zadziorny Posted February 15, 2006 Posted February 15, 2006 To już prawie dorosła sunia jest :BIG: :laola:
zachraniarka Posted February 15, 2006 Posted February 15, 2006 Wszystkiego najlepszego dla Sasanki :tort:
Flaire Posted February 15, 2006 Posted February 15, 2006 [quote name='czapla']dzis moja Sasanka przestaje byc szczeniorem [/quote]Eee tam, nie wierzę! One nigdy nie przestają być szczeniorami! :lol: Ale tort się należy i tak! :tort:
czapla Posted February 15, 2006 Posted February 15, 2006 Zadziorny - ale tylko PRAWIE dorosla;) :cool3: Zachraniarka - dziekuje za zyczonka w imieniu Sasanki, chyba ja wysciskam nawet (jak co dzien zreszta:lol: ) i dam cos dobrego, np. kurza lape suszona, niech sie cieszy:cool3:
czapla Posted February 15, 2006 Posted February 15, 2006 Tortu to nie bedzie - wczoraj sama sie poczestowala keksem, wystarczy slodyczy:angryy: Ona chyba nigdy nie zmadrzeje... Flaire - ze wzgledu na wiek przestaja, ale na zachowanie to chyba faktycznie nie bardzo:evil_lol:
kela Posted February 15, 2006 Author Posted February 15, 2006 No tak, jak pamiętam to nasz Fuks pomimo, ze był już starym koniem to zawsze figle były mu w głowie...Urocze było to, że one mają coś w sobie takiego, ze to figowanie jest nieodlącznym elementem ich zachowań i człowiek wystarczy,że na takiego ,,szprynca,, spogląda i przestaje się gniewać... Mojej uroczej sympatii proszę dać ogromnego całuska - niech taka zabawna zostanie na zawsze!!!! Co do Szona to powolutku idziemy do przodu. Niestety wspólne spacery jeszcze muszą poczekać do wiosny. Wet potwierdził, że narazie / odpukać/ wszystko jest ok. , ale rehabilitacja w tym przypadku to ok. pól roku zakazu biegania, chodzenia luzem, zabaw z innymi psami, skakania, czyli jednym słowem kompletny zakaz obciążania wysiłkowego łapy do momentu umocnienia rekonstruowanego więzadła i obrośnięcia go w nowe szaty. A wracając do Amandy - u nas w domu Amanda tak się przystosowała do obecności Szona, że nic sobie z niego nie robi i na ogół funkcjonuje sobie na wyższych piętrach : czyli jak tylko widzi najmniejsze zagrożenie to myk na pięterko ; czyli na szafki, lub na lodówke, gdzie chętnie zwykle poprostu przez cały dzień śpi. Pozdrawiam - Ela, Szon i Amanda.
czapla Posted February 15, 2006 Posted February 15, 2006 "Urocze było to, że one mają coś w sobie takiego, ze to figowanie jest nieodlącznym elementem ich zachowań i człowiek wystarczy,że na takiego ,,szprynca,, spogląda i przestaje się gniewać... " - dokladnie tak! i wlasnie dlatego te moje potwory takie niewychowane:oops: Calusa to mala sama sobie odbierze, ja jak jej spytam, czy chce buziora? to bedzie skakac tak dlugo na dwoch lapkach az go dostanie:lol: , tylko trzeba uwazac, bo czesto go wzmacnia zebami:diabloti: A Amanda nie bylaby do konca bezpieczna nawet na wyzszych pietrach - nawet jesli jej udalo by sie uniknac krwawych paszczy, to sprzety i meble bylyby w niebezpieczenstwie:angryy:
Devis&Marta Posted February 15, 2006 Posted February 15, 2006 jestem w trakcie pisania pracy magisterskiej, jesli cwiczycie ze swoimi psiakami jakies dyscypliny sportu - agility, obedience, flyball, frisbee itd. ( wiem ze czapla na torze agility zasuwa :cool3: )i jakbyscie mogli wypelnic moja ankiete to bym wdzieczna byla. Wiem ze teraz zima i nie kazdy cos robi ale zawsze mozna przeklamac i napisac tak jakby wiosna byla;) Juz zebralam informacje ode mnie z klubu we wroclawiu, ale interesuje mnie jak to w innych miastach wyglada! jesli ktos chetny to mozna ta ankieta wyslac na mojego maila: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] dziekuje z gory:lol: [B][SIZE=3][FONT=Times New Roman]ANKIETA DOTYCZĄCA ŻYWIENIA I TRENINGU PSÓW [/FONT][/SIZE][/B] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [LIST] [*][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Imię psa………………………………………………………………..[/SIZE][/FONT][/LIST][FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [LIST] [*][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Rasa…………………………………………………………………….[/SIZE][/FONT][/LIST][FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [LIST] [*][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Płeć, waga……………………………………………………………………..[/SIZE][/FONT][/LIST][FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [LIST] [*][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Data urodzenia………………………………………………………… [/SIZE][/FONT][/LIST][FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [LIST] [*][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Opiekun………………………………………………………………[/SIZE][/FONT][/LIST][FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [LIST] [*][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Miasto…………………………………………………………………………..