dreag Posted May 23, 2014 Author Posted May 23, 2014 [quote name='Moli@']Mam pewien pomysł......;)[/QUOTE] Dawaj, dawaj :cool3:, nie trzymaj w tajemnicy ;). Quote
Moli@ Posted May 23, 2014 Posted May 23, 2014 Zrobię kwestę na Zajączka w Królowym Moście....z ulotkami z informacją o chorobie, leczeniu....numerem konta TOZu, jeżeli uda się coś zebrać to po zabiegu wywieszę na tablicy ogłoszeń podziękowanie z rachunkiem, zdjęciami i nazwiskami (lub inicjałami jak wolą) darczyńców.....Może zaryzykuję? Co sądzicie? Quote
dreag Posted May 23, 2014 Author Posted May 23, 2014 Fajny pomysł :). Jeśli masz ochotę, to jestem BARDZO ZA :) Quote
Moli@ Posted May 23, 2014 Posted May 23, 2014 Na wątku Zuzi martwa cisza.....koszt zabiegu duży ale zostawić małej nie można to młoda suczka życie przed nią i bardzo duża szansa na dom stały! Quote
Moli@ Posted May 23, 2014 Posted May 23, 2014 [quote name='dreag']Fajny pomysł :). Jeśli masz ochotę, to jestem BARDZO ZA :)[/QUOTE] W życiu tego nie robiłam ale zawsze jest ten pierwszy raz ;) Quote
zachary Posted May 23, 2014 Posted May 23, 2014 Moli@, uważaj, aby ktoś Cię nie podkablował, że nielegalną zbiórkę publicznie robisz...Znasz tam wszystkich? Nie wiesz jakie mogą być reakcje. Przy dobrym rozkręceniu akcji na fb i na dogo, którą zrobi kochana doris66, mogą być naprawdę dobre efekty. Potem zobaczycie, ile jeszcze brakuje i pogłówkujemy... Quote
Moli@ Posted May 24, 2014 Posted May 24, 2014 [quote name='zachary']Moli@, uważaj, aby ktoś Cię nie podkablował, że nielegalną zbiórkę publicznie robisz...Znasz tam wszystkich? Nie wiesz jakie mogą być reakcje. Przy dobrym rozkręceniu akcji na fb i na dogo, którą zrobi kochana doris66, mogą być naprawdę dobre efekty. Potem zobaczycie, ile jeszcze brakuje i pogłówkujemy...[/QUOTE] Masz rację.....zagalopowałam się...... Quote
dreag Posted May 24, 2014 Author Posted May 24, 2014 Moli@, faktycznie, lepiej zbierać "pokątnie", po znajomych ;). Wysłałam mnóstwo zaproszeń na fb, na dogo, na bazarek - mam nadzieję, że chociaż kilka osób pomoże... Quote
doris66 Posted May 25, 2014 Posted May 25, 2014 Marta i Andrzej z W-wy wpąłcili dzis dla Zuzi 200zł. Adoptowali ode mnie 2 lata temu Tobisia i do dzis zawsze pomagaja ilekroc potrzebuję pomocy i poproszę. Quote
zachary Posted May 25, 2014 Posted May 25, 2014 Ha!...a nie pisałam, że doris66 to dobry duszek:loveu:. Quote
dreag Posted May 26, 2014 Author Posted May 26, 2014 [quote name='doris66']Marta i Andrzej z W-wy wpąłcili dzis dla Zuzi 200zł. Adoptowali ode mnie 2 lata temu Tobisia i do dzis zawsze pomagaja ilekroc potrzebuję pomocy i poproszę.[/QUOTE] Wow, suuuuuper :loveu:, dzięki [B]doris66, [/B]jestem Ci bardzo wdzięczna:loveu: Quote
buniaaga Posted May 27, 2014 Posted May 27, 2014 Biedna mała Zuzinka dreag może warto konto do wpłat dla Zuzi wstawić w pierwszym poście tak żeby dobrze widoczne dla chętnych do pomocy suni? Quote
