dreag Posted April 18, 2014 Author Posted April 18, 2014 (edited) Fajnie, że tak szybko się aklimatyzuje nam dziewczyna:). Dzięki joi:loveu: ma spokojne i ciepłe gniazdko. Z tym samochodem - to my ją stamtąd zabraliśmy dieslem, dieslem ją do Ciebie przywiozłam i jestem w średnim wieku:evil_lol:, może to mnie wyglądała ;) ? Tak sobie cichutko myslę :). Dobrze że odzyskuje siły i zainteresowanie światem. Myślę, że mogła bardzo długo iść, biec, plątać się po wioskach. Mogła być wyrzucona lub uciec w cieczce, bo był przy niej jeszcze pies, kóry jednak uciekł, gdy ją wołałam. Po cieczce już ani śladu, ale mogli od tej pory razem się tułać, tak często bywa. Dlatego jest prawdopodobieństwo ciąży. Znajoma jeździła następnego dnia szukać tego pieska, ale niestety ani śladu... Teraz wynagrodzimy dziewczynce strach, rozpacz i samotność, nie ? ;) Edited April 18, 2014 by dreag Quote
dreag Posted April 21, 2014 Author Posted April 21, 2014 Witam świątecznie :) Jakieś zdjątko z kolekcji ;) Quote
joi Posted April 21, 2014 Posted April 21, 2014 Święta mijają nam spokojnie. Zuzia nadal zachowuje się idealnie, nie szczeka w domu. Na spacerku na obce psy i owszem jak widać na zdjęciu. Bardzo chętnie przychodzi na pieszczoty, lubi się bawić w delikatne podgryzanie ręki. Zabawek albo nie zna, albo nie lubi. Maleńkiej dopisuje apetyt. Śpi w nocy wiadomo gdzie, tam gdzie wszyscy wiedzą a nikt się nie przyznaje :D Quote
joi Posted April 22, 2014 Posted April 22, 2014 Poświątecznie byłyśmy dziś w lecznicy w sprawie biednych łapinek. Jest niby odrobinę lepiej, ale maleńka po ciut większym wysiłku kuleje. Zuzi przednie łapki nie prostują się w stawach łokciowych, jest to jakaś stara przewlekła sprawa. Ustaliłyśmy z Panią doktór że jak będzie robiona steryka to będzie zrobione zdjęcie RTG. Pani doktór wypisała przeciwbólowo i przeciwzapalnie Meloxicam w maleńkiej dawce. Określiłyśmy wiek Zuzi na około 4 lat. Nasza odrobinka nieco przybrała na wadze, bo waży całe 7 kg :D. Doktór Kasia Kalinowska nie wzięła za wizytę ani grosika za co serdecznie dziękujemy :D Kochani nieśmiało przypominam że nadal zbieramy na sterylkę dla zajączka Zuzi. Za każdy najmniejszy grosik będziemy ogromnie wdzięczne. Numer konta poda Dreag (Aga Psiarska) Quote
dreag Posted April 22, 2014 Author Posted April 22, 2014 (edited) [FONT=Helvetica]Dziękuję również dr Kasi :). I Izie za to, że sama pojechała załatwić sprawę. Dzwoniłam teraz do lecznicy dogrywać sterylkę. Teraz jeszcze kilka dni leki i wizyta umówiona na następny wtorek. Tak jak pisała Iza, przydałby się grosik [/FONT][FONT=Helvetica][/FONT][FONT=Helvetica]Kłaniam się nisko tym, którzy zechcą wesprzeć finansowo potrzeby naszego zajączka :).[/FONT] Edited April 30, 2014 by dreag Quote
joi Posted April 23, 2014 Posted April 23, 2014 [FONT=Helvetica]Zuzia zdecydowanie bardziej dziarsko przebiera maleńkimi łapeńkami po lekach od Pani doktor Kasi [/FONT] Quote
malagos Posted April 23, 2014 Posted April 23, 2014 A moze zgłosić ją na watku sterylkowym na moje konto, jestem deklarowiczką , wpłacam regularnie (a moja gmina sterylizuje psy za darmo)?... Quote