[/SIZE][/FONT][/LIST][FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [LIST] [*][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Szkolenie przebiega we własnym zakresie czy w jakimś klubie bądź innej organizacji? ( proszę podać nazwę) ………………………………………………………………….[/SIZE][/FONT][/LIST][FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [LIST] [*][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Czym jest karmiony: karma gotową czy domową?..................................................................................................[/SIZE][/FONT][/LIST][FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [LIST] [*][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Jeśli domową to proszę podać skład takiego pożywienia…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………[/SIZE][/FONT][/LIST][FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [LIST] [*][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Jeśli gotową to jakiej firmy i jaki rodzaj…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………[/SIZE][/FONT][/LIST][FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [LIST] [*][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Ile razy dziennie żywiony jest pies …………………………………………………………………………………………[/SIZE][/FONT][/LIST][FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [LIST] [*][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Proszę podać dzienną dawkę w gramach z rozdzieleniem na posiłki (np. 100g rano i 100wieczorem)…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………[/SIZE][/FONT][/LIST][FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [LIST] [*][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Od jakiego czasu pies uczestniczy w treningach…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….[/SIZE][/FONT][/LIST][FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [LIST] [*][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Co trenuje: agility /obedience /flyball /frisbee /zaprzęgi inne-jakie?......................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................[/SIZE][/FONT][/LIST][FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [LIST] [*][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Czy pies uczestniczy w zawodach, jeśli tak to w jakich i jak często?.....................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................[/SIZE][/FONT][/LIST][FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [LIST] [*][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Jak często odbywają się treningi i ile czasu trwają……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………[/SIZE][/FONT][/LIST][FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [LIST] [*][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Oprócz treningów ile ruchu ( spacer ) ma pies w ciągu dnia…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………[/SIZE][/FONT][/LIST][FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [LIST] [*][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Proszę krótko scharakteryzować przebieg treningu[/SIZE][/FONT][/LIST]
kela Posted February 15, 2006 Author Posted February 15, 2006 Hmm, no cóż mój okrągły stół zaczyna powoli dzięki wydatnej pomocy Szona już się kiwać.... Noga ucierpiała dosyć powaznie dzięki jego zabiegom!! no , a co potrafią kerusie no to chyba jeszcze pamiętam! Wprawdzie to juz nie jeden, ale nie zapomnij, że Twoje dwa w gabarytach to mój jeden!!Dodam, że marzy mi się mozliwość choćby wspólnego spaceru - już dawno na żywo kerraczka nie podziwiałam, a nostalgia za rasą wciąż rośnie.... Do tego dziś się dowiedziałam, ze znajomy dostał własnie 7-tygodniowego sznaucerka - a jak wspominałam tę rasę też bardzo lubię... nie mogę się doczekać, kiedy go zobaczę - to chociaż namiastka....Pozdowienia i całuski dla Ciebie i Twojej Bandy - Ela, Szon i Amanda
czapla Posted February 15, 2006 Posted February 15, 2006 Ankieta juz poszla. Czy druga odnosnie Niunia tez mam wypelnic i wyslac? A wogole, to jakis masz chyba bardzo ciekawy temat tej swojej magisterki - powiedz cos blizej na ten temat. Kelu - spacer z kerrakami fajna sprawa, wiem cos na ten temat:lol:
