Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W schronie jest 5-cio miesięczny jamniczek( no prawie) z urazem miednicy.

Trzeba do ratować.

Jutro po niego jadę.

Jest też mega chuda sunieczka , nieduża.

Posted

Ewentualnie odbiór na dworcu o 16.20 w Krakowie.

Będę miała dwa pieski, połamanego i niewidomego.

Proszę o pomoc, nie dam rady sama.

Posted

Ewentualnie odbiór na dworcu o 16.20 w Krakowie.

Będę miała dwa pieski, połamanego i niewidomego.

Proszę o pomoc, nie dam rady sama.

Mogę odebrać Cię z psiakami w kraku, a jeśliby nie miał kto załadować Cię do pociągu w Gliwicach, , to mogę pojechać jak kiedyś do Gliwic i razem przewieziemy psiaki.

Posted

Ewu niestety nie dam rady po Was przyjechać :( do 16.00 jestem w pracy do Krakowa dojechałabym pewnie najwcześniej na 17.30 a , na dodatek ja nigdy nie wiem o której tak naprawdę skończę :(
Ale czekam na Was w Myślenicach w lecznicy po pracy.
Od razu napiszę tu , to co mówiłam Ewu- psiak może zostać w lecznicy jak nie będzie krzyczał i uniemożliwiał pracę wetkom, do tego gabinet w nocy jest zamknięty i dzieciak zostaje tam sam - żeby wszyscy byli świadomi tego. Nasze wetki to cudowne dziewczyny o złotych sercach i nie chciałabym, żeby ktoś im tyłki za przeproszeniem obrabiał gdyby cokolwiek pod ich nieobecność się stało, bo wiadomo jak jest w życiu i wiadomo jak niektórzy potrafią jątrzyć po fakcie.
Ja u malucha jak zostanie, będę codziennie. Pobyt w lecznicy oczywiście za darmo, jest.Zostają koszty ewentualnego leczenia.
No to tyle ;) a ja póki co nie mogę się doczekać aż wyściskam maleństwo ????

Posted

Elu w pociągu dam radę  sama ale w Krakowie na dworcu to już nie.

Jak nikt mi nie pomoże i nie zawiezie autem to pojadę pociągiem.

Załamuje mnie ten brak pomocy na Śląsku, nie mam kogo prosić.

Ciągle proszę tych samych Ludzi , nie zawsze mogą a ja już umieram ze wstydu jak dzwonię kolejny raz i stawiam Znajomych "pod murem".

Przecież na dogo jest masa ludzi z moich okolic.

Posted

Ewu niestety nie dam rady po Was przyjechać :( do 16.00 jestem w pracy do Krakowa dojechałabym pewnie najwcześniej na 17.30 a , na dodatek ja nigdy nie wiem o której tak naprawdę skończę :(
Ale czekam na Was w Myślenicach w lecznicy po pracy.
Od razu napiszę tu , to co mówiłam Ewu- psiak może zostać w lecznicy jak nie będzie krzyczał i uniemożliwiał pracę wetkom, do tego gabinet w nocy jest zamknięty i dzieciak zostaje tam sam - żeby wszyscy byli świadomi tego. Nasze wetki to cudowne dziewczyny o złotych sercach i nie chciałabym, żeby ktoś im tyłki za przeproszeniem obrabiał gdyby cokolwiek pod ich nieobecność się stało, bo wiadomo jak jest w życiu i wiadomo jak niektórzy potrafią jątrzyć po fakcie.
Ja u malucha jak zostanie, będę codziennie. Pobyt w lecznicy oczywiście za darmo, jest.Zostają koszty ewentualnego leczenia.
No to tyle ;) a ja póki co nie mogę się doczekać aż wyściskam maleństwo

Rudzia kochana to bezcenna pomoc i rzecz jasna wiadomo,że w nocy będzie sam.

Ratujemy go i nie mamy innej szansy. Oświadczam,że mam pełną świadomość tego ,że lecznica jest nieczynna w nocy i jestem wdzięczna,że Panie chcą pomóc.

Jak będzie hałasował to się razem z nim zastrzelę.

Mam nadzieję,że tak nie będzie, umieram ze strachu ale musimy zaryzykować.

Posted

Elu w pociągu dam radę  sama ale w Krakowie na dworcu to już nie.

Jak nikt mi nie pomoże i nie zawiezie autem to pojadę pociągiem.