dreag Posted April 23, 2014 Author Posted April 23, 2014 [quote name='malagos']A moze zgłosić ją na watku sterylkowym na moje konto, jestem deklarowiczką , wpłacam regularnie (a moja gmina sterylizuje psy za darmo)?...[/QUOTE] Z chęcią :), jakbyś mogła, byłabym wdzięczna :). Quote
malagos Posted April 23, 2014 Posted April 23, 2014 Zgłosiłam, ale trzeba podać adres lecznicy i termin sterylizacji. http://www.dogomania.pl/forum/threads/184498-AKCJA-STERYLIZACJA-WZNAWIAMY-!-Tymczasowe-konto?p=22084414#post22084414 Quote
malagos Posted April 24, 2014 Posted April 24, 2014 Suniaczek zgłoszony do Akcji Sterylizacja, jak nam pozwolą, to trzeba dopełnić będzie resztę wymogów. Quote
malagos Posted April 25, 2014 Posted April 25, 2014 Mamy pozwolenie ! :) Teraz trzeba wejść w ten link: http://pkzui.com/t/akcja%20sterylizacja/zal_do_faktury_Akcja_Sterylizacja.pdf (jest na pierwszej stronie wątku Akcja sterylizacja) i wypełnić go, w wordzie lub pdf, i po sterylizacji wysłać razem z fakturą na adres podany na stronie Akcji (albo zostawić w lecznicy, i lekarz wyśle), ale koniecznie oba dokumenty! Wszystko to jest tu, i linki, i adres: http://www.dogomania.pl/forum/threads/184498-AKCJA-STERYLIZACJA-WZNAWIAMY-!-Tymczasowe-konto Na pw do deag przesyłam moje dane jako osoby deklarowiczki. Quote
dreag Posted April 26, 2014 Author Posted April 26, 2014 Bardzo serdecznie Ci dziękuję:loveu:, zrobię jak należy:multi:. Super, super, super :). Quote
malagos Posted April 26, 2014 Posted April 26, 2014 A ta suczka jest tak urocza, ze nie bedzie kłopotu z domem stałym :) Quote
dreag Posted April 26, 2014 Author Posted April 26, 2014 [FONT=Helvetica]Zrobiłam dziś nalot :) . [/FONT][FONT=Helvetica]Zawiozłam Zuzi kubraczek posterylkowy, dałam nową obróżkę z adresatką po mojej kochanej jamnisi , teraz 3 psiury będą chadzać w czerwonych :). Malagos, trzymam Cię za słowo ;). [/FONT][FONT=Helvetica] [/FONT] Quote
malagos Posted April 26, 2014 Posted April 26, 2014 To moze już ogłoszenia? Tu jest magiczny bazarek ogłoszeniowy Ziutki i kejciu, za 3 zł ogłoszenia na 20 portalach :) http://www.dogomania.pl/forum/threads/252082-3-z%C5%82-Bazarek-Og%C5%81osZenIowY!!!-Dla-KoKo-i-WieRy-do-30-04-GRATISY-przy-5-pakietach-!!!/page25 Quote
dreag Posted April 26, 2014 Author Posted April 26, 2014 Korzystałam, trzeba będzie, ale muszę się zebrać i coś sklecić, mam 2 panienki do "załatwienia" ;). Quote
joi Posted April 26, 2014 Posted April 26, 2014 [quote name='dreag']Korzystałam, trzeba będzie, ale muszę się zebrać i coś sklecić, mam 2 panienki do "załatwienia" ;).[/QUOTE] Razem coś sklecimy :) Quote
malagos Posted April 27, 2014 Posted April 27, 2014 Klećcie, kochane i dołączcie kilka zdjeć, a suczysko będzie przebierać w domkach :) Quote
dreag Posted April 27, 2014 Author Posted April 27, 2014 [quote name='joi']Razem coś sklecimy :)[/QUOTE] Masz pomysła na jakiś chwytający tekst ;) ? Quote
dreag Posted April 28, 2014 Author Posted April 28, 2014 Zajączek chyba w stresie przed operacją, bo coś cicho siedzi... ;) Quote
Recommended Posts