Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ma okolo 6-7 tygodni,prawdopodobnie jest kociczka.Chore kocie w straszliwym stadium kociego kataru przyniosł ktos do schroniska.I chyba jedna ,jedyna dobra rzecz spotkala tego kociaka w zyciu;w schronisku spotkal swojego aniola opiekunczego-Millarcke.
Po konsultacji z wetem,ze tak chory kotek w warunkach schroniskowych nie ma najmniejszych szans na przezycie,Millarca podjela dosyc karkołomna decyzje (RODZINA!) o wzieciu Niemotki na DT i walki o jej zycie.
Oko bedzie do usuniecia :-(
O drugie potoczy sie walka :-(
o cala Niemotke bedzie walka :-(

Koci Aniol (wybacz ,Millarca to okreslenie,ale dla mnie ono jak ulał)
ma duzo siły,samozaparcia,doswiadczenia,wiedze na temat leczenia i chorob,ale,zeby mogl działac-potrzeba pomocy....Na leczenie kotka,usuniecie oka.Jutro pozakladam bazarki,gdyby ktos sie chciał przyłaczyc-bede wdzieczna.Niemotka po wyleczeniu bedzie szukala swojego miejsca na swiecie.
Oto jej dzisiejsze fotki .
I ostatnie info-ze mruczy,kiedy ja głaskac i probuje jesc.

• Replies 208
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Postaram się pomóc-obiecałam-najpóźniej jutro prześlę zdjęcia Wioli i razem coś obmyślimy-mam teraz skrobanie ścian przed malowaniem-więc jutro to zrobię....

Posted

ja mam sporo książek sporo prezentów typu jakieś figurki ceramiczne i tego typu duperele których ja osobiście nie cierpie i trzymam w kartonie w spiżarce, mogę je komuś wysłać bo nie mam aparatu a bazarek dla mnie to czarna magia;)

Posted

dzieki Fanaberio.
Ja go widzialam na zywo i w nocy sniły mi sie tabuny dzikich kociat do uratowania i odchowania.Podziwiam Millarce,ze go wziela.
Wiesci z dzis wieczor : kociak zrobil twarda kupke,odrobaczenie konieczne,bo brzuszek bardzo wzdety od robali,drugie oczko jest jakby zapadniete i nienaturalnie powiekszone.Jutro do drugiego weta na dokladna konsultacje,odpchlenie i odrobaczenie.
z dobrych wiesci-załatwia sie do kuwetki,sam wylazl z transportera i przelazł na łozko-czyli ma chec do zycia ogromna.I ma apetyt! :multi:

Zasmarkany jest,ale bez zaklejonego pyszczka.Najgorsze sa te oczka.
Bedzie problem z usunieciem,poniewaz musi to nastapic dosyc szybko-oko go potwornie boli-Niemotek uklada glowke na zdrowszej stronie.Usunac-łatwo powiedziec,ale to malutki,wyniszczony,zachudzony kotek.

Pan,ktory przyniosł kotka do schroniska,ofiarowal 100 zl na jego leczenie :multi: To bardzo duzo,ale niestety nie pokryje kosztow operacji,wiec ciagle bedzie nam potrzebne wsparcie.Niemotek musi byc zdrowy.
Ma wyjatkowa siersc i sliczny,puchaty ogonek-chcialabym go zobaczyc,gdy bedzie pieknym,mruczacym dorosłym kotem. Najwiecej o nim napisze nam Maillarca,ale poczekajmy az bedzie miala sostep do kompa.