Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziewczyny.
A ja mam wiesci o suce rudej pregowanej , na oko - ok. 5-letniej, ktora zostala adoptowana z wroclawskiego schroniska 25.06.2007 roku ( ma czip nr : 972000000782221 - ktory byl wszczepiany w schronisku ).
Sunia w tej chwili od ok. 2 - 3 tygodni jest w schronisku w Jeleniej Gorze.

Prosze, sprawdzcie, czy znacie ta sunie.

Rozmawialam juz dzisiaj ze schroniskiem we Wroclawiu i pani ma sie skontaktowac z osoba, ktora wyadoptowala ta bokserke.

To niesamowity zbieg okolicznosci, ale ta Wasza sunia tez , jak wyczytalam zostala zabrana przez swoich nowych Panstwa 25.06.2007.

Czy aby na pewno macie swieze wiesci o tej suni ? ? ?

A moze to LUKA jest w schronie w Jeleniej Gorze, bo tez zostala zabrana 25.06.07 przez nowych Panstwa.

( ja nie widzialam tej suni w schronisku; wiem o niej tylko od wolontariuszki, ktora mi przekazala, ze sunia jest w schronisku w Jeleniej od ponad 2 tygodni, ma ok. 5 lat i jest ruda pregowana ).

Do reszty doszlam po n-rze czipa.
Dotarlam do dystrybutora, a on mnie poinformowal, ze czip zostal zakupiony przez Urzad Gminy we Wroclawiu.
Tu poinformowano mnie, ze czip zostal przekazany dla schroniska i zostala nim zaczipowana bokserka.
A schronisko przekazalo mi, ze sunia zostala adoptowana 25.06.2007 r pzez osobe z Wroclawia.
Maja sie z ta osoba skontaktowac i dowiedziec, jak sunia trafila do Jeleniej Gory.

Prosze, pomozcie ustalic, ktora to sunia trafila do Jeleniej Gory.
Ona cierpi, zle znosi pobyt.
Dlatego tak usilnie staramy sie znalezc jej wlascicieli ( ale teraz to juz nie jestem pewna, czy ona sie sama zgubila ...... )

Tu watek, ktory zalozylam z prosba o pomoc w ustaleniu, kto ja adoptowal z Wroclawia :
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=101633

• Replies 170
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To nie Lusia - to potwierdzone telefonicznie. Luśka grzeje swój tyłeczek u swoich kofffanych ludziufff to najprawdopodobniej Naomi :-(. Proszę Was dziewczyny o potwierdzenie czy to ona. Z tego co wiem adoptowała ją rodzina z Jeleniej Góry :-(

Posted

Hippies napisał(a):
To nie Lusia - to potwierdzone telefonicznie. Luśka grzeje swój tyłeczek u swoich kofffanych ludziufff to najprawdopodobniej Naomi :-(. Proszę Was dziewczyny o potwierdzenie czy to ona. Z tego co wiem adoptowała ją rodzina z Jeleniej Góry :-(

A wczoraj do mnie zadzwonila jeszcze pani ze schroniska, bo przypomniala sobie dokladnie, ze La Pegaza zabierala boksie. Byla to parka, ktora razem trafila do schroniska ( kilkuletnia sunia i stary sporo od niej chlopczyk - mial imie chyba BOMBER ).
Najpierw chcieli je oddac wlasciciele, z powodu wyjazdu .... schronisko odmowilo przyjecia.
A za krotki czas .... oba boksie, walesajace sie, zostaly zlapane i zabrane do schroniska.

Co mamy robic ? ? ? ?
Kto ma jakies namiary na ludzi, ktorzy od La Pegazy adoptowali ta sunie ? ? ?
Czy ktos ma umowe adopcyjna na ta sunie ? ? ?
Prosze, sprobujcie to ustalic, bo sunia cierpi w schronisku
.......
Tu jest niedaleko hotel, ale kosztuje 25 zl / doba.

Jesli adoptowala ja rodzina z Jeleniej Gory, to jest duza szansa na to, ze sunia sie zgubila ..... i moze jednak okaze sie , ze ja odbiora ze schroniska ( ALE MUSIMY MIEC DO NICH JAKIS KONTAKT ! ! ! ).

Posted

AgaiTheta napisał(a):
Zaraz będę tam dzwonić, Naomi zgodnie z umową ma inny nr chip.

La_pegaza jest w tej chwili w Amsterdamie, ale szukamy szukamy o co chodzi.

Dzieki dziewczyny.
To wszystko jest takie pogmatwane ......:shake:, ale mam nadzieje, ze wszystkie informacje, jakie zdobylam i tu napisalam , pomoga w odszukaniu tej suni w Waszych dokumentach.

