azalia Posted October 25, 2014 Posted October 25, 2014 Dołączam się do trzymających kciuki za Telunię. Quote
pralinka94 Posted October 26, 2014 Author Posted October 26, 2014 No i pojechała :klacz: Myślę, że Tela będzie miała bardzo dobrze, zamieszka w mieszkaniu, w pobliżu Wisły ;) Państwo baaaardzo mili, Tela od razu ich polubiła i od razu zdobyła ich serca :D z zapakowaniem do samochodu nie było żadnego problemu, bo sama wskoczyła. Teraz są jeszcze w trakcie podróży, jej Pani pisała mi już że jedzie grzecznie, choć był problem, gdy ja wysiadłam z samochodu bez niej (podwozili mnie do centrum), Tela za mną bardzo rozpaczała i się rzucała w kierunku wyjścia, ale szybko się uspokoiła. Taaak bardzo się cieszę, że udało się jej trafić do takiego fajnego domku i to jeszcze przed zimą, ufff :) Pani obiecała fotorelacje, więc myślę, że za kilka dni dostanę fotki Teli w jej nowym domciu! :jumpie: oby tylko była grzeczna :siara: Quote
Agnieszka.D Posted October 26, 2014 Posted October 26, 2014 Świetnie! Niech jej się wiedzie :-) Quote
Agnieszka.D Posted October 27, 2014 Posted October 27, 2014 nooooooooo i to jest widok! :klacz: Quote
pralinka94 Posted October 28, 2014 Author Posted October 28, 2014 no i czar prysł... właścicielka okazała się całkowicie nieodpowiedzialna... ryczeć mi się chce... od wczoraj Tela jest na DT w Warszawie i pilnie szuka domu! okazało się, że właścicielka nie może mieć psa w mieszkaniu... przynajmniej mnie podała taką wersję, szkoda gadać, brak słów. Tela została od razu zabrana przez organizację nie kupuj- psygarnij na DT, NA SZCZĘŚCIE może tam pozostać, aż nie znajdzie domu... więc nie ma sensu ciągnąć jej z powrotem do Katowic do schroniska... Quote
aniah Posted October 29, 2014 Posted October 29, 2014 Skąd się biorą tacy ludzie? A podała przynajmniej powód z jakiego nie może mieć psa w mieszkaniu? Quote
pralinka94 Posted October 29, 2014 Author Posted October 29, 2014 Ona wynajmowała jakieś mieszkanie, w niedzielę już, przed przyjazdem po Telę, dowiedziała się, że nie będzie mogła trzymać psa w mieszkaniu, mimo to przyjechała po nią, mnie nie wspominając nic o sytuacji z mieszkaniem. Potem zaczeła mi pisać, że niepokoi ją to, że Tela szczeka na sąsiadów hałasujących na klatce, no a jak zaczęła się pytać, czy pomogę jej znaleźć nowy dom dla Teli, to już o nic nie pytałam, chciałam tylko, żeby została zabrana od niej jak najszybciej, nie obyło się bez płaczu i histerii z jej strony. Teraz na szczęście Tela trafiła do DT, niestety zapowiada się na to, że ma lęk separacyjny, ale na szczęście w domu stale ktoś jest. W każdym razie może tam jak na razie pozostać (mam info, że dopóki nie znajdzie domu stałego). Quote
pralinka94 Posted October 29, 2014 Author Posted October 29, 2014 Już nie wspomnę, jaką traumę Tela musiała przeżyć, bardzo mi jej żal... :( Quote
kizimizi Posted October 29, 2014 Posted October 29, 2014 ciotki baaaaardzo prosze o wizyte po adoopyjna dla Ruficzka w Katowicach, za Spodkiem. Quote
