Agata P Posted July 1, 2014 Posted July 1, 2014 [quote name='Nutusia']Cycki z majtkami opadają :( Ja bym się jednak odwoływała! I poinformowała, [U][B]że pies został przygarnięty, dzięki czemu jakaś gmina "zaoszczędziła" konkretną kasę!!!![/B][/U][/QUOTE] Nutusia ,myślisz że kogoś to obchodzi ? ale spróbować zawsze można . Quote
muka1 Posted July 1, 2014 Posted July 1, 2014 Ale sąsiad to kawał świni !!!!!!! Współczuję ! Mieć taką kanalie w pobliżu...zawsze będzie żądny cudzej krzywdy.Odwołać się trzeba bo to kwota nie dla emeryki. Quote
irenas Posted July 2, 2014 Author Posted July 2, 2014 Już wiem, kto to jest ta kanalia! Facet z Giżycka, który wymusił na mnie pierwszeństwo na drodze, a kiedy zaprotestowałam, zapytał z bezczelnym uśmieszkiem: "No i co się stało?" i który wykłada trutki na szczury, co doprowadziło do śmierci kota jego najbliższej sąsiadki. Jak widzicie prawdziwa swołocz. I cierpi na syndrom Pana Boga, tzn. będzie pouczał i naprawiał innych. Będę się odwoływać, chociaż moja przyjaciółka prawniczka twierdzi, że mogę tylko w kwestii kosztów sądowych, a jak chodzi o grzywnę to już nie. Ano zobaczymy. Dostałam też radę od innych prawników, jej kolegów z pracy: nigdy nie przyznawać się do niczego, iść w zaparte: to nie ja, coś się temu panu pomyliło itd. W sądzie też. Quote
muka1 Posted July 2, 2014 Posted July 2, 2014 To skoro jest tak profesjonalna rada TO TRZEBA Z NIEJ SKORZYSTAC !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Przygotuj się Irenas aby trema Cię nie zjadła a kanalia przecież świadków niema !I takich śmieci jest pełno wokół dlatego czasem żyć się odechciewa.... Quote
wegielkowa Posted July 3, 2014 Posted July 3, 2014 Łomatko, z kryminalistami się zadaję. Irka, żeby Cię do pierdla nie wsadzili, bo kto będzie dokarmiał lochy z małymi... Jakby co, to dzwoń, chleb i czarną kawę Ci przywiozę oraz żyletkę. Słyszałam, ze teraz w więzieniach baby i chłopów do jednej celi wrzucają. Quote
Grażyna49 Posted July 3, 2014 Posted July 3, 2014 [quote name='wegielkowa']Łomatko, z kryminalistami się zadaję. Irka, żeby Cię do pierdla nie wsadzili, bo kto będzie dokarmiał lochy z małymi... Jakby co, to dzwoń, chleb i czarną kawę Ci przywiozę oraz żyletkę. Słyszałam, ze teraz w więzieniach baby i chłopów do jednej celi wrzucają.[/QUOTE] Chleb i czarną kawę to tam chyba dają,lepiej podrzucić cebulkę i smalec:loveu: Ja też jestem zdania,że trzeba iść w zaparte i w miarę możliwości wykazać "zboczenia" tego pana jak np otrucie kota. Quote
wegielkowa Posted July 3, 2014 Posted July 3, 2014 [quote name='Grażyna49']Chleb i czarną kawę to tam chyba dają,lepiej podrzucić cebulkę i smalec:loveu: Ja też jestem zdania,że trzeba iść w zaparte i w miarę możliwości wykazać "zboczenia" tego pana jak np otrucie kota.[/QUOTE] Dużo chleba i czarnej kawy, żeby nie była głodna. Nie będziemy Jej mieszać inną karmą,bo rozwolnienia dostanie. Quote
savahna Posted July 3, 2014 Posted July 3, 2014 To już teraz wiem czemu swiniatka sie plączą pod irenasowej płotem. Sprawa się rypła.:diabloti: Quote
irenas Posted July 3, 2014 Author Posted July 3, 2014 zniknęły mi dwie litery w komputrze! Czy kto wie czy to mozn poprwic? Już wiecie, jkie. Quote
savahna Posted July 3, 2014 Posted July 3, 2014 [quote name='irenas']zniknęły mi dwie litery w komputrze! Czy kto wie czy to mozn poprwic? Już wiecie, jkie.[/QUOTE] A masz taką ikonke z klawiaturka na ekranie? Tam jak się kliknie to jest "język programisty" i przy tym powinna byc fajeczka czy inaczej ptaszek. czasem się to zmienia, to może w tym problem.:roll: Quote
