Mysza2 Posted March 26, 2014 Posted March 26, 2014 Paula bardzo się cieszę i trzymam kciuki żeby wszystko było dalej ok:):) Quote
AgusiaP Posted March 27, 2014 Posted March 27, 2014 Tak się cieszę, że Buba ma taki superowy domek :):):) Powodzenia maluszku :):):) Quote
paula_t Posted March 29, 2014 Author Posted March 29, 2014 (edited) Wczoraj zadzwoniła do mnie Bubulowa Pani z wieściami:) Wszystko jest w jak najlepszym porządku. W czwartek przyjechał weterynarz, który zaaplikował małej kropelki na kleszcze, bo w okolicy jest ich sporo (Państwo mieszkają na skraju lasu), Pani kupiła szampon, bo Buba ma lekki łupież oraz jedzonko dla szczeniaków, co by jej się wygodniej jadło, bo Państwo mieli tylko te większe kuleczki po suni, która odeszła. Pomimo tego, że ma swoje jedzonko, to oczywiście cały czas próbuje coś wymuszać- jak na stole leżała kiełbasa, to były takie piski i tańce wokół, że nie dało się troszeczkę małej nie poczęstować ;) Buba sporo czasu spędza w ogródku, bardzo jej się podoba, ma cały czas otwarte drzwi, więc może wchodzić kiedy chce i faktycznie co jakiś czas przychodzi i sprawdza czy wszyscy są w domu:razz: Noce nie należą do najprzyjemniejszych, bo mała szaleje, podgryza, zaczepia, ale jak to Pani stwierdziła to normalne i za jakiś czas minie :) Pani się rozpływała, bo Buba bardzo lubi jak nosi się ją na rękach i lubi tak przytulając się do człowieka usypiać:loveu: Mam obiecane niedługo jakieś zdjęcia. Edited March 29, 2014 by paula_t Quote
asiuniab Posted March 29, 2014 Posted March 29, 2014 to dobre wieści:) a ja też lubię moje psiaki nosić na rękach 30kg i 40kg Quote
margoth137 Posted March 31, 2014 Posted March 31, 2014 dokładnie fajnie się nosi takie klocuszki:) Quote
paula_t Posted April 1, 2014 Author Posted April 1, 2014 Telefony o Bubę nadal dzwonią, wczoraj podobno były trzy (kontakt w ogłoszeniu podany był na Magdę i Ona robiła wstępny "przesiew" i potem ewentualnie kierowała do mnie ;)), bo ogłoszenia, które mogłam skasować, skasowałam, ale robię tyle pakietów, że niestety nie zostawiam linków aktywacyjnych na mailu. Dzięki temu jedna sunia (siostrzyczka Buby) pojechała w niedzielę do nowego domu, a kolejne domki przekierowywane są na wydarzenie na fb suczki owczarkowatej z trzema dzieciaczkami. Miejmy nadzieję, że i im się w życiu poszczęści... Quote
Jo37 Posted April 1, 2014 Posted April 1, 2014 Czekam na zdjęcie sunieczki. Dobrze, że jeszcze inna sunia znalazła dom. Quote
paula_t Posted April 9, 2014 Author Posted April 9, 2014 W poniedziałek rozmawiałam z Bubulinkową Panią :) Buba się bardzo rozbrykała, szaleje całe dnie, pada potem na kilkadziesiąt minut i znowu szaleje ;) Najbardziej uwielbia przebywać w ogrodzie, gdzie chodzi sobie z kotami (niestety czasem też je goni;)), obgryza krzaczki albo tarza się w piasku czy ziemi, a potem cała umorusana i zadowolona wraca do domu:D Pani Ania powiedziała mi, że widać po Bubie, że urosła, bo łapinki jej wysmuklały. Malutka ma taką kędzierzawą sierść, więc Pani Ania przyzwyczaja ją do czesania, żeby nie robiły się jej kołtuny, ale niespecjalnie jej się to podoba:evil_lol: Dzisiaj dostała maila, krótki, bo ledwo dwa dni temu rozmawiałyśmy przez telefon ;) "[FONT=arial]Dzień dobry.[/FONT][FONT=arial]Przesyłam Pani zdjęcia Julki i kotów. Trochę to trwało, ale jakoś mi się udało zabrać do tego. Postaram się przesyłać parę zdjęć co jakiś czas. Jula czuje się dobrze, rozrabia, goni koty. Już nie rzuca się tak na jedzenie jak na początku. Po świętach idziemy na następne odrobaczanie a potem na szczepienie. No i jeszcze zostanie przeciw wściekliźnie. [/FONT] [FONT=arial]Pozdrawiam" [/FONT] Quote
