Moriaaa Posted June 27, 2007 Posted June 27, 2007 Przy okazji trasy do weterynarza z “naszym” dziaduniem Hassanem, który okazał się Alfem i szczęśliwie wrócił do właściciela, na poboczu bardzo ruchliwej drogi z Łodzi do Poddębic, napotkaliśmy ją…przerażoną, prawdopodobnie wyrzuconą z auta, wychudzoną dobermankę. Sunieczka była na tyle nieufna, że łapanie tej bidy zajęło nam 3 godziny. Już myśleliśmy, że nie damy rady, sunia zjadła wszystko co mieliśmy dostępne na tą chwilę w samochodzie i dalej nie miała ochoty podejść na odległość możliwą do złapania. Jednak jej szczenięcy duch, wygrał ze strachem. Kiedy złapałam się ostatniej deski ratunku i ległam na trawie, sunia zaczęła wykazywac zainteresowanie, pomyślała, że zaczynam się z nia bawić. Najpierw nieufnie podbiegała i dawała mi szybciutkie lizaczki w nos, po czym szybko odbiegała, kiedy jednak zobaczyła, że nie chce je uderzyć, a jej całusy sprawiają mi niemałą frajdę, stała się odważniejsza i już po chwili leżała razem ze mną, brzucholem do góry, ale wciąż każdy szybszy ruch ręki powodował uskok. Po kilkunastu minutach takich podchodów, udało się założyć sunieczce sznurek na szyję i była już bezpieczna.:) Okazało się, że sunieczka pomimo tak młodego wieku (ma ok. 8-9 miesięcy) była katowana przez “właściciela”. Jest wyjątkowo spragniona czułości i człowieka, ale przy tym przerażona każdym ruchem. Jej stan wskazywał również na potrącenie…oprawca, wyrzucił ja przy ulicy, gdzie niestety najprawdopodobniej, sądząc po krwiakach, potrącił ją samochód. Widać, że Kiara (takie otrzymała imię) pragnie ponownie zaufać, kiedy zobaczy, że ręka nie służy do zadawania ciosów, a jedynie do pieszczot, reaguje na to ogromna radością i oczywiście całusami:) Sunia jest wysterylizowana. A oto bohaterka KIARA: Domek wydaje się telefonicznie fajny, facet ma 8 letniego dobermana, doemk z ogrodem..ale po tym co sunieczka przeszła najpierw domek musimy sprawdzić. BŁAGAM O POMOC!!! NIESTETY FACET SIĘ NIE ODZYWA:( WIĘC SZUKAMY DOMKU DALEJ!!! Quote
Moriaaa Posted June 27, 2007 Author Posted June 27, 2007 Kto pomoże??? Pszczyna jest kilkanaście km od Tych. Quote
mar.gajko Posted June 27, 2007 Posted June 27, 2007 Nie sterylizujecie jej do domu z dobkiem samcem?? Przecież jak nic będzie dużo dobermanopodobnych zaraz w okolicy. Quote
Moriaaa Posted June 27, 2007 Author Posted June 27, 2007 mar.gajko napisał(a):Nie sterylizujecie jej do domu z dobkiem samcem?? Przecież jak nic będzie dużo dobermanopodobnych zaraz w okolicy. Sunia już po sterylce..spokojnie cioteczko, aż takim matołkiem nie jestem ;) Quote
mar.gajko Posted June 27, 2007 Posted June 27, 2007 :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :diabloti: - tak sobie pilnuje.:p Quote
Moriaaa Posted June 27, 2007 Author Posted June 27, 2007 mar.gajko napisał(a)::oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :diabloti: - tak sobie pilnuje.:p No baaaa...pilnować trza:evil_lol: A wizyta już załatwiona:) Czekamy na relację. Quote
katya Posted June 27, 2007 Posted June 27, 2007 Moriaaa napisał(a):No baaaa...pilnować trza:evil_lol: A wizyta już załatwiona:) Czekamy na relację. Ale ona musi iść do najlepsiejszego domku, nie? :evil_lol: Quote
Moriaaa Posted June 27, 2007 Author Posted June 27, 2007 katya napisał(a):Ale ona musi iść do najlepsiejszego domku, nie? :evil_lol: Pewnie pewnie....poprosiłam Bubu żeby wszystko sprawdziła Kasieńko..nie martw się..Twojej laluni nie oddamy byle gdzie ;) Najwyżej Ci się tymczasik jeszcze bardziej przeciągnie:eviltong: Quote
