Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pewnie, że tak. Bliżej to zawsze nawet bezpieczniej. Do mnie przyjechały dziewczyny na własny koszt po psa, w dwie strony wyszło im ponad 600km i dla mnie było normalne, że nie zapłacą za transport, ew. mogłam im oddać połowę tego, ale nie chciały ;). I takich domków potrzebujemy :)

Posted (edited)

Mam wieści od Al... to znaczy Wuko. Tak został nazwany w nowym domu.
Psiak jest grzeczny, zdarza mu sie nasikać w domu, ale kupę robi na polu. Na imię reaguje od drugiego dnia. Został na chwile sam było w miarę ok. No cóż, drobnych zniszczeń jest trudno uniknąć. A tu fotka delikwenta z nowego domu.

[IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-HPCfI49xE-s/U5tF6RtBhEI/AAAAAAAAC-k/B734s5GtfIU/w640-h480-no/20140613.jpg[/IMG]

Riina rozrabia. Jej zapędy terrorystyczne osłabły (ale to chyba dlatego, ze u nas w domu nie negocjujemy z terrorystami ;))
Na imię - jak Wuko - reagowała juz drugiego dnia. Niestety nie ma mowy o zostawieniu jej samej, ale wszystkie potrzeby załatwia na zewnątrz. Oczywiście wymaga to czujności i pewnych zdolności przewidywania, bo taki maluch nie utrzyma zbyt długo ale robi to sama z siebie.
Niestety rzuca się z zbąkami na kable, buty, posłanie Kaori i wszystko, na co się natknie. Obszczekuje łóżko bo nie moze za nie wejść i z tych samych powodow warczy na fotel.

A tu jedna z ciekawszych pozycji spaniowych :)

[IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-cuJcV-j-P-c/U5tJb-TaKVI/AAAAAAAAC_E/iavbsSY83gg/w743-h557-no/20140611_182402.jpg[/IMG]

UPDATE:

Riina wkrótce ma PA. W czwartek mogłaby pójśc do nowego domu :)
Tymczasowo do bloku, później dom z ogrodem, ale jako pies domowy.
Pani juz z doroslymi dziećmi i dwoma kotami. Wydaje się że pani ma spora wiedze o psiakach, ale PA musi być.

Co Wy na to?

Jest też chętny na Ragnara, PA na os. Krakowiaków. Później pan pojedzie po psiaka.

Edited by Ayame Nishijima
Posted

[quote name='ajw']Trzymamy kciuki za PA :kciuki::kciuki:[/QUOTE]

Tak. Trzymamy :kciuki::kciuki: Jeszcze za dwie rzeczy trzymam dzisiaj kciuki :kciuki::kciuki: Ale tem potem :)

Posted

pani nie odbiera telefonu. Zobaczymy jak będzie...

Dzis dowiedziałam się, że jednak istnieje ganica cierpliwości Kaori względem szczeniąt: Podgryzanie ogona, wyrywanie z niego włosów, zaczepianie, łapanie zębami za futro na łapach i tym podobne drobiazgi nie sa w stanie jej wytrącić z równowagi. Co zatem jest?

Riina musiała się postarać: Ignorowana przez Kaori przez kilka minut wpadła w jakiś amok: Z rozpędu wskoczyła mojemu suczydłu na kark i zaczęła szarpac zębami. To było juz stanowczo zbyt wiele. Oberwała psia reprymendę i teraz obchodzi Kori łukiem.

Posted

[quote name='ania68']Tak. Trzymamy :kciuki::kciuki: Jeszcze za dwie rzeczy trzymam dzisiaj kciuki :kciuki::kciuki: Ale tem potem :)[/QUOTE]
Nie bądź taka tajemnicza :razz:

Posted

[quote name='elik']Nie bądź taka tajemnicza :razz:[/QUOTE]

Nie wiem, czy wszyscy będą zainteresowani, bo to nie związane ze szczeniakami. Miałam zapytanie na olx o Dobkę, ale chyba nic z tego nie wyjdzie :(
A jeszcze jedne kciuki, to za powodzenie wyciągnięcia ze schroniska paru psów na DT. Udało się :) Jak będzie ich wątek-wstawię link.

Posted

Pani dla Riiny skreślona.
4 koty i tak energiczny szczeniak dla samotnej osoby to znyt wiele. Nie będzie tyle spaceru ile potrzebuje Riina, nie będzie takiej dyscypliny jakiej wymaga. Ona ma zadatki na agresora - dominatora.
Może to przez to, ze Mila zamiast korygować zapędy szczeniąt uciekała na parapet?

Przed Kaori Riina czuje jeszcze respekt, wie co znaczy "nie", ale wciąż cokolwiek stanie jej na drodze (chocby to była ściana), metodą Riiny na usunięcie problemu (właśnie usunięcie a nie rozwiązanie) jest ujadanie i warkot, a później atak.
Troche się próbujemy prostować. :) Żeby później zwrotu nie było.

