Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 188
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cudna jest :)

A zaczyna próbować stawać na tej łapce?

to już EwaB musi powiedzieć jak ona chodzi :) ja jej na żywo nie widziałam jeszcze :(

myślałam, ze niufków prawie nie ma do adopcji, a tu proszę...kolejny :(

Posted

EwaB gdzieś wsiąkła, to ja przekleję:

"Rana ładnie się goi, już nie trzeba robić opatrunków. W rtg też wszystko bez zastrzeżeń. "Jedyne" co zostało to nauczyć Misię używania łapy.
Ostatni pobyt w klinice oraz transport powrotny zasponsorował P. Robert H. Serdecznie dziękujemy"

Posted

Nic nie trzeba. Samo z czasem przyjdzie chodzenie na czterech, należy tylko prowokować sucz do chodzenia, najlepiej w zabawie. Ona wtedy od czasu do czasu zapomni, że noga bolała i podeprze się nią ciut. I tak to podpieranie się będzie coraz częstsze. Oczywiście pod warunkiem, że noga rzeczywiście już nie boli.

Posted

dla Misi która pewnie dużo czasu chodziła na 3 łapkach to pewnie  duże wyzwanie stanąć na 4 . 

A ten misio z Żywca ma swój wątek ?   Pomarzyć zawsze można i chociaż pokibicować .

Posted

dla Misi która pewnie dużo czasu chodziła na 3 łapkach to pewnie  duże wyzwanie stanąć na 4 . 

A ten misio z Żywca ma swój wątek ?   Pomarzyć zawsze można i chociaż pokibicować .

Też jestem ciekawa czy misio ma wątek.

A Misia z czasem nauczy się na 4 łapkach biegać.

Na początku przez nieuwagę.Jakież będzie jej zdziwienie,że nie boli......

Posted

Misio z Żywca z tego co mi wiadomo wątku nie ma. W tym tygodniu urwał mi się czas dokumentnie. Powysyłałam tylko maile z nim do ludzi i tyle. Nie wiem nawet co się z nim dzieje :( Może w kolejnym tygodniu uda mi się wykrzesać choć chwilkę bo nawet Misie zaniedbałam :(  Nic nie wiem co u niej :(

Posted

Miśka chodzi na trzech łapach.

Ja jestem wzrokowcem i chętnie bym zobaczył zdjęcie/zdjęcia jak ona chodzi - albo nawet tylko stoi na tych trzech, jako odmianę dotychczasowej pozycji modelki - na leżąco.
  • 2 weeks later...
Posted

"Muszę Wam powiedzieć, że Misia jest niezła aktorką. Generalnie zrobi dużo, żeby jak najmniej współpracować na rehabilitacji.
Umie machać łapą tak, żeby "dyndała" i wyglądała na urwaną, wymyśla, że lepiej łapę podwijać i opierać ją na stronie grzbietowej. Chociaż trzeba przyznać, że od czasu do czasu pomyli się i położy ją tak jak trzeba.
Był moment, że wprowadziła nas w błąd i wydawało się, że nie ma czucia w łapie. Było trochę nerwów. Dopiero dr Novak uświadomił nam, że problem Misi jest głównie "w głowie". Problem do rozwiązania poprzez ciągłą rehabilitację."

"Zamówiliśmy dla Misi bucika, który będzie pomagał w prawidłowym ustawianiu łapy, tak żeby jej nie podwijała. Bucik kosztuje 180 zł."

Posted

No tak,tego można się było spodziewać.

W końcu ona tyle lat inaczej łapkę stawiała,żeby ból zminimalizować.

Z czasem zapomni a właśnie takie pomyłki każą jej się zastanowić co się stało,że nie boli.

Bucik suuper sprawa.

Pozdrawiam cudowną niufeczke i jej opiekunów.

Posted

Cudna , kochana Misieńka.

Staraj się maleńka uruchomić nóżkę.

Oj dziewczyny,chciało by się,chciało i Misię i Leonbergera ,ale moja rezydentka /CTR/ niestety nie przyjmie rywala/rywalki o głaski pod dach.

Straszną traumę przeżyłam,ale nie będę tu opisywała.

Trzymam kciuki za wszystkie wielkopsy,bo wiem ,ze trudno jest znaleźć dla nich domek.

k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,03_XX_orig.