dreag Posted May 27, 2014 Author Posted May 27, 2014 Jasne, zaraz wstawię, mamy już pierwsze wpłaty na fb:loveu:, ale to dopiero początek... Quote
doris66 Posted May 27, 2014 Posted May 27, 2014 Poleciało kolejne 200zł od Pana Jarosława B. - bielskiego komisarza. Dziękujemy. Quote
dreag Posted May 27, 2014 Author Posted May 27, 2014 Zdjęcia Zuzi, dla tych, co umieją czytać rtg ;). Ja nie umiem, ale wystarczyło mi kręcenie głową profesora :(. Tylne: [url=http://naforum.zapodaj.net/cbe229127843.jpg.html][img]http://naforum.zapodaj.net/thumbs/cbe229127843.jpg[/img][/url] Przednie: [url=http://naforum.zapodaj.net/a3d61edb2cb6.jpg.html][img]http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a3d61edb2cb6.jpg[/img][/url] [url=http://naforum.zapodaj.net/141514d58377.jpg.html][img]http://naforum.zapodaj.net/thumbs/141514d58377.jpg[/img][/url] Quote
dreag Posted May 27, 2014 Author Posted May 27, 2014 [quote name='doris66']Poleciało kolejne 200zł od Pana Jarosława B. - bielskiego komisarza. Dziękujemy.[/QUOTE] Bardzo bardzo dziękujemy :loveu:. Quote
dreag Posted May 27, 2014 Author Posted May 27, 2014 Powiedział, że te zwyrodnienia są zadawnione (wrodzone? nabyte? - trudno jednoznacznie stwierdzić), a kości miejscami niepozrastane i chropowate, i że za wiele nie da się nic z nimi zrobić :(, jedynie spróbować hamować zapalenia, żeby mogła żyć w miarę komfortowo. [B]Joi[/B] podaje jej ten preparat koński na stawy i widzi jakby lekkie polepszenie w samopoczuciu. Quote
zachary Posted May 27, 2014 Posted May 27, 2014 dreag, czyli leczenie farmakologiczne tylko, żadnych zabiegów, tak? Quote
dreag Posted May 28, 2014 Author Posted May 28, 2014 Tak jak powiedziałam, zbieramy na [B]metodę IRAP[/B], jak najbardziej, to optymalne rozwiązanie dla Zuzi. To najlepszy sposób na hamowanie zapaleń, poza tym skondensowane komórki krwi mają też właściwości regeneracyjne. Wszystko aktualne. [COLOR=#333333][FONT=Georgia]Krótki opis zastosowania IRAP: [SIZE=1][B]"Zadaniem białek przekaźnikowych (...) jest zahamowanie stanu zapalnego. U zwierzęcia, u którego nasila się proces zapalny związany z destrukcja stawów zaburza się równowaga (homeostaza) pomiędzy interleukiną-1 a antagonistą receptora interleukiny-1 na niekorzyść tego drugiego, co w efekcie powoduje nasilenie procesu zapalnego.[/B][/SIZE][/FONT][/COLOR][COLOR=#333333][FONT=Georgia][SIZE=1][B][B]Działanie Terapii Irap® Orthokine:[/B][/B][/SIZE][/FONT][/COLOR] [LIST] [*][SIZE=1][B][SIZE=1][B]• Przeciwbólow[/B][/SIZE]o[/B][/SIZE] [*][SIZE=1][B]• Przeciwzapalnie[/B][/SIZE] [*][SIZE=1][B]• Hamuje proces niszczenia chrząstek stawowych[/B][/SIZE] [*][SIZE=1][B]• Dzięki czynnikom wzrostu działa regenerująco na stawy, poprawia jakość mazi stawowej[/B][/SIZE] [/LIST] [COLOR=#333333][FONT=Georgia][SIZE=1][B][B]Lekarze weterynarii