Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dyziu <*>.

Basiu trzymaj się. To nie Twoja wina, to wina polskiego prawa , które sankcjonuje to , że  schronisko nie jest tym

czym powinno być.

Posted

Strasznie mi przykro z powodu Dyzia :( też wierzyłam, że mu się uda znaleźć dobry dom, tak jak Diuki :(

Co do Cziki, to może ja jej założę wątek? I przekleję wszystkie posty, które tutaj są odnośnie jej wyciągnięcia ze schronu, pobytu teraz u elik a od jutra u AniB?

Bo tak jak pisała elik, zgubi się tutaj pośród innych maluszków, będzie łatwiej ogarnąć wszystko.

Posted

&nbsp;

Strasznie mi przykro z powodu Dyzia :( też wierzyłam, że mu się uda znaleźć dobry dom, tak jak Diuki :(
&nbsp;
Co do Cziki, to może ja jej założę wątek? I przekleję wszystkie posty, które tutaj są odnośnie jej wyciągnięcia ze schronu, pobytu teraz u elik a od jutra u AniB?
&nbsp;
Bo tak jak pisała elik, zgubi się tutaj pośród innych maluszków, będzie łatwiej ogarnąć wszystko.

&nbsp;

Jakbyś mogła to byłoby super :)
Posted

&nbsp;

Za całość zapłaciłam 46 zł. Mam paragon - usługa wet. - leczenie. Niestety jak na razie nadal nie mogę wstawiać zdjęć na wątek :( Edsuś podaj mi proszę na PW Twój adres, to wyślę Ci pocztą.

&nbsp;

Dobrze, że jesteś taka spostrzegawcza i to zauważyłaś.
elik nie chcę żadnego paragonu ;). Podeślij mi konto na które mam wpłacić :).
Posted

Przepraszam,ze zasmiecam watek, ale mam problem z karma dla Lando.
Jadl Magnussona, Royala -bylo ok. Pojechalam po Magnussona i nie bylo, kobitka namowila mnie na droga, polska Doctor Dog (slow food -bez ulepszaczy, 70% wolowiny)Podawalam 4 dni i Lando ma gazy, martwie sie, ze sie meczy i mu watrobe rozwale. Probowac jeszcze czy odstawic? Kupy sa lekko zielone...

Posted

Jadl Magnussona, Royala -bylo ok. Pojechalam po Magnussona i nie bylo, kobitka namowila mnie na droga, polska Doctor Dog (slow food -bez ulepszaczy, 70% wolowiny)Podawalam 4 dni i Lando ma gazy, martwie sie, ze sie meczy i mu watrobe rozwale. Probowac jeszcze czy odstawic? Kupy sa lekko zielone...

Posted

Posted

Posted

&nbsp;

&nbsp;

Ja bym odstawiła, może dojść do biegunek. U mojej suni też zaczyna się od gazów. Możesz mu podać np. 1 tab ulgix.
Posted

Elik dziękuję, jak dobrze,że zauważyłaś,że Czika kuleje.

Kochana dziewczynka, łapka wyzdrowieje i będzie znowu biegać.

Byłoby super gdyby Czika miała swój wątek.

Posted

Wiem,że nie da się wszystkim pomóc, że w tej chwili umiera masa bezdomnych psiaków, masa cierpi ale kiedy pies dostaje imię, kiedy go widzimy , poznajemy, myślimy o nim, planujemy pomoc a on odchodzi , to pogodzenie się z tym jest potwornie trudne.Dyzio, Semi, Mela, dziadzio bez oka( nawet imienia nie zdążył dostać), szczeniaczek zarezerwowany przez jakąś Panią, im nie udało się pomóc, o nich pamiętamy, o setkach innych, bezimiennych nigdy się nie dowiemy.

Biegajcie psiaczki szczęśliwe za TM.

Posted

W schronie nie ma też Kajko i Karusia, zostały adoptowane.