Devis&Marta Posted February 15, 2006 Posted February 15, 2006 juz dostalam, wielkie dzieki! jesli z Niuniem takze trenujesz to jasne! jesli Sasanka juz stawiala pierwsze kroki na torze to takze poprosze:lol: Za moja prace zabralam sie niedawno, ale juz mam dosc sporo i mam nadzieje ze na poczatku czerwaca bede juz mgr inz.:cool3: dla reszty czytajacych tak jak Czapla jestem zootechnikiem ( moge juz mowic ze jestem bo mam inzyniera) Na wstepie to pisze ogolnie o zywieniu psow, budowa przewodu pokarmowego, trawienie, wchlanianie, skladniki pokarmowe, rodzaje karm, charakterysyka sportow psich, potem bedzie czesc tworcza tzn. analiza ankiet, jeszcze nie mam pojecia jak to zrobie, w kazdym razie bede z tego wyciagac wnioski, a no i jeszcze gdzies dorzuce przebieg treningow od szczeniaka do doroslego - taki standardowy. Potem zdjecia pracujacych psow- o WLASNIE JAK MACIE JAKIES FAJNE TO PRZYSYLAJCIE:lol: , np jak psiaki skacza przeszkody czy lapia frisbee, byleby cos robily niewazne co;) ( znow moj mail: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]. No i tak w skrocie moja praca wyglada, tzn bedzie wygladac
Devis&Marta Posted February 15, 2006 Posted February 15, 2006 a no i wstawialam ta ankiete w innych miejscach forum to narazie mi jedna osoba odpisala, ale mam nadzieje na wiecej spacery z moim keraczkiem uwielbiam, szczegolnie jak "lata" z podkulonym ogonem i sie cieszy, dzisiaj byl ze mna na koniach i poczatkowo strasznie sie darl ale potem latal jak szalony.( i nie byl to jego pierwszy raz na koniach) Ma takiego swojego ulubionego kolege szpica wilczego, ktorego nauczyl "zlych" kerrakowych manier. Bo nie wiem jak inne kerraki,ale moj jak chce sie bawic to strasznie warczy (ale tak specyficznie, powiedzialabym ze charczy) i szczeka i wszyscy mysla ze chce sie rzucic. W kazdym razie jak sie spotykal poczatkowo z owym szpicem to wlasnie w ten sposob rozpoczynal zabawe ( pomijam ze jak go pierwszy raz zobaczyl to chcial go zagryzc;) ) A szpic nie wiedzac o co chodzi chowal sie ze strachu za swoja pania. Teraz bawia sie jak rowny z rownym, warczac i szczekajac, najbardziej lubia ganiac z wielkim patykiem, jeden trzyma jeden koniec drugi drugi no i oczywiscie warcza przerazliwe, jakby naprawde sobie krzywde chcieli zrobic. A co ciekawe ten szpic jak spotyka sie z innymi psami to zagrywa im zabawe w stylu kerraka no i wtedy tamte tez sie boja:evil_lol:
Majaa Posted February 15, 2006 Posted February 15, 2006 Skąd ja znam te powarkiwania i te niby-groźne zaczepiania :roll: Z opisu jakbym moją Aisunię-pyskacza widziała :evil_lol: Dinka i Ami są bardziej stonowane, ale ta słowiańska dusza charakterem (chyba w zamian za kolor maści) jest najbardziej kerakowa z całej trójki... Sasanka jest przecudowna :loveu: na tych zdjęciach. Rośnie śliczna konkurencja ;). Oby takich więcej :multi:
czapla Posted February 16, 2006 Posted February 16, 2006 Moje tez jak wypadaja na podworko, to jazgot taki jakby sie zagryzaly, a one tak zupelnie z czystej milosci i checi do wspolnej zabawy:lol: Marta - ja mam troche zdjec z roznych zawodow i treningow i oczywiscie moge Ci udostepnic, ale nie wiem czy one fajne.
Devis&Marta Posted February 16, 2006 Posted February 16, 2006 wysylaj Czapla wysylaj, juz ja ocenie czy sa fajne;) chetnie sobie i tak poogladam, ale przynajmniej nie bedzie ze faworyzuje swojego psa wstawiajac do pracy jak najwiecej jego zdjec:loveu: stwierdzam ze ja jestm walnieta troche na jego punkcie, ale no coz, niedobre toto ale jak zrobi ta swoja minke to po prostu sie nie da inaczej:shake:
TuathaDea Posted February 17, 2006 Posted February 17, 2006 [IMG]http://i1.tinypic.com/noy7vt.jpg[/IMG] Topik o Dreniu: [U][URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=1303453#post1303453"]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=1303453#post1303453[/URL][/U]
Majaa Posted February 17, 2006 Posted February 17, 2006 ja to ciągle jestem w szoku jeśli chodzi o Drenia :crazyeye: Marta - nie martw się Sądzę, że wszyscy tu zgromadzeni są nie tylko trochę, ale nawet trochę mocniej walnięci na punkcie psów, nie tylko kerraków :cool3:
czapla Posted February 18, 2006 Posted February 18, 2006 Marta - wyslalam Ci pare fotek, daj znac czy dotarly, bo jesli tak, to jeszcze ci podrzuce sporo:lol: Ja mam w domu mokrego psa - dopadlam Lucyne, czas robic suczasta na bostwo:cool3:
zaneta Posted February 18, 2006 Posted February 18, 2006 Właśnie wczoraj poznałam historię ostatnich przejść Dreda i nie mogę uwierzyć , jak tak wrażliwy zwierzak, jakim jest kerak, mógł przeżyć w warunkach schroniska i jakim niesamowitym zbiegiem okoliczności został teraz odkryty. Pozdrawiam wszystkich zwariowanych na punkcie zwierzaków a szczególnie keraków. Mam obecnie 3 psiaki tej rasy- 2 dorosłe sunie i 1 psa szczeniaczka a do tego stadko wilczurków i 3 koty.