maciaszek Posted October 30, 2014 Posted October 30, 2014 Ona wynajmowała jakieś mieszkanie, w niedzielę już, przed przyjazdem po Telę, dowiedziała się, że nie będzie mogła trzymać psa w mieszkaniu, mimo to przyjechała po nią, mnie nie wspominając nic o sytuacji z mieszkaniem. Potem zaczeła mi pisać, że niepokoi ją to, że Tela szczeka na sąsiadów hałasujących na klatce, no a jak zaczęła się pytać, czy pomogę jej znaleźć nowy dom dla Teli, to już o nic nie pytałam, chciałam tylko, żeby została zabrana od niej jak najszybciej, nie obyło się bez płaczu i histerii z jej strony. Wpisz babsztyla na Czarne Kwiatki. Niepoważna, niedojrzała, nieodpowiedzialna... Quote
pralinka94 Posted October 30, 2014 Author Posted October 30, 2014 Wpisz babsztyla na Czarne Kwiatki. Niepoważna, niedojrzała, nieodpowiedzialna... dobrze, że mi przypomniałaś, całkowicie wyleciało mi z głowy! a możemy prosić o przywrócenie Teli na stronę schroniska? pomimo, że przebywa w Warszawie? jeżeli tak, to opis: Tela to radosna sunia, która aktualnie przebywa w domu tymczasowym. Bardzo lubi głaskanie, świetnie spełniłaby się w roli domowego kanapowca. Jest idealnym kandydatem dla osoby starszej jak i dla rodziny z dziećmi. Sunia jest dość energiczna, bardzo lubi spędzać czas na spacerach. Dla większości psów jest przyjazna, czasami jednak zdarza się, że zawarczy na któregoś i pokaże kto tu jest ważniejszy. Z kotami dogaduje się bez problemu. Ładnie chodzi na smyczy, czasami zdarza się jej pociągnąć, jednak przy jej małych gabarytach, jest to zupełnie nieuciążliwe. W domu utrzymuje czystość. Dobrze znosi zabiegi pielęgnacyjne, można ją też bez problemu wziąć na ręce. Sunia przebywa w Warszawie, ale jest też możliwy transport suni na śląsk. Tela jest zaszczepiona, odrobaczona i zaczipowana. Kontakt do opiekuna Paulina 792-304-398 [email protected] Dokładniejszy opis z dt otrzymam na dniach wraz ze zdjęciami ;) Quote
Romina_74 Posted October 31, 2014 Posted October 31, 2014 Jezusie, co ja tu czytam - masakra jakaś :-( A czy ten dt to znasz Paulinka? Quote
pralinka94 Posted October 31, 2014 Author Posted October 31, 2014 DT jest zaprzyjaźniony z organizacją psygarnij.pl -nie kupuj przygarnij, do której mam 100% zaufanie (można znaleźć ją na fb) oni działają bardzo prężnie na terenie Warszawy i nie tylko, zapewniają mnie, że włosek z pyszczka jej nie spadnie. Psygarnij - Piotr odwiedził wczoraj Telę i zrobił nowe fotki, które można również znaleźć na fb :) To oni też mięli przeprowadzić wizytę przedadopcyjną, to jednak mnie się śpieszyło, a właściwie tej kobiecie i mogę winić tylko siebie, że ona się nie odbyła :( nauczka na przyszłość. a teraz kilka fotek Ma bardzo smutną minkę :( Quote
Romina_74 Posted October 31, 2014 Posted October 31, 2014 Co za ludzie ... Na prawdę nie kumam :-( Quote
maciaszek Posted November 1, 2014 Posted November 1, 2014 Tela przywrócona na stronę schroniska. Quote
pela112 Posted November 11, 2014 Posted November 11, 2014 Po prostu szkoda słów... Dobrze, że przynajmniej ma dt Quote
pralinka94 Posted December 1, 2014 Author Posted December 1, 2014 Mogę odetchnąć... Tela znalazła dom, tym razem już na zawsze! Wreszcie się udało! Tela ma cudowny dom Mieszka teraz w Błoniu k. Warszawy z drugim psem i kotami Jak widać ma się cudownie Wiele dla niej zrobią oto dowód :) 1 Quote
pralinka94 Posted March 8, 2015 Author Posted March 8, 2015 Tela pozdrawia z nowego domu :D Na dniach ma iść na sterylizację, sunia ma się świetnie, chciałabym takiego domu dla każdego psiaka... :) Quote
Recommended Posts