Mila pracuje nad szczeniakami. Beata zmeniła im pokój na boks. bez parapetu. Mila ma tylko 3 malce, ale musi hamować ich zapędy. Beata tez pracuje z nimi ile może. Ale niezłe wredoty z nich wyrastają :) Choc nie da się ukryć, przytlastość Riiny jest rozbrajająca.
No, chyba że jest na rękach a nie ma na to ochoty. Wtedy rzuca się z zębami... do gardła niosącej ja osoby :evil_lol:

Posted

[quote name='ania68']Nie wiem, czy wszyscy będą zainteresowani, bo to nie związane ze szczeniakami. Miałam zapytanie na olx o Dobkę, ale chyba nic z tego nie wyjdzie :(
A jeszcze jedne kciuki, to za powodzenie wyciągnięcia ze schroniska paru psów na DT. Udało się :) Jak będzie ich wątek-wstawię link.[/QUOTE]

Fajnie, że było zapytanie :) To już człowieka podnosi na duchu :p

Cieszę się też z tych psiaków, które poszły na DT. Oby szybko znalazły domki! :kciuki:

[quote name='Ayame Nishijima']Pani dla Riiny skreślona.
4 koty i tak energiczny szczeniak dla samotnej osoby to znyt wiele. Nie będzie tyle spaceru ile potrzebuje Riina, nie będzie takiej dyscypliny jakiej wymaga. Ona ma zadatki na agresora - dominatora.
[/QUOTE]

Hmm no szkoda. Ale lepiej nie wydawać malucha, niż potem za parę dni dostać telefon, że ktoś chce go jednak oddać...

Posted

[quote name='gluchypies']Cieszę się też z tych psiaków, które poszły na DT. Oby szybko znalazły domki! :kciuki:[/QUOTE]

Chodzi o Białogonki. Wydaje mi się, że byłaś na ich wątku.

Posted

Suczki umieją wychować szczeniaki. Samce to raczej dupy wołowe, które pozwalają im za dużo, więc Riina jest w dobrych rękach, tfu łapkach Twojej suczki :lol:

Posted

[quote name='ania68']Nie wiem, czy wszyscy będą zainteresowani, bo to nie związane ze szczeniakami. Miałam zapytanie na olx o Dobkę, ale chyba nic z tego nie wyjdzie :(
A jeszcze jedne kciuki, to za powodzenie wyciągnięcia ze schroniska paru psów na DT. Udało się :) Jak będzie ich wątek-wstawię link.[/QUOTE]

Dobka już czeka dosyć długo, ale widocznie to nie była TA osoba, kciukamy dalej ;)

[quote name='Ayame Nishijima']Pani dla Riiny skreślona.
Może to przez to, ze Mila zamiast korygować zapędy szczeniąt uciekała na parapet?

Przed Kaori Riina czuje jeszcze respekt, wie co znaczy "nie", ale wciąż cokolwiek stanie jej na drodze (chocby to była ściana), metodą Riiny na usunięcie problemu (właśnie usunięcie a nie rozwiązanie) jest ujadanie i warkot, a później atak.
Troche się próbujemy prostować. :) Żeby później zwrotu nie było.

Mila pracuje nad szczeniakami. Beata zmeniła im pokój na boks. bez parapetu. Mila ma tylko 3 malce, ale musi hamować ich zapędy. Beata tez pracuje z nimi ile może. Ale niezłe wredoty z nich wyrastają :) Choc nie da się ukryć, przytlastość Riiny jest rozbrajająca.
No, chyba że jest na rękach a nie ma na to ochoty. Wtedy rzuca się z zębami... do gardła niosącej ja osoby :evil_lol:[/QUOTE]

Szkoda, że nie wypalił domek, ale nie ma tego złego ;)
Riina ma charakterek :razz:

[quote name='ania68']Chodzi o Białogonki. Wydaje mi się, że byłaś na ich wątku.[/QUOTE]

Też czytałam o Białogonakch. Byłam na ich wątku i bazarku.
Cudne psiaki, jak wszystkie, bardzo się cieszę, że jest szansa na DT dla nich :)

Posted

[quote name='ajw']Też czytałam o Białogonakch. Byłam na ich wątku i bazarku.
Cudne psiaki, jak wszystkie, bardzo się cieszę, że jest szansa na DT dla nich :)[/QUOTE]

Mortes ma założyć nowy wątek dla nich, wstawię tu link. Nawet nie wiesz do czego Ona się posunęła, aby je wszystkie zabrać ze schroniska. Razem z Krzysiem. Nie chcę więcej nic mówić, bo sama najlepiej wszystko opisze.

Mam nadzieję, że Ayame mnie nie zabije, że na wątku Maluchów tak rozprawiam o Białogonkach :eviltong:
Przepraszam.

Posted

Ufff... Po wizycie PA Ragnara.
Pani poważnie zastanawia się nad Riina. Chciała pieska, bo nie chciała problemów z cieczką. Wyjasniłam, ze sterylka jest bezdyskusyjna. A jak Pani usłyszała, ze Riina juz tak dużo umie no to dziewczyna prawie sprzedana. ;)

Sam domek... Nieduże mieszkanie w bloku. Ale jest pani i dwóch prawie dorosłych synów, z których jeden ma dobry kontakt z psami swojej dziewczyny.) Pani mówi z sensem i ma wiele wiele pytań. Widac, ze chce, zeby wszystko było dobrze. Chce chodzic na spacery.
Tym razem jestem na tak.

Ja jestem na tak.

Posted

[quote name='ania68']Mortes ma założyć nowy wątek dla nich, wstawię tu link. Nawet nie wiesz do czego Ona się posunęła, aby je wszystkie zabrać ze schroniska. Razem z Krzysiem. Nie chcę więcej nic mówić, bo sama najlepiej wszystko opisze.

Mam nadzieję, że Ayame mnie nie zabije, że na wątku Maluchów tak rozprawiam o Białogonkach :eviltong:
Przepraszam.[/QUOTE]

To wszystkie Białogonki zostały zabrane ze schroniska?? WSPANIALE!!
Wstaw proszę link jak będzie nowy wątek psiaków ;)
Myślę, że Ayame nam wybaczy :)