Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witajcie przepraszam że taki przestój tu ale naprawdę krucho u mnie z czasemm tak jak terierfanka podała to wątek Lucy:
[url]https://www.facebook.com/events/509842785815599/?ref=3&ref_newsfeed_story_type=regular&fref=nf[/url]
Tam na bierząco są info, dziś też dostarczyłam nową dostawę foteczek, Dziękuję za wszelaką pomoc kochani :*

Posted

Weszłam przypadkowo i zastałam straszny widok maleństwa.

Mam 14 letniego westa, i widząc, jak moje stare psie ma u mnie dobrze nie mogę zrozumieć jak mozna doprowadzić psa do takiego stanu ? Mój pies ma gronkowca skóry, obecnie wyleczonego, a od kilku miesięcy boryka się z problemami z układem moczowym i prostatą.

Ze zdjęć z pierwszej strony wynika, z e pies jest w takim stanie, co świadczy o tym, ze raczej nie był leczony, nie miał ścinanych pazurów ( w normalnych warunkach sam sobie ściera chodząc po twardych powierzchniach), u fryzjera też chyba dawno nie był.
Przy takim stanie leczenie na pewno będzie długotrwałe i kosztowne.

Czy wiadomo co teraz dzieje się z Lucy?

Pytam, bo nie jestem na FB i nie wiem jak się tam poruszać.........

Posted

Skopiowane z FB (ostatnia wiadomość z 12.07.14)

To już pewne 20 lipca Lucynka przyjeżdża z Zamościa do Warszawy, tutaj spędza noc (u mnie czyli -Dominiki) i 21 lipca jedzie już do domku docelowego do Bydgoszczy do naszej westowej Kasi, wstępny koszt podrózy to 250 złotych, jesli termin albo koszty ulegną zmianie na pewno poinformujemy Was o tym. W przyszłym tygodniu uregulujemy koszty kliniki. Oczywiście Kasia dostanie wypis z kliniki od dotychczasowej Pani weterynarz, żeby weterynarz Kasi mógł dalej poprowadzić leczenie w kierunku szybkiego powrotu do zdrówka i radości Już nikt i nic nie może naszej Lucynce stanąć na drodze do szczęścia kochani dalej walczymy RAZEM i MY i WY, bardzo dziękujemy bo dzięki Wam to co się dzieje jest możliwe

Posted

Z FB -były wpłaty na Lucy , rany ładnie się goją, weterynarz obejrzał dokładnie oczka, skórę, doopkę, obciął pazurki, małą zabezpieczono przed kleszczami, DT obiecuje niebawem zdjęcia bo aktualnie niekiedy "doba dla nich za krótka ", w domku jest kilka piesów...;)

Posted

Terierfanka na FB do Domini Marie Patrice ona poda konto. Z góry bardzo dziękuję za wszelaką pomoc i zainteresowanie dziewczynką. Na Was zawsze można liczyć :iloveyou:

Posted

Ech, chyba faktycznie ktoś, kto nie ma konta na FB... nie istnieje. Ja nie mam (i mieć nie zamierzam), więc marne mam szansę na info o psinie. Nie bardzo widzę sens zakładania wątku na dogo w takim razie...

Posted

[quote name='Nutusia']Ech, chyba faktycznie ktoś, kto nie ma konta na FB... nie istnieje. Ja nie mam (i mieć nie zamierzam), więc marne mam szansę na info o psinie. Nie bardzo widzę sens zakładania wątku na dogo w takim razie...[/QUOTE]

Mam podobne zdanie.

Niby wątek na dogo, a wiele z niego nie wynika...

Co u suni ?

Posted

To ja przekopiuję z FB:
[IMG]https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/t1.0-9/p403x403/1017567_544570628982736_6866985353913602111_n.jpg[/IMG]

Sunia w drodze do Bydgoszczy, jakoś nie mogę się zorientować czy do DT czy DS. Jest leczona - skóra, oczka, uszy...
A tu wpis z 26.07:
[I]"Dzisiaj Lucek zaliczył kolejną wizytę w gabinecie weterynaryjnym...pani doktor zrobiła suni usg. Wszystko w porządku, zajrzeliśmy też w uszka naszej dziewczynki. Nie jest bardzo źle ale o uszka musimy bardzo dbać. Skąd my to znamy. Za półtora tygodnia zrobimy badanie moczu bo pęcherzyk Lucynki nie jest w najlepszej kondycji. A poza tym sunia dba o to by ją było słychać...dzielnie odszczekuje się wspólnie z Maksem na balkonie wspierana przez ochronne boczki naszej boksi Tekilki. Lucyferek zwiedzał dzisiaj miasto oraz czynnie uczestniczył w pięknym pokazie wodno-świetlno-muzycznym. Cała ekipa śpi teraz snem kamiennym a na dowód tego...taka mała foteczka na dobranoc..."[/I]
[IMG]https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/10518965_545097928930006_4852466001188781535_n.jpg?oh=58ce3787176e80e9b83063925ecac3c1&oe=5456A1B4[/IMG]

Wczoraj zapowiedziano niespodziankę, ale jeszcze nie ujawniono o co chodzi :)

I jeszcze jedna fotka:
[IMG]https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfa1/v/t1.0-9/10577106_544571085649357_4673373704813826551_n.jpg?oh=cca795d3821ec52473f01b5ff6516bc4&oe=54434125&__gda__=1413448979_91fa29b82a35e7111947d9f2df402201[/IMG]