Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mysia_ napisał(a):
finansowo nie mogę pomóc, bo jestem spłukana, ale podniose wątek, może ktoś zauważy i pomoże? :roll:

Mysiu, może wątek chociaż poogłaszasz na wątkach? Proszę bardzo!
Oficjalnie mam już 150zł :) + wpłata od Madzi

• Replies 927
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Gonitwa napisał(a):
Ania ale pamiętaj, że sam DT kosztuje 15 zł za doobę....

Gosiu pamiętam. Mogłabyś mi jakoś pomóc.
Wpłata 20zł jest od dziewczyny z miau.pl.
100zł wpłaci dzisiaj Beria z naszego forum.
50zł daję ja, 30zł Madzia, 20zł wyciągnę od znajomego :)

Posted

Cieszę się że to tak szybko idzie. Na DT też potrzeba pieniędzy bo w przeciwnym razie nie wezmą już żadnego dalmata. Z umów trzeba się wywiązywać.

Czy tkoś ma dobry sposób na pozbycie sie gnid z futra? Jakaś wsciekła odmiana Mike opanowała i trudno to wyplenić.

Posted

Jeśli chodzi o gnidy: świetne są środki przeciwpchelne w tubeczkach, które aplikuje się między łopatkami. Działa chyba przez 5 tygodni, więc jeśli rozwinęłyby się jakieś nowe pchły, nie przeżyłyby. Taka jedna tubka kosztuje ok. 15zł w moim przypadku.

Posted

Tak przy okazji, to widzę, że elbląskie dalmatyńczki (smutas i bardzo "dalmatyńczykowata" Mika ;)) posłużyły jako modele do bannerów- są śliczne.

Posted

No Mikusia wylizyje się z pogryzień psich a najbardziej walczy z pchłami. DT się nie odzywa bo net im sidł. Jestem na co drugodniowym łączu telefonicznym. Została odrobaczona. Na szczepienia poczekamy z 10 dni a później sterylka. I w międzyczasie szukanie domu. Pieniązki jeszcze są na łacatym koncie. Wyślę jak uzbieramy na koszty weta +10 dni DT.

Posted

bea_m napisał(a):
No Mikusia wylizyje się z pogryzień psich a najbardziej walczy z pchłami. DT się nie odzywa bo net im sidł. Jestem na co drugodniowym łączu telefonicznym. Została odrobaczona. Na szczepienia poczekamy z 10 dni a później sterylka. I w międzyczasie szukanie domu. Pieniązki jeszcze są na łacatym koncie. Wyślę jak uzbieramy na koszty weta +10 dni DT.

Lulu (również ze schronu w Elblągu) była strasznie zapchlona a gdy się drapała to piszczała. Wetka, poleciła mi zastosowanie Frontline Spray (kosztuje około 70 zł) - jeżeli nie wystarczy jeden raz to po kilku dniach trzeba powtórzyć.
Zaczerwienienia i ranki na skórze Lulu bardzo szybko zniknęły bez stosowania leków.

Posted

Jakoś w nocbym widzie dogrzebałam się do wątku Miki, którą dzisiaj (a właściwie wczoraj) odwiedziłyśmy z Ada-jeje w DT całkiem przypadkiem ;)

Sunia nie dość, że ma cieczkę i odpiera gwałty kastrata Barrego, to jest cała żółta z sików, pewnie jeszcze ze schronu, i non stop wygryza sobie pchły. Moim zdaniem dobrze byłoby ją wykąpać albo chociaż odpchlić...
Sunia jest naprawdę fajniutka :loveu: taka duża i mała jednocześnie :p
Mam kilka jej fotek. Zaraz wstawię.