dorcia2 Posted November 17, 2014 Posted November 17, 2014 Czy macie pomysł co mu wkładać w te majtasy bo podpaski są zaraz przesikane tak, że się z nich leje. zwykłe podpaski faktycznie nie zatrzymają siuśków ale może wkładki urologiczne by się nadały , rozejrzę się Quote
halszka Posted November 18, 2014 Posted November 18, 2014 dawno mnie tu nie było,przepraszam :oops: biegnę poczytać co u Karloska :) Quote
dorcia2 Posted November 23, 2014 Posted November 23, 2014 Poleciało 50zł dla Karloska :) Ciociu Marple , dziękujemy w imieniu Karlinka Quote
dorcia2 Posted November 23, 2014 Posted November 23, 2014 dużo tych różnych urologicznych produktów na rynku może coś takiego Wkładki urologiczne Seni Lady dla kobiet Cechy produktu: •są doskonałą ochroną w przypadku nietrzymaniu moczu, •chłonność wkładek urologicznych jest kilkakrotnie wyższa niż chłonność zwykłych podpasek dzięki zastosowaniu superabsorbentu,który wiąże zapach i ciecz, •wszystkie Seni Lady są wyrobami oddychającymi, mają anatomiczny kształt i szeroki pasek klejowy zapewniający łatwe i pewne mocowanie, lub mężczyzn Seni Man Super: Kształtem przypominają łódkę (podłużną, prostokątną kieszeń). Wyposażone są w szeroki pasek kleju zapewniający dokładne i pewne mocowanie do bielizny. Wszystkie produkty Seni Man są wyrobami oddychającymi. - duża powierzchnia chłonna, – wysoka chłonność, - szeroki pasek klejowy z informacją o sposobie zakładania, - ochronne boczne osłonki, - anatomiczny kształt, - dyskretne, nie szeleszczą, - bardzo miękkie i delikatne w dotyku , - idealne dopasowanie do ciała. Quote
asiuniab Posted November 24, 2014 Posted November 24, 2014 tylko czy te majtasy utrzymają takie wkładki;) Quote
Makila Posted November 24, 2014 Posted November 24, 2014 A może pampersa takiego dziecinnego można by było włożyć, tylko nie wiem jak to wyjdzie cenowo. Quote
Maruda666 Posted November 27, 2014 Posted November 27, 2014 Co do pampersów i innych ustrojstw łapiących siuśki nie będę się wypowiadać, bo się nie znam ;)Bardzo dziękuję za kolejne wpłaty dla Karloska - jutro wszystko pouzupełniam :) Quote
asiuniab Posted November 28, 2014 Posted November 28, 2014 jeśli pampersy, to takie najmniejsze dla noworodków, i one na pewno wyjdą taniej niż wkładki urologiczne:) Quote
Panna Marple Posted November 28, 2014 Posted November 28, 2014 Karlos jest spory, więc nie dla noworodków. Myślę, że trzeba kupić kilka sztuk w różnych rozmiarach i dopasować. W pampersie trzeba wyciąć dziurę na ogon i przymocować go do szelek za pomocą gumki do majtek ( na gumkę też trzeba wyciąć otworki) Quote
asiuniab Posted November 28, 2014 Posted November 28, 2014 Karlos jest spory, więc nie dla noworodków. Myślę, że trzeba kupić kilka sztuk w różnych rozmiarach i dopasować. W pampersie trzeba wyciąć dziurę na ogon i przymocować go do szelek za pomocą gumki do majtek ( na gumkę też trzeba wyciąć otworki) ale tak, żeby włożyć pampersa do Karlosowych majtek, to chyba te najmniejsze będą ok? Quote
Panna Marple Posted November 28, 2014 Posted November 28, 2014 Teraz rozumiem :). Nie załapałam, że do majtasów będą wkładane, myślałam, że same. Jeśli do majtasów, to faktycznie najmniejsze :) Quote
AlfaLS Posted November 28, 2014 Posted November 28, 2014 A ile on waży? Ja na taką 13-to kilogramową suczkę kupowałam rozmiar 4 i był za mały. Dopiero nr 5 zdał egzamin... Ale dawałam same pampersy... Quote
dorcia2 Posted November 30, 2014 Posted November 30, 2014 może faktycznie pampersy byłyby dobre Makilko może kupisz na próbę rozmiar, który w/g Ciebie najbardziej by pasował do tych galotków i zobaczymy stała deklaracja poleciała :kiss_2: Quote
Alla Chrzanowska Posted December 1, 2014 Posted December 1, 2014 Stała dla Karlosa za grudzień w drodze :) Quote
Maruda666 Posted December 1, 2014 Posted December 1, 2014 Stała dla Karlosa za grudzień w drodze :) Dziękujemy :) - jutro pouzupełnaiam to co doszło.Posłałam 390zł do hoteliku za listopad. Quote
Makila Posted December 1, 2014 Posted December 1, 2014 Przelew doszedł. Dziękuję. W sobotę kupiłam dla Karlosa kolejne podkłady. Jutro postaram się wstawić fakturę. Kończą się też tabletki przeciwbólowe, zostały na dwa dni. Karlos dużo lepiej funkcjonuje biorąc te tabletki. Quote
asiuniab Posted December 2, 2014 Posted December 2, 2014 Marudku, czy mamy w skarbonce, na tabletki? jeśli nie, to ile by brakowało? Quote
dorcia2 Posted December 2, 2014 Posted December 2, 2014 Karlos dużo lepiej funkcjonuje biorąc te tabletki. kup kochana tableteczki Karlinkowi, pieniążków nam wystarczy czy trzeba coś pomyśleć ? Quote
Maruda666 Posted December 2, 2014 Posted December 2, 2014 Karlos ma w skarbonce tylko 156zł. Ale tabletki i to co trzeba, to kupić trzeba ( trochę to pokrętnie zabrzmiało ;) ). Muszę zrobić duży bazar, tylko ostatnio z niczym nie nadążam :( Będziemy coś kombinować. Jeżeli ktoś może zrobić bazarek dla Karloska, to bardzo proszę. Sonka ma kamienie od Milagros, miała robić bazarek, już miała wszystkie zdjęcia i padł jej laptop - ale wcześniej czy później zrobi. Quote
Olena84 Posted December 2, 2014 Posted December 2, 2014 na razie zrobiłam jeden cegiełkowy ale może wymysle i cos dla Karloska Quote
Makila Posted December 4, 2014 Posted December 4, 2014 Niestety tylne łapy Karlosa są coraz słabsze. Dzisiaj miał duże problemy żeby wstać. Pojechałam do weta i kupiłam mu tabletki na miesiąc. Niestety bez nich Karlos się nie obejdzie :( to faktura za tabletki Quote
Makila Posted December 4, 2014 Posted December 4, 2014 A to faktura za podkłady. Niestety podkłady też są konieczne, bo inaczej na rano Karlos ma zasikane całe posłanie i śpi na mokrym, co dodatkowo szkodzi mu na stawy. Ja za podkłady 90x60 płacę 8zł za 5szt. Może ma ktoś możliwość kupić taniej? Kiedyś szukałam na allegro i były tańsze, ale trzeba było kupić większą ilość żeby się przesyłka opłacała. Quote
Recommended Posts