Mysza2 Posted April 9, 2014 Posted April 9, 2014 Ale fajnie:):):) My też chcemy taki domek dla Lakusia :placz: Quote
margoth137 Posted April 11, 2014 Posted April 11, 2014 [quote name='paula_t'] słodki dzidziuś:) Quote
Martika&Aischa Posted April 11, 2014 Posted April 11, 2014 [quote name='margoth137']słodki dzidziuś:)[/QUOTE] jakaż ona jest urocza :loveu::loveu::loveu: Quote
Rudzia-Bianca Posted April 12, 2014 Posted April 12, 2014 Przepraszam za offa ale nie mam już pomysłu :( moja tymczasowiczka wraca z adopcji :( http://www.dogomania.pl/forum/threads/188673-Krak%C3%B3w-Szczeniaczki-ze-smietnika-maj%C4%85-domy-dzi%C4%99kuj%C4%99-Amidze-Agacie-i-Rudzi-Biance!?p=22056065#post22056065 Quote
AgusiaP Posted April 15, 2014 Posted April 15, 2014 Maleńka jest rewelacyjna na tym zdjęciu z brzucholkiem na wierzchu:loveu::loveu::loveu: Quote
paula_t Posted April 15, 2014 Author Posted April 15, 2014 A jak śmieszne macha łapinkami jak śpi, jakby biegała:D:loveu: Quote
Gabi79 Posted April 15, 2014 Posted April 15, 2014 Cudna Buba i jej koci koledzy http://images64.fotosik.pl/864/e85f72ae37db8d2bgen.jpg :loveu: Quote
paula_t Posted April 18, 2014 Author Posted April 18, 2014 CIOTKI, BUBU I JEJ RODZINKO, WESOŁYCH I RADOSNYCH ŚWIĄT WSZYSTKIM ŻYCZĘ:loveu: Quote
paula_t Posted April 28, 2014 Author Posted April 28, 2014 Wczoraj dzwoniła do mnie Pani Ania. Jak zobaczyłam Jej numer na telefonie, to prawie serce mi stanęło- wystraszyłam się, że coś się stało:roll: Na szczęście chodziło tylko o to, w jakiej fundacji pracujemy, żeby Państwo przekazali nam 1%. Przy okazji sobie troszkę o Julce porozmawiałyśmy :) Mała już się nie rzuca tak na jedzenie, jak na początku, ładnie czeka aż Pani Ania nałoży jej jedzonko i postawi miskę na podłodze :) W sobotę Pan wrócił do domu po paru dniach z torbą i mundurem, więc Julce objawił się dziwny kształt i z daleka Go nie poznała, ale jak tylko się odezwał, to od razu była ogromna radość z powrotu i kilkuminutowe powitanie:) Pani Ania powiedziała mi, że za każdym razem, jak mąż albo syn wracają, to mała siusia ze szczęścia:placz: Z Julki jest niezła cwaniara. Wie dobrze, że nie wolno wszystkiego gryźć (a gryzie dosłownie wszystko; niestety podgryzanie człowieka też jej nie przeszło:mad:, ale Pani Ania śmiała się, że przy poprzedniej suni też się zastanawiali czy kiedyś przestanie podgryzać ;)), więc podchodzi do butów czy innych rzeczy, patrzy kątem oka czy ktoś przypadkiem nie patrzy i jeśli tylko nikogo nie ma w pobliżu, to łapie i wywkleka na zewnątrz do ogrodu, a potem jest wspólne zbieranie łupów po ogrodzie:D Quote
Martika&Aischa Posted April 28, 2014 Posted April 28, 2014 takich wieści nam trzeba i takich domków :):):) tak się cieszę że maleńka trafiła do tak cudnego domu :) i oby tak dalej :):):) Quote
Mysza2 Posted April 28, 2014 Posted April 28, 2014 [quote name='paula_t']Wczoraj dzwoniła do mnie Pani Ania. Jak zobaczyłam Jej numer na telefonie, to prawie serce mi stanęło- wystraszyłam się, że coś się stało:roll: [/QUOTE] Paula, wiem co czułaś, mam to samo Quote
paula_t Posted July 13, 2014 Author Posted July 13, 2014 Dostałam na maila zdjęcia i filmiki oraz nowe wieści z domu Julki i powiem Wam, że jestem przeszczęśliwa z dokonanego wyboru!:loveu: Julka ma najlepszy dom, jaki tylko można sobie wymarzyć...Mam niestety problem ze wstawieniem zdjęć i filmików, bo filmików nigdy wstawiać nie umiałam, a od kilku dni mam jeszcze problem z fotosikiem, więc gdyby znalazł się ktoś, kto wstawiłby te pliki na dogo, to byłabym bardzo wdzięczna:roll: Quote
Recommended Posts