wegielkowa Posted July 3, 2014 Posted July 3, 2014 [quote name='irenas']zniknęły mi dwie litery w komputrze! Czy kto wie czy to mozn poprwic? Już wiecie, jkie.[/QUOTE] Się usmialam aaaaaaaa Quote
Little_My Posted July 4, 2014 Posted July 4, 2014 [quote name='savahna']A masz taką ikonke z klawiaturka na ekranie? Tam jak się kliknie to jest "język programisty" i przy tym powinna byc fajeczka czy inaczej ptaszek. czasem się to zmienia, to może w tym problem.:roll:[/QUOTE] :crazyeye: Quote
irenas Posted July 4, 2014 Author Posted July 4, 2014 [quote name='savahna']A masz taką ikonke z klawiaturka na ekranie? Tam jak się kliknie to jest "język programisty" i przy tym powinna byc fajeczka czy inaczej ptaszek. czasem się to zmienia, to może w tym problem.:roll:[/QUOTE] Jet "polki progrmity". I w tym problem, że już nie mm pomyłu, gdzie zukc! Rozumiecie? Hi, hi, hi! Pójdę do erwiu, niech nprwi, choc klwitur jet jezcze n gwrncji. le kupilm j w " gito", to bnd hoztplerów. Ćwiczcie intelekt, ćwiczcie. Quote
savahna Posted July 4, 2014 Posted July 4, 2014 [quote name='Szareńkowa']:crazyeye:[/QUOTE] Takie są skutki wyjazdu na studencki obóz przetrwania. :cool1:Starzy ludzie powinni siedzieć w domu a nie udawać że są młodzież.:shake: Poćwiczyłam intelekt i już mi chyba kawa nie potrzebna.:p Co tam u zwierzaczków? Irenasowa ,może daj szerlokowi niech pisze, może on da radę...:roll: Quote
irenas Posted July 4, 2014 Author Posted July 4, 2014 Jakiego obozu przetrwania? Czy czegoś nie wiem? A jeśli chodzi o pisanie wątku przez Szerloka, to mam pewne wątpliwości... [IMG]http://i61.tinypic.com/wh8ip.jpg[/IMG] Czy myślisz, że w tym stanie ducha i ciała będzie potrafił coś sensownego z siebie wykrzesać? PS użyłam klawiatury ekranowej, dlatego są 'a' i 's'. Ale to strasznie męcząca metoda. Quote
Nutusia Posted July 4, 2014 Posted July 4, 2014 O! Literki się odnalazły!!! A gdzie Szerlok ma wątek i pisanie na nim, widać aż nazbyt wyraźnie ;) :) Quote
savahna Posted July 4, 2014 Posted July 4, 2014 [quote name='irenas']Jakiego obozu przetrwania? Czy czegoś nie wiem?[COLOR=#006400][B]Noooo;),Szareńkową wysłałismy,żeby trochę okrzepła w sobie.[/B]:evil_lol:[/COLOR] A jeśli chodzi o pisanie wątku przez Szerloka, to mam pewne wątpliwości... Czy myślisz, że w tym stanie ducha i ciała będzie potrafił coś sensownego z siebie wykrzesać? [/QUOTE] Coś by może dał radę....chyba...albo ...chyba nie:evil_lol: Sie powodzi pieseczkowi:roll: Quote
irenas Posted July 6, 2014 Author Posted July 6, 2014 [IMG]http://i60.tinypic.com/14v4cj5.jpg[/IMG] Z tego upału Szerloczkowi się w łepetynie pomieszało - wyobraził sobie, że jest rozmiarów ratlerka i wcisnął w za mały na niego fotel! A teraz ciąg dalszy kryminału: wczoraj o godzinie 23.00 rozległ się głośny wybuch, a okolicę rozświetlił jaskrawo biały błysk. Byłam już w łóżku, kiedy więc wyszłam przed dom, nikogo już nie było. Furtka stała otworem, a na ziemi leżała moja metalowa skrzynka na listy pogięta i rozerwana. Znowu jakiś skurwysyn wrzucił ładunek wybuchowy. Policja przyjechała po kilkuminutowej dyskusji, bo dyżurny uważał, że mają za dużo pracy (byłam ich 3. interwencją tego wieczoru), a sprawa jest na tyle nieważna, że wystarczy jak przyjdę rano. Rano usiłował mnie spławić, dopiero jak powiedziałam, że została uszkodzona także fasada domu i że naprawa może kosztować kilka tysięcy, wezwał inną funkcjonariuszkę, która na początku także próbowała mnie spławić, ale usłyszawszy, że