Mam nadzieję,że będą szczęśliwe w swoich domach.

Na pomoc czekają kolejne, dobre psiaki.

Posted

Kasiu odstaw tę karmę , ewidentnie szkodzi Landusiowi.

Być może uczula się na jakiś składnik.

Ja ostatnio kupiłam psom Royala i jestem zawiedziona, ponad połowę karmy stanowią płatki kukurydziane i dmuchany ryż.

Psiaki  nie chcą tego jeść, wybierają tylko kulki, plują resztą.Ciągle zamiatam trzeszczącą pod nogami kukurydzę i wywalam kupę karmy do kosza.

Niestety mam drugi worek... :(

Ja gotuję moim psom ale uzupełniam suchą i teraz mam problem.

Posted

...

Super pomysł :) :)
Z rozmowy z AniaB wiem, że Ona nie będzie miała na to czasu. Byłoby super, gdybyś mogła :)
Będą potrzebne zdjęcia sunieczki i wiem, że AniaB ma bardzo dobre zdanie o Twoich zdolnościach fotografowania :)

...
elik nie chcę żadnego paragonu ;). Podeślij mi konto na które mam wpłacić :).

Ok, zaraz pośle namiary na PW.
Dzięki :)
Posted

Elik dziękuję, jak dobrze,że zauważyłaś,że Czika kuleje.

Kochana dziewczynka, łapka wyzdrowieje i będzie znowu biegać.

Byłoby super gdyby Czika miała swój wątek.

Założę trochę później, teraz nie dam rady :)

Posted

Super pomysł :) :)
Z rozmowy z AniaB wiem, że Ona nie będzie miała na to czasu. Byłoby super, gdybyś mogła :)
Będą potrzebne zdjęcia sunieczki i wiem, że AniaB ma bardzo dobre zdanie o Twoich zdolnościach fotografowania :)

Ok, zaraz pośle namiary na PW.
Dzięki :)

Bardzo mi miło :) zdjęcia Żabki sa do wglądu na jej wątku, to można zobaczyć, jak ją "obfociłam" ;) ale była też ładna sprzyjająca pogoda :) ale na pewno Czika też będzie mieć sesję foto, umówię się z Anią, jak już będzie u niej parę dni. Na wybiegu albo gdzieś, pomyślę jeszcze.

Posted

Bardzo mi miło :) zdjęcia Żabki sa do wglądu na jej wątku, to można zobaczyć, jak ją "obfociłam" ;) ale była też ładna sprzyjająca pogoda :) ale na pewno Czika też będzie mieć sesję foto, umówię się z Anią, jak już będzie u niej parę dni. Na wybiegu albo gdzieś, pomyślę jeszcze.

Najfajniejsze zdjęcia wychodzą gdy jest słońce i na zewnątrz.
Jak będą zdjęcia i tekst, to zamówię Czikuni ogłoszenia na bazarku - mam wykupione.
Czikunia jest już wysterylizowana i oprócz tego zapalenia skóry, raczej nic jej nie dolega. Można więc będzie ją ogłaszać. Jest strasznym pieszczochem i lgnie ogromnie do człowieka.
Wywalczyła sobie spanie w łóżku razem z nami, ale gdy ja wychodzę nawet w środku nocy, to Czika natychmiast idzie za mną. Musi być cały czas blisko człowieka.
Posted

Czika ma kilka ogłoszeń zrobionych przeze mnie :) wstawię je na jej wątku, jak go założę (mam nadzieję, że za chwilkę, bo w domu mi nie działają przyciski na dogo i nie dam rady porządnie tego zrobić).

Posted

Właśnie odebrałam badanie mojej suni i ma kilka alergenów...Czy znacie jakąś karmę bez kukurydzy, mączki kukurydzianej i pulpy buraczanej ?. Szukam i nic nie mogę znaleźć. Chodzi mi o suchą karmę.

Odwołuje prośbę znalazłam Acana i Taste of the Wild :).