ewu Posted June 5, 2015 Author Posted June 5, 2015 Właśnie nie ustaliłyśmy jeszcze która co bierze.Chyba będziemy ciągnąć zapałki. Czy jest szansa na zdjęcie suni jeszcze dzisiaj.Być może ,że miałabym chętną na kudłatą sunię. W jakim wieku ona może być? Myślałam ,ze to Tomihttps://lh6.googleusercontent.com/-0kq-JML7t08/VPSx2J5iqHI/AAAAAAAAGJ0/WXSdg_wI8D8/w761-h527-no/kKOL.jpg Wysyłam w takim razie jej zdjęcie do chętnej pani. Poker to jest Kruszynka, malutka , drobna. Ma około 5 lat, była domowym pupilem ale Właściciel zmarł i trafiła do schroniska. Jest na tle innych piesków spokojna, przestraszona sytuacją. Widać,że to domowy piesek. Quote
ewu Posted June 5, 2015 Author Posted June 5, 2015 Prosiłam koleżankę o pstryknięcie fotek suniom, nie wiem czy się udało. Wyślij Pani Kruszynkę. Quote
Poker Posted June 5, 2015 Posted June 5, 2015 Wysłałam zdjęcie Kruszynki do ew.chętnej.Jakby chciała ją adoptować, to by pojechały 3 psy. Quote
Anecik Posted June 5, 2015 Posted June 5, 2015 No chyba że Kruszynka spodoba się Pani od Poker :D To wtedy byłoby super wziąć 3 pieski: Tomiego, Kruszynke i małą sunię - rudą mamusię (od szczeniaczka tej białej kuleczki, który jest już w dt) Takie marzenie :) Pokerku przecież nie będziemy się bić :D Weźmiesz jakąś suńkę a ja Tomiego i ok. Ważne żeby pomóc. Umówiłam się z Ewu na 9.00 w schronie. Droga ok. 1,5 h. Ale myslę że na około 11.00 w Lewinie - tylko gdzie tam? Może pod jakimś Kościołem? 1 Quote
Poker Posted June 5, 2015 Posted June 5, 2015 Dzięki za wyrozumiałość i za to ,że weźmiecie Tomika.A może jest jakaś stacja benzynowa pod Lewinem? Muszę poszukać na mapie.D...kwadratowa ze mnie.Źle zapisałam nr telefonu do chętnej i teraz jestem zdana tylko na mejle. Quote
Anecik Posted June 5, 2015 Posted June 5, 2015 No cóż zanim napisałam i wysłałam Poker była szybsza :) No i Kruszynka jest większa od Dolarka. Tak na marginesie :) Wszystko okaże się jutro. Wiemy że wolisz suńkę nie większą od Dolarka i tego się trzymamy. Ja wezmę Tomiego a Ty jakąś mniejszą dziewczynkę i już :) Quote
ewu Posted June 5, 2015 Author Posted June 5, 2015 No chyba że Kruszynka spodoba się Pani od Poker :D To wtedy byłoby super wziąć 3 pieski: Tomiego, Kruszynke i małą sunię - rudą mamusię (od szczeniaczka tej białej kuleczki, który jest już w dt) Takie marzenie :) Pokerku przecież nie będziemy się bić :D Weźmiesz jakąś suńkę a ja Tomiego i ok. Ważne żeby pomóc. Umówiłam się z Ewu na 9.00 w schronie. Droga ok. 1,5 h. Ale myslę że na około 11.00 w Lewinie - tylko gdzie tam? Może pod jakimś Kościołem? Może chwilę nam zająć w schronie, zależy od sytuacji. Quote
ewu Posted June 5, 2015 Author Posted June 5, 2015 No chyba że Kruszynka spodoba się Pani od Poker :D To wtedy byłoby super wziąć 3 pieski: Tomiego, Kruszynke i małą sunię - rudą mamusię (od szczeniaczka tej białej kuleczki, który jest już w dt) Takie marzenie :) Pokerku przecież nie będziemy się bić :D Weźmiesz jakąś suńkę a ja Tomiego i ok. Ważne żeby pomóc. Umówiłam się z Ewu na 9.00 w schronie. Droga ok. 1,5 h. Ale myslę że na około 11.00 w Lewinie - tylko gdzie tam? Może pod jakimś Kościołem? Może chwilę nam zająć w schronie, zależy od sytuacji. Quote
ewu Posted June 5, 2015 Author Posted June 5, 2015 Znikam bo mój Pączek gdzieś rozwalił pazur, gnamy do weta. Quote
Anecik Posted June 5, 2015 Posted June 5, 2015 Dlatego my Ewu umówmy się może o 8.45 - tam gdzie zawsze :D :D czyli pod kościołem w m... Quote
Anecik Posted June 5, 2015 Posted June 5, 2015 To ja idę do brukarzy :) Poker poszukaj stacji albo gdzie tam uważasz.. Pa Trzymam kciuki za Kruszynkę - żeby się Pani od Pokerka spodobała :) Quote