ktoś mnie tak nęka od ponad dwóch lat (dzwonki do drzwi o 2 rano, zniszczony płot, dom obrzucony jajkami, zniszczona poprzednia skrzynka na listy, podpalona stara kanapa, którą gmina miała wywieźć następnego dnia, w wyniku czego ucierpiała brama), wykazała pewne zainteresowanie. Nawet przyjechała i zrobiła zdjęcia zniszczeń. W związku z tym mam do Was pytanie: czy ktoś zna jakiego prawnika, który będzie w stanie mi doradzić, co robić, bo na policję nie mam co liczyć. Czuję się kompletnie bezradna, bo oni widzą tu wyłącznie problem materialny, a ja zagrożenie mojego zdrowia, a może i życia (gdybym otworzyła drzwi w momencie wybuchu, urwane drzwiczki od skrzynki mogły mi nawet uciąć głowę! Pomóżcie! Quote
savahna Posted July 7, 2014 Posted July 7, 2014 Cudownie, za pieseczka bez smyczy potrafia ścignąć emerytkę,tak?!!:mad: A może by tak kamerkę zainstalować. Będzie przynajmniej wiadomo kto to.:roll: Quote
irenas Posted July 7, 2014 Author Posted July 7, 2014 No właśnie! Po protu ręce opadają. Dziś wybieram się do sądu, żeby zobaczyć, co na mnie nagadał sąsiad - to też skandal, że prawdziwe oskarżenie obwiniony poznaje dopiero po wydaniu wyroku. Nawet nie wie, przed czym ma się bronić. Chcę też napisać skargę do komendanta policji w Legionowie, któremu podlega posterunek w Jabłonnie. Szkoda, że nie mam ze 30 lat mniej, już by mnie tu nie było. Przedtem nie żałowałam, że wróciłam z zagranicy, mimo kartek i stanu wojennego (byłam tam 5 lat zaraz po studiach), ale teraz widzę, że jednak popełniłam błąd. Trzeba było zostać w Anglii, tak jak moja siostra. Polska to przeklęty kraj. A życie człowiek ma tylko jedno i szkoda go na te idiotyzmy, które u nas się dzieją. Quote
malagos Posted July 7, 2014 Posted July 7, 2014 Irenko, a te zniszczenia to dotyczą tylko Ciebie, czy innych mieszkańców też? Quote
Nutusia Posted July 7, 2014 Posted July 7, 2014 To jest jakiś matrix :( A policja?... Szkoda gadać :( Quote
irenas Posted July 9, 2014 Author Posted July 9, 2014 Tak, te "dowcipy" dotykają tylko mnie. Nawet się domyślam, dlaczego: bo jestem starsza, sama i "inna" (ta wariatka od psów - to jest cytat z wnuków sąsiadki, znaczy powtórzyły po niej). A ci, którzy to robią, to typowi damscy bokserzy. Gdyby w moim domu mieszkał jakiś osiłek, na pewno nic takiego by się nie zdarzyło. Takim jesteśmy społeczeństwem, a jeszcze politycy podsycają wrogość do wszelkich "obcych". I są tego skutki w życiu codziennym. Przeczytajcie sobie felieton Magdaleny Środy w ostatnim Wproście. Właśnie o "obcych". Ciekawe. Coraz bardziej skłaniam się do idei kamerki, muszę tylko się zorientować, jaka powinna być. Jeśli ktoś z Was ma doświadczenie w tej kwestii, będę wdzięczna za radę. A na razie, za radą prawnika, składam do prokuratury zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa. Napisała je moja przyjaciółka, też prawniczka, co prawda od prawa pracy, ale zaznajomiona z nomenklaturą prawną (oni gadają "na okrągło", trudno się czasem zorientować, o co im naprawdę chodzi). Czyli szykuje się powieść kryminalna w odcinkach. Będę ją Wam sprawozdawać. Fachowiec stwierdził, że klawiatura jest popsuta. Czyli teraz muszę się chandryczyć ze sprzedawcą, bo nadal jest na gwarancji. Trzymajcie za mnie kciuki i w tej dziedzinie. Quote
Nutusia Posted July 9, 2014 Posted July 9, 2014 Z mojej strony kciuki w dziedzinach wszelkich za Ciebie trzymane są! Przydałby się jakiś super ostry pies - tylko przecież w takim domu jak Twój, ostry by przestał być w 2 dni ;) Quote
Recommended Posts