Moriaaa Posted June 27, 2007 Author Posted June 27, 2007 Cholera, właśnie mi napisał, że miał telefon z pracy i dzisiaj nie da rady być w domu...napisał, że najbardziej odpowiada mu weekend bo wtedy jest na pewno w domu. Quote
malagos Posted June 27, 2007 Posted June 27, 2007 No to czekamy na wyniki inspekcji...Suczydło sliczne! Quote
Moriaaa Posted June 27, 2007 Author Posted June 27, 2007 Kolejny telefon o Księżniczke...fajny facet, ale sunia musiałaby mieszkac w ocieplanej budzie..bleeehhhhh.... A temat wciąż aktualny..szukamy osoby która w weekend jest w stanie podjechac i sprawdzić domek. w Pszczynie. Quote
Kluska4 Posted June 27, 2007 Posted June 27, 2007 Dziewczyny ja mogę pomóc, ale dopiero po week-endzie bo w piątek wyjeżdżam i wracam - przez Łódź ;) - w niedzielę w nocy. Quote
Isiak Posted June 28, 2007 Posted June 28, 2007 A jaka to ulica w Pszczynie? Ja jestem z Pszczyny, ale jeszcze nigdy takiej wizyty nie przeprowadzałam i w dodatku chyba nie bardzo się nadaję, bo jestem straszną ofermą i za bardzo ludziom wierzę, każdy kit mogą mi wcisnąć :oops: :oops: :oops: Quote
Isiak Posted June 28, 2007 Posted June 28, 2007 Bardzo proszę kogoś, żeby poszedł ze mną na wizytę! Jeszcze takiej wizyty nie przeprowadzałam :oops: Quote
Moriaaa Posted June 28, 2007 Author Posted June 28, 2007 NIESTETY FACET NIE ODEZWAŁ SIĘ DZISIAJ! pomimo próby kontaktu z mojej strony..cisza..nie odpowiada na smsy. SZUKAMY DOMKU DLA KSIĘŻNICZKI!!! Quote
Moriaaa Posted June 28, 2007 Author Posted June 28, 2007 Tu Kiara już u Katya na tymczasie:oops: Czy ona nie jest cuuuudna?:loveu::loveu::loveu: Quote
aisaK Posted June 28, 2007 Posted June 28, 2007 Kaja Pan z Nowego Sącza adoptował dobermankę, którą miał oglądać. Szukamy więc dalej! Wysłałam jej zdjęcie do Niemiec... Quote
katya Posted June 28, 2007 Posted June 28, 2007 Zrobiłam dobci ale.gratkę http://ale.gratka.pl/ogloszenie/602041_mlodziutka_dobermanka_szuka_kochajacego.html Quote
paros Posted June 28, 2007 Posted June 28, 2007 Może dać ją na Forum Dobermanów :roll: a może zrobić jej allegro?? Jeżeli tak to jakie namiary (nr tel. i mail)? Quote
katya Posted June 28, 2007 Posted June 28, 2007 Suczydełko ma już allegro, na forum dobciów wstawiła ją Ayia. Ale dzięki Paros :) Quote
Isiak Posted June 28, 2007 Posted June 28, 2007 No proszę, ale się porobiło...:shake: A już się zebrałam na odwagę i postanowiłam przeprowadzić tę wizytę przedadopcyjną :cool1: Nawet dziś byłam na spacerku z moją suczyną w tamtych okolicach - willa super, ogródek bajka, psa nie było widać... Quote
aisaK Posted June 29, 2007 Posted June 29, 2007 Powiedzcie mi, bo nie dostałam odpowiedzi, czy sunia mogłaby być gotowa na 8 lipca do Niemiec? Jest nią zainteresowany domek, ale musi miec dwa dni na zastanowienie się...Czekam, ale jak nie dacie jej to nie mam co dalej pisac z tymi ludzmi. Quote
Moriaaa Posted June 29, 2007 Author Posted June 29, 2007 Napisz ciotka jaki domek? Jaki transport ewentualnie? Myślę że mogłaby być gotowa. Dzisiaj dostałam kolejne zapytanie z allegro, nawet fajne, młoda dziewczyna, doemk z ogrodem. Czekam na kontakt. Na allegro obserwują młodą dwie osoby. Quote
Moriaaa Posted June 29, 2007 Author Posted June 29, 2007 Napisała do mnie dziewczyna w sprawie Kiary. Jesteśmy po rozmowie telefonicznej...bardzo fajna babka..domek z ogródkiem, dziewczyna mieszka pod Katowicami. Generalnie jest już zdecydowana, ale transport miałby być dopero w przyszłym tygodniu. Ma rottka, sąsiad to weterynarz...dla mnie bomba..czekam jeszcze na kontakt jak już wróci z wyjazdu na skałki. Co Wy na to?:smile: Quote
Recommended Posts