To jest o tyle wazne, ze moze rzeczywiscie sunia zaginela wlascicielom i trzeba sie z nimi pilnie skontaktowac.

Posted

Nie odbierają, ale bede tarabanic.

Sunia na bank ma w umowie wpisany inny nr chip, ale moze zaszła pomyłka z chipem Bombera, czekam na nr Bombera.

Niezależnie czy to Naomi czy nie, bardzo proszę o zdjecie suni, skoro źle znosi schronisko chcemy jej pomóc. W tej chwili mozemy każdej suni zapewnić pomoc natychmiast prawie. Gorzej z samcami, namnożyło nam sie ich...

Posted

AgaiTheta napisał(a):
Sunia na bank ma w umowie wpisany inny nr chip, ale moze zaszła pomyłka z chipem Bombera, czekam na nr Bombera.

...

To calkiem mozliwe, ze zamieniono numery, bo i pani ze schroniska mnie pytala, czy to aby napewno jest sunia, bo cos maja innego.
Ale daty adopcji mowia, ze razem dwa boksie wychodzily ( Bomber i Naomi ), wiec moze pomylkowo im numery odwrotnie wpisano.

Ze zdjeciem gorzej, bo ja mam ponad 50 km, a wolontariuszka, ktora jest na miejscu wlasnie dlatego mnie poprosila o zajecie sie ta sprawa, bo nie ma nawet chwili zeby sama na dogo wszystkie informacje przekazywac i szukac nowych, ktore by pomogly w zakonczeniu tej sprawy.

Posted

Dziewczy ja mam sugestię jak chcecie dla niej DT to proszę skontaktujcie się z giselle na gg. Ona jest chętna po nią pojechać ale nikt nie chce jej wydać Naomii. Nie musiałaby siedzieć w schronie.
La-pegaza proszę odezwij się do mnie bo ja nie wiem czy one mają ją zabierać ? Czy macie inne plany ? Tam trafiłaby do znanych jej osób, bo przecież była już u michelle na DT razem z Bomberem.

Posted

Hippies napisał(a):
Dziewczy ja mam sugestię jak chcecie dla niej DT to proszę skontaktujcie się z giselle na gg. Ona jest chętna po nią pojechać ale nikt nie chce jej wydać Naomii. Nie musiałaby siedzieć w schronie.
La-pegaza proszę odezwij się do mnie bo ja nie wiem czy one mają ją zabierać ? Czy macie inne plany ? Tam trafiłaby do znanych jej osób, bo przecież była już u michelle na DT razem z Bomberem.

Boziu, dziewczyny ..... zeby nie bylo za pozno.
To starsza sunia, a jest zima, a ona jeszcze w dodatku na pewno jest w strasznym stresie :-(.
Ona juz za duzo przeszla w swoim zyciu ......:shake:

Posted

Naomi była pod opieką BwP. Wyszła bardzo przykra sprawa i były dom Naomi zostanie prześwietlony.
Co do DT u giselle, to nie skontaktowala sie z nami, a chyba wiekszości jest wiadome, że Pani Grazynie nie odpowiadają nasze formy dzialania. Czy chcemy konfliktów znowu?
Mam dla Naomi miejsce już, w sobote bedzie zabrana, teraz w schronisku jest w osobnym kojcu, wewnątrz budynku.

Wiem, że to kolejne dni, ale ja mam ale...

Posted

AgaiTheta napisał(a):

Mam dla Naomi miejsce już, w sobote bedzie zabrana

Jak tam Naominka :roll:
Czy już opuściła schronisko i grzeje doopkę gdzieś w ciepełku :roll:

Posted

la_pegaza napisał(a):
Nawet już w domku :)

Dzięki La Pegaza :lol:

Już nie wytrzymałam i wcześniej napisałam do Agi na GG więc się dowiedziałam.
Niech się trzyma maluszek :-(

Posted

Naomi na świeta jedzie do Poznania, do teściów swojej nowej Pani. Udało się dziewczynie, teraz ma prawdziwy dom, taki boksiowy do szpiku :loveu:

Buziaki i Spokojnych Radosnych Świąt :*

Posted

AgaiTheta napisał(a):
Naomi na świeta jedzie do Poznania, do teściów swojej nowej Pani. Udało się dziewczynie, teraz ma prawdziwy dom, taki boksiowy do szpiku :loveu:

Alez sie ciesze :multi: !
Dziekuje dziewczyny za pomoc, tak szybka :lol:.