brazowa1 Posted July 6, 2007 Posted July 6, 2007 Ma okolo 6-7 tygodni,prawdopodobnie jest kociczka.Chore kocie w straszliwym stadium kociego kataru przyniosł ktos do schroniska.I chyba jedna ,jedyna dobra rzecz spotkala tego kociaka w zyciu;w schronisku spotkal swojego aniola opiekunczego-Millarcke. Po konsultacji z wetem,ze tak chory kotek w warunkach schroniskowych nie ma najmniejszych szans na przezycie,Millarca podjela dosyc karkołomna decyzje (RODZINA!) o wzieciu Niemotki na DT i walki o jej zycie. Oko bedzie do usuniecia :-( O drugie potoczy sie walka :-( o cala Niemotke bedzie walka :-( Koci Aniol (wybacz ,Millarca to okreslenie,ale dla mnie ono jak ulał) ma duzo siły,samozaparcia,doswiadczenia,wiedze na temat leczenia i chorob,ale,zeby mogl działac-potrzeba pomocy....Na leczenie kotka,usuniecie oka.Jutro pozakladam bazarki,gdyby ktos sie chciał przyłaczyc-bede wdzieczna.Niemotka po wyleczeniu bedzie szukala swojego miejsca na swiecie. Oto jej dzisiejsze fotki . I ostatnie info-ze mruczy,kiedy ja głaskac i probuje jesc. Quote
Celina12 Posted July 7, 2007 Posted July 7, 2007 Tak mi żal tego Maluszka...zdrowiej Kochanie....:-(:-(:-( Quote
akucha Posted July 7, 2007 Posted July 7, 2007 Kto mógłby wesprzeć bazarkami to małe nieszczęście? Prosimy o pomoc!!! Quote
Celina12 Posted July 7, 2007 Posted July 7, 2007 Postaram się pomóc-obiecałam-najpóźniej jutro prześlę zdjęcia Wioli i razem coś obmyślimy-mam teraz skrobanie ścian przed malowaniem-więc jutro to zrobię.... Quote
akucha Posted July 7, 2007 Posted July 7, 2007 Chodze po domu i wymyślam, co tu można wystawić i nic mi do głowy nie przychodzi. Co wystawiasz Celinko? Quote
olenka_f Posted July 7, 2007 Posted July 7, 2007 ja mam sporo książek sporo prezentów typu jakieś figurki ceramiczne i tego typu duperele których ja osobiście nie cierpie i trzymam w kartonie w spiżarce, mogę je komuś wysłać bo nie mam aparatu a bazarek dla mnie to czarna magia;) Quote
Fanaberia Posted July 7, 2007 Posted July 7, 2007 ja się wykończę przez te kocinki, pomogę oczywiście, ale tylko finansowo, żadne DT nie wchodzą w rachubę, przez ukochanego niestety:angryy: Quote
brazowa1 Posted July 7, 2007 Author Posted July 7, 2007 dzieki Fanaberio. Ja go widzialam na zywo i w nocy sniły mi sie tabuny dzikich kociat do uratowania i odchowania.Podziwiam Millarce,ze go wziela. Wiesci z dzis wieczor : kociak zrobil twarda kupke,odrobaczenie konieczne,bo brzuszek bardzo wzdety od robali,drugie oczko jest jakby zapadniete i nienaturalnie powiekszone.Jutro do drugiego weta na dokladna konsultacje,odpchlenie i odrobaczenie. z dobrych wiesci-załatwia sie do kuwetki,sam wylazl z transportera i przelazł na łozko-czyli ma chec do zycia ogromna.I ma apetyt! :multi: Zasmarkany jest,ale bez zaklejonego pyszczka.Najgorsze sa te oczka. Bedzie problem z usunieciem,poniewaz musi to nastapic dosyc szybko-oko go potwornie boli-Niemotek uklada glowke na zdrowszej stronie.Usunac-łatwo powiedziec,ale to malutki,wyniszczony,zachudzony kotek. Pan,ktory przyniosł kotka do schroniska,ofiarowal 100 zl na jego leczenie :multi: To bardzo duzo,ale niestety nie pokryje kosztow operacji,wiec ciagle bedzie nam potrzebne wsparcie.Niemotek musi byc zdrowy. Ma wyjatkowa siersc i sliczny,puchaty ogonek-chcialabym go zobaczyc,gdy bedzie pieknym,mruczacym dorosłym kotem. Najwiecej o nim napisze nam Maillarca,ale poczekajmy az bedzie miala sostep do kompa. Quote
oktawia6 Posted July 8, 2007 Posted July 8, 2007 ten kot jest piękny=to kruszek-potrzebuje leczenia-nie da się ukryć=cudeńko Quote
pucka69 Posted July 8, 2007 Posted July 8, 2007 wystawię bazarek ksiazkowy na kotka Niemotka jak tylko wrócę z zakupów!!! Quote
Celina12 Posted July 8, 2007 Posted July 8, 2007 Mam książki..Haft Wstążeczkowy i Zwierzątka z guzików.....dwa słoniki....kuferek na kosmetyki-mały itorbę na plażę-na kosmetyki.... Quote
akucha Posted July 8, 2007 Posted July 8, 2007 Maluszka szuka domu w ogłoszeniach trójmiejskich ;) Celinko, to masz fajne fanty. Ja dalej przeglądam szuflady... Quote
brazowa1 Posted July 8, 2007 Author Posted July 8, 2007 Na 100% kicia,jest po wizycie u weta.Odpchlony i odrobaczony. Quote
akucha Posted July 8, 2007 Posted July 8, 2007 To wy u weta takie rzeczy ustalacie? :evil_lol: Ja tam sama potrafię... znam się na tych końcóweczkach. Quote
olenka_f Posted July 8, 2007 Posted July 8, 2007 se zamówiłam coś tam z wiskasa jakieś saszetki mają być i jakieś mleczko chyba to dla Niemotka będzie Quote
Kasia25 Posted July 8, 2007 Posted July 8, 2007 aż się płakać chce nad tym maluchem:placz: Millarka wspaniała !!!!!!!!!!!!!! Coś poszukam na jutro. Quote
brazowa1 Posted July 8, 2007 Author Posted July 8, 2007 Masienko :loveu: -na pewno nie zapomne-jutro widze sie z Millarca. Kotek okazalo sie,ze jest mlodszy niz myslałysmy,ma zaledwie 5 tygodni. Quote
masienka Posted July 8, 2007 Posted July 8, 2007 cos musialam napisac zeby watek mi do sledzonych wskoczyl ;) Quote
pucka69 Posted July 8, 2007 Posted July 8, 2007 proszę Niemotku - oto Twój bazarek: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=6312297#post6312297 Quote
pucka69 Posted July 8, 2007 Posted July 8, 2007 stan świnek na dzis: 3 moje dziewczyny 4 chłopaków na jednonocnym tymczasie :) Quote
Recommended Posts