Devis&Marta Posted February 18, 2006 Posted February 18, 2006 hej Zaneta a skad jestes i z jakiej hodowli masz kerraki? no ja tez podziwiam Drenia , niezle sobie chlopak radzi, tylko szkoda ze jeszcze nie znalazl nikogo:-(
Majaa Posted February 18, 2006 Posted February 18, 2006 Znajdziemy dom dla Drenia Wierzę w to !! Na razie ma dobry domek tymczasowy To i tak dużo po schronisku. Chociaż oczywiście jak najszybciej powinien znaleźć dom docelowy Witaj Żaneta Widze, że się udało trafić do nas - taki jest tu zwyczaj, że mówimy sobie na Ty. Pozdrawiam A ja mam w domku dzisiaj niezły ubaw ze swoich suk. Znowu założylismy akwarium. Dzisiaj wpuściliśmy pierwsze ryby :multi: Aisa ma niezły telewizorek, tylko "ziaba" (żaba znaczy się) jej nie przypasowała bo skacze i pływa w pionie a nie w poziomie, a to wyraźnie Aisuni sie nie podoba. Ale ktoś się musi przyzwaczyić albo Aisa, albo "ziaba". Dinka natomiast po kerakowemu wyje z rozpaczy. Od rana jęczy pod akwarium. Chyba jej te nowe żywe istoty w domu nie pasują. No i jeszcze światło z akwarium robi tzw. "pełzaczki", za którymi ona szaleje. Dla Dinki to koniec świata. Dla niewtajemniczonych - "pełzaczek" to każde światełko, cień, które się poruszają i/ lub migają i można je pogonić lub przynajmniej spróbować pogryść. Oczywiście wg Dińci najlepszy "pełzaczek" to wskaźnik laserowy. Ostatnio nie wiadomo jakim cudem na szkolenie się dostała i ekran pod moją nieobecność chciała zjeść. Na szczęście szkoleni byli wyrozumiali i trochę rozrywki mieli :lol:
czapla Posted February 18, 2006 Posted February 18, 2006 Witaj Zaneta! Napisz cos wiecej o sobie i swoich psach - ja strasznie lubie sluchac historii pt. "dlaczego akurat kerry?" (Majaa tez ta czesc powinna uzupelnic;) ) Dreniu to az taki delikatny nie jest;) Sporo przezyl i na prawde swietnie sie trzyma - nie ma zadnej schizy schroniskowej. Jakby z cala ta skorupa dredow Konisia sciela mu zle wspomnienia. Jest taki spokojny i zrownowazony (oczywiscie jak na samca kerry;) ) i ufny do ludzi... Lucyna czysta i pachnaca, w swiezej fryzurze, az milo popatrzec:lol: Zrobilam jej pare proznych fotek i choc nie bardzo cos miala ochote na pozowanie (bo kiszki marsza graly), to twierdze, ze babka z niej niekiepska:lol: Teraz musze sie zebrac i Niunia dopasc...:cool1:
Devis&Marta Posted February 19, 2006 Posted February 19, 2006 htt[IMG]http://img68.imageshack.us/img68/7216/p10101330sg.jpg[/IMG] a oto Devisek i jego ulubiony kolega Aston (szpic wilczy) na spacerze u nas w parku
czapla Posted February 19, 2006 Posted February 19, 2006 O jakie fajne zasniezone nochy!:multi: Zazdroszcze spacerku, bo ja dzis w robocie siedze:placz:
zaneta Posted February 19, 2006 Posted February 19, 2006 Witam ze Szczecina, gdzie mieszkam ale coraz częściej przebywam na Jurze, między Katowicami i Częstochową. Uczę sie z trudnościami i powoli serfowania :oops: ale mam nadzieję,że wreszcie poradzę sobie z tą sztuką i będę często na naszym forum kerakowym. Majaa pomogła mi tu trafić, za co serdecznie dziękuję.
Recommended Posts