Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Maja wita wszystkich Gości!

DSC_3093.JPG

DSC_3085-1.jpg

DSC09287.JPGDSC09334.JPG

Maja (659/14) to urocza sunia, która ma około 3 lata i 35 cm w kłębie. Została podrzucona do schroniska z innym pieskiem. Przerażona, uciekła pracownikom i błąkała się kilka dni po okolicy. Na szczęście udało się ją złapać.

Z początku wystraszona, okazała się bardzo sympatycznym i wdzięcznym sierściuchem. Kontakt z człowiekiem jest dla niej bardzo ważny. Lubi się przytulać i być głaskana. Do ludzi nastawiona przyjaźnie. Z innymi psami dogaduje się bez problemu, jednak zdarza się, że na niektóre powarkuje, gdy są w stosunku do niej zbyt nachalne. Na smyczy chodzi bardzo ładnie. Spacer z nią to sama przyjemność. Pozwala się bez problemu brać na ręce. Śmiało można powiedzieć, że to psi ideał.

Ma problem z tylną łapką – kuleje. Prawdopodobnie jest to spowodowane urazem z przeszłości i niewłaściwym leczeniem. Jednak Maja stara się używać łapki i widać, że chodzenie na niej nie sprawia jej bólu. W żaden sposób nie wpływa to na jej codzienne funkcjonowanie. Bez przeszkód może biegać czy chodzić na długie spacery.

Zaszczepiona, odrobaczona, zaczipowana.

W schronisku od 27.08.2014 r.

Kontakt w sprawie adopcji: 507 860 282

Więcej zdjęć Mai: https://picasaweb.google.com/118380588009733343934/Maja659143LataOk35Cm27082014RPatrycjaJakubas

Posted

Maja powędrowała na katowicki wątek.

Jest też na stronie schroniska i Fundacji.

Dziękujemy :) a mogłabyś jeszcze zmienić zdjęcie na to poniżej. I nie musisz już pisać, że Maja szuka domu tymczasowego, ponieważ dziewczyna sobie świetnie radzi i szkoda, żeby zabierała miejsce innemu psiakowi, który naprawdę tego potrzebuje.

DSC_3085-1.jpg

Posted

Maja dziś takiego poweru dostała na wybiegu, że w ogóle znać nie było, że ma coś nie tak z łapką :D tak się rozszalała, że z wybiegu mi zwiała i musiałam gonić za dziewczyną... Na szczęście w końcu łaskawie się zatrzymała i wróciłyśmy na wybieg.

Maja ma cieczkę... W schronisku odkryli to dopiero w zeszły piątek. Teraz jest sama w boksie ale wcześniej była z niewykastrowanym psem, także mam nadzieję, że do niczego nie doszło... Za to na spacerach Zenek i Alek na zmianę walczą o jej względy, a Mai w to graj :eviltong: Szczególnie Zenobiusz jest wyjątkowo uparty. Co tam, że łapki w smycz się zaplątały, mało się nie połamią, jak przecież Maja jest już blisko :D

Poza tym Maja jest przekochaną sunią, bardzo grzeczną i mam nadzieję, że jej się po cieczce nie odmieni. A poniżej kilka zdjęć z dzisiejszego spaceru:

Piękna Maja :loveu:

DSC09394.JPG

Maja z resztą stada (a co robi Zenek?)

DSC09415.JPG

Amory Zenkowe :eviltong:

DSC09461.JPG

A tutaj dwóch adoratorów walczy o względy Mai :D

DSC09491.JPG

• Upvote 1
Posted

Maja czuje się coraz pewniej na spacerach. Jak jej się jakiś napotkany podczas spaceru pies nie spodoba to zaczyna warczeć, szczekać i wyrywać się do niego. Czasem nawet wydaję się być w porządku, Maja obwąchuje się z psim kolegą i nagle pokazuje zęby... Taka słodka Maja, a taka zadziora :eviltong:

Poza tym już ładnie reaguje na imię i przychodzi na zawołanie :) Cieczka niestety nadal trwa. Dziś nie było z nami Zenka, bo był po kastracji więc był w miarę spokój. Alek za to godnie reprezentował kolegę, ale na szczęście nie był aż tak nachalny jak Zenobiusz :eviltong:

Biegniemy!

DSC09946.JPG

DSC00005.JPG

DSC09969.JPG

Smile! :)

DSC09968.JPG

Posted

Maja powędrowała dziś do domku :) Będzie teraz mieszkać w Wilkowicach, gdziekolwiek to jest  :eviltong:  Niestety nie miałam okazji porozmawiać z ludźmi, bo byli przed wolontariatem, ale z tego co zaobserwowała P.Ania, to wydali jej się w porządku. Podobno zaadoptowała ją jakaś młoda dziewczyna. Była z koleżanką i chłopakiem. Namiary mam. Będę dzwonić w przyszłym tygodniu to wtedy przyniosę więcej wieści.

• Upvote 1