z sukcesem stosują Terapię Irap® Orthokine w następujących przypadkach:[/B][/B][/SIZE][/FONT][/COLOR] [LIST] [*][SIZE=1][B][B]• Zapalenie i/lub zwyrodnienie stawów (kwalifikuje się każdy staw w organizmie, szczególnie biodrowe, łokciowe, stawy kręgosłupa)[/B][/B][/SIZE] [*][SIZE=1][B][B] • Dysplazja stawów biodrowych[/B][/B][/SIZE] [*][SIZE=1][B][B] • Dysplazja stawów łokciowych[/B][/B][/SIZE] [*][SIZE=1][B][B] • Zwyrodnienie kręgosłupa[/B][/B][/SIZE] [*][SIZE=1][B][B] • Inkongruencja w stawie łokciowym[/B][/B][/SIZE] [*][SIZE=1][B][B]• Leczenie pooperacyjne w przypadkach zabiegów chirurgicznych dotyczących stawów, jako terapia regeneracyjna i przeciwbólowa np. rekonstrukcja więzadła krzyżowego kolana, TTA,[/B][/B][/SIZE] [*][SIZE=1][B][B]• Przewlekłe zapalenie stawów, często gdy kwas hialuronowy i/lub kortykosteroidy, oraz inne metody nie przynoszą satysfakcjonujących efektów[/B][/B][/SIZE] [*][SIZE=1][B][B]• Ostre zapalenie stawów z wysiękiem stawowym[/B][/B][/SIZE] [*][SIZE=1][B][B]• Uszkodzenia ścięgien (ostre/przewlekłe)[/B][/B][/SIZE] [*][SIZE=1][B][B]• Zapalenie nerwów rdzeniowych, także przy zwyrodnieniu kręgosłupa (...)"[/B][/B][/SIZE] [/LIST] Quote
dreag Posted May 28, 2014 Author Posted May 28, 2014 Kto nosi buty rozmiar 39:cool3:? Zapraszam na bazarek z nowymi skórzanymi pantoflami za połowę ceny :) [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/253356-Sk%C3%B3rzane-nowe-buty-rozmiar-39-na-%C5%82apki-Zuzi-do-10-czerwca-g-20?p=22176580#post22176580[/url] Quote
Maruda666 Posted May 28, 2014 Posted May 28, 2014 Zapisuję sobie maleńką. Linka do FB można prosić? Quote
asiuniab Posted May 29, 2014 Posted May 29, 2014 [quote name='Moli@']Zrobię kwestę na Zajączka w Królowym Moście....z ulotkami z informacją o chorobie, leczeniu....numerem konta TOZu, jeżeli uda się coś zebrać to po zabiegu wywieszę na tablicy ogłoszeń podziękowanie z rachunkiem, zdjęciami i nazwiskami (lub inicjałami jak wolą) darczyńców.....Może zaryzykuję? Co sądzicie?[/QUOTE] [quote name='zachary']Moli@, uważaj, aby ktoś Cię nie podkablował, że nielegalną zbiórkę publicznie robisz...Znasz tam wszystkich? Nie wiesz jakie mogą być reakcje. Przy dobrym rozkręceniu akcji na fb i na dogo, którą zrobi kochana doris66, mogą być naprawdę dobre efekty. Potem zobaczycie, ile jeszcze brakuje i pogłówkujemy...[/QUOTE] słuchajcie, ale jak zbiórka jest na toz, to chyba nie jest to nielegalna zbiórka?? to jest bardzo dobry pomysł, bo sam koszt operacji 2 tyś, to nie ma co ukrywać początek kosztów, bo i pewnie jakaś rehabilitacja jest bezcenna? Quote
dreag Posted May 29, 2014 Author Posted May 29, 2014 [quote name='Maruda666']Zapisuję sobie maleńką. Linka do FB można prosić?[/QUOTE] Proszę bardzo :) [URL]https://www.facebook.com/events/240626959475173/?fref=ts[/URL] Na leczenie uzbierane już 700zł :loveu: Quote
Recommended Posts