Analogicznego wątku nie ma co zakładać, bo np. ja jestem z Mazowsza, a i tak ten znalazłam :) Natomiast banerek to doskonały pomysł :) Quote
Ayam1980 Posted December 12, 2014 Author Posted December 12, 2014 Justyna&peper - witamy na dogomanii! :loveu: Wielkie dziękuję, szacun i co tam jeszcze za DOM dla Tokaja, za nieugiętość i desperację :klacz: O tak - żeby wszystkie Radysaki miały takie szczęście! Tokaja już na wątek "Metamorfozy" wstawiłam :) Czy Faworek miał może jechać na Śląsk? ;) Analogicznego wątku nie ma co zakładać, bo np. ja jestem z Mazowsza, a i tak ten znalazłam :) Natomiast banerek to doskonały pomysł :) Tak, Faworek miał jechać na Śląsk, ale tej Pani zabrano go sprzed nosa :P i zamówiła Krasnala :) Jesli chodzi o Sawannę , to wszystko dogadane z Panią, Sawanna jedzie do Nowego Sącza już w sobotę 20 grudnia, aby Święta spędziła już z kochanymi wymarzonymi człowiekami w związku z tym mam do Was Kochani pytanie, ponieważ bez Was ten cud by się nie stał, to dzięki Wam mamy pieniądze na hotelik i sterylizację, nie mówiąc o wspaniałych słowach otuchy, które powodują, że chcę więcej pomagać Kochani, czy zgadzacie się, żeby pieniądze Sawanny, które zostaną na koncie oraz, które są na stałych przelewach u niektórych Was zostały przeznaczone na Werę? WERA to suczka w typie sznaucera, wygląda jak moja Sigma i Pippi Langstrump - popatrzcie na te kucyki po obu stronach głowy . Wera jest niestety mocno wystraszona - stąd jej zdjęcia niemal w jednej pozycji, warującej. Trudno namówić do stanięcia na własnych nogach psa, obawiającego się o swój los, a tak w jej przypadku jest, a kolejne kroki zależą - od Was. Chcę ją już w niedzielę przywieść do Mokrego Noska - Pani Małgosia się zgodziła tutaj będziemy szybciej szukać domku czy sie zgadzacie być ze mną? Proszę. zdjęcia Sawanny po sterylizacji są na wydarzeniu, bo niestety nie udało mi sie ich tutaj zamieścic... https://www.facebook.com/events/400484870127240/404415826400811/?comment_id=404417406400653¬if_t=event_mall_comment Quote
Nutusia Posted December 12, 2014 Posted December 12, 2014 Rewelacyjne wieści o Sawanie - Mikołaj się sprawił na 102! :klacz: :jumpie: Mam nadzieję, że teraz Werze się pofarci... Quote
Recommended Posts