Załamuje mnie ten brak pomocy na Śląsku, nie mam kogo prosić.

Ciągle proszę tych samych Ludzi , nie zawsze mogą a ja już umieram ze wstydu jak dzwonię kolejny raz i stawiam Znajomych "pod murem".

Przecież na dogo jest masa ludzi z moich okolic.

Jeśli będziesz jechała pociągiem, to odbiorę Cię na dworcu w kraku.

Posted

Mam nowe zdjęcia Soni są fajne , niestety nie potrafię "wrzucić" tutaj. Próbowałam przesłać do ewu ale 

mail wrócił - obecnie nie mam programu do zmiejszania.

Można je zobaczyć też tutaj

https://www.facebook.com/KarolinaMazurFotografia

Nie dam rady "zdjąć" tych zdjęć z f.b.

Wyślij mi zdjęcia na elsia7 @ interia.pl oczywiście bez spacji

Moja poczta przyjmuje duże gabaryty :)

Może wysyłaj po jednym zdjęcia, jeśli są takie wielgachne :)

Posted

To przy okazji poznam elik :) Gdybyście miały problemy z trafieniem do gabinetu dzwońcie, wyjadę po Was .

Cała przyjemność po mojej stronie :)

Nie do końca wiem, co ewu zamierza :)

Posted

Elu ja muszę jutro jeszcze wrócić do Gliwic.

Mam o 19 bus ale  trzeba kupić w Krakowie na dworcu PKS bilet natychmiast po przyjeździe  bo zabraknie miejsc.

Jutro się zdzwonimy i wszystko ustalimy.

Posted

Elu ja muszę jutro jeszcze wrócić do Gliwic.

Mam o 19 bus ale  trzeba kupić w Krakowie na dworcu PKS bilet natychmiast po przyjeździe  bo zabraknie miejsc.

Jutro się zdzwonimy i wszystko ustalimy.

Ok :)

Posted

Piszę jak grafoman ale umieram ze zmęczenia a rano jadę do schronu.

To uciekaj do spania.

Jeśli chodzi o bilet na bus, to chyba mogę Ci kupić wcześniej. Zdzwonimy się.

Posted

Ewu dopiero po 19 dotarła do Myślenic i właśnie wraca do domu ,więc może ja napiszę - mam nadzieję że Ewu nie będzie mieć nic przeciwko . Razem z Carrie i Tequila odwożą malucha , który dostał na szczęście imię Franek, do Sosnowca. Okazało się , że to jednak nie miednica a jakiś uraz kręgosłupa :( Niestety Franek dostał jeść i nie można było znieczulić go do rtg , a te zdjęcia które były robione są trochę poruszone, co przy takich zmianach uniemożliwia prawidłowe ich odczytanie :(
Franek musi mieć jak najszybciej zrobiony tomograf lub rezonans , niestety w Myślenicach ani nawet w Krakowie nie ma takiej możliwości . Basia załatwia na szybko rezonans we Wrocławiu i trzeba będzie tam dostarczyć Franka, ale o tym napisze już Basia co poustalali i na kiedy .
Na zdjęciach zrobionych u nas nie widać ewidentnego złamania kręgosłupa i uszkodzenia rdzenia, z tym że jak pisałam zdjęcia nie są tak na 100 % idealne .
Jeśli by się to potwierdziło w diagnostyce tomograficznej , jest dla Franka szansa , że po zabiegu odbarczenia kręgosłupa mógłby odzyskać sprawność . Czucie głębokie ma , jakiegoś odruchu ale nie zapamiętałam jakiego nie ma ( a to niedobrze )
Dostał dziś od razu leki .
Chłopak z niego cudny , mam nadzieję czego mu z całego serca życzę że to tylko jakiś dysk albo coś w tym stylu bo dzieciak cudowny i aż serce się kraje .Basi też z całego serca życzę żeby to się udało . Na pewno wiadomo że będzie potrzeba kasa i to pewnie dużo , ale jak się okaże że jest dla chłopaka szansa na pełną sprawność to chyba trzeba o niego walczyć ...
Ja niestety w tym miesiącu nie jestem w stanie nic już wysupłać , ale jeśli ktoś może za mnie założyć do 2 lutego to dokładam dla Franka 100 zł .
Na szybko udało się zrobić mi tylko kilka zdjęć