Nadziejka Posted June 25, 2015 Posted June 25, 2015 serdeczniosci i caluski spelni sie ten domus P Kasi spelni zostawiam Wam cioci Aniu Lonieczkowa u mnie sie wszystko odwrocilo kilka lat temu .. powoli powoli staly sie cuda malenkie ale cuda i dalej niechaj tak trwa i abym ja jeszcze sil miala boc jedno zycie i jeden raz goscimy na Ziemi naszej sciskam pozdrawiam wszystko sie ulozy Quote
anica Posted June 25, 2015 Posted June 25, 2015 Ja chyba... ogólnie rzeczbiorąc jestem wierna! ;) Anusiu ,Mazury to natura! a ja kocham naszą mateczkę ziemię taka jaka jest! las ,woda, łąki... i z daleka od ludzi( niestety z tym coraz gorzej!) ... miło ze strony p Agnieszki, Pozdrawiamy serdecznie :) Ewuś ja wokół siebie niemal każdego dnia, przekonuję się, że Dobro powraca! tak samo, jak i zło!... tylko dlaczego, tyle tego zła! :( ...bardzo, bardzo się cieszę że tak dobrze się wszystko u Ciebie ułożyło a z Twoim nastawieniem , będzie ze wszystkim dobrze! ...nawet nie wiesz jak bardzo dobrze wiem o czym piszesz :) Quote
Nadziejka Posted June 25, 2015 Posted June 25, 2015 Sciskam pozdrawima wszystkie ciocie Lonieczkowe Anusiowe Ziemia nasza cudna przecudna tyl;ko czlowiek na niej .... potworem coraz wiekszym i wszedzie tylko zagarniac niszczyc ... to nie minie bedzie coraz gorzej i trzeba to wszystko wytrwac ile sie da ile sily ale wokolo wiecej i wiecej strasznych ludzi z ich czynami .... serce peka i to wszystko zostaje w nas na zawsze przeciez sciskam pozdrawiam dziewczynki Quote
Figunia Posted June 28, 2015 Posted June 28, 2015 Nocunkowo zagladam z serdeczniosciami Ewuniu pozdrawiam gorąco i cieszę się z Twoich małych cudów. Oby było ich coraz więcej...:) Mam poważne problemy z komputerem, prawie cały dzień dzisiaj córka z tym walczy. W tej chwili jest ok, ale nie wiem, co bedzie w najbliższych dniach. Proszę więc o wyrozumiałość - jeśli zamilknę na czas jakiś. Quote
Anula Posted June 28, 2015 Posted June 28, 2015 Ewuniu pozdrawiam gorąco i cieszę się z Twoich małych cudów. Oby było ich coraz więcej... :) Mam poważne problemy z komputerem, prawie cały dzień dzisiaj córka z tym walczy. W tej chwili jest ok, ale nie wiem, co bedzie w najbliższych dniach. Proszę więc o wyrozumiałość - jeśli zamilknę na czas jakiś. Figuniu,ja też mam problemy,jedynym rozwiązaniem to czyścić ciasteczka i jakoś wtedy chodzi,przynajmniej jest tak u mnie i u Bogusik. Quote
Bogusik Posted June 28, 2015 Posted June 28, 2015 Figuniu,ja też mam problemy,jedynym rozwiązaniem to czyścić ciasteczka i jakoś wtedy chodzi,przynajmniej jest tak u mnie i u Bogusik. Tak niestety się teraz porobiło,że bez tego czyszczenia nic nie mogę zrobić... :( Ale po oczyszczeniu przynajmniej na "chwilę" działa.Nie rozumiem tylko dlaczego w starej dogomanii nie było takich problemów,a teraz są... :( Quote
Poker Posted June 28, 2015 Posted June 28, 2015 Od kilku dni nie mam problemów z dogo. Otwiera mi się wszystko bez problemów.Mam nadzieję ,ze tak zostanie. Quote
Figunia Posted June 29, 2015 Posted June 29, 2015 Ciocie drogie, dziękuję za rady. Choć nie bardzo wiem, jak czyści się ciasteczka...ale spróbujemy do tego dojść, bo zapewne warto. Wydaje mi się, że mój problem jest innego rodzaju. To są dość stare laptopy (dwa), w jednym coś szwankuje, bateria jest już b. słaba i potrafi nagle się wyłączyć,choć jest podłączony do sieci. Praktycznie już go odstawiłam i korzystam z drugiego, ale właśnie wczoraj ten drugi też znienacka się wyłączył. W dodatku jest podejrzenie, że jest zawirusowany...kiedy córka chciała go przeskanować, wyłączył się właśnie i był problem, by go uruchomić. To tyle w skrócie. Quote
anica Posted June 29, 2015 Posted June 29, 2015 U mnie również ,raz działa a raz nie! nieraz jest tak że nie mogę wysłać posta( napiszę a wysłać nie można) Anula , napisz proszę jak wyczyścić ciasteczka? kiedyś czyściłam przy pierwszym logowaniu do banku, czy tak samo w historii? Quote
