Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Stroną agresywną był domownik - ta fila (czy coś w tym typie)?

Rino się nie stawiał?

Podobno nie byl przyjaźnie nastawiony do corso - jak do nich trafi corso mial 6 mies. i w miarę schodził z drogi. Potem zaczą dorastać, dojrzewac i ich relacje zmieniły się - obydwa psy zaczęly się uważać za wrogów. Więc ciężko powiedzieć, który tak naprawdę byl prowodyrem.

opis Cezara Edyty - Sodkokwaśnej:

"amy nowego piesa Cezara:) na razie psiak jest lekko zdezorientowany :(Wyciszony, smutny i  czasami wyje z rozpaczy.

Wygląda to tak ,że Cezar   czuje się  teraz jak porzucony przez swoich opiekunów...

Dziś był na spacerze i pięknie chodzi na lince, ale ma kłopot gdy linka mu się zapląta między łapy.

Wtedy strach w oczach, ogon podkulony i ucieka przed siebie:( 

Jedna panika!!!

Poza tym jak na razie jest grzeczny , nie kłóci się z psami  i  raczej  też nie łaknie psiego towarzystwa, ale jeszcze jest zagubiony i ciężko go oceniać.

Nie interesują go też suczki na spacerze,wręcz podchodzi do nich ze strachem a jak jest wszystko w porządku , to Cezar odchodzi w spokoju  i w ogóle się już towarzyszkami nie interesuje.

Do boksu wraca biegiem i kiedy jest już w środku to widać jak  opuszcza go stres ...wtedy się uspokaja.

Mam wrażenie,że czeka na swoich opiekunów....właśnie tu gdzie go zostawili.

Do nas wczoraj był z dystansem, machał tylko ogonem na dole a dziś ogon pięknie wiruje u góry:)Pomału się otwiera ....

No i facio kocha zabawy z piłką :) szczególnie lubi te duże. 

Z apetytem też nie ma problemu,zjada ładnie a jak ma za dużo jedzenia, to potrafi nawet zostawić sobie  na potem.

To taki kochany psiak, troszkę zagubiony  co potrzebuje odrobiny ciepła i bezpieczeństwa  /////i zdrowia, bo ma  duże problemy ze skórą.

Wyniki badań we wtorek."

• Replies 423
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ej dzidzia  - jak możesz nie wiedzieć ? :) :) Atopowe zapalenie skóry ;)

No ja nie wiedziałam, że na wszystko już skróty są :(

ZP- zapalenie płuc :)

ZO - zapalenie otrzewnej lub oskrzeli :) i tak dalej.

Posted

chciałabym dodać Cezara na stronę hotelu od słodkokwaśnej, czy mogę wykorzystać wasze zdjęcia ?:) Edycie popsuł się aparat, wiec nie wiem kiedy dostanę od niej zdjęcia tego pięknego psiaka :)

Posted

nie ma tarczycy tak jak podejrzewała wetka :(  jest niestety AZS i w jego przypadku postępowanie jak z "naszą" astką Tekilą- czyli kąpiele co 3 dni na początku, karma hypoalergiczna, antybiotyk dalej i leczenie uszu i profilaktyka przeciwpchelna, bo nawet jedna pchła u takiego psa wywołuje niesamowity swiąd:( jak on nie pójdzie do domu, w którym może być kąpany to ja jego leczenie widzę w czarnych barwach :( Przy AZS wtornymi powikłaniami są drożdżyce, łojotokowe zapalenie skory i smród. Najczęściej weci podaja sterydy - ale to sami wiecie, ze nic dobrego jest.

Posted

czy ktoś wie, jak w obecnej dobie DOGO zapisać zdjęcie u siebie na kompa???? bo mnie za chwilę coś trafi!

Przeciągnij zdjęcie na pasek zadań, gdzie masz otwarte okna i wtedy powinnaś dać radę zapisać zdjęcie. :) Jak coś to bardziej wytłumaczę na PW.

Zdjęcia piękne, coraz bardziej chłopak pięknieje!

• 2 weeks later...
Posted

był jeden domek na horyzoncie...ale się zbył :( daleko, w Białymstoku...ale pani zrezygnowała koniec końców, bo jej suka jest wyniunianą jedynaczką i raczej problem by byl z dogadaniem się...no i jak to się mówi? miało być tak pięknie, a wyszlo jak zwykle...dobrze, ze nie wysłaliśmy psa w podroz tyle km :krach: po co ktoś zawraca glowę zanim nie sprawdzi reakcji suki...

Posted

Ojj moim zdaniem psiaki by się dogadały,przecież Pani miała z sunią dorosłego samca i żyli w zgodzie... 

Początki zawsze są trudne ,są powarkiwania itd,ustalenie hierarchii...trzeba trochę chęci.

Trudno nie udało się,trzeba Rinusia ogłaszać i szukać domku.On musi być kąpany ,a w hoteliku nie ma takiej opcji :(