betkak Posted July 16, 2014 Posted July 16, 2014 (edited) Potwierdzam wpłatę 90zł za szczepienia i dziękuję:-) Tak, dziś ok 17 Pan ma przyjechać do nas i pojedziemy do potencjalnego DS szczylków. Zdjęcia wysłałam dziś do Ayame:-) Edited July 16, 2014 by betkak dopisek Quote
Ty$ka Posted July 16, 2014 Posted July 16, 2014 Czyli jak dobrze rozumiem dwa szczeniaki idą do jednego DS? To im współczuję :p Quote
Ayame Nishijima Posted July 16, 2014 Author Posted July 16, 2014 LOL Oj, tak, będzie trudniej, ale też o tyle łatwiej, że szczeniaki będą nawzajem rozładowywać swoje akumolatorki ;) A tu fotki: [IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-C7Xe0fTyg6c/U8aWcTobI3I/AAAAAAAADVM/mTWzLqO9jyU/w1179-h884-no/IMG_5604.JPG[/IMG] [IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-R1cYlv0dUtw/U8aWgqZdKsI/AAAAAAAADVc/HbemFYLjKqs/w1179-h884-no/IMG_5607.JPG[/IMG] [IMG]https://lh6.googleusercontent.com/BHTt6EH7FuMEbwGY0LsgUwoC6d_q20MFsazxP9XkHRw=w668-h506-no[/IMG] Quote
Ty$ka Posted July 16, 2014 Posted July 16, 2014 Tak i w tym samym okresie wejdą w okres dojrzewania, a że są z jednego miotu to mają wyrównane siły i walka o pozycję będzie trudna. Mam jednak nadzieję, że mają świadomych możliwych problemów właścicieli, którzy od samego początku będą szanować ich ustaloną pozycję, a także wszelkie zmiany w niej i nie rozpuszczą psy. Bo dwa psy trudniej jest, przejmują po sobie zachowanie, zachowują się jak stado, człowiek do szczęścia nie jest im potrzebny, dlatego od małego muszą mieć oddzielne spacery i indywidualny kontakt z opiekunem, by wyzwolić u nich "łał, człowiek jest lepszy niż mój brat/siostra". Przepraszam za pesymizm, ale myślę, że to są dość istotne uwagi, by potem nie było rozczarowania. Życzę im najlepszego domku i wierzę, że będą szczęśliwe,oba są meeeega urocze i sama bym chętnie je schrupała :loveu: Quote
Ayame Nishijima Posted July 16, 2014 Author Posted July 16, 2014 e, nie ma za co rzepraszać ;) Są różne opziomy optymizmu. Czy dwa psy czy jeden, opiekun musi być najważniejszy. Pewnie, że dla niedoświadczonych ludzi może to być problem. Ale przy odrobinie chęci da się wszystko ułożyć. Spróbujemy ustawić wizytę poadopcyjną tak, zebym tez mogła pojechać, w razie czego będziemy psiaki prostować :) Z poprzednio wyadoptowanymi Korkami nie ma problemów, miejmy nadzieję, ze tak samo będzie i tym raszem. Quote
betkak Posted July 16, 2014 Posted July 16, 2014 Psiaki pojechały do domu, zdjęcia u Ayame:-) Domek jednorodzinny z dużym ogrodzonym podwórzem, większym niż moje:-) Państwo z sercem i rozumem. Przepraszam, że tak krótko ale padam już z nóg dzisiaj.[quote name='Ayame Nishijima']e, nie ma za co rzepraszać ;) Są różne opziomy optymizmu. Czy dwa psy czy jeden, opiekun musi być najważniejszy. Pewnie, że dla niedoświadczonych ludzi może to być problem. Ale przy odrobinie chęci da się wszystko ułożyć. Spróbujemy ustawić wizytę poadopcyjną tak, zebym tez mogła pojechać, w razie czego będziemy psiaki prostować :) Z poprzednio wyadoptowanymi Korkami nie ma problemów, miejmy nadzieję, ze tak samo będzie i tym raszem.[/QUOTE] Quote
