Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 217
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dobra robota volontariuszko, moje najszczersze uznanie (też pomagam w schronisku i wiem co to przestraszony i lękliwy pies)
podnosimy almę i szukamy domu

Posted

jeśli macie możlwiosc podeslania sunki do ktorejs z organizacji niemieckiej-to jest bardzo dobry pomysl!
nasze dobki z nadziei dobermana juz od dosc dawna wyjeżdzaja do niemiec-niemcy biora takze takie psy ktore w polsce sa bez szans-starsze i często chore
mamy od nich dalsze wiesci co z psami, fotki i adresy domów
z pabianickiego schroniska raz w miesiącu zabierają ok 10 psów, głownie kundelków inni niemcy z miasta partnerskiego
to jest naprawde warte zachodu

Posted

Bonsai napisał(a):
Tak, ale czy do niemieckich organizacji trafiają także psy z "chorą psychiką" - zalęknione. A do tego chore?

A nie myślisz, że takie zwłaszcza potrzebują zagranicznej pomocy, jeśli nie ma szansy na ratunek w Polsce? Już wysyłam Ci pw z namiarem.

Posted

wydaje mi się ze tam nie tylko jest inna mentalnośc społeczeństwa ale i warunki leczenia i "rehabilitacji" psa w sensie psychicznym.Ostatnuio wydawaliśmy "naszym "niemcom dobermankę bardzo już leciwą(ktora od roku czekała w gdanskim schronisku-bez szans na adopcję tutaj), była mało kontaktowa,depresyjna i zamknięta .Do tego kiepska kondycja fizyczna.Kilka dni temu dostalismy zdjęcia z nowego domu tej suczynki.Sama radosc i sczęscie.
to naprawde moze się udac:razz: