Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dysponuje miejscem w samochodzie wyjezdzajacym z W-wy o yhm.... 3 w nocy chyba ;-)

Moze ostentatyjnie pozaklejac loga klubowe na koszulkach plastrem tak jak na MP Obedience?

• Replies 519
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Magda i Saga napisał(a):
A jeśli chodzi o koszulki odziałowe to zdaje się na ostatnich warszawskich zawodach (chyba w zeszłym roku) widziałam dziewczyny w takich koszulkach warszawskiego odziału, nie pamietam z jakiego klubu.

A to dla mnie nowość, niech się te osoby ujawnią, kto ma takie chody w oddziale :lol: .

Magda i Saga napisał(a):
Albo dolepić lub przypiąc znaczek ZKwP z własnym oddziałem i po sprawie.

Będę nudna - skąd go wziąć?

Magda i Saga napisał(a):
Zreszta Dorotak , z tego co pamiętam ty biegasz w zawodach NZL a tu raczej chodzi o MP.

O ile mnie pamięć nie myli, te przepisy dotyczą wszystkich zawodów organizowanych przez ZK (cokolwiek by to miało znaczyć ;) ), czyli oficjalnych.

Posted

[quote name='Magda i Saga']Teraz wróciła, bo on porównuje nasze zawody z MP PT i ciągle przez analogię coś chce przeprowadzić (na chwile przed zawodami, kiedy my mamy juz wszystko zaplanowane).

Właśnie to jest niebezpieczne :shake: Magdo, to nie zarzut do Ciebie - broń Boże. Tylko właśnie wszyscy wiemy, jak to wygląda w praktyce i dlatego staram się upewnić...

[quote name='Magda i Saga']Ale jestem przekonana, że nie wpadnie na ten pomysł i nie uwazam za mądre mu tego podpowiadać.

OK. Jak uważasz. Ja tylko zacytuję komunikat:

[FONT=Arial][FONT=Verdana]
Sędzia zobowiązany jest do dokonania identyfikacji psa – sprawdzenia tatuażu lub chipu. Zgodnie z regulaminami międzynarodowymi czytnik czipów powinien dostarczyć właściciel psa
[/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Verdana]Uwaga: Niemożność identyfikacji psa uniemożliwia start w egzaminie względnie [/FONT]testach[/FONT][FONT=Arial]. "[/FONT]

Są w nim sformułowania dosyć kategoryczne...

[quote name='Magda i Saga']Zreszta Dorotak , z tego co pamiętam ty biegasz w zawodach NZL a tu raczej chodzi o MP. Miejcie po prostu jakieś zapasowe koszulki i tyle.

Koszulki to co prawda granda, ale da się jakoś załatwić na miejscu ;) W przeciwieństwie do czytnika czipów (ale może po prostu zakupię jakiś flamaster :hmmmm: :evil_lol: ) A chodzi mi głównie o egzamin...

Posted

Magda i Saga napisał(a):
No nie wiem, czy to dobry pomysł. Jeszcze kto powołany pomyśli że to nazwa klubu:eviltong:

Super!!! Wszyscy jak jeden mąż (i żona) będziemy reprezentować klub "cenzura" :lol:

Wy tu sobie podśmie...... robicie, a ja mam pół pudełka samoprzylepnego papieru ;) i drukareczkę, co prawda tylko cz-b, ale mam...

Posted

Mokka, to ja zamawiam 1 karteczkę- cenzura (rozmiar zakrywający nasze logo) i 1 rezerwową cenzurę, jakby pierwsza się była zniszczyła w trakcie walki;)

Posted

Mokka napisał(a):
A jeśli po bożemu korzystamy z rekomendowanego przez ZK taułowacza (:-o ) oferującego wieczne tatooo nie do zdarcia, które jest wkrótce nie do odczytania, to co mamy zrobić? :niewiem:

Musisz jezdzic na zawody z grafologiem, ktory odczyta tatoo twojego psa...:evil_lol: Tylko nie wiem w jakiej koszulce ma byc grafolog.... :hmmmm:

Posted

Mokka napisał(a):
Super!!! Wszyscy jak jeden mąż (i żona) będziemy reprezentować klub "cenzura" :lol:

Wy tu sobie podśmie...... robicie, a ja mam pół pudełka samoprzylepnego papieru ;) i drukareczkę, co prawda tylko cz-b, ale mam...

Mokka to ja też zamawiam
jedną dużą (na pleckach jest duże logo :evil_lol: ) i jedną małą na przód ;)

Posted

Magda i Saga napisał(a):
Jeden ze sponsorów zapewnia nam opiekę weterynaryjna przez kilka godzin. Moge go poprosić by miał czytnik ze soba na wszelki wypadek.

O! O! i to byłoby idealne rozwiązanie :lol: Nic nie mówić, ale być przygotowanym :cool3:

Mokka napisał(a):

:diabloti: :diabloti: :diabloti:

Posted

PATIszon napisał(a):
Musisz jezdzic na zawody z grafologiem, ktory odczyna tatoo twojego psa...:evil_lol: Tylko nie wiem w jakiej koszulce ma byc grafolog.... :hmmmm:
Hihajcie sobie, hihajcie - i lekceważcie ten niezwykle ważny problem, jakim jest odpowiednia identyfikacja psa na polskich zawodach agility. :roll: Jesteście ludźmi bez wyobraźni zupełnie - przecież tu chodzi o zapobiegnięciu przekręctw i matactwa - w końcu po coś żeście ten PiS wybrali, nie? Zastanówcie się tylko chwilkę - przecież bez odpowiedniej identyfikacji, mogłabym taką Misię podstawić jako Lotkę - albo, jeszcze gorzej, na odwrót!!! To by dopiero była afera na skalę międzynarodową! :roll: Niewątpliwie to właśnie spowodowałoby, że któraś z nich (już mi się pogmatwało, która :roll:) wygrałaby MP i dopiero by było... Nasz Związek musi pilnować, żebyśmy, niecni i niegodni zaufanie jego członkowie, nie sięgali po takie metody zdobywania wielce zaszczytnych tytułów, czy choćby zaliczonych egzaminów. Porządek musi być!

Posted

myriad napisał(a):
To moze jeszcze badania DNA? Bo tatuaz to wiecie, mozna kupic maszynke i sobie wykonac...

Nie no nie przesadzajmy, ja nie mam nic przeciwko identyfikacji, jestem za, ale bez takich głupich pomysłów jak to aby właściciel psa z chipem musiał mieć czytnik, to już paranoja :shake:

Posted

Saba napisał(a):
Nie no nie przesadzajmy, ja nie mam nic przeciwko identyfikacji, jestem za, ale bez takich głupich pomysłów jak to aby właściciel psa z chipem musiał mieć czytnik, to już paranoja :shake:

Nikt z nas nie ma nic przeciwko identyfikacji, poraża nas natomiast obowiązek nałożony na przewodnika, o to cały szum :roll:

Posted

[quote name='kuncewmr']Zeczywiscie to glupota.

Ano głupota, ale co zrobić? :niewiem:

[quote name='kuncewmr']Kazdy przewodnik z czytnikiem (czy na wystawach rowniez?)

Wystawy nie podlegają pod GKSP, więc ich ten śmieszno-straszny komunikat nie dotyczy...

[quote name='kuncewmr']Na calym swiecie czytniki zapewnia organizator.

Najwyraźniej, Mario, znasz inny świat :cool3: Bo wedle speców z GKSP "Zgodnie z regulaminami międzynarodowymi czytnik czipów powinien dostarczyć właściciel psa." (podkreślenie moje).

Posted

Podejrzewamy, że doszło tu do nieporozumienia translacyjnego (nie byłby to zresztą pierwszy raz). Być może chodzi o to, że chcąc, aby u nas było światowo, tak jak u innych, postanowiono przenieść przepisy dot. chipów na nasz grunt, ale podczas tłumaczenia zapodziano gdzieś pewien szczegół.
Otóż bywa tak, że psy mają instalowane chipy nietypowe, w systemie, którego w danym kraju się nie stosuje. Wtedy zazwyczaj obowiązek zidentyfikowania psa spoczywa na właścicielu, bo w danym kraju nie stosuje się czytników zdolnych odczytać taki numerek. Natomiast jeśli chodzi o chipy standardowe w danym kraju, to chyba nigdzie (poza nami :evil_lol: ) nie nakłada się na właściciela/przewodnika obowiązku dostarczenia czytnika organizatorom :diabloti: .
Dokonaliśmy skrótu (myślowego? :-o ) i pojechaliśmy po całości, standard czy nie, niech nam czytnik przyniosą, a co :diabloti: .

Posted

Poprosiłam o czytnik weta, który przyjdzie nas oglądac i ratowac jakby co(tfu) sie zdazyło. Ale czy będzie na 100 % to nie wiem. Najwyżej będziemy gnać do lecznicy(tfu) jak będzie koniecznie trzeba.

Posted

Mnie jakiś czas temu zapewniano w O. warszawskim ZKwP, że, oczywiście, czytnik ma zapewnić organizator, czyli oddział. I wolę w to wierzyć...:evil_lol:

Posted

Magda i Saga napisał(a):
Poprosiłam o czytnik weta, który przyjdzie nas oglądac i ratowac jakby co(tfu) sie zdazyło. Ale czy będzie na 100 % to nie wiem. Najwyżej będziemy gnać do lecznicy(tfu) jak będzie koniecznie trzeba.

Tfu, tfu, tfu (przez lewe ramię)... Dzięki :loveu:

Davie napisał(a):
Mnie jakiś czas temu zapewniano w O. warszawskim ZKwP, że, oczywiście, czytnik ma zapewnić organizator, czyli oddział. I wolę w to wierzyć...:evil_lol:

Taaa, wiara ponoć góry przenosi... :siara: :lol: :lol: :lol: