Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[COLOR=Purple][B]hej:)

Zuza była dziś znowu u weta
załatwiliśmy szczepienia - wścieklizna + profilaktyka, odrobaczenie, ogólne przebadanie, czyszczenie uszu znowu...
no i.. okazało się, że jest stan zapalny w prawym uchu - mała dostała kropelki do zapuszczania... :roll:

wyjątkowo grzeczna była dzisiaj, ale wejść do weta to nie chciała, musiałam ją siłą ciągnąć, bo się tak kopytami zaparła, że inaczej nie dało rady :roll: zakumała już, że niezbyt fajne rzeczy jej tam robią, w tym obcinanie pazurów...

no i trochę się naczekałyśmy... bo przyjechał kocinek z wypadku... jeden mały szczeniorek miał kroplówki.... i jedna staruszka na uśpienie czekała :-( państwo od staruszki płakali i przytulali ją... tak smutno u tego weta dziś było...

najważniejsze, że mała w dobrym zdrowiu:)
aa... i od tygodnia znowu jej wagi przybyło.... a przecież prawie nie jadła, bo się fochała na żarcie... poprzednio było 43,30 kg... teraz jest 43,85 :splat:ja nie wiem... ona rośnie jeszcze czy co? :crazyeye:
[/B][/COLOR]

Posted

[quote name='basia2202'][COLOR=Purple][B]

najważniejsze, że mała w dobrym zdrowiu:)
aa... i od tygodnia znowu jej wagi przybyło.... a przecież prawie nie jadła, bo się fochała na żarcie... poprzednio było 43,30 kg... teraz jest 43,85 :splat:ja nie wiem... ona rośnie jeszcze czy co? :crazyeye:
[/B][/COLOR][/quote]
moze cieczka nadchodzi;)

cze Basia2202 :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='evaxon']moze cieczka nadchodzi;)
[COLOR=Purple][B]jaka tam cieczka :roll: Zuzka po sterylce :razz:[/B][/COLOR]

cze Basia2202 :evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/quote]
[B][COLOR=Purple]no coooo??:eviltong:
a w ogóle jakaś Ty spostrzegawcza:cool3: od początku mam ten nick:eviltong::diabloti:

[/COLOR][/B]

Posted

[quote name='basia2202'][B][/B][COLOR=Purple][B]jaka tam cieczka :roll: Zuzka po sterylce :razz:[/B][/COLOR]
[B][COLOR=Purple][COLOR=Black]ahahaha no tak ... czyli tez masz odpowiedz:evil_lol:psy czasami przeciez tyja:eviltong:[/COLOR]
no coooo??:eviltong:
a w ogóle jakaś Ty spostrzegawcza:cool3: od początku mam ten nick:eviltong::diabloti:

[/COLOR][/B][/quote]
no przecie wiem .. ale jeszcze nigdy sie tak z toba nie witałam:roll:

Posted

[FONT=Arial][COLOR=Red][B]:evil_lol::evil_lol::evil_lol:jak zacznę wkładać nochala do doniczki to powiadasz że TZ się kapnie ze cza mnie nad morze wywieść :razz::razz:

cze Krawaciarze ;)[/B][/COLOR][/FONT]

Posted

[COLOR=DarkOrange][B]Siema miszczu!:multi:

Chciałam Ci powiedzieć jakiejestem grzeczne dziecko:diabloti:

Wyeksmitowałam siostre z pokoju i wziełam na jej miejsce 2 kotki:evil_lol:

ps. Vega tez jak idziemy do weta to przed samym gabinetem tak sie zaprze ze ją 10 ciągnąć musi:eviltong:
Vega tez przytyła o prawie 1kg:crazyeye: Jaka choroba może:diabloti:? Ze nam psy tyją:evil_lol:[/B][/COLOR]

Posted

[B][COLOR=Purple]Zuzina albo jest dziś taka grzeczna albo padnięta po podróży :lol:
bo bez żadnego problemu dała sobie zapuścić krople do chorego uchola:multi:
a w pociągu dziś masaakraaa!! tyle ludu, że już na dworcu Fabrycznym 1/3 miała miejsca stojące :splat:na szczęście pańcio jest spryciula :cool3: i dla nas zarezerwował ino mig 2 miejsca siedzące:) a Zuzinka miała miejsce leżące pod dwoma fotelami:)

a w ogóle... debilizm się szerzy! :wallbash: czekaliśmy na ten pociąg... wkoło tłumy... no i Zuzka strasznie się wierciła, łaziła w kółko... więc jej mówiłam co jakiś czas "siad", żeby grzecznie czekała i żeby ją przechodzący ludzie z walizkami nie zdeptali czy nie potrącili... trochę też miałczała... chyba jej już nudno było... więc czasem mówiłam "przestań, zaraz jedziemy"... na co odezwał się po jakimś czasie taki młody chłopak czekający z dziewczyną również na tenże pociąg:
"pani to ma chyba dosyć tego psa!?"... popatrzyłam na niego dziwnie... a on: "bo ciągle się pani nad nim znęca" :mdleje: więc ja na to "ja się znęcam?"[/COLOR][/B][B][COLOR=Purple]:crazyeye:[/COLOR][/B][B][COLOR=Purple] a on, że "no tak... bo ciągle go strofuję, że siad, że to że tamto... że ja pewnie pomyślę, że on to się nie zna na psach... ale on miał wiele psów w życiu (krótkim jak sądzę raczej :cool3:) i że to były rasy agresywne! " na co ja mu, że chyba jednak niebardzo się zna... już nawet nie chciało mi się dyskutować i psuć sobie nerwów (choć generalnie współczuć tylko skoro z założenia wiedział, że pies agresywny będzie... ja tam sądziłam, że pies jest agresywny, jak go właściciel tak wychowa, ale co tam...) szkoda było strzępić język... wystarczającą nerwówkę zapewniło PKP podstawiając pociąg 5 minut przed odjazdem...

dodatkowo przy wsiadaniu Zuzka się zestresowała, bo tłum napierał, a ona taka zagubiona... nie wiedziała co się dzieje... by ją zmiażdżyli normalnie...
[/COLOR][/B]

Posted

[B][COLOR=Purple]generalnie nie wiedziałam, że komenda "siad" i to nawet nie podniesionym tonem (jeszcze ją głaskałam po łebku! :razz:) to że to jest znęcanie się! :crazyeye: no chłopak albo nie widział w życiu psa, nad którym się ktoś znęca... albo nie wiem... może mnie TOZ powinien zwinąć w końcu :evil_lol: :diabloti:
[/COLOR][/B]
[quote name='evaxon']no przecie wiem .. ale jeszcze nigdy sie tak z toba nie witałam:roll:[/quote]
[B][COLOR=Purple]potrzaskana! :cool3: :evil_lol: :diabloti:
i taką Cię kochamy, evaxonku :loveu:[/COLOR][/B]

Posted

[quote name='Alicja'][FONT=Arial][COLOR=Red][B]:evil_lol:jak zacznę wkładać nochala do doniczki to powiadasz że TZ się kapnie ze cza mnie nad morze wywieść :razz:
[COLOR=Purple]no raczeeeeej!! :evil_lol: :diabloti:[/COLOR]

cze Krawaciarze ;)[/B][/COLOR][/FONT][/quote]
[COLOR=Purple][B]ależ skądże! :eviltong:
jedno to artysta luzak ;) a drugie... kreatywna księgowa :evil_lol: broń Boże krawaty :cool3:
witaj Alutkowa!! :loveu:

[/B][/COLOR]

Posted

[quote name='emdziolek'][COLOR=DarkOrange][B]Siema miszczu!
[COLOR=Purple]buzioleeee!! :multi:[/COLOR]

Chciałam Ci powiedzieć jakiejestem grzeczne dziecko
Wyeksmitowałam siostre z pokoju i wziełam na jej miejsce 2 kotki
[COLOR=Purple]prawidłowo! :p dumna żem z Ciebie :evil_lol:
masz 6stkę! :diabloti:[/COLOR]

ps. Vega tez jak idziemy do weta to przed samym gabinetem tak sie zaprze ze ją 10 ciągnąć musi
[COLOR=Purple]chyba kurcze te nasze piesy po jakimś czasie nazbyt kumate się robią... :roll:[/COLOR]
Vega tez przytyła o prawie 1kg Jaka choroba może? Ze nam psy tyją[/B][/COLOR][/quote]
[B][COLOR=Purple]no i właśnie problemos tkwi w tym, że Zuzka nie przytyła, linię ma że hej!:p
a wagi przybyło... ja nie wiem... pudzianowska się jakaś robi, czy cooo??[/COLOR][/B] :crazyeye: :diabloti:

Posted

[FONT=Georgia][COLOR=Olive][B]brak mi słów...ludzie są na prawdę głupi :roll:
przyczepiają się do takich rzeczy...a jakby psu na prawdę się krzywda działa to by nie zareagował bo bałby się że właściciel, który bije psa mógłby być agresywny także w stosunku do osoby która mu uwagę na to zwraca...
najłatwiej doszukiwać się problemów tam gdzie ich nie ma...

moja mama ostatnio od sąsiadki usłyszała radę żeby absolutnie nie pozwalać bawić się Salsie z córką mojej kuzynki (2 letnią)...stwierdziła że TE psy zawsze atakują...kwestia tylko czasu :roll:
a Salsa jest cała szczęśliwa jak Oliwka się na nią kładzie, ciągnie i gniecie...jedyne co grozi Oliwce to to że Salsa ją podrapie albo przydepcze mocno łapami...na to trzeba uważać bo Salsa ma zawsze dziką radość i wtedy nie patrzy gdzie staje itd.
[/B][/COLOR][/FONT]

Posted

[quote name='basia2202'][B][COLOR=Purple]no i właśnie problemos tkwi w tym, że Zuzka nie przytyła, linię ma że hej!:p
a wagi przybyło... ja nie wiem... pudzianowska się jakaś robi, czy cooo??[/COLOR][/B] :crazyeye: :diabloti:[/quote]

[COLOR=DarkOrange][B]Rośnie Ci dziewczynka:diabloti: Przydałoby sie jej podrosnąć przecie ona taki yorczek podręczny:diabloti:

ps. Ciesze sie ześ dumna ze mnie:multi:
[/B][/COLOR]

Posted

Cześć Basiu ;) No jak widać na załączonym obrazku jesteś pańcią - sadystką i nie ma możliwości, że jest inaczej :evil_lol: A na głupotę ludzką nie ma lekarstwa...I cierpliowości czasem też nie....

Posted

[quote name='basia2202'][COLOR=Purple][B]

[/B][/COLOR][/quote]

[COLOR=DarkRed][B]Baś Baś

a nie wiesz że pies robi masę do 2 -go roku życia??
a Ile Zul ma??

witam was i zmykam:diabloti:[/B][/COLOR]

Posted

[quote name='basia2202'][B][COLOR=purple]no i właśnie problemos tkwi w tym, że Zuzka nie przytyła, linię ma że hej!:p[/COLOR][/B]
[B][COLOR=purple]a wagi przybyło... ja nie wiem... pudzianowska się jakaś robi, czy cooo??[/COLOR][/B] :crazyeye: :diabloti:[/quote]

Nabiera masy Dziewczynka...:lol:

Posted

[quote name='BeaC'][COLOR=DarkRed][B]

a nie wiesz że pies robi masę do 2 -go roku życia??
a Ile Zul ma??

[/B][/COLOR][/quote]
eee nie zawsze.. czasami całe zycie jak tyje:eviltong::eviltong::eviltong:
cze Baśka:multi:

Posted

Dobry wieczór :)

[QUOTE][COLOR=Purple][B] najważniejsze, że mała w dobrym zdrowiu:smile:[/B][/COLOR][/QUOTE]

Jesteś pewna, że mała? :evil_lol: Spory byczek z niej, ważne, że wszystko w normie :)

A do psich "znaffców" musisz się przyzwyczaić... jeszcze nie jednego takiego spotkacie na swojej drodze :evil_lol:

Posted

Jak mnie tu dawno nie było :)
Też ostatnio mieliśmy wycieczkę PKP... :roll: godzine czekania w jednąi w drugą stronę, na szczęście ludu nie było, to psica mogła się rozłożyć.
Zuzkowa - cudna jak zawsze.....:loveu: