Jump to content
Dogomania

Szkieleciki Wiki i Milka. Pati z przepukliną na brzuszku. Wiki i Milka już w DS. Pati szuka DS!

Recommended Posts

Posted

nie jest źle, ja do dzisiaj jestem w szoku jak facet zadzwonił z zapyaniem o jednego z naszych jamnikó. 
- czy ogłoszenie jeszcze aktualne?

- tak
- a idzie wysłać kurierem?
odpowiedziałam
- tak mamy nawet specjalne kartony z dziurkami.

Magda z Mikropsów podpowiedziała mi ze  przy kolejnej okazji powinnam powiedzieć że " tak w kopercie bąbelkowej "

Ja generalnie jestem wygadana i potrafię zripostować, ale w takich sytuacjach mnie po prostu zatyka w pierwszej chwili... A Ty Dorotko nie zdziw się, kiedy za jakiś czas ktoś Ci opowie, że jest taka Fundacja, która wysyła psy w kartonach z dziurkami, bo on pewnie pomyślał, że to prawda:)

Posted

Ja generalnie jestem wygadana i potrafię zripostować, ale w takich sytuacjach mnie po prostu zatyka w pierwszej chwili... A Ty Dorotko nie zdziw się, kiedy za jakiś czas ktoś Ci opowie, że jest taka Fundacja, która wysyła psy w kartonach z dziurkami, bo on pewnie pomyślał, że to prawda:)

Mam tego świadomość. Ale to ciągle powtarzam a dużo latek za mną i znałam przeróżne środowiska i tak rozplotkowanego i zakłamanego środowiska jak tzw zwierzolubów nie spotkałam. Pisze tu o globalnym wrażeniu bo oczywiście jest większość osób wspaniałych. Aczkolwiek niektóre  z nich niejednokrotnie też dały się wkręcić. I jeżeli ktoś z "cywili" (nie dzialających w środowisku) będzie opowiadał o tych dziurkach i kopertach to uwierzą mu tacy sami na zasadzie  "wszystkiemu winni Żydzi i Cykliści". W okolicznym maglu przerwą zapewne rozmowę  o zamachu smoleńskim i zaczną o pakowaniu psów w koperty. I podzielą się na grupki: ta co uwierzy i ta co myśli i nie uwierzy. Interesuje mnie ta druga, do resocjalizacji pierwszej nie mam uprawnień. Znacznie więcej jednak szkody wywolują afery w naszym środowisku te prawdziwe i te nadmuchane. I te chorągiewki które każdego dnia/sytuacji wieją w inna stronę. Bo właśnie Ci z tego wspomnianego "magla" to widzą i sobie wyrabiają opinie. Dlatego  trzyma mnie świadomość że wszystkich nie uratuję, ale dopóki mogę chociaż jednego to będę to robić. A magle będą zawsze zwłaszcza w tym kraju.

Posted

Mam tego świadomość. Ale to ciągle powtarzam a dużo latek za mną i znałam przeróżne środowiska i tak rozplotkowanego i zakłamanego środowiska jak tzw zwierzolubów nie spotkałam. Pisze tu o globalnym wrażeniu bo oczywiście jest większość osób wspaniałych. Aczkolwiek niektóre  z nich niejednokrotnie też dały się wkręcić. I jeżeli ktoś z "cywili" (nie dzialających w środowisku) będzie opowiadał o tych dziurkach i kopertach to uwierzą mu tacy sami na zasadzie  "wszystkiemu winni Żydzi i Cykliści". W okolicznym maglu przerwą zapewne rozmowę  o zamachu smoleńskim i zaczną o pakowaniu psów w koperty. I podzielą się na grupki: ta co uwierzy i ta co myśli i nie uwierzy. Interesuje mnie ta druga, do resocjalizacji pierwszej nie mam uprawnień. Znacznie więcej jednak szkody wywolują afery w naszym środowisku te prawdziwe i te nadmuchane. I te chorągiewki które każdego dnia/sytuacji wieją w inna stronę. Bo właśnie Ci z tego wspomnianego "magla" to widzą i sobie wyrabiają opinie. Dlatego  trzyma mnie świadomość że wszystkich nie uratuję, ale dopóki mogę chociaż jednego to będę to robić. A magle będą zawsze zwłaszcza w tym kraju.

To niestey bolesna prawda:( Kiedyś naiwnie wierzyłam, że jak ktoś działa choćby na dogo, to uczciwie chce pomóc zwierzętom. Różne gierki, podkopywanie były dla mnie szokiem. Teraz myślę, że trzeba robić swoje i trzymać się z tymi, którzy naprawdę chcą pomóc,a nie tylko robić zadymy.

Posted

To niestey bolesna prawda:( Kiedyś naiwnie wierzyłam, że jek ktoś działa nchoćby na dogo, to uczciwie chce pomóc zwierzętom. Różne gierki, podkopywanie były dla mnie szokiem. Teraz myślę, że trzeba robić swoje i trzymać się z tymi, którzy naprawdę chcą pomóc,a nie tylko robić zadymy.

Trzeba robić swoja i mieć twardy "tyłek", niestety ....

Posted

Dla Malutkiego i dla Patki kupiłam suchą karmę i przysmaki:

• 379717.5
    15 kg karmy Josera + naturalne uszy wołowe Rocco gratis!

- Miniwell Adult Mini/Sensitive

139,80 zł x1= 139,80 zł
  • 158715.3
    Dokas Paski do żucia, półwilgotne

- 3 x 70 g (królik, jagnię, kaczka)

17,80 zł x 1 =17,80 zł
  • 207610.1
    Bosch Goodies Light, przysmak dla psa

- 3 x 450 g

23,60 zł x 2 = 47,20 zł
Posted

Dla Malutkiego i dla Patki kupiłam suchą karmę i przysmaki:

• 379717.5
    15 kg karmy Josera + naturalne uszy wołowe Rocco gratis!

- Miniwell Adult Mini/Sensitive

139,80 zł x1= 139,80 zł
  • 158715.3
    Dokas Paski do żucia, półwilgotne

- 3 x 70 g (królik, jagnię, kaczka)

17,80 zł x 1 =17,80 zł
  • 207610.1
    Bosch Goodies Light, przysmak dla psa

- 3 x 450 g

23,60 zł x 2 = 47,20 zł

Eluś, dzięki kochanie. Za karmę bezdyskusyjnie przelewam Ci kasę, a smaczki (uparciuchu) są od Ciebie:) Wpisałam karmę w rozliczenie Patki (z notatką, że Patka podzieli się nia z Malutkim) bo ona ma więcej funduszy niż Malutki i Misiek.

Posted

Ktoś musi porządki zrobić :)

Tak jest, trzeba posprzątac na wiosnę.

Kciuki proszę dzisiaj okolo godz. 16 trzymac mocno! :)