Poker Posted June 5, 2015 Posted June 5, 2015 Biedny Pączuś.Pani chciała sunię do 12 kg i do 5 lat, kudłatą albo pół kudłatą. Czekam na jej odpowiedź.W Lewinie są 2 stacje benz. , obie przy ulicy Kościuszki tyle ,ze w mieście. lepsza by była na obrzeżach miasta. Jeszcze posprawdzam.Myślę ,że 11.30 jest bardziej realna ze względu na sprawy w schronie. Quote
Onaa Posted June 5, 2015 Posted June 5, 2015 No cóż zanim napisałam i wysłałam Poker była szybsza :) No i Kruszynka jest większa od Dolarka. Tak na marginesie :) Wszystko okaże się jutro. Wiemy że wolisz suńkę nie większą od Dolarka i tego się trzymamy. Ja wezmę Tomiego a Ty jakąś mniejszą dziewczynkę i już :) Większa czyli z głową do kolana , więcej niż 10kg ? Quote
Poker Posted June 5, 2015 Posted June 5, 2015 Większa czyli z głową do kolana , więcej niż 10kg ?Tak do 40 cm w kłębie, do 11/12 kg do 5 lat.W domu jest kot Quote
elik Posted June 5, 2015 Posted June 5, 2015 Tak to spodnie Pana. Dziękuję Elu za wstawienie. Malec dzisiaj idzie do weta. Ciałko strasznie pogryzione:( Pogryzione ? Przez pchły, czy psy ? Biedactwo :( Jakiś Anioł nad nim czuwał, wczoraj to był taki splot okoliczności ,że trudno w to uwierzyć. Pojechałam z Państwem po sunię i natychmiast wypatrzyłam jego. Zamiast suni ( Pani jednak zrezygnowała z adopcji) schronisko opuścił Tango. Czy Tango, to ten biały, pogryziony kłębuszek ? ... D...kwadratowa ze mnie.Źle zapisałam nr telefonu do chętnej i teraz jestem zdana tylko na mejle. A nie możesz teraz podać poprawnego ? Quote
Poker Posted June 5, 2015 Posted June 5, 2015 A nie możesz teraz podać poprawnego ?To ja zapisałam zły numer pani ,a nie ona mój.Mam kontakt tylko mejlowy.Napisałam do pani i co chwilę zaglądam czy jest odpwowiedź. Quote
ewu Posted June 5, 2015 Author Posted June 5, 2015 Dlatego my Ewu umówmy się może o 8.45 - tam gdzie zawsze :D :D czyli pod kościołem w m... ok, 8.45 tam gdzie zawsze:) Quote
ewu Posted June 5, 2015 Author Posted June 5, 2015 Tak do 40 cm w kłębie, do 11/12 kg do 5 lat.W domu jest kot Oj ona jest drobniutka, z pewnością nie waży 10 kg. Nie ma też 40 cm w kłębie, byłabym zdziwiona gdyby miała 40 cm. Quote
ewu Posted June 5, 2015 Author Posted June 5, 2015 Tomi ma około 32 cm w kłębie, bardzo się cieszył jak go Weronka wzięła , natychmiast odżył. Trudno go było zmierzyć. Jest w bardzo złym stanie, trudno ocenić wiek. Myślimy ,że to stan psychiczny z powodu nieprzystosowania w schronie, jednak wet musi go zbadać. Ja mam 2 pożyczone transportery , które muszę oddać. Może pożyczę jeszcze mały materiałowy. Niestety jeden mój transporter jest u Frania a w drugim wiozłam Melę , która zaraz zmarła na parwo( po 4 godzinach). Minęło kilka miesięcy ale ponoć pomimo mycia domestosem nie powinnam go używać przez rok. Quote
Poker Posted June 5, 2015 Posted June 5, 2015 Zaglądam co chwilę na pocztę,ale na razie nie mam żadnej odpowiedzi.Jest miejscowość Karczów u zbiegu dróg nr 94 i 46 i tam jest stacja benzynowa. Może to by było dobre miejsce na nasze spotkanie ? Quote
elik Posted June 5, 2015 Posted June 5, 2015 Tak Elu Tango to ten pogryziony. Biedactwo :( Takie maleństwo psy gryzły ? Dobrze, że już jest u siebie i gryzienie mu nie grozi. Quote
Anecik Posted June 5, 2015 Posted June 5, 2015 Ok Poker. To my dojedziemy do Karczowa na stacje benzynową. Drogi wg mapy mamy 1h30'. Więc jakby nie było przeszkód :) to o 11.30 bylibyśmy najpóźniej. Tylko ciekawe ile tych ogonków mamy wziąć :D Czekamy na decyzję Pani od Poker. Quote
ewu Posted June 5, 2015 Author Posted June 5, 2015 Biedactwo :( Takie maleństwo psy gryzły ? Dobrze, że już jest u siebie i gryzienie mu nie grozi. Elu nie psy wszoły, pchły i kleszcze. Quote
Recommended Posts