Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przepraszam, że się nie odzywam, ale dla mnie doba jest zdecydowanie za krótka.

Myślałam, że może Dorcia coś napisze, bo rozmawiałyśmy telefonicznie po wizycie.

Karlosek ma się całkiem dobrze. Rana wygląda coraz lepiej. Wet stwierdził nawet, że wygląda bardzo dobrze. 

Oczywiście dalej muszę mu codziennie przepłujiwać riwanolem, ale już się tak bardzo z tej rany nie leje.

Karlosek dalej jest na antybiotyku i będzie go brał aż rana się zagoi.

A to faktura za wizytę i antybiotyk na kolejne dni (pozycja 3)

hte2c6.jpg

Posted

Kamień spadł mi z serca:) Trochę mnie już niepokoiła ta cisza. Dziękujemy za informacje.

Makila, dobrze zrozumiałam, że mam przelać tylko za pozycję nr 3?

Jeżeli tak, to z faktury z dnia 08.10 pewnie miałam zapłacić też tylko drugą pozycję? Gapa jestem  :wacko:   

Posted

Zapomniałam jeszcze napisać, że doszła wpłata 120zł o skarpety im. tallcot Wpłatę potwierdziłam na wątku skarpetowym

dziękuję bardzo:)

Kamień spadł mi z serca:) Trochę mnie już niepokoiła ta cisza. Dziękujemy za informacje.

Makila, dobrze zrozumiałam, że mam przelać tylko za pozycję nr 3?

Jeżeli tak, to z faktury z dnia 08.10 pewnie miałam zapłacić też tylko drugą pozycję? Gapa jestem  :wacko:   

Marudku, cieszę się, że to wszystko ogarniasz, ja bym już dawno poległa;)

Posted

Myślałam, że może Dorcia coś napisze, bo rozmawiałyśmy telefonicznie po wizycie.

miałam napisać :oops:  ale u mnie doba też za krótka  :lookarou:

Makilka mówiła, że widać poprawę samopoczucia u Karlinka bo zaczął więcej kłapać buziulką , kochany łobuziaczek  :megagrin:

potrzebne będą dla Karlinka pieluszki bo posikuje  :calus: najpierw trzeba będzie spróbować czy nie będzie z dupki ściągać pieluszki :kiss_2:

A póki co, podpiszcie proszę petycję -   eksperymenty medyczne na bezdomnych zwierzakach

petycja podpisana :-(

Posted

Pomóż zatrzymać rzeź koni

petycja podpisana , tyle ludzkiego okrucieństwa na świecie , że wyć się chce

jakaś masakra z tym nowy dogo , teraz przy zamieszczaniu wpisu na wątek mam nieaktywny pasek narzędzi ,
może ktoś wie co zrobić aby go uaktywnić ? dodatkowo nie mogę odpowiedzieć na korespondencję tylko muszę tworzyć nową , jakaś zgroza kto to wymyślił to nowe dogo ?

Posted

Okazało się, że jednak namieszałam z tymi fakturami. Teraz jak patrzę, widzę, że pod każdą kolejną usługą jest imię psiaka, czemu ja tego wcześniej nie widziałam ??

Nadpłaciłam przy okazji faktury z poprzedniej strony - 69zł. Z tym co mamy ze Skarpety Talcot ( 120zł ) mamy łącznie u Makilii 189zł na plusie . Po opłaceniu ostatniej faktury ( 60zł) zostaje nam 129zł na  konto czynszu za ten miesiąc :)

Beath, chylę czoła :) miałaś  rację. Jednak co młode oczy, to młode :)

I jeszcze najważniejsze :) - wiadomości od Karlosa:

szyja goi się dobrze, jest zdecydowana poprawa. Karlos, tak trzymaj :)

Posted

teraz przy zamieszczaniu wpisu na wątek mam nieaktywny pasek narzędzi 

jakoś udało mi się uaktywnić  :lookarou:

Zuzia [*],  koleżanka Karlosa odeszła tej nocy 

w takich chwilach jest niewyobrażalnie ciężko  :-(

Posted

Marudko; żadnych dopiskow nie widzialam, i kto ma młode oczy?

Karlosek jesteś dobrych rękach -stąd takie szybkie gojenie rany

Ja je zobaczyłam dopiero jak usłyszałam od Makili, że są  :jumpie:

Posted

dzisiaj rozmawiałam z Panią Anią G.R. , która wspomoże naszego Karlinka :calus:  chociaż sama ma gromadkę swoich zwierzaczków pod opieką i wspomaga inne potrzebujące zwierzaczki  postanowiła jeszcze otworzyć serce dla naszego misiaczka  :loveu:

za ten cudowny gest dziękuję w imieniu Karloska  :laola:

Posted

Wczoraj byłam z Karlosem u weta do kontroli.
Rana bardzo ładnie się goi.
Mam mu przemywać jodyną i za dwa tygodnie będzie miał ściągane szwy.

Karlosek dostał leki przeciwbólowe na stawy bo ostatnio bardzo popiskuje i nie może się położyć.
Leki te działaję też przeciw zapalnie.
Za leki zapłaciłam 35zł. Później wstawię fakturę.

Posted
 Karlosek dostał leki przeciwbólowe na stawy bo ostatnio bardzo popiskuje i nie może się położyć. 

Makilko zapytaj lekarza co by w jego stanie zaproponował na wzmocnienie stawów , może kuracja Cartrophenem byłaby dobra :kiss_2: 

odobno arthroflex jest bardzo dobry na stawy 

jako suplement diety stosuję go prawie od 3 lat i potwierdzam , że działa  :loveu: Cartrophen też pomógł , moja sunia jest nieoperacyjna a był już problem ze wstawaniem z posłania  :lookarou:

Rana bardzo ładnie się goi. 

brawo Karlosku , dzielny maluszek  :klacz:  opieka dobra to i dobrze się goi :kiss_2:

Dla Karloska na sikanie może takie galotki byłyby dobre- Beatki podpowiedziała :kiss_2:  :

Karlie Gentelman Wraps- "pampasy", majtki dla samców psów zapinane na wygodny rzep. 
Można używać ich bez lub z wkładami (np. watą lub podpaskami).
Łatwe do zakładania, komfortowe dla psa.
Idealne w przypadku psów seniorów, psów nietrzymających moczu, dla psów z chronicznymi stanami zapalnymi układu moczowo-płciowego oraz psów, które niewłaściwie się zachowują i nadmiernie znakują teren (podsikują).
pampas2.jpg

te galotki nie urażałyby chorej dupki a byłyby tylko na sisiaka :siara:

http://www.karusek.com.pl/produkt.php?prod_id=11927

jest jeszcze takie posłanko: :loveu:

posłania DRY BED - oryginalny angielski dry bed (UK VetBed Veterinary Bedding) na podgumowanym spodzie antypoślizgowym (antyslip). Posłanie dla psów, kotów i małych zwierząt domowych. Tkanina, z której są wykonane Dry Bed została opracowana w latach 60-tych dla szpitali jako podkłady łóżkowe zapobiegające odleżynom i odparzeniom oraz zapewniające ciepło i komfort. Całkowicie przepuszcza wszystkie płyny, pozostawiają wierzch zawsze suchy. Stanowi doskonałą izolację od podłoża, dzięki gęstości i długości włosa. 

http://www.kardiff.pl/poslania.php

Ciociu Marudko, dla Karlinka tam gdzie wpisałaś moją wpłatę 120 zł wpłaciłam 150 , bo stała 30 poleciała w oddzielnym zbiorczym przelewie :megagrin: