Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Typowa z wyglądu boksereczka. Może jej umaszczenie nieco nietypowe, bo bardzo ciemne, a przez to niepowtarzalne;) Około 8 latek. Jest zadbana, zdrowa i niesamowicie nieszczęśliwa i apatyczna:-( Nie dziwię się- prosto z mieszkania trafila do boksu z kilkoma innymi suczkami- bez dotychczasowych wlaścicieli. "Dobrzy opiekunowie" byli ok. dwa miesiące temu oddać ją do schroniska, ale wyszli ze schronu z instrukcjami dawania ogloszeń do różnych mediów, żeby dziewczynce oszczędzić schroniskowego koszmaru. Widocznie nie posluchali, bo tydzień temu boksia zostala przywieziona przez pogotowie schroniska, jako znaleziona, czyli zwyczajnie wywalili malutką...:angryy:

No cóż- śliczna, spokojniutka, tęskniąca... :shake: Czeka......

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8b6d4540987d955c.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9e36842a51ada0f6.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/367de718173a9b73.html

Jutro postaram się wyjść z nią na spacer i przekażę wrażenia.

• Replies 170
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

...może zadam głupie pytanie ,ale...czy psy jak są przywożone do schroniska nie sa umieszczane na kwarantannie? Bo mam wrażenie, że jak zabierałam Lusie ze schronu to ta czarnula siedziała razem z Lusią w boksie. Zwróciłam na nią uwagę, ale....nie byłam do końca pewna czy to boksio bo urodę ma bardzo nietypową, no i te łzy.... Ale wracając do tematu, to jak to jest? BO ja Lusie odbierałam 16 czerwca, a ta mała juz tam z Lusią była i widac było zrezygnowanie w jej oczach,nawet nie podeszła do bramki, patrzyła tylko tak smutno....:-( No i jezcze jedna rzecz, w poniedziałkowej gazecie wyborczej w rubryce zwierzaki jest jej fotka i tego boksia starszego z guzem i opis:"Podczas sobotniej burzy, na osiedlu Żerniki znaleziono dwa przestraszone boksery, pies i suczka. Zwierzęta są dobrze ułożone, bardzo grzeczne i chętne do zabway. Maja obroże i smycze" (???)

Posted

Być może ogłoszenie do gazety dali ludzie którzy boksie znależli , nie zmienia to jednak faktu że boksie są w Schronisku i bardzo potrzebują pomocy o ile się nie mylę w ostatnich dniach znów trafił jakiś boksio płci :shake: wiem .
Wrocławskie Schronisko nie ma osobnych pomieszczeń na kwarantanne pieski od razu trafiają do boksów oczywiście te znalezione czekają 14 dni na właściciela jeżeli oddaje je właściciel od razu można je adoptować
Boksie czekają na pomoc !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

Dziękuję Bella za wyjaśnienia!;)

A boksia może i ma nietypowe umaszczenie, ale rysy zewnętrzne typowo boksiowe;), więc proszę się nie martwić o charakter! Jest z mieszkania, więc mam nadzieję, że nie będzie dużego problemu ze znalezieniem nowego domku- jedynie ten wiek... Chociaż zdrówko dopisuje póki co.

Nie mialam dzisiaj czasu podjechać do schronu- natomiast będę jutro i może uda mi się z nią wyjść na spacerek...

Posted

Wierze, że znajdziesz psinko swojego człowieka na ziemi........i to szybciej niż nam wszystkim sie wydaje......jesteś taka śliczna :-(

Posted

Byłam dzisiaj na chwilkę w schronie, ale tak lało, że nie byłam w stanie wyjść z nią na spacer. Jutro będę cały dzień, więc powinno mi się to udać;)
Rozmawiałam z Grześkiem (pielęgniarzem suczek) i powiedzial, że już zaczyna się do niego cieszyć, przychodzi się witać i stała się taka bardziej kontaktowa.
Bo na początku to była masakra. Żadnych pozytywnych emocji- tylko stała smutna i patrzyła na odwiedzających.
Ostatnio bardzo dużo pije, ale mam nadzieję, że to tylko przez duszną pogodę, a nie jakieś problemy zdrowotne...

Posted

Boshe.......jak mi szkoda tej niunieczki :-( Ona taka smutna.....Koperku obiecaj, że spędzisz jutro z sunią troszkę więcej czasu.....Ona tak potrzebuje kontaktu z człowiekiem i jego obecności...........:shake:

Posted

Już napisałam priva do Marcheweczki mojej kochanej :loveu:.....czekamy na odzew ale ta kobieta nigdy nie zawodzi :lol:...........kochana boksiu trzymaj się...ciotka Marchewa Ci pomoże jak moi psiakom :loveu:

Posted

Gosik też o tym myślałam aż mnie :angryy: :angryy: nie będe pisała co.......AgaiTheta ma DT dla jej "brata" a co z sunią :-(......licze, że po ogłoszeniach Marchewy coś się ruszy albo Aga nam pomoże ...........w sumie boksie też mogą zechcieć uśpić gdyż jej wiek będzie już wystarczjący do uśpienia w tym schronisku :shake:......BŁAGAM O DOMEK DLA SUNI.......CHOCIAŻBY DT :placz: :placz: :placz:

Posted

Mój tel. kom. 605095144. WIELKIE DZIĘKI MARCHEWA ZA OGLOSZENIA! :loveu:

gosikf- one nie są z pseudohodowli tylko od wlaścicieli, którzy je porzucili, gdzieś we Wrocku!

ziuta-23- w sumie boksie NIE mogą zechcieć uśpić, bo jej wiek w tym przypadku NIE jest wystarczający do uśpienia w tym schronisku!

A dzisiaj była suńcia na króciutkim spacerku celem sprawdzenia jej reakcji na koty, bo możliwe, że szykuje się dla niej domek. Więc panienka na te stworzenia reaguje jedynie zainteresowaniem i nie zamienia się w kociego pożeracza.;) Spokojnie za kompana może mieć kota w domu.
Taka była przerażona, że ciałko jej się trzęslo i chciała uciekać w stronę furtki:-(

Posted

Biedna boksia ale jak ciotki się wzieły za szukanie dla panienki domku to będzie to domek super i boksia będzie najszczęśliwą sunią na świecie :cool3:

Posted

Organizacja niermiecka " Boxer in Not" juz mi kiedys zaproponowala, gdy bede cos wiedziala o bokserach w potrzebie, moge sie do nich zlosic o pomoc. jesli chcielibyscie, moge im boksie podeslac. Co Wy na to?

Posted

Koperek ,Negri i Agnieszka Visenna to dobre wróżki naszych schroniskowych sierotek i przede wszystkim są na bieżąco co się dzieje w Schronisku wiele psinek zawdzięcza im i dogomani swoje szczęście :lol:
Pajunia jesteś kochana , jeżeli masz możliwości to pomoc bardzo się przyda wrocławskim boksią bo ostatnio jest ich coraz więcej