Poker Posted December 16, 2016 Posted December 16, 2016 1 minutę temu, elik napisał: Pojechała do weta ? I co, jaka diagnoza ? Chyba pojechała do DT. A nad prawym okiem to narośl, widać kalafior. Quote
elik Posted December 16, 2016 Posted December 16, 2016 3 minuty temu, ewu napisał: Pisałam wyżej ,że Mila jest niewidoma i ma 16 lat. Jutro zadzwonię do dt , wybieram się też do niej , jest niedaleko, na Śląsku. Basiu, raczej na poprzedniej stronie, a nie wyżej :) Niewidoma, ale czy nie ma jaskry ? Quote
elik Posted December 16, 2016 Posted December 16, 2016 Przed chwilą, Poker napisał: Chyba pojechała do DT. A nad prawym okiem to narośl, widać kalafior. Ja jestem ślepuga nawet w okularach :( Już chyba czas najwyższy, żeby iść do okulisty po nowe szkła :"( Quote
ewu Posted December 16, 2016 Author Posted December 16, 2016 Elu chodziło mi o to ,że pojechała do dt. Wstępnie schroniskowy wet ją przebadał, ponoć ma marskość wątroby. Dt wszystko sprawdzi. Quote
elik Posted December 16, 2016 Posted December 16, 2016 2 minuty temu, ewu napisał: Elu chodziło mi o to ,że pojechała do dt. Wstępnie schroniskowy wet ją przebadał, ponoć ma marskość wątroby. Dt wszystko sprawdzi. Stwierdził marskość wątroby ? Wet schroniskowy ? Jakoś w to nie wierzę, że akurat tą starszą sunię poddał drobiazgowym badaniom. A nie widział wyłupiastych oczek ? Quote
Poker Posted December 16, 2016 Posted December 16, 2016 Mąż się zgodził wziąć małą do DT. Teraz tylko transport trzeba skombinować. Giga też miała mieć 2 latka ,a ma tyle ile ma.... 1 Quote
elik Posted December 16, 2016 Posted December 16, 2016 2 minuty temu, Poker napisał: Mąż się zgodził wziąć małą do DT. Teraz tylko transport trzeba skombinować. Giga też miała mieć 2 latka ,a ma tyle ile ma.... Wspaniała wiadomość :) Ależ się Basia ucieszy jak to przeczyta Quote
ewu Posted December 17, 2016 Author Posted December 17, 2016 11 godzin temu, Poker napisał: Mąż się zgodził wziąć małą do DT. Teraz tylko transport trzeba skombinować. Giga też miała mieć 2 latka ,a ma tyle ile ma.... Cudownie, jesteście kochani. Schronisko podaje takie informacje o wieku a wiadomo ,że to ich "widzimisię". Transport załatwię, nawet żebym miała ją pociągiem przywieźć:) 1 Quote
ewu Posted December 17, 2016 Author Posted December 17, 2016 11 godzin temu, elik napisał: Wspaniała wiadomość :) Ależ się Basia ucieszy jak to przeczyta Cieszę się bardzo, bardzo, bardzo:) Quote
ewu Posted December 17, 2016 Author Posted December 17, 2016 11 godzin temu, elik napisał: Stwierdził marskość wątroby ? Wet schroniskowy ? Jakoś w to nie wierzę, że akurat tą starszą sunię poddał drobiazgowym badaniom. A nie widział wyłupiastych oczek ? Elu wiesz jak jest... Quote
Poker Posted December 17, 2016 Posted December 17, 2016 4 minuty temu, ewu napisał: Cudownie, jesteście kochani. Schronisko podaje takie informacje o wieku a wiadomo ,że to ich "widzimisię". Transport załatwię, nawet żebym miała ją pociągiem przywieźć:) W takim razie czekamy na transport. Mogę kawałek podjechać w stronę Opola,ale drogą krajową. Quote
ewu Posted December 17, 2016 Author Posted December 17, 2016 Dzwoniłam do znajomej , jutro możemy przywieźć Lisię. Poker nie mam Twojego numeru. Zadzwoń proszę do mnie . Quote
ewu Posted December 17, 2016 Author Posted December 17, 2016 Rano możemy Lisię odebrać i przywieźć. Czekam na telefon :) Zarezerwowałam Lisię:). Quote
Poker Posted December 17, 2016 Posted December 17, 2016 Jesteśmy po rozmowie. Sunia jutro przyjeżdża. szczegóły dogramy po południu. 1 Quote
elik Posted December 17, 2016 Posted December 17, 2016 6 godzin temu, ewu napisał: Elu wiesz jak jest... Niestety wiem :( 6 godzin temu, Poker napisał: Jesteśmy po rozmowie. Sunia jutro przyjeżdża. szczegóły dogramy po południu. Superowo Kolejna psinka wyruszy w kosmos :) Quote
Tyśka) Posted December 17, 2016 Posted December 17, 2016 A ja Was czytam od jakiegoś czasu, ale nic nie piszę... Cieszę się, że Lisia opuści schronisko. Jestem pod wrażeniem tego, co robicie. Quote
elik Posted December 17, 2016 Posted December 17, 2016 23 minuty temu, Tyś(ka) napisał: A ja Was czytam od jakiegoś czasu, ale nic nie piszę... Cieszę się, że Lisia opuści schronisko. Jestem pod wrażeniem tego, co robicie. A ja pod wrażeniem tego, co Ty, Wy robicie :) Quote
ewu Posted December 17, 2016 Author Posted December 17, 2016 Dzisiaj do ds pojechał ten biedak. Długo czekał na cud. Ma swój dom w Wolbromiu,od tygodnia wszystko było załatwiane, Dzisiaj jego Państwo przyjechali do schronu po psiaka. Przestałam już wierzyć ,że biduniek znajdzie dom ale jak widać nie wolno tracić nadziei. Moja koleżanka nazwała go Sonik -2 bo jest identyczny jak Sonik , który pojechał w zeszłym tygodniu do domku w Chorzowie. Quote
ewu Posted December 17, 2016 Author Posted December 17, 2016 Mam nadzieję,że zdjęcia są widoczne. Quote
ewu Posted December 18, 2016 Author Posted December 18, 2016 Lisia przekazana:) Pojechała z Poker :) Rano w schronie warknęła na pracownicę ale bez oporu dała się wziąć na ręce i włożyć do kontenerka. Drogę zniosła bezproblemowo, grzeczna,cicha,zero kłopotów komunikacyjnych. Quote
Poker Posted December 18, 2016 Posted December 18, 2016 Sunia u nas. podróż zniosła dobrze. Na razie nie wprowadzaliśmy jej do stada. Cuchnie przeokropnie. Na jedzenie rzuciła się , na wodę też. Dałam jej z ręki smaczek, zjadła, nawet polizała palec. Delikatnie ją pogłaskałam pod bródką i po boczku. Zrobiła koo jak zbity piasek. Chyba była karmiona kośćmi. Dajemy jej chwilę na oswojenie ,ale wieczorem spróbujemy ją wykąpać przed wprowadzeniem do stada. Jest większa od Gigi i wzrostowo i wagowo. 2 Quote
ewu Posted December 18, 2016 Author Posted December 18, 2016 Koopy zawsze są jak z betonu:( Myślę ,że sunia szybko się oswoi. Quote
Sara2011 Posted December 18, 2016 Posted December 18, 2016 Śliczna lisiczka :). Brawo dziewczyny, kolejny uratowany psiak! 1 Quote
Recommended Posts