Figunia Posted June 29, 2015 Posted June 29, 2015 Nad U mnie również ,raz działa a raz nie! nieraz jest tak że nie mogę wysłać posta( napiszę a wysłać nie można) Anula , napisz proszę jak wyczyścić ciasteczka? kiedyś czyściłam przy pierwszym logowaniu do banku, czy tak samo w historii? Nadstawiam pilnie ucha, bo może też skorzystam...:) Quote
Anula Posted June 29, 2015 Posted June 29, 2015 U mnie również ,raz działa a raz nie! nieraz jest tak że nie mogę wysłać posta( napiszę a wysłać nie można)Anula , napisz proszę jak wyczyścić ciasteczka? kiedyś czyściłam przy pierwszym logowaniu do banku, czy tak samo w historii? Nad Nadstawiam pilnie ucha, bo może też skorzystam... :)Podam na dwie przeglądarki,ja w tej chwili używam Chrome Gogle bo mnie denerwują w Mozilli wtyczki.CHROME:Otworzyć Chrome,po prawej stronie na górze kliknąć na 3 kreski;kliknąć na ustawienia;otworzą się ustawienia;zjechać prawie na sam dół;kliknąć na pokaż ustawienia zaawansowane;zjechać na sam dół i kliknąć na resetowanie ustawień;pokaże się ramka z resetowaniem ustawień;kliknąć na resetuj.I to wszystko,zamknąć krzyżykiem.MOZILLA:Otworzyć Mozille,po prawej stronie u góry kliknąć na 3 kreski;wyświetli się ramka;kliknąć na opcje;pokażą się opcje;po lewej stronie znaleźć prywatność i kliknąć;wyświetli się ramka;w ramce są wyświetlone różne linki,które się używało,jeżeli pierwszy link jest zaznaczony na niebiesko to tylko należy klikać- usuń zaznaczone aż do wyczyszczenia(zniknięcia linków).UWAGA - nie klikać na - usuń wszystkie,ponieważ wtedy znikną wszystkie programy.I tak w ten sposób usuwamy ciasteczka z obu przeglądarek.Zdziwicie się ile jest ich napakowanych w kompie.Jeszcze można poprawić pracę kompa programem Cleaner ale trzeba go wgrać,ja nie umiem tego robić.Ten program czyści wszystkie śmieci w komputerze. Quote
Figunia Posted June 30, 2015 Posted June 30, 2015 Anulko, dziękuję pięknie za instrukcję. Jak na razie laptop mi działa, więc chyba nie będę nic robić. Jeśli jednak znowu pojawią się jakieś kłopoty, skorzystam z Twej rady. W ogóle, to myślałam, że te ciasteczka, które od jakiegoś czasu pojawiają się wszędzie, to jakieś udogodnienie, coś pozytywnego, a nie, że to "coś", co zamula kompa i trzeba się tego pozbywać. Quote
Bogusik Posted June 30, 2015 Posted June 30, 2015 Anula pominęła jedną czynność przy czyszczeniu na Mozilli.Po kliknieciu na "prywatniość" pokaże się najpierw ramka i po prawej stronie trzeba kliknąć na "wyświetl ciasteczka" dopiero później ukaże się ramka z linkami ciasteczek i usuwać tak jak napisała Anula Quote
anica Posted June 30, 2015 Posted June 30, 2015 To ja się biorę do roboty! Dziękuję ,wielki Cmok, Anulko i Bogusiu Quote
Figunia Posted June 30, 2015 Posted June 30, 2015 No właśnie - Cioci Bogusik także wielkie Dziękuję! :) Quote
Anula Posted June 30, 2015 Posted June 30, 2015 No właśnie - Cioci Bogusik także wielkie Dziękuję! :)Figuniu,wyczyć sobie ciasteczka,to nie zaszkodzi,komputer o wiele szybciej chodzi. Quote
halszka Posted July 4, 2015 Posted July 4, 2015 Zaglądam do Loni po dłuższej przerwie,poczytam jutro bo padam na...nos :) Quote
Figunia Posted July 7, 2015 Posted July 7, 2015 Figuniu,wyczyć sobie ciasteczka,to nie zaszkodzi,komputer o wiele szybciej chodzi. Jeszcze ciasteczka nie usunięte, wciąż się jedynie przymierzam...Klikając w te 3 kreski na górze, opis mam w jęz. szwedzkim. I żebym nie narobila jakich głupot, muszę spytać dzieci, upewnić się czy zresetuję to, co trzeba. A wciąż zapominam o to się spytać... Gdybym jeszcze mogła u siebie, w swojej mózgownicy pousuwać rozmaite "ciasteczka" :), chodziłabym lepiej, myślała także i w ogóle byłoby super...:) Quote
Figunia Posted July 7, 2015 Posted July 7, 2015 Zaglądam do Loni po dłuższej przerwie,poczytam jutro bo padam na...nos :) Niewiele nowego pisania (na szczęście dla padniętej Cioci :)), bo nie bardzo jest o czym. Lonia, poza tym, że tak zazwyczaj nieżyczliwa do innych piesków, a do tego kilka razy naszczekała na dziecko, jest wspaniałym, kochanym stworzonkiem. Nawet nie bardzo narzeka na te obecne upały. Jedynie jak wychodzimy na dwór, choć staram się być tylko w cieniu a jak go nie ma, to jest przenoszona na rękach, ziaja bidusia, czego nigdy wcześniej u niej nie widzialam. Ale to w końcu normalne psie schładzanie się. Apetycik jakby coraz większy. To zapewne efekt sterylki. Praktycznie cały dzień schodzi jej na wpatrywaniu się we mnie, czy przypadkiem nie idę do kuchni, albo, jak nie może się tego doczekać, prosi siedząc na dupci, jak to ona, a jak tylko uniosę si,ę z krzesła pytając "o co chodzi, czego chcesz", biegnie przede mną dyrdaczkiem do kuchni, do swojej miseczki, albo pod lodówkę i patrzy błagalnie... W przerwach je i śpi, jak własnie teraz. Wczoraj kupilam jej malutkie kostki wołowe, do obgryzania i ciamkania. Ileż ma radości! A ja - odetchnęłam z ulgą. Quote
Nadziejka Posted July 7, 2015 Posted July 7, 2015 Ciociuniu przetrwamy kochana jeszcze dzien i juz juz bedzie chlodzik huraaa kochane sciskam was sciskam ogromnie Quote
Figunia Posted July 7, 2015 Posted July 7, 2015 Oby tak było, Ewuniu, oby przyszło ochłodzenie. Nawet jeśli tylko na chwilę (bo to w końcu lato), to i tak będzie można odetchnąć przed kolejną falą. I również ściskamy Cię kochana! :) Quote
Bogusik Posted July 7, 2015 Posted July 7, 2015 Gdybym jeszcze mogła u siebie, w swojej mózgownicy pousuwać rozmaite "ciasteczka" :), chodziłabym lepiej, myślała także i w ogóle byłoby super... :) Oj Figuniu,mało nie padłam,tak mnie to rozbawiło :) Mnie by tez przydała się taka opcja czyszcząca mózgownicę z niechcianych ciasteczek :) Dobrze,że Lonieczka dzielnie znosi upały :) Moja Julika niestety ale źle je zniosła.Do tego stopnia,że nie miała bidulka siły chodzić.Co parę kroczków siadała,jak również przy misce z jedzeniem i piciem :( Ale co się też dziwić,bo w kwietniu zaczęła swój 17-sty rok życia.Dzisiaj jest już lepiej bo się trochę ochłodziło i jest przyjemny wiaterek.Zapowiadają okropne burze z wichurami i gradobiciem.Aż strach się bać! :( Quote
Anula Posted July 7, 2015 Posted July 7, 2015 Jeszcze ciasteczka nie usunięte, wciąż się jedynie przymierzam...Klikając w te 3 kreski na górze, opis mam w jęz. szwedzkim. I żebym nie narobila jakich głupot, muszę spytać dzieci, upewnić się czy zresetuję to, co trzeba. A wciąż zapominam o to się spytać... Gdybym jeszcze mogła u siebie, w swojej mózgownicy pousuwać rozmaite "ciasteczka" :), chodziłabym lepiej, myślała także i w ogóle byłoby super... :) A nie da się przestawić na j.polski? U nas niesamowicie gorąco dzisiaj.Psiaki ledwo żyją.Miki na kafelkach poleguje a Sawana w legowisku. Quote
Figunia Posted July 7, 2015 Posted July 7, 2015 Oj Figuniu,mało nie padłam,tak mnie to rozbawiło :) Mnie by tez przydała się taka opcja czyszcząca mózgownicę z niechcianych ciasteczek :) Dobrze,że Lonieczka dzielnie znosi upały :) Moja Julika niestety ale źle je zniosła.Do tego stopnia,że nie miała bidulka siły chodzić.Co parę kroczków siadała,jak również przy misce z jedzeniem i piciem :( Ale co się też dziwić,bo w kwietniu zaczęła swój 17-sty rok życia.Dzisiaj jest już lepiej bo się trochę ochłodziło i jest przyjemny wiaterek.Zapowiadają okropne burze z wichurami i gradobiciem.Aż strach się bać! :( Cieszę się, że Cię Bogusiu rozbawiłam. :) Myślę, że każdy coś niechcianego, nazbieranego (bywa, że od dziecięctwa), w sobie nosi... Mamy tropikalne upały, to i burze jak w tropikach. Naprawdę strach, bo tyle zniszczeń przynoszą te wichury, tornada, oberwania chmur z gradobiciem...normalną, zwykłą burzę poprosimy, jak to przed laty u nas bywało... Dobrze, że już odczuwacie poprawę pogody, dla dzielnej Juliki - głaski :) Quote
Recommended Posts