Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 927
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Słuchajcie, sprawa robi się bardzo pilna.
Mika jest tak zastraszona, że nie rusza się z miejsca. Suki z boksu gryzą ją, dzisiaj byłam tego świadkiem. Mika nie może w ich obecności podejść do miski, nie może podejść do ludzi. To chyba najbardziej wystarszony pies w schronisku. Tak być nie może. Skleję jakiś tekst i piszę do wszystkich ciotek z warmińsko mazurskiego, pomorskiego i mazowieckiego z prośbą o DT. Serce mnie boli jak o niej myślę.

Posted

Rybcia! Gonitwa! Łatwcie ten transport i wyciągajcie Mike ze schronu. Mika pojedzie wraz z Centem z Ostródy do Libąża na DT. Tylko musicie się cioteczki postarać i zebrać pieniążki na 1/3 kosztu transportu, szczepienia i sterylizacje. Powodzenia i oby nasz misterny plan się powiódł.

Rybcia napisz kiedy ten transport mógłby być. Trzeba to jakoś ogarnąć w czasie i to jak najszybciej.

Posted

bea_m napisał(a):
Rybcia! Gonitwa! Łatwcie ten transport i wyciągajcie Mike ze schronu. Mika pojedzie wraz z Centem z Ostródy do Libąża na DT. Tylko musicie się cioteczki postarać i zebrać pieniążki na 1/3 kosztu transportu, szczepienia i sterylizacje. Powodzenia i oby nasz misterny plan się powiódł.

Rybcia napisz kiedy ten transport mógłby być. Trzeba to jakoś ogarnąć w czasie i to jak najszybciej.

Pogadam dzisiaj z tatą.
Obliczmy jaki byłby koszt transportu, dam znać. No i myślę że to byłby koniec tygodnia, bo we wtorek jedziemy do Warszawy z ostródzką Lonli, a na raz nie damy rady wziąć 4 psów, jechać do Ostródy, Warszawy i Katowic- to przekracza nasze możliwości czasowe...
Jak tato przyjedzie do domu, to napiszę co wymyśliłam.

Posted

Są dwie opcje. Ja we wtorek będę brała z Ostródy owczarkowatą Lonli. Mogłabym wcześniej wziąć Mikę i Petunię z mojego schroniska, a przy adopcji Lonli zabrać dalmasia. Najpierw oddalibyśmy Lonli w Warszawie,a potem Dalmasia, Mikę i Petunię w Katowicach, czy tam w tym Libążu. Ale jej, musielibyśmy gdzieś nocować i zarwałabym środę w szkole.

Druga opcja: Lonli zawieźć we wtorek, a Centa, Mikę i Petunię np. w piątek.
Ale wyjechalibyśmy dopiero po 12, bo od tej pory otwierają schronisko.
Zarwałabym tylko piątek, bo w sobotę nie trzeba iść do szkoły. Ale też musielibyśmy gdzieś nocować, bo mój tato zwyczajnie nie poradzi sobie całą noc i cały dzień jadąc samochodem. No i Cent nie po drodze, bo w Ostródzie...

No nic, narazie tak dumam, mamy dziś niedzielę, narazie muszę poczekać do późnego popołudnia, kiedy wróci mój tato...

Posted

Słuchajcie, dzwoniła do mnie pani z Mrągowa (kawałek za Olsztynem). Sunia ma szansę na dom! Mieszkałaby w domku jednorodzinnym. Powiedziałam pani, że planujemy zawieźć ją do Katowic, bo jest w złej sytuacji i że tam już na nią czekają. Powiedziała że jutro ok. 17 zadzwoni i da znać.

Acha, po rozmowie z tatą, okazało się, że nam najbardziej pasowałaby sobota.
Czy schronisko w Ostódzie wyda mi psa w sobotę ?
I czy ktoś będzie w sobotę na Centa czekał ? Czy kropkowy fundusz pokryje 1/2 transportu? Bo będą jechały 2 psiaki.

Posted

Słuchajcie, transport Elbląg-Ostróda-Katowice i spowrotem to ponad 1000 kilometrów.
To duże pieniądze! Ok. 500zł .

Ja nie mogę na mapie znaleźć żadnego Libiąża, ani Libiążu, Libląża... Nic z tych rzeczy. Ile km od Katowic jest ta miejscowość i jak się dokładnie nazywa?

Posted

Mój tato znalazł ten Lubiąż , ale koło Wrocławia.
Gdzie to w końcu jest?

Czy wystarczyłoby, żeby zawieźć psy do Katowic ?
Petunia znalazła dom w Dąbrowie Górniczej...

Posted

Z Katowic może odebrać psiaki Ewadr.

Rybcia to nam się trochę gmatwać zaczyna. Bo jeżeli Mika nie będzie jechać to lepiej było by Centa zawieźć do Buni na kastarcje (Łódź). A później dalej będziemy się martwić.

Posted

bea_m napisał(a):
Z Katowic może odebrać psiaki Ewadr.

Rybcia to nam się trochę gmatwać zaczyna. Bo jeżeli Mika nie będzie jechać to lepiej było by Centa zawieźć do Buni na kastarcje (Łódź). A później dalej będziemy się martwić.

Kurczę, no to rzeczywiście, wszystko zaczyna się gmatwać.
A dlaczego Centa nie można zawieźć od razu do tych Katowic i tam go wykastrować?

Posted

bea_m napisał(a):
Rybcia może i tak być. Poczekajmy do jutra. Zobaczymy co będzie z Miką.

No ok, mamy jeszcze trochę czasu do soboty.
W każdym bądź razie wtorek odpada, nie poradzimy sobie.

Posted

Jeju to się wszystko skomplikowało... Ale będzie dobrze. Wydaje mi się, że jeśli Cent jechałby sam to lepiej go jechać Buni pokazać-mówiłaś Beata, że stamtąd ktoś go do Katowic może przewieźć... Było by taniej...