ania68 Posted July 16, 2014 Posted July 16, 2014 [quote name='betkak']Psiaki pojechały do domu, zdjęcia u Ayame:-) Domek jednorodzinny z dużym ogrodzonym podwórzem, większym niż moje:-) Państwo z sercem i rozumem. Przepraszam, że tak krótko ale padam już z nóg dzisiaj.[/QUOTE] Wow :) Świetne wiadomości :) Quote
gosiaczek1984 Posted July 16, 2014 Posted July 16, 2014 A mnie nie ma za lipiec ,mam staly przelew ustawiony Quote
Ayame Nishijima Posted July 16, 2014 Author Posted July 16, 2014 Tak, wiadomości super. Ja jeszcze dostałam info, że Ragnar jest bardzo zrównoważony i że temperuje Lili. W związku z tym jest nadzieja, że już same szczenięta będą się prowadzić właściwie :) [IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-WyD988dEQSs/U8bbIDCN9sI/AAAAAAAADV0/oa0HMPOeyFw/w497-h884-no/DSC_0005.JPG[/IMG] [IMG]https://lh5.googleusercontent.com/Y6AWOafxCN-jGLmfxlbw8mMKx-haX3cl8sKZwr0_Duo=w581-h883-no[/IMG] Czyli co? Najlepiej, jakby Beata wystawiła od razu rachunek, będzie z głowy. Nie zostanbie bardzo wiele, ale poczekałabym aż szczeniaki się zadomowią, aż będą informacje co i jak u psiaków, może wizyty poaqdopcyjne. Tak na wszelki wypadek. Quote
elik Posted July 16, 2014 Posted July 16, 2014 [quote name='Ty$ka']Czyli jak dobrze rozumiem dwa szczeniaki idą do jednego DS? [B]To im współczuję[/B] :p[/QUOTE] Szczylkom, czy DS-owi ? :eviltong: Quote
zozola77 Posted July 17, 2014 Posted July 17, 2014 no prosze...oby im sie wiodło w nowym DS..i nie rozrabiłay za bardzo ... Quote
Ayame Nishijima Posted July 17, 2014 Author Posted July 17, 2014 A ja mam wieści z domku Mili. Pani napisała, że Mila cieszy się swoimi ludźmi, że aż się całym pyskiem uśmiecha. I że kradnie: ledwo jedzenie wyczyje a zaraz nos i łapy na stól. Nawet kurom suchy chleb podbiera. (To już prawie rytuał się zrobiłł). I że śmieciara z niej straszna. Jak coś dorwie to rozwłóczy po okolicy. (WIdzisz, Elisabeta, to nie tylko parówki! Parówki były na początek a teraz się dziewczyna rozkręca :lol:) [FONT=arial]Z drugim psem, którego przywozi czasem córka państwa już się skumplowała... Ogólnie nie wynika z maila, żeby mieli nam kazać ją zabrać ;) WIdać, że znalazła sobie miejsce w sercach domowników i gości. Na wizytę pojadę za jakiś czas. Pan Mili chorował, niech spokojnie dojdzie do siebie. [/FONT] Quote
ajw Posted July 17, 2014 Posted July 17, 2014 Ale fajne wieści :) Kolejne domki dla maluszków i u Mili wszystko dobrze :) super :) Quote
ania68 Posted July 17, 2014 Posted July 17, 2014 [quote name='Ayame Nishijima']A ja mam wieści z domku Mili. Pani napisała, że Mila cieszy się swoimi ludźmi, że aż się całym pyskiem uśmiecha. I że kradnie: ledwo jedzenie wyczyje a zaraz nos i łapy na stól. Nawet kurom suchy chleb podbiera. (To już prawie rytuał się zrobiłł). I że śmieciara z niej straszna. Jak coś dorwie to rozwłóczy po okolicy. (WIdzisz, Elisabeta, to nie tylko parówki! Parówki były na początek a teraz się dziewczyna rozkręca :lol:) [FONT=arial]Z drugim psem, którego przywozi czasem córka państwa już się skumplowała... Ogólnie nie wynika z maila, żeby mieli nam kazać ją zabrać ;) WIdać, że znalazła sobie miejsce w sercach domowników i gości. Na wizytę pojadę za jakiś czas. Pan Mili chorował, niech spokojnie dojdzie do siebie. [/FONT][/QUOTE] No i fajnie :) Quote
Ayame Nishijima Posted July 17, 2014 Author Posted July 17, 2014 mhm... martwię się tylko o Riinulca. Skoro Pan nie dzwoni to chyba jest lepiej. Ja juz mniej chrypie więc niedlugo zadzwonię do niego. Quote
gluchypies Posted July 18, 2014 Posted July 18, 2014 Ależ się cieszę z powodu maluchów :loveu: Oby się zadomowiły, a nowa rodzinka dała radę wychować dwa szczeniory :) [quote name='gosiaczek1984']A mnie nie ma za lipiec ,mam staly przelew ustawiony[/QUOTE] Już sprawdzam konto! edit: sprawdziłam i niestety nie ma wpłaty. Czy możesz spradwzić u siebie, czy przelew wyszedł i jeśli tak, to kiedy? Quote
ania68 Posted July 22, 2014 Posted July 22, 2014 Przelałam zaległe 12 zł. z bazarku. Jak dotrą, proszę o potwierdzenie :) [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/253370-****ROZLICZAM****Dla-Mili-i-jej-5-szczeniak%C3%B3w***Do-15-06-2014*?p=22290443#post22290443[/url] Ayame, przepraszam Cię bardzo, zupełnie zapomniałam o przelaniu Ci pieniędzy za koszt wysyłki :oops: Już przelewam.... Quote
gluchypies Posted July 23, 2014 Posted July 23, 2014 [quote name='ania68']Przelałam zaległe 12 zł. z bazarku. Jak dotrą, proszę o potwierdzenie :) [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/253370-****ROZLICZAM****Dla-Mili-i-jej-5-szczeniaków***Do-15-06-2014*?p=22290443#post22290443[/URL] [/QUOTE] Super, jak dojdą to oczywiście potwierdzę :) Quote
ewikS Posted July 23, 2014 Posted July 23, 2014 czy dobrze liczę, że zarówno dzielna mamusia jak i wszystkie maluchy mają domki??!!! :))) Quote
gluchypies Posted July 23, 2014 Posted July 23, 2014 [quote name='ewikS']czy dobrze liczę, że zarówno dzielna mamusia jak i wszystkie maluchy mają domki??!!! :)))[/QUOTE] Tak :loveu: Musimy teraz odczekać chwilę, żeby wszystkie się zaaklimatyzowały w nowych domkach i ich adopcje były już w 100% pewne :) Quote
Ayame Nishijima Posted July 24, 2014 Author Posted July 24, 2014 [quote name='ania68']Przelałam zaległe 12 zł. z bazarku. Jak dotrą, proszę o potwierdzenie :) [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/253370-****ROZLICZAM****Dla-Mili-i-jej-5-szczeniaków***Do-15-06-2014*?p=22290443#post22290443[/URL] Ayame, przepraszam Cię bardzo, zupełnie zapomniałam o przelaniu Ci pieniędzy za koszt wysyłki :oops: Już przelewam....[/QUOTE] Spokojnie, nie upominałam się jeszcze ;) Quote
Ty$ka Posted July 24, 2014 Posted July 24, 2014 To super, że młody jest zrównoważony, w takim razie niech właściciele tylko szanują od samego początku ustaloną przez nich relację: ten wyżej niech pierwszy dostaje jeść, pierwszy będzie głaskany, witany itd, będzie dobrze ;) A wieści Milowe są optymistyczne, super